Close icon

Linoleumgolv – Ett hållbart och mångsidigt golvalternativ

Linoleum har redan länge varit ett populärt golvalternativ. På 1860-talet utvecklade Frederick Walton dett…

läsa mera
SALE
SALE
SALE
SALE
SALE
SALE
SALE
SALE
SALE
SALE
SALE
SALE
SALE
SALE
SALE
SALE
SALE
SALE
SALE
SALE
1 - 20 av 35 Produkter

Forbo- den globala marknadsledaren för linoleumgolv

Linoleum är en av de mest miljövänliga och motståndskraftiga golvbeläggningarna. Nuförtiden produceras linoleum av mer än 90% förnybara råmaterial, som kork, trämjöl, trähartser och kalkpulver. Som det världsledande varumärket inom golv erbjuder Forbo ett brett urval av olika linoleumbeläggningar. Dessa produkter är kända för att vara extremt miljövänliga, slitstarka och lättskötta.  Forbo Marmoleum Click- samlingen bjuder på linoleumgolv i 35 eleganta färger och mönster. Utöver de naturliga materialen har dessa ekologiska linoleumgolv också ett naturligt utseende som kommer fram i sten- och träimitationer. Nyanser som Pacific Beaches, Withered Prairie och Trace of Nature ger ett neutralt träutseende som passar in i alla inredningar. Ekologiska golvbeläggningarna är även väldigt hållbara, vilket gör dem till ett perfekt substitut för äkta trä. Upptäck dessa och många andra Forbo linoleum i vår BRICOFLOR nätbutik och inspireras av de oändliga möjligheterna för dina golv!

Tarkett- Attraktiva och miljövänliga linoleumgolv

Tarkett producerar miljövänliga, lättskötta och ekologiska golvbeläggningar i linoleum. Märkestillverkaren erbjuder ett flertal attraktiva kollektioner som du kan upptäcka i vår nätbutik. De största samlingarna innehåller cirka ett dussin tilltalande färgalternativ, bland vilka du enkelt kan hitta din nya ekologiska golvbeläggning som tilltalar din individuella smak. Tarkett sätter stort fokus på användningsområdena för sina linoleumgolv och erbjuder golvalternativ för allt från lugna gästrum till högtrafikerade industriområden. Golven med höga användningsklasser är idealiska för platser som utsätts för mycket trafik, som skolor, daghem och sjukhus. I dessa områden imponerar Tarkett Linoleum med sin hållbarhet, de tekniska egenskaperna och de naturliga bakteriostatiska egenskaperna.

Skapa tidlösa designer med vackra linoleumgolv

Du kan nu hitta Linoleumgolv med en mängd olika mönster i vår nätbutik. En av linoleumets bästa egenskaper är att det kan härma många material. Oavsett om du letar efter en vacker ljus design med trämönster, eller en mörk och rustik beläggning med stenmotiv, så har vi garanterat ett alternativ som faller just dig i smaken. De olika designerna ger rum som rum nytt djup och en utmärkt stämning. Tack vare de vackra designerna och det breda urvalet av färger kan du kombinera olika produkter för att skapa en unik beläggning. Upptäck den stora linoleumvärlden i vår BRICOFLOR nätbutik nu!

Den största fördelen- Linoleumgolvens långa livslängd

Ett bra linoleumgolv är, tack vare den permanenta bindningen med underlaget, en kraftfull golvbeläggning som kommer att hålla i många decennier. PUR-ytbehandlingen garanterar en hög motståndskraft och en väldigt lång livslängd. Ytbehandlingen gör det också lätt för dig att hålla den ekologiska golvbeläggningen ren.

Linoleumgolv i vår Bricoflor nätbutik

Vi erbjuder ett brett sortiment av linoleumgolv av de stora och välkända Europeiska tillverkarna Forbo och Tarkett. Vi erbjuder en gratis provtjänst eftersom det stora sortimentet kan göra det svårt att välja en produkt! Hitta ditt nya linoleumgolv i BRICOFLOR nätbutik nu!

