Våra fördelar
  • Stort urval med över 20.000 produkter
  • Bästa prisgaranti
  • Provtjänst
  • Kostenlose Musterzusendung
  • Die größte Auswahl im Internet

Vi är Europas största nätbutik för tapeter och golvbeläggningar. Vi har erbjudit högkvalitativa produkter och förstklassig kundservice till ett förmånligt pris sedan 2007.

Till BRICOFLOR nätbutiken
Hemsida

Laminatgolv i vintagestil- klassisk inredning

Laminagolv i vintagestil- ett

Det är ett vanligt missförstånd att endast riktigt trägolv kan medföra en vintagekänsla; ett högkvalitativt laminatgolv är nämligen också mycket lämpligt för att skapa en klassisk interiör. I dagens inlägg berättar vi om varför laminatgolv i vintagestil är det perfekta valet för den som vill skapa en tidlös interiör.

Laminagolv i vintagestil- otroliga tekniska egenskaper för varje område

Både parkett och laminat tillhör kategorin hårda golvbeläggningar. Laminatplankor består precis som parkett av flera lager, av vilka en robust träfiberplatta stabiliserar konstruktionen och ett dekorativt täcklager med mönstret pryder plankan på den strukturerade ytan. Mönstret behöver inte alltid imitera äkta trä utan kan också likna sten, betong eller kakel. Av denna anledning är laminatgolv idealiska för nästan varje rum och för alla inredningsstilar. Eftersom UV-strålar inte kan skada materialet behåller plankorna sin vackra färg genom åren utan att blekna av solsken. Laminatgolvbrädor är extremt slitstarka och används därför i en mängd olika privata och kommersiella områden. Du kan alltså lägga laminat i allt från gästrum till skolor och restauranger, kom dock ihåg att ta i beaktande golvets användningsklass och tjocklek. Andra fördelar med dessa hårda golv är enkelt underhåll och okomplicerad installation tack vare ett integrerat klicksystem.

Laminagolv i vintagestil- två

Laminagolv i vintagestil- ett brett urval av olika stilar och färger

Vintage är en romantisk stil och kräver ett typiskt pastellfärgschema. Vita, ljusa golv som Ter Hürne Avatara 3.0 | Wood Edition "W09 Brava ek" eller Ter Hürne Avatar 3.0 | Stone Edition "X02 Delphi sten har perfekta ljusa toner för en välkomnande och uppfriskande vintagestil.  Dessa ljusa mönster utstrålar en känsla av lätthet och hämtar in extra ljus och värme i ditt hem. Den välkända tillverkaren ter Hürne har ett enormt utbud av unika laminatgolv som skickligt imiterar mjuka och varma trätoner samt stenmönster och utgör den perfekta basen för inredning i vintagestil.

För att skapa en helhetlig bild rekommenderar vi att matcha ditt nya vintagegolv med möbler och textiler i samma stil. Lätt sprucken färg, slitet trä och bleka toner skapar en charmig atmosfär med ett tidlöst utseende. Du behöver dock inte nödvändigtvis endast använda gamla material. Tack vare modern teknik kan du uppnå effekten av åldrade ytor med hjälp av borstar, skrapor och andra verktyg. En lägenhet eller ett hus i vintagestil domineras av ljusa färger som bör vara mjuka och lugnande, som om de naturligt skulle bleknat med tiden.

Vintage är en jordnära stil som definitivt också kräver naturliga golvmaterial, så äkta parkett eller laminatgolv är optimala alternativ. Det autentiska stenutseendet och vackra ljusa färgerna i Ter Hürne Avatara 3.0 | Stone Edition "X01 Pandora sten" passar perfekt in i en moder och fräsch vintagestil. Kakeldesignen med ett ädelt barockmönster har en speciellt behandlad yta som skapar en robust och klassisk känsla. För den som letar efter ett subtilare stenalternativ rekommenderar vi Ter Hürne Avatara 3.0 | Stone Edition "X05 Mitra sten". Detta ter Hürne laminatgolv erbjuder ett attraktivt alternativ för dem som inte gillar trägolv. Det ljusa golvet har en spräcklig yta som till minsta detalj liknar äkta stengolv.

Matcha dina nya laminatgolv i vintaestil med antika möbler och autentiska textiler

Vintagestilen uppstod i Europa på slutet av 1800-talet och i början av 1900-talet. Det finns praktiskt taget inga strikta regler och begränsningar för denna stil. I vintage symboliserar möbler och tillbehör det förflutna på ett nostalgiskt och ofta också romantiskt sätt. Vintage-element kan kombineras med nyare föremål för att skapa en modernare vintageinredning. Blandningar av olika material och texturer tar dig på en tidsresa till det förflutna då inredning betydde annat än simpla vita Ikeamöbler. Järnsängar, metallknappar, blommiga dukar, tunga lådor i ek, läderväskor, toalettbord med silverelement, speglar, blommor och klockar är perfekta inredningselement för en klassisk vintagestil.

Laminagolv i vintagestil- fyra

Vintageinredning handlar inte endast om antika saker och möbler. Väggarna, golvet och resten av inredningen måste utformas för att matcha den klassiska stilen. Medan vi redan har introducerat dig till de viktigaste funktionerna och exemplen på laminatgolv i vintagestil, hittar du också en mängd fluffiga och mysiga vintagemattor, unika vintagekuddar och attraktiva och intressanta vintagetapeter i vår BRICOFLOR nätbutik. Även här rekommenderar vi att du väljer tapeter och tillbehör i ljusa och jordnära toner som, rosa, ljusblått, ljusgrönt, gult eller beige. I vardagsrummet kan du exempelvis lägga ett runt bord med en vit duk på. Ett gökur på väggen och svartvita foton på hyllan kompletterar inredningen. Vintage blandar olika stilar, så det handlar egentligen om att skapa en egen look som faller just dig i smaken. Kreativ fantasi, konstnärlig frihet och harmoni - det är receptet på en perfekt vintageinredning!

Vi hoppas att vi har gett dig några förslag för utformningen av din lägenhet. Om du fortfarande letar efter ett lämpligt laminatgolv i vintagestil kan det vara värt att titta på vårt breda sortiment. Ett unikt utbud av förstklassiga laminatbeläggningar som imponerar med både utseendet och enastående tekniska egenskaper väntar på att flytta in hos dig.

Om du har frågor om specifika produkter kan du kontakta oss via kontaktformuläret. Vår sakkunniga kundservice ger dig gärna råd och hjälper dig att välja ditt nya laminatgolv. Tills nästa gång! Ditt BRICOFLOR-team, nummer ett för golv och väggar!

Kommentera