Kontakt
Har du en fråga?

Vi hjälper dig gärna! Kontakta oss Mån-fre: 9.00-17.30 08-121 114 49 eller via e-post info@bricoflor.se

Allt för väggar och golv i Europas största webbshop.

Till BRICOFLOR-webbutiken->

Om oss - vem vi är

Att designa rum är vår passion - expertis i över 30 år

Internetet har revolutionerat distributionskanalerna och under våren 2006 tog vi oss ut på onlinemarknaden för renoveringsprodukter. Liksom många pionjärer i internetåldern, började den unga generationen av vår ledning  utforska onlineförsäljning i små steg på marknadsplatser med en butik som i dagens läge ser väldigt arkaisk ut.

Expansion: vägarna som ledde till den internationella webbutiken för vägg- och golvbeläggningar

Efter bara en kort tid växte verksamheten så mycket att investeringar i hårdvara och mjukvara, såväl som nyanställda, satte vår webbutik på ett mer professionellt och framtidsorienterad väg. Bara två år efter att Bricoflor grundades, insåg vi att framgångsrik e-handel inte borde sluta vid nationella gränser och därför närmade vi oss våra vänner på vänster sida av floden Rhen - Frankrike! För att kunna erbjuda bästa möjliga servicen och för att ge vår onlinebutik lokala färger à la française, etablerade vi vårt eget företag i norra Frankrike, där endast franska anställda är arbetar.

År 2010 grundades vår brittiska butik mellan Bristol och London. Vi insåg vi snabbt att inte bara maten är annorlunda i Storbritannien utan också smaken för golv. Men detta var en rolig utmaning för oss och nu kan alla i England beställa sina bruna ullmattor från oss.

Eftersom en attraktiv inredning också kan vara en del av Dolce Vita, expanderade vi till Italien 2012. Sedan dess har vi haft kontakt med renoveringsvänliga kunder från Sydtyrolen till Sicilien - molto bene!

Även i Östeuropa har Internet blivit ett viktigt handelscenter under senaste åren. Sedan 2016 har vi framgångsrikt expanderat vårt polska kontor och år 2017 passerade vi gränsen till Tjeckien.

Den uppmärksamma läsaren märker nu att ett stort europeiskt land saknas i historien, nämligen Spanien. "Vamos España!" Vi kunde inte låta bli att etablera oss i Valencia år 2017. Det är självklart att vi naturligtvis också integrerade oss i Österrike och Benelux-länderna med våra egna butiker.

Våren 2020 började vi vår färd ut på  finska och svenska marknaden. Vi önskar alla skandinaver hjärtligt välkomna till vår nätbutik och ser framemot att arbeta med er- hej hej!

Vi är ett företag som ser oss själva som en stor familj

Det som började som ett vanligt företag i Nordrhein-Westfalen har vuxit stadigt under åren. Hela personalen kommunicerar ständigt med varandra och kommer bra överens. Regelbundna personalmöten och en god arbetsmiljö är lika viktiga för oss som dialog mellan generationerna. Vårt team innehåller därför såväl unga professionella som gamla veteraner - vi vet att båda parterna kan lära sig av varandra. Vi är också glada över att regelbundet introducera praktikanter från alla våra regioner till online-handelsflödet och upplever därför alltid en fredlig, mångkulturell samexistens på våra kontor. Tack vare vår personliga kundtjänst känner vi många av våra långvariga stamkunder och europeiska detaljhandlare personligen, tack vare deras förtroende och rekommendationer erbjuder vi nu även våra produkter på begäran utanför våra vanliga områden.

Vad gör oss så framgångsrika internationellt?

Det är viktigt för oss att vi alltid kan erbjuda våra kunder ett stort urval, hög kvalitet och ett brett sortiment. Därför och föredrar vi tillverkare som utför regelbundna kontroller av sig själva och deras underleverantörer för att garantera en felfri tillverkningsprocess. För att kunna säkerställa kvaliteten på våra produkter lägger vi särskild vikt på hållbarhet och noggrann produktion av de varumärken vi representerar.

Mångfald i våra produkter - i pris, design och effektivitet

Vi vet att alla våra kunder har sina egna behov, preferenser och naturligtvis, en personlig budget. Vissa gillar det speciellt och extravagant, andra lägger stor vikt vid en miljövänlig produktion eller vid simpelhet. Därför kan du filtrera artiklarna i vår onlinebutik för att lätt hitta ditt favoritgolv. Filtren hjälper dig hålla reda på vårt enorma sortiment, som är unikt i Europa. Dessutom uppdaterar vi hela tiden vårt lager så att du alltid kan köpa de senaste samlingarna. I början av varje år besöker vi de relevanta mässorna, ex. Domotex, världens ledande mässa och därmed ett absolut måste-datum för vårt yrke. Vi vill vi informera dig på vår blogg och  Facebook om trenderna i branschen, så att du aldrig missar en möjlighet att genomföra dina projekt optimalt och så överkomligt som möjligt. Hos oss hittar du aldrig dåliga produkter, vi arbetar bara med tillverkare som uppfyller de högsta kvalitetsstandarderna och ser sig själva, liksom oss, i premiumsegmentet. Vi lovar dig dock: Hos BRICOFLOR får du de bästa produkterna till bästa pris!