Våra fördelar
 • Stort urval med över 20.000 produkter
 • Bästa prisgaranti
 • Provtjänst
 • Kostenlose Musterzusendung
 • Die größte Auswahl im Internet

Vi är Europas största nätbutik för tapeter och golvbeläggningar. Vi har erbjudit högkvalitativa produkter och förstklassig kundservice till ett förmånligt pris sedan 2007.

Till BRICOFLOR nätbutiken
Hemsida

Korkgolv i barnkammaren-ett perfekt alternativ

Korkgolv är väldigt praktiska alternativ för barnkammaren tack vare deras utmärkta tekniska egenskaper. Som ett naturligt material känns kork varmt och trevlig, är miljövänligt, brandsäkert och ekologiskt. Ett barn tillbringar en stor del av tiden i sitt rum och därför är det väldigt viktigt att hitta den perfekta golvbeläggningen som är både resistent och hygieniskt. I veckans blogginlägg berättar vi om varför varje familj borde överväga att installera korkgolv i barnkammaren.

Korkgolv i barnkammaren-ett praktisk alternativ med utmärkta egenskaper

Det är viktigt att välja rätt sorts golv för barnkammaren, eftersom barn inte endast går på beläggningen utan även leker och springer runt på den. Korkgolv är optimala alternativ för barnkammaren eftersom de är:

 • Motståndskraftiga mot repor och andra skador samt fuktbeständiga
 • Lätta att rengöra: spillt vatten, tuschrester och mammas läppstift - allt detta går snabbt och enkelt att putsa bort från golvytan
 • Halkresistenta, vilket minskar risken för att ditt barn slinter och slår sig
 • Stötdämpande: golvbeläggningen skadar inte barnets ryggrad till skillnad från många hårdare beläggningar. Dessutom kan för hårt golv leda till utveckling av platta fötter.

  Cortex Corknatura UV Pro "BJD3003 Spurt Nature" | Klick-Kork

Korkgolv är både ekologiska och hållbara

Korkek är ett fantastiskt träd som bara växer i det europeiska medelhavsområdet och i vissa länder i Nordafrika. Själva korken, som används för att tillverka dessa populära golvbeläggningar, utvinns från ekens bark. Denna process är nuförtiden ekologisk, eftersom barklagret skalas av utan att träden fälls eller skadas desto mer. Det tar cirka tio år för barken att växa tillbaka. De borttagna barklagren torkas i flera månader före tillverkningsprocessen fortsätter. Råvaran desinficeras sedan i speciella vattenkokare, tvättas, torkas igen och mals. Därefter upphettas den resterande massan till 350 grader, pressas och kyls. Blocken av det pressade korkmaterialet får vila i en vecka tills det är helt torrt och kompakt. Sedan går materialet framåt och förvandlas till korkgolvbrädor och korkplattor för privat och kommersiellt bruk.

Korkgolv i barnkammaren-ett brett urval av stilar och designer

Om du väljer ett varmt och mysigt korkgolv behöver du inte mattor eller golvvärme i barnkammaren. Detta ekologiska och naturliga golv kombinerar utmärkta tekniska och funktionella egenskaper med ett vackert och naturligt utseende. Vi rekommenderar ljusa golv för barnkammaren, eftersom de piggar upp rummet och skapar en välkomnande atmosfär.

korkgolv i barnkammaren- familj Cortex Corknatura UV Pro "BJ21072 Shipdeck" | Klick-Kork

Om du vill ha en traditionell beläggning rekommenderar vi att du tar en titt bland vårt sortiment av Cortex korkgolv. Vad sägs om klassikerna som Cortex Corknatura UV Pro "BLV0010 Spurt Gravel" | Klick-Kork eller Cortex Corknatura UV Pro "BJD3003 Spurt Nature" | Klick-Kork. Om du föredrar ett korkgolv med ett autentiskt träutseende rekommenderar vi designerna Granorte Design-Trend "49000105 Ek Pärla" eller Cortex Veranatura "BHYJ001 Tysklönn".

