REA: Spara upp till 70% i många kategorier nu!

Close icon

Om oss

Vi är Europas största nätbutik för golv, väggar och tak. Vi är stolta över att ha kunnat erbjuda de bästa priserna och förstklassig kundtjänst sedan 2006.

Att designa rum är vår passion - expertis i över 30 år

Sedan 1974 har vi som grossist för vägg- och golvbeläggningar med huvudkontor i Wuppertal gjort oss ett nationellt namn och etablerat oss som en pålitlig partner för privatpersoner, hantverkare och inredningsarkitekter.

Vår produktportfölj har utvecklats och uppdateras konstant genom åren, vilket betyder att vi alltid erbjudit våra kunder ett förstklassigt urval av allt från tapeter till golvbeläggningar.

Internetet har revolutionerat distributionskanalerna och under våren 2006 tog vi oss ut på onlinemarknaden för renoveringsprodukter. Liksom många pionjärer i internetåldern, började den unga generationen av vår ledning  utforska onlineförsäljning i små steg på marknadsplatser med en butik som i dagens läge ser väldigt arkaisk ut.

Expansion: vägarna som ledde till den internationella webbutiken för vägg- och golvbeläggningar

Efter bara en kort tid växte verksamheten så mycket att investeringar i hårdvara och mjukvara, såväl som nyanställda, satte vår webbutik på en mer professionell och framtidsorienterad väg.

Bara två år efter att Bricoflor grundades, insåg vi att framgångsrik e-handel inte borde sluta vid nationella gränser och därför närmade vi oss våra vänner på vänster sida av floden Rhen - Frankrike!

För att kunna erbjuda bästa möjliga servicen och för att ge vår onlinebutik lokala färger à la française, etablerade vi vårt eget företag i norra Frankrike, där endast franska anställda arbetar.

År 2010 grundades vår brittiska butik mellan Bristol och London. Vi insåg vi snabbt att inte bara maten är annorlunda i Storbritannien utan också smaken för golv. Men detta var en rolig utmaning för oss och nu kan alla i England beställa sina bruna ullmattor från oss.

Eftersom en attraktiv inredning också kan vara en del av Dolce Vita, expanderade vi till Italien 2012. Sedan dess har vi haft kontakt med renoveringsvänliga kunder från Sydtyrolen till Sicilien - molto bene!

Internetet blev även snabbt ett viktigt handelscenter i Östeuropa och sedan 2016 har vi framgångsrikt expanderat vårt polska kontor och år 2017 passerade vi gränsen till Tjeckien.

Den uppmärksamma läsaren märker nu att ett stort europeiskt land saknas i historien, nämligen Spanien. "Vamos España!" Vi kunde inte låta bli att etablera oss i Valencia år 2017. Självklart integrerade vi oss även i Österrike och Benelux-länderna med våra egna butiker.

Våren 2020 började vi vår färd ut på  finska och svenska marknaden. Vi önskar alla skandinaver hjärtligt välkomna till vår nätbutik och ser framemot att arbeta med er- hej hej!

Vi är ett företag som ser oss själva som en stor familj

Det som började som ett vanligt företag i Nordrhein-Westfalen har vuxit stadigt under åren. Hela personalen kommunicerar ständigt med varandra och kommer bra överens. Regelbundna personalmöten och en god arbetsmiljö är lika viktiga för oss som dialog mellan generationerna. Vårt team innehåller därför såväl unga professionella som gamla veteraner - vi vet att båda parterna kan lära sig av varandra.

Vi är också glada över att regelbundet introducera praktikanter från alla våra regioner till online-handelsflödet och upplever därför alltid en fredlig, mångkulturell samexistens på våra kontor.


Tack vare vår personliga kundtjänst känner vi många av våra långvariga stamkunder och europeiska detaljhandlare personligen. På grund av deras förtroende och rekommendationer kan vi nu även erbjuda våra produkter på begäran utanför våra vanliga områden.

Vad gör oss så framgångsrika internationellt?

Det är viktigt för oss att vi alltid kan erbjuda våra kunder ett stort urval, hög kvalitet och ett brett sortiment. Därför föredrar vi tillverkare som utför regelbundna kontroller av sina varor och underleverantörer för att garantera en felfri tillverkningsprocess. För att kunna säkerställa kvaliteten på våra produkter lägger vi särskild vikt på hållbarhet och noggrann produktion av de varumärken vi representerar.

BRICOFLOR är ett modernt och ungt företag där alla kan känna sig välkomna!

Nyckeln till vår framgång är kombinationen av professionell expertis och en öppen och mångkulturell arbetsatmosfär. Med hjälp av dessa färdigheter kan vi hjälpa våra kunder fatta rätt beslut och utveckla vårt kreativa potential.

Helen
Vår content-marketing expert
Author-Image

Mångfald i våra produkter - i pris, design och effektivitet

Vi vet att alla våra kunder har sina egna behov, preferenser och naturligtvis, en personlig budget. Vissa gillar det speciellt och extravagant, andra lägger stor vikt vid en miljövänlig produktion eller vid simpelhet. Därför kan du filtrera produkterna i vår nätbutik för att lätt hitta din favoritvara. Filtren hjälper dig hålla reda på vårt enorma sortiment, som är unikt i Europa. Dessutom uppdaterar vi hela tiden vårt lager så att du alltid kan köpa de senaste samlingarna.

I början av varje år besöker vi de relevanta mässorna, ex. Domotex som är av världens största mässa för golvläggningar och därmed ett absolut måste-datum för vårt yrke. Vi informerar dig på vår blogg, Facebook, Instagram och Pinterest om de hetaste trenderna i branschen, så att du aldrig missar en möjlighet att uttrycka din individuella still och renovera ditt hem.

Hos oss hittar du aldrig dåliga produkter, vi arbetar bara med tillverkare som uppfyller de högsta kvalitetsstandarderna och ser sig själva, liksom oss, i premiumsegmentet. Vi lovar dig dock: Hos BRICOFLOR får du de bästa produkterna till bästa pris!