BRICO FRIDAY: Idag får du 5% rabatt på alla varor* med koden "BRICONOV21"! * gäller ej Tretford produkter
Expertråd
08-121 114 49
mån-fre: 9.00-17.30

Kombinera tapeter – skapa en kreativ interör

Wednesday, April 28, 2021

Något man inte ofta tänker på är att rummets alla väggar inte behöver vara tapetserade med samma modell på tapeten. Du kan till exempel kombinera olika typer, färger och designer på tapeter. Detta görs för att skapa en unikt kontrast och twist på utrymmets känsla. Kombinera allt från mönstrade tapeter med enfärgade tapeter, eller så kan du skapa en intressant färgövergång med tapeter i samma färg men olika nyanser. Låt oss visa några av våra tips!

Kombinera tapeter

TAPET 333712 ARCHITECTS PAPER ALPHA

Kombinera moderna tapeter

När det kommer till planering av inredningen behöver vi inte stänga oss inom regler eller ramar. Istället tänk utanför boxen och låt dig uttrycka dig fritt! Din stil och smak får verkligen flöda när alla oskrivna regler ”slängs i väggen”. Det finns ett mångtal olika sätt du kan gå till väga med detta. Välj till exempel enfärgade tapeter i två eller tre nyanser för att bilda ett sammanhängande tema genom hela rummet. Eller så vill du ha lite mönster i livet, då rekommenderar vi en mönstrad tapet i kombination med en färg du tycker passar den bäst. Det viktiga att tänka på är inte ta något allt för klustrat när det kommer till modern inredning – More is less!

Kombinera olika enfärgade tapeter tillsammans

Svårt att välja bland vårt stora utbud av tapeter? Välj då mer än en! Du kan helt enkelt bryta normen och matcha dina tapeter till dina egna preferenser och stil. Ta till exempel två enfärgade tapeter i olika färger, eller kanske skapa intressanta kontraster med en mörk och en ljus tapet. Färger som antracit eller mörkblå går utmärkt ihop med beige eller kräm. Ibland vill man inte ha för mycket av det ljusa, eller mörka, då blir en kombination av båda den perfekta lösningen. För en särskild harmonisk inredning rekommenderar vi två tapeter i samma färg men olika nyanser, till exempel två mörkblåa tapeter vare sig den ena med ljusblåa detaljer. Om du vill skapa en stark och eye-catching effekt så rekommenderar vi varma och starka färger som röd, rosa, orange eller gul.

Kombinera tapeter pink

TAPET 341392 A.S. CRÉATION SCANDINAVIAN STYLE

Balansera ut färgglada mönster med enfärgade tapeter

Om ett helt rum med mönstrade tapeter är för mycket för dig så rekommenderar vi att balansera ut det med 1-2 väggar i enfärgade tapeter. Detta gör inte endast så att rummet känns mer harmoniskt, men det hjälper den mönstrade tapeten att sticka ut på ett sätt som inte är överväldigande! Det bästa sättet att gå till väga är att välja en neutral färg som kompletterar din mönstrad tapet – eller så omvandlar du rummets energi helt och väljer en enfärgad tapet till den baserad på en av accenttonerna i den mönstrade tapeten. I vår nätbutik hittar du ett enormt sortiment av mönstrade tapeter som säkerställer att du hittar det rätta valet för din smak och projekt.

geoFOTOTAPET CACTUS GARDEN1 DD114142 LIVINGWALLS WALLS BY PATEL

Enfärgade tapeter i kombination med blommiga tapeter

För att säkerställa en varm och somrig känsla är blommiga tapeter det rätta valet utan tvekan. Matcha din inredning med det fina vädret och njut av din favoritsäson året runt. Att få en spännande kombination till liv är ingen svår sak med blommiga tapeter. Välj en tapet du älskar som innehåller accent toner, och för att balansera ut den väljer du till en enfärgad tapet i samma accent ton. Detta skapar en väldefinierad look, men blir samtidigt inte allt för rörigt.

Ge geometriska tapeter mer ordning – Blanda med enfärgade tapeter!

Vill du få en snygg och modern look enkelt? Då är geometriska tapeter ett bra val! Välj en stilren geometrisk tapet och tapetsera 1 till 2 av väggarna i rummet med den, men fyll resten med en neutral enfärgad tapet. Geometriska tapeter skapar en ren samt organiserad känsla i rummet, därför går den perfekt ihop med neutrala färger. Utforska vårt stora utbud av geometriska tapeter nu!

Kombinera tapeter grön

TAPET 364851 A.S. CRÉATION AUTHENTIC WALLS 2

Söker du en eye-catcher känsla i rummet? Blanda två olika mönster i samma rum!

Om du är ute efter att vända ögon på dina gäster och ha en livlig atmosfär i hemmet så borde du överväga att blanda två olika mönstrade tapeter. Att blanda två motiv är ett vågat val, men ett val som är värt att ta! Låt kreativiteten flöda och bestäm själv över hur ditt uttryme ska se ut. Randiga tapeter eller pricka tapeter kan vara en bra början för din inredningsresa, då de har väldigt uttrycksfulla och starka motiv. För att inte skapa allt för mycket av en kontrast så kan en gemensam färg mellan tapeterna vara en bra riktlinje!

TAPET 362975 LIVINGWALLS COZZ

Till nästa gång, ditt Bricoflor-team!

 

Tillbaka till inlägg