BRICO FRIDAY: Idag får du 5% rabatt på alla varor* med koden "BRICONOV21"! * gäller ej Tretford produkter
Expertråd
08-121 114 49
mån-fre: 9.00-17.30

Art Decó – Våra idéer för en elegant inredning

Wednesday, June 9, 2021

Art Decó inledning

Ge dig ut på en tidsresa till det glada 1920-talet med Art Decó-stilen. Du kan ge ditt vardagsrum en nostalgisk och lyxig touch genom att kombinera djärva mönster, eleganta färger, trämöbler, gyllene detaljer och mysiga textilier. Vi visar även några alternativ för dina golv och väggar som passar med Art Decó-stilen.

Skapa ett nostalgiskt och trivsamt paradis med möbler i Art Decó-stilen

Fototapet Jurassic 2 DD113692 Livingwalls Walls by Patel

Fototapet Jurassic 2 DD113692 Livingwalls Walls by Patel

Vill du ge ditt vardagsrum en lyxig känsla, men samtidigt försäkra dig om att rummet fortfarande känns trivsamt och hemtrevligt? Om du söker efter imponerande mönster, uttrycksfulla färger och gyllene accenter, är en inredning i Art Decó-stilen perfekt för dig. Den här inredningsstilen, som härstammar från de första decennierna av förra seklet, skapar en otroligt elegant inredning i varje rum och ser dessutom väldigt mysigt ut tack vare de varma färgerna som används samt användningen av olika textilier. Orange och röda toner, samt brunt, lila och guld är perfekta färger att använda i en inredning i Art Decó-stil. Även kallare nyanser som petrol, mintgrön och antracit samt andra gröna toner är fantastiska! Genom att använda dig av olika tapeter och golv ger du utrymmet det lilla extra och skapar samtidigt en otrolig grund för en smakfull och elegant Art Decó-inredning.

Hitta rätt golv för en inredning i Art Decó-stilen

Art Decó rum

Gerflor Senso Clic Premium 1205 Shale Beige

I vår nätbutik hittar du ett mångsidigt urval av golvbeläggningar som är perfekta för en inredning i Art Decó-stilen. Golbeläggningar som efterliknar trägolv samt textilgolvbeläggningar som mattor och golvplattor som passar perfekt in i ditt nostalgiska paradis. Om du bestämmer dig för en hård golvbeläggning rekommenderar vi speciellt autentiska dekorer i varma, mörkare trätoner. Ifall du hellre vill ha en mjuk golvbeläggning är mattor i ädelstenstoner otroliga i en Art Decó-inredning.

Parkett: Skapa elegans och stil med högkvalitativa äkta trägolv

Parkett har en mängd extremt praktiska fördelar, inklusive fantastisk hållbarhet och livslängd. De är av förstklassig kvalitet och har ett elegant utseende. Det hårda golvet bidrar i hemmets varje utrymme till en mysig atmosfär och rustik charm. I vår nätbutik hittar du ett brett utbud av parkettgolv. Du kan välja bland olika färgvarianter, träslag och ytor. Parkettgolv i varmare och mörkare färger i rustik design passar särskilt fint i en inredning i Art Decó-stilen. Den här typens golv ser extremt naturliga ut och har ett väldigt elegant utseende som passar perfekt i den glada tjugotalskänslan.

Laminatgolv: Ett naturligt alternativ med många fördelar

Ter Hürne Avatara 3.0 Wood Edition ”W16 Tebora Ek”

Laminatgolv är även ett utmärkt alternativ för en inredning i Art Decó-stil. Det finns fantastiska laminatgolv som efterliknar trägolv och lyckas så bra med det att man knappt ser skillnaden. Dessutom har laminatgolv andra otroliga egenskaper. Laminatgolv, lika som parketter, är extremt hållbara och stabila. Du kan alltså njuta av den här typens hårda golvbeläggning år efter år av intensiv användning. Laminatgolv har även förstklassiga akustiska egenskaper som bidrar till en skön livskvalité.