Vanliga frågor om linoleumgolv

Vad är våra linoleumgolv gjorda av?

Linoleum är en ekologisk golvbeläggning som tillverkas av linolja, korkmjöl och jute. Linoleumgolv är inte endast ekologiska, utan också extremt hållbara. De flesta av våra linoleumgolv kommer i rullar med en bredd på 2 m, men det finns också DIY-alternativ med klicksystem.

Vad är skillnaden mellan linoleumgolv och vinyl?

Vinylgolv och linoleum kan se mycket lika ut vid första ögonkastet, men skillnaderna är tydlig när man studerar beläggningarna noggrannare.

Vinyl är ett rent syntetiskt material, medan linoleum är tillverkat av naturliga råvaror. Produktstrukturerna skiljer sig också, eftersom vinylbeläggningar ofta har en flerskiktsstruktur - en åtskillnad mellan botten och ytskikt, medan linoleumgolv ofta består av ett enda slitlager. Denna konstruktion gör linoleum särskilt slitstark, eftersom den ekologiska golvbeläggningen kan poleras och slipas flera gånger.

Linoleumgolv är betydligt tyngre än vinylgolv och erbjuds därför endast i en rullbredd på 2 m, medan vinylgolv också kan köpas i rullar med en bredd på 4 m eller till och med 5 m.

Varför borde jag välja linoleumgolv?

Linoleum är ett väldigt slitstarkt material som fungerar perfekt i högtrafikerade områden som skolor, kontor och sjukhus. Beläggningen naturliga bakteriostatiska egenskaperna.

Denna ekologiska golvbeläggningens fördelar och egenskaper gör också linoleum till ett attraktivt alternativ för hemmabruk. För dem som söker en linoleumbeläggning för hemmet rekommenderar vi att välja ett alternativ med klicksystem.

Hur lägger man Linoleumgolv?

Det är viktigt att planera arbetet innan du lägger din nya ekologiska golvbeläggning. Rum, material och undergolv måste hålla en temperatur på minst 18 °C. Låt allt material acklimatiseras under minst en natt före läggningen.  Det första du bör göra före du installerar din nya ekologiska golvbeläggning är att rengöra och jämna ut ytan. När ytan är förbered kan du börja läggningsprocessen. Linoleumgolv kan antingen limmas eller läggs ihop med klicksystem. Linoleumgolv klick är ett optimalt alternativ för hemmabruk. Dessa linoleumgolv är även väldigt enkla att lägga tack vare klicksystemet som gör installationen till en barnlek.

Att limma linoleum är aningen svårare. Vårt första tips är att inte vara snål när det kommer till mängden lim. Denna ekologiska golvbeläggning kräver ett tjockt lager på ca. 1l lim för 3-4 linoleum. Det är också viktigt att inte ha en för lång öppettid, limmet skall fortfarande vara vått när mattan läggs. Var uppmärksam på att den tunna beläggningen kräver ett helt plant underlag, eftersom även de minsta ojämnheterna annars syns igenom.

Köp ditt nya linoleumgolv på Bricoflor och njut av din nya beläggning i flera år!

I vår nätbutik väntar tusentals linoleumgolv på att flytta in hos dig och ge ditt hem nytt liv tillsammans med dig. Vi har garanterat ett linoleumgolv som faller just dig i smaken, oavsett om du letar efter mörka träimitationer eller roliga marmordekorer. Med bara några få klickar kan du hittat din nya ekologiska golvbeläggning som kommer att levereras till din dörr så snabbt som möjligt. Om du önskar en mer exakt bild av hur din valda vara egentligen ser ut, kan du använda vår provtjänst. När du har fattat ditt beslut kommer du att dra nytta av vår prisgaranti när du beställer. Om du planerar större byggprojekt kan du begära ett individuellt erbjudande. Vår personal hjälper dig gärna med allt från att välja produkt till leveransfrågor. Beställ ditt nya linoleumgolv nu i! Vi ser fram emot att höra av dig!

Plus icon läsa mera