BRICO FRIDAY: Idag får du 5% rabatt på alla varor* med koden "BRICONOV21"! * gäller ej Tretford produkter
Expertråd
08-121 114 49
mån-fre: 9.00-17.30

Unika mattor – Uttryck din individuella stil

Monday, November 30, 2020

Mattor har såväl ljudisolerande som värmeledande egenskaper, vilket gör dem till ett av de populäraste inredningselementen. Mattor har dock inte endast praktiska fördelar, de kan även hjälpa dig uttrycka din individuella stil.  Unika mattor med vågade mönster eller en rolig färg kan sitta som pricken över i:et i din inredning och skapa en unik atmosfär som är svår at åstadkomma på något annat sätt.

Unika mattor- skapa en modern inredning

Många moderna designers tillverkad vid sidan om sitt primära område även mattor. Därför är dessa mattor speciellt optimala för att skapa en modern och luxuös inredningsstil. Moderna mattor kommer ofta i en rektangulär form, vilket betyder att du även kan använda dem för att markera eller avgränsa vissa områden i öppna eller stora rum. Förutom vilda mönster och vågade toner används även metalliska och glittriga färger här. Unika mattor kommer ibland med mycket detaljerade mönster och designer.

Unika mattor med en industriell och rustik charm

Matta Amazonas 086005 Silver

Moderna mattor med en industriell look har blivit allt mer populära. Dessa mattor övertygar med sitt metalliska utseende i gråa, silvriga, beige, antracit och bruna toner. Industriella mattor har även ofta tredimensionella effekter, vilket gör dem till en riktig blickfångare. De moderna inredningselementen är idealiska för nästan varje inredningsstil och passar perfekt till den som vill lägga en urban twist in i sitt hem.

3D-mattor tar dig på en resa till framtiden

Om du söker efter ett unikt inredningselement rekommenderar vi att ta ett till på vårt stora utbud av 3D-mattor. Dessa extraordinära mattor skapar en modern atmosfär som får dig att känna dig som om du vore på en tidsresa till framtiden. Ibland påminner de ovanliga mattorna om materialkonstruktioner som trä eller metall, ibland förtrollar de med sitt autentiska skuggspel. En 3D-matta skapar ett livligt utseende och bjuder på lite dynamik och rörelse i rumsdesignen.

Glittriga mattor- en nykomling i den skandinaviska stilen

Unika mattor- glitter

Bomullsmatta Amazonas 124002 Guld/ Mörkbrun

En matta med glitter eller metalleffekt ger ditt hem ett gnistrande och glänsande utseende. Här hittar du ofta geometriska mönster och mycket trendiga färger som roséguld. Glittriga mattor passar speciellt bra in i en modern, skandinavisk inredningsstil och fångar blickar utan att verka för tunga. Roséguld eller en kombination av rosa och silver, till exempel, ser väldigt lekfull och romantisk ut, medan en matta i svart och guld utstrålar en viss kultiverad känsla och är perfekt för inredning i Art Deco-stil.

Unika mattor- klassiska designer med en modern twist

Unika mattor är inte en modern eller ny uppfinning på något sätt. Designers har redan länge kombinerat klassiska mattor med nya element för att knyta ihop förflutna med framtiden och skapa en helt ny stil.  Dessa nya tolkningar av gamla klassiker kan användas för att skapa en mycket elegant atmosfär. Eftersom dessa unika mattor kombinerar både gammalt och nytt passar de även mycket bra in i mer eller mindre alla inredningsstilar.

Orientaliska mattor med en touch av vintagestil

Orientaliska mattor har redan länge varit populära och de ser inte ut att gå ur mode under de kommande åren heller. De klassiska designerna och vackra färgerna säkerställer en unik atmosfär i såväl vardagsrum som sovrum. De orientaliska mönstren utstrålar också en exotisk känsla från de arabiska nätterna och förmedlar värme och lugn in i hemmet.

unika mattor orientalisk

Matta Amazonas 075003 Elfenben

I vårt breda sortiment hittar du såväl klassiska mattor i mörkröda och gröna färger som modernare orientaliska mattor i pastellnyanser. Ifall du älskar de klassiska mönstren, men saknar en modern twist i ditt hem rekommenderar vi en orientalisk matta i ljusblått eller rosa.

Viskosmattor- ekologiska lösningar med en unik glans

Viskosmattor är mycket speciella, eftersom de har en naturlig, silkeslen glans som inte går att åstadkomma med nästan något annat material. En matta gjord av viskos består av vegetabiliska fibrer som bearbetats industriellt. Mattorna av hög kvalitet visar spektakulära färgeffekter beroende på ljusintensiteten. Tack vare sin naturliga glans ser de även mycket värdefulla och eleganta ut. Mattorna är tillverkade av snabbt förnybara råmaterial, så du kan kombinera miljövänlighet med inredning på ett modernt sätt.

Unika mattor- inte endast ett vackert utseende

unika mattor- skkrt

Bomullsmatta Amazonas 098001 Grå/ Aprikos

Förutom mönster och färger spelar fiberlängden, materialet och önskad känsla också en roll när man väljer matta. Ibland imponerar inte mattan med sin vackra design utan med sin ovanliga struktur eller med sina praktiska egenskaper.

En matta av naturliga fibrer kännetecknas ibland av en mycket grov och naturlig konsistens, medan en matta av polypropen är mysig och mjuk. Beroende på din smak och resten av atmosfären kan du välja en specifik materialversion. Mattor som skapar en stimulerande känsla genom sina olika strukturer har en särskilt ovanlig och unik effekt.

Tills nästa gång. Bricoflor- nummer ett för golv och väggar!

Tillbaka till inlägg