Det finns naturligtvis också en mängd olika varianter av laminatgolv. Du kan välja mellan många färger och trädesigner. På samma sätt som mörka parkettgolv passar Art Decó-stilen, gör även mörka laminatgolv det. De är väldigt eleganta och skapar en mysig samt hemtrevlig känsla i varje rum.

Mattor: Textilier skapar komfort i din nostalgiska oas

Art Decó- soffa

Viskosmattor Amazonas 051005 Mint

Om du vill förvandla ditt rum till ett skönt paradis är textilgolvbeläggningar ett utmärkt alternativ. Mattor är inte endast extremt mjuka och sköna, utan de ser också väldigt snygga ut och finns i en mängd olika varianter. Du kan välja mellan olika färger och strukturer. För en Art Decó-inredning är mjuka mattor i olika färger en perfekt match. De är speciellt sköna och bidrar därför till mysighetsfaktorn i inredningen. De här mattorna kommer i till exempel varma röda nyanser, bruna och lila nyanser samt gröna, petrol och turkosa alternativ. Om du föredrar ett enklare alternativ för ditt golv passar även ljusare färger som rosa och beige bra in i en Art Decó-inredning. Mattor är inte endast snygga, utan bidrar även till en bra inomhusluft. Små partiklar och damm fastnar på golvet istället för att flyga omkring i luften, vilket gör kvalitén på luften i rummet märkbart bättre.

Ge dina väggar en elegant och nostalgisk touch med Art Decó tapeter

Med rätt tapeter kan du lägga grunden för en smakfull och snygg inredning i ditt hem. Det samma gäller när du vill inreda i Art Decó-stilen. Genom att välja rätt Art Decó tapeter skapar du den perfekta bakgrunden för resten av inredningen. Du kan välja från ett brett utbud. Om du föredrar att hålla dina väggar relativt stilrena, är enfärgade tapeter rätt val. De finns i en mängd olika färger och tillåter dig att vara lekfull med resten av inredningen. Genom att välja tapeter i rosa och beige nyanser, eller i varma färger som rött och orange, eller kanske till och med i kallare nyanser som lavendel, petrolblå och turkos, ger du dina väggar en Art Decó-touch.

Med att sedan tillägga dekorativa inredningselement i matchande färger skapar du ett harmoniskt utrymme. Om du däremot vill att din vägg ska vara en visuell höjdpunkt rekommenderar vi mönstrade tapeter. Prydnadsmönster och barocktapeter är ett perfekt val för att skapa en nostalgisk touch av 1920-talet. De mönstrade tapeterna kan kombineras med enfärgade tapeter i liknande färger för att skapa en balanserad inredning.

Art Decó- ljus

Tapet 374271 Livingwalls New Walls

 

Blommiga mönster ger en lekfull och vårig känsla

Om du vill höja den nostalgiska Art Decó-stilen på ett lekfullt sätt är blommiga tapeter ett perfekt tillägg till inredningen. Blommiga tapeter får våren att flytta in i ditt hem, vilket betyder att du kan njuta av en varm atmosfär året om. Du kan till exempel välja enkla mönster som kompletterar inredningen på ett subtilt sätt, eller så kan du välja pampiga blommönster i vågade färger eller med gyllene detaljer. De här tapeterna förvandlar din vägg till ett otroligt inredningselement på nolltid.

Tapeter med geometriska och grafiska mönster skapar harmoni

Tapeter som dekoreras av geometriska mönster ger ditt utrymme struktur och ordning, samtidigt som de bidrar till en harmonisk inredning. Även i den här tapetkategorin kan du välja från ett brett urval av olika alternativ. Det finns geometriska tapeter i en mängd olika färger och mönster. Du kan välja mellan diamanter, cirklar, rutor och många andra geometriska former. Tapeter i grönt, lila eller petrolblått som är dekorerade med geometriska eller grafiska mönster i guld eller silver är de ultimata tapeterna för en Art Decó-inredning.

Tills nästa gång. Ditt team från BRICOFLOR, nummer ett för väggar och golv!

Tillbaka till inlägg