Miljövänligt, allergivänligt och allmänt säkert- Korkgolv i barnkammaren

Korkgolv tillverkas endast av naturliga råvaror som är ofarliga för människokroppen. Korkträden planteras även ofta i områden där det inte finns industriella utsläpp eller annan miljöförorening. Inga farliga ämnen används i produktionen av korkgolv och de avger inte allergener som kan vara skadliga för människors hälsa. Strukturen och den kemiska sammansättningen ger materialet antistatiska egenskaper, vilket innebär att golvytan inte är elektrifierad eller drar till sig damm – ett enormt plus för både barnfamiljer och allergiker!

Golvytan är halksäker och förhindrar att barnet faller och skadar sig själv. På grund av de stötdämpande egenskaperna hos korkgolv är det nästan omöjligt att skada sig själv eller bryta ben. Beläggningen av detta material är elastisk, slits mycket långsamt och skadas inte av stötar eller springande barn. Korkprodukter är brandsäkra, vilket gör dem till ett optimalt val för hela hemmet.

Korkgolv i barnkammaren: resistenta, praktiska, elastiska och ljudisolerande egenskaper

korkgolv i barnkammaren- flicka Cortex Corknatura UV Pro "BLV0010 Spurt Gravel" | Klick-Kork

Nu kan ditt barn springa runt hemma barfota utan att få kalla tår! Ytan på korkgolv är varm och håller den optimala temperaturen året runt. Denna golvbeläggning fungerar som extra ljudisolering och minskar stegljud med ca 53 procent. Dessa beläggningar fungerar också som värmeisolatorer tack vare deras optimal värmeledningsförmåga. Materialets porösa struktur gör korkgolv till den tystaste beläggningen på marknaden. Beläggningen kan dämpa buller när barnen leker så att föräldrar och grannar kan njuta av lugn och ro. Tack vare det skyddande ytlagret kan korkbeläggningen enkelt rengöras.

Korkgolv har endast två nackdelar som bör beaktas

Kork har bara två nackdelar. Beläggningen är lätt att skära eller borra igenom. Ett korkgolv i barnkammaren kan skadas med ett vasst föremål som en sax. Utbytet av detta material görs dock ganska snabbt genom att fylla det skadade området med kork och jämna ut det. Precis som alla andra material sväller korkgolv om det hamnar i kontakt med vatten i timmar. I värsta fall kan hela golvet förstöras och då måste beläggningen bytas ut. Det är alltså viktigt att torka bort spilltda vätskor så snabbt som möjligt.

Rengöring och skötseltips för Korkgolv i barnkammaren

Regelbunden rengöring av korkgolv skiljer sig inte mycket från den vanliga rengöringen av andra golvmaterial. Den enda stora skillnaden att en stor mängd vatten inte får användas; använd hellre en mjuk och fuktig bomullsduk för avtorkning. Det rekommenderas att du använder en dammsugare med en mjuk fastsättning innan du moppar för att ta bort damm och små partiklar av sand eller sten som i värsta fall kan skapa repor på korkbeläggningen.

korkgolv i barnkammaren- barn Cortex Corknatura UV Pro "BJ03022 Sprint" | Klick-Kork

Det finns dock några viktiga saker att komma ihåg när du väljer rätt rengöringsutrustning:

 • Använd rengöringsprodukter som är fria från frätande kemikalier.
 • Använd inte slipande rengöringsmedel, hårda borstar, metallborstar eller skrapor för att rengöra golvet.
 • Välj rengöringsmedel som späds i vatten. Det är viktigt att ta bort fläckar från olika livsmedel och drycker omedelbart eftersom de kommer att förbli på ytan om materialet inte är förseglat ordentligt. De flesta av dessa avlägsnas med vanligt tvålvatten. Envisa fläckar kan tas bort med sandpapper.
 • Persienner eller speciella gardiner skyddar ditt korkgolv för UV-strålar - detta betyder att korken inte tappar sin färg och förblir i sin ursprungliga form under längre tid.

Vi hoppas att vi har kunnat hjälpa dig fatta ett beslut och att vi har svarat på några av dina frågor! Du hittar naturligtvis ett stort urval av lämpliga korkgolv för barnrum på BRICOFLOR.

Kommentera