BRICO FRIDAY: Idag får du 5% rabatt på alla varor* med koden "BRICONOV21"! * gäller ej Tretford produkter
Expertråd
08-121 114 49
mån-fre: 9.00-17.30

Vinylgolv- perfekt för vardagsrum

Tuesday, November 24, 2020

Har koronakarantänen fått dig att tänka på att renovera om i vardagsrummet, men du är inte riktigt säker på vilken golvbeläggning du skall välja? I så fall har vi ett perfekt alternativ för dig! I veckans blogginlägg berättar vi om varför vinylgolv alltid är en optimal kandidat för vardagsrummet och om de unika egenskaperna som gör vinyl till bästsäljare.

innehåll

Ett enkelt liv – dekorera vardagsrummet med vinylgolv
Det pålitligaste alternativet  - robust vinylgolv
Ett okomplicerat vardagsliv- snabb rengöring av vinylgolv
Stort utbud av installationsmetoder
Skapa en mysig och varm atmosfär i vardagsrummet
Vinylgolvens estetiska fördelar

Ett enkelt liv – dekorera vardagsrummet med vinylgolv

Vardagsrummet är ett av hemmets viktigaste rum. Det är rummet där hela familjen tillbringar tid tillsammans och slappnar av. Eftersom vardagsrummet kan användas för allt från läxläsning till filmkvällar är det extra viktigt att inreda det på ett sätt som faller hela familjen i smaken. Därför bör du tänka på vilken funktion eller stil som vardagsrummet skall ha. Vill du skapa en egen hemmabio eller kanske en mer subtil atmosfär som hjälper dig slappna av medan du läser en bok? Låt den önskade atmosfären styra dina inredningsbeslut och välj sedan en golvbeläggning och andra inredningselement som förstärker den valda känslan.

Vinylgolv- 1

Tarkett Starfloor Click 30 "Soft Oak Natural"

Parkett har en väldigt naturlig och estetisk charm, men äkta trägolv kan ibland ha svårigheter att klara av vardagslivets utmaningar. Stenplattor är å andra sidan väldigt robusta, men de saknar den mysiga charmen som många längtar efter i sitt vardagsrum. Textilplattor skapar en mjuk och hemtrevlig atmosfär, men det uppstår snabbt problem om någon spiller vätskor på dem under ex. en filmkväll.  Om du vill ha en golvbeläggning som har de positiva egenskaperna hos alla övernämnda alternativen, utan att även anpassa nackdelarna, bör du välja vinylgolv! Det elastiska golvalternativet har tiotals unika fördelar som gör det till det perfekta alternativet för ditt vardagsrum.

Det pålitligaste alternativet  - robust vinylgolv

Vardagsrummet är ett av hemmets livligaste rum, och därför bör golvbeläggningen där vara extremt motståndskraftig. Förutom de tunga möblerna, som soffor och bord, utsätts golvet även ut för höga mängder dynamiska belastningar varje dag. Precis laminat märks vinylgolv med användninsklasser som berättar hur mycket slitage golvet tål. De flesta vinylgolven kan användas i högt trafikerade vardagsrum och hör till AC- klasserna 21-23. Dessutom hittar du många vinylgolv som hör till AC- klasserna 31-33 / 41-43 i vår webbutik, vilket betyder att de även kan användas på kommersiella- respektive industriella områden.

Gerflor Creation Clic 55 "0455 Long Board" (21,4 x 123,9 cm)

Vinylgolven klarar utan problem av tunga möbler, springande barn och golvvärme (varmvatten). Alla våra vinylgolv är utrustade med ett slitlager som varierar mellan 0.20mm och 1mm, vilket skyddar golvet från repor och andra skador. Detta leder till att ditt golv klarar av höga mängder belastning, även på hektiska dagar, och att det hålls i gått skick i tiotals år efter installationen. Dessa golv tillhör också de bästa brandklasserna, vilket resulterar i låg, giftfri rökproduktion vid brand.

Ett okomplicerat vardagsliv- snabb rengöring av vinylgolv

Eftersom vinylgolv är gjorda av ett syntetiskt material är det inte bara lätta att sköta och rengöra, utan också väldigt motståndskraftiga mot vattenskador. Fläckar kan enkelt torkad bort med vanliga hushållsrengöringsmedel och lite vatten utan att de lämnar några spår efter sig. Vissa golv är till och med resistenta mot kemikalier, vilket betyder att svåra och ovanliga fläckar inte orsakar problem.

Stort utbud av installationsmetoder

vinylgolv- litlit

Gerflor Senso 20 Lock "1094 Cashew Dark"

Vinylgolvens praktiska egenskaper kommer även fram i installationsprocessen. Limbar vinyl läggs så tätt att dess vattentålighet tillåter användning i badrum. För DIY-entusiaster rekommenderar vi klickvinyl, som gör installationsprocessen till en barnlek. Du har också möjligheten att välja en lösläggbara eller självhäftande varianter. Du bör dock alltid uppmärksamma de krav du ställer på ditt utrymme även när du väljer installationsmetoden. Limbar och klickvinyl är båda perfekta kandidater för ditt vardagsrum.

Skapa en mysig och varm atmosfär i vardagsrummet

Om du älskar filmvällar och familjesammankomsterna i vardagsrummet så måste golvet även ha en hög mysighetsfaktor. När det kommer till bekvämlighet och en avslappnad atmosfär har vinylgolv många fördelaktiga egenskaper. Det elastiska materialet erbjuder en mjuk bas som håller fötterna varma även på vintern. De flesta vinylgolven kan även användas i sammanband med golvvärme (varmvatten), ifall du vill skapa en ännu skönare atmosfär.

Gerflor Creation Clic 55 "0095 Rust Corten" (39,1 x 72,9 cm)

Har du tunna väggar i din lägenhet eller grannar som annars bara klagat på ljuden som uppstår i ditt hem? I så fall är vinylgolv det perfekta alternativet för dig! Det flexibla materialet har ofta ljudisolerande egenskaper och minskar gångljud. På detta gör du både ditt hushåll och dina grannar tacksamma med ditt val av golvbeläggning.

Vinylgolvens estetiska fördelar

Förutom de många tekniska egenskaperna, har vinylgolv även många estetiska fördelar. Om du söker ett golv med realistiskt sen- eller träutseende, men samtidigt vill undvika naturliga materialens svåra nackdelar, kan du med säkerhet lita på vinyl! Tack vare den innovativa tryck- och präglingsprocessen kan det vid första ögonkastet vara svårt att skilja imitationerna från sina optiska förebilder. Detta leder till att du nu kan få vinylgolv i nästan alla tänkbara mönster.

vinylgolv- grön bild

Gerflor Senso Clic 30 "1030 Metal Board Dark"

I vår BRICOFLOR-nätbutik hittar du ett stort urval av vinylbeläggningar som snart kan dekorera ditt golv. Utnyttja vår provtjänst och prisgaranti för att göra din köpprocess så gemytlig som möjligt.

Tills nästa gång! Bricoflor- nummer ett för dina golv och väggar.

Tillbaka till inlägg