Close icon

Alternativ till riktig parkett

tisdag 10 november 2020

Söker du efter en golvbeläggning som både känns och ser ut som äkta trä? Parkett är naturligtvis det första vi tänker på när vi hör ordet trägolv, men på grund av de höga kostnaderna är detta inte det optimala valet för alla. På sista tiden har även attityden mot äkta trägolv ändrats, eftersom många av dessa beläggningar är väldigt känsliga mot temperaturförändringar och inte riktigt tål vatten. I veckans blogginlägg berättar vi om de bästa golven som alternativ till riktig parkett.

Laminatgolv- teknikens underbarn

Laminat ses ofta som parkettens lillebror i golvvärlden. Huvudskillnaden mellan de två beläggningarna ligger i ytskiktet. Medan parkettgolv har ett faner av äkta, förseglat trä på ytan, består laminatets ytbeläggning av robust melaminharts. Trämönstret är tryckt på ett dekorativt papper som ligger under laminatets yta. Tack vare modern tryckningsteknik kan det vid första ögonkastet vara svårt att skilja dessa golv från riktig parkett. Dessutom är ett laminatgolv mycket stabilt, beständigt och lätt att sköta. Är du osäker på om du kan lägga golvvärme under laminatet? I grund och botten är det inte ett problem i dagens läge. Klickalaminat passar särskilt bra och problemfritt ihop med värmningssystem (varmvatten). För att vara på den säkra sidan rekommenderar vi dock att alltid kontrollera tillverkarens information om respektive laminatprodukt. Om du måste vara uppmärksam på din budget, så är laminat det perfekta alternativet för dig.

 

Korkgolv- ett naturligt alternativ med ekologiska fördelar

Är du en naturälskare och söker efter ett ekologiskt golv för ditt hem? Då kan ett korkgolv med träutseende vara det perfekta alternativet för dig. Korkbeläggningar har blivit allt mer populära under de senaste åren. Inte konstigt eftersom golvet är hållbart, robust, varmt under fötterna och naturligt ljudabsorberande och värmeisolerande. Och även om kork, till skillnad från trä, erhålls från korkekens bark och därför inte har det typiska träutseendet, så erbjuder fler och fler tillverkare sina golv i autentiska trädesigner. Tack vare modern digital tryckteknik och en speciella fanertekniken, där ett tunt faner fästs på ytan, ser golven allt mer äkta ut. Detta ger dig ett golv som intill minsta detalj liknar ek-, valnöts- eller körsbärsträd.

 

Stenplattor- ett modernt alternativ

Att stenplattor är monotona och kalla är en länge sedan besegrad myt. Tack vare modern teknik kan du nu få stengolv med träutseende som garanterat piggar upp ditt hem. Du kan också känna den grova träkonstruktionen, spannmålen och skårorna på plattorna tack vare moderna högteknologiska tillverkningsprocesser. Dessa plattor är särskilt lämpliga för rum med golvvärme, eftersom de känns extra bra under bara fötter. Dessutom har dessa stengolv mycket god värmeledningsförmåga, vilket leder till att dina fötter hålls varma även på vintern. Du kan också lägga dessa hållbara golvbeläggningar i våtrum, eftersom de tär fukttåliga. I motsats till det riktiga trägolven har de texturerade plattorna ofta en speciell halksäker yta. Förvandlar kök och badrum till verkliga oaser av välbefinnande och njut av en högkvalitativ beläggning som håller i många år framöver.

 

PVC- och Vinylgolv som alternativ till parkett

Vinyl- och PVC-golv kombinerar hållbarhet med ett autentiskt uträutseende som till minsta detalj liknar sin optiska förebild. Tack vare den strukturerade ytan, som också är superlätt att sköta, kan Gerflor PCV-golv eller Tarkett-vinylgolv i många naturliga trädesigner även användas i våtrum. Du kan också utan problem använda dessa elastiska beläggningar i sammanband med golvvärme (varmvatten) eller i rum med starkt solljus. En ytterligare fördel med vinylgolv är dess betydligt lägre pris jämfört med parkett, vilket sparar dig både pengar när det kommer till själv golvet oh till underhållningen av det.

Vi hoppas att denna information hjälpte dig fatta ett beslut om vilken beläggning som är bäst för just ditt ändamål. Tveka inte att kontakta oss ifall du har ytterligare frågor eller kommentarer.golv alternativ

Tills nästa gång! Ditt BRICOFLOR-team, nr 1 för vägg- och golvbeläggningar!

Tillbaka till inlägg