BRICO FRIDAY: Idag får du 5% rabatt på alla varor* med koden "BRICONOV21"! * gäller ej Tretford produkter
Expertråd
08-121 114 49
mån-fre: 9.00-17.30

Tapeter för små rum- våra tips

Friday, January 15, 2021

Få av oss skulle ha något emot några extra kvadratmeter hemma. Att utöka är dock både dyrt och tidskrävande, och i många situationer är det inte ens möjligt. Med rätt tapet kan du enkelt få ett rum att se större ut utan nackdelarna med byggprojekt. I veckans blogginlägg kommer vi att hjälpa dig att hitta perfekta tapeter för små rum.

Tapeter för små rum- våra bästa tips

TAPET 366312 A.S. CRÉATION LINEN STYLE tapet för små rum

TAPET 366312 A.S. CRÉATION LINEN STYLE

Ljusare och svalare färger gör att rummet ser lite mer öppet och större ut än varma och mörka nyanser. Vi rekommenderar också att du väljer enfärgad eller ett mer subtilt mönster, eftersom starka färger och mönster enkelt skapar en trång atmosfär. Men om du vill dekorera ditt rum med ovanliga mönster eller roliga färger, bör du följa några riktlinjer och huvudregler. Inredningsarkitekter har skapat ett par knep som kan användas för att tapetsera ett litet rum med mer vågade tapeter. Oavsett om det är en tapet med exotisk djungel, skandinaviska tapeter mönster eller en vintage tapet med starka färger - dessa tapeter är också lämpliga för små rum!

Ton i ton- ta hänsyn till hela rummet

Om du vill skapa en mycket lugnande och öppen atmosfär bör du överväga alla nyanser i rummet. Välj tapeter som går hand i hand med dina möbler. Detta får inte bara rummet att se lite större ut, utan är också mycket harmoniskt och avkopplande . Djärva färgblandningar är roliga, men de kan snabbt få ett rum att se rastlöst och förvirrande ut, vilket gör att det ser ännu mindre ut. Välj tapeter med din absoluta favoritfärg och matcha andra dekorationer och möbler perfekt till den nya väggbeklädnaden- upptäck vårt stora sortiment av tapeter och hitta det perfekta för dig!

Enfärgade tapeter för små rum

TAPET 374301 LIVINGWALLS NEW WALLS

Enfärgade tapeter är vanligtvis särskilt lämpliga för mindre rum. Det är en elegant och enkel lösning när du vill dekorera ditt hem med dina favoritfärger. Enfärgade tapeter är ett bra val när du inte vill distrahera från möbler, tavlor och andra inredningsdetaljer. Du kan också kombinera en enfärgad tapet med en fototapet för att skapa en modern och livlig atmosfär i ditt hem! Om du inte hittar din favoritfärg i vårt breda sortiment så har A.S. Création också många tapeter som kan målas.

Mönstrade tapeter- skapa en livlig atmosfär

tapet för små rum- TAPET ASIAN FUSION 374621 A.S. CRÉATION

TAPET ASIAN FUSION 374621 A.S. CRÉATION

Om du vill skapa en lite mer energifylld miljö är mönstrade tapeter också lämpliga för små rum. Du bör dock vara uppmärksam på några saker så att rummet inte ser för förvirrande och rastlöst ut eller till och med mindre än tidigare. Lätta, jämna och delikata mönster passar bättre för små rum. Vi rekommenderar att du tapetserar en eller två väggar med mönstrade tapeter, och tapetsera (eller måla) resten av väggarna med en neutral färg som passar tapeten för att balansera ut din inredning. På så sätt kan du skapa en synkroniserad och öppen atmosfär även i ett pyttelitet rum.  

 

Randiga tapeter för små rum

TAPET 367184 LIVINGWALLS PARADISE GARDEN - tapet för små rum

TAPET 367184 LIVINGWALLS PARADISE GARDEN

Det randiga mönstret är en absolut klassiker och med goda skäl. Ränderna är enkla mönster som dock kan uppnå en mängd olika effekter. Ibland ser det modernt ut, ibland snyggt och klassiskt. Ränder är också ett populärt motiv för tapeter, eftersom de ger plats för innovativ inredning.

Randiga tapeter är också idealiska för små och extra låga rum, vertikala ränder kan visuellt sträcka ut utrymmet.

Blåa tapeter som får ditt hem att se större ut

tapet för små rum TAPET 341104 LARS CONTZEN ARTIST EDITION NO. 1

TAPET 341104 LARS CONTZEN ARTIST EDITION NO. 1

Blå är en mycket lugnande och professionell färg, vilket oftast ger rummet en större look. Detta beror troligtvis på att vi associerar blå med himlen och havets djup. Tack vare det kan ljusblåa tapeter också vara väldigt fräscha och tillföra energi i rummet. Blå förknippas också ofta med kalla färger, vilket skapar en mycket harmonisk, uppfriskande och avkopplande atmosfär.    

Blå tapeter kan också kombineras med kompletterande färger som rött och orange, men rummet ser inte större ut tack vare dem. Dessa färger ger bara värme till rummet.   

 

Större hem med tapeter

TAPET 374204 LIVINGWALLS NEW WALLS | tapet för små rum

TAPET 374204 LIVINGWALLS NEW WALLS

Mer detaljerade eller färgglada tapeter kan få rummet att se större ut, och samtidigt fånga ögat, med några av våra enkla knep:

  1. Välj en fototapet, eller mönstrad tapet, som du tycker om.
  2. Sätt den i mitten av rummet, helst på den längsta väggen.
  3. Komplettera resten av rummet med neutrala färger eller enfärgade tapeter. Vi rekommenderar vitt, ljusgult och ljusblått!
  4. Mer är mindre! Undvik möbler med mycket detaljer och ornament. Håll inredning minimalisk (helst i konsekvent färgskala) och mycket mellanrum mellan möblerna.

Med dessa tips kommer ditt rum att garanterat kännas större och ge dig mer utrymme för dina behov!

Tills nästa gång, BRICOFLOR- nummer ett för golv och väggar!

 

Tillbaka till inlägg