REA: Spara upp till 70% i många kategorier nu!

Close icon

Interface textilplattor – miljövänliga produkter med utmärkt kvalitet och design

Interface är en av världens största tillverkare av textilplattor. Den tydliga visionen, fantastiska produkt…

Läs mer
1 - 20 av 144 Produkter

Interface- mer än ett vackert utseende

Företagets engagemang för kvalitet och hållbarhethar lett till att de nu tillverkar slittåliga och högkvalitativa mattor av återvunnet och ofta också ekologiska material. Medan några av de mer populära samlingarna som Interface the Scandinavian Collection, Interface New Horizons II och Interface Composure finns tillgängliga i vår nätbutik, kan du också hitta några mindre kända samlingar som imponerar med tillverkarens välkända kvalitet och design. Tveka inte att bläddra igenom vår katalog och dra nytta av vår provtjänst som låter dig få en mer realistisk och klar bild om hur textilplattorna skulle passa in i just ditt hem.

Interface- en unik historia on tillväxt

Ray Anderson grundade Interface 1973 med namnet Carpets International Plc. Han såg de praktiska textilplattorna som en lösning för kommersiella utrymmen och kontor. Eftersom de stora heltäckningsmattorna i allmänhet var svåra att transportera, tänkte Anderson att en mer flexibel och motståndskraftig beläggning skulle vara mer lämplig för områden med hög trafik. Företaget började i liten skala, men växte snart sin popularitet och intäkter så att de redan 1983 blev börsnoterade. År 1987 bytte företaget namn till Interface, och efter deras företagsuppköp av Heuga (ja, exakt Heuga!) Blev Interface onekligen världens största producent av textilplattor. Interface har endast vuxit sen dess och även köpt upp mer än 50 mindre företag vilket säkerställer deras position som det största företaget på textilplattsmarknaden.

Hållbarhet i fokus- interfaces mission och vision

I mitten av 90-talet insåg Ray Anderson vikten av att bevara miljön och bestämde sig för att Interface skulle fokusera på hållbarhet lika mycket som på att producera attraktiva mattor av högsta kvalitet. 1996 föddes Mission Zero. Programmet var utformat för att reglera Interface produktionsmetoder och material, så att textilplattorna skulle bli helt hållbara till 2020. År 2013 hade växthusgasutsläppen minskat med 80% och vattenanvändningen med 87%, vilket visar att Interface verkligen står bakom sina ord och aktivt arbetar för att uppnå sina mål.  Som en del av Interfaces engagemang för miljövänliga produkter har de för närvarande mer än 450 produkter av 100% återvunnet garn och antalet det bara växer.

Förutom Mission Zero etablerade Interface 2013 också ett program som heter Net-Works, genom vilket de skaffar gamla fisknät och gör dem till nylongarn för nya mattor. Fattiga bybor samlar in näten och överlämnar dem i utbyte mot pengar och kan därigenom försörja sina familjer. Interface hjälper därför inte bara miljön genom sitt återvinningsprogram utan också lokalbefolkningen i dessa fattiga områden. Hittills har 67 ton gamla nät samlats in, vilket hjälpte till att ge mer än 230 000 måltider för lokala familjer. På grund av Interfaces outtröttliga initiativ för hållbarhet har de fått många utmärkelser i detta avseende.

Interface bjuder på vackra designer av hög kvalitet

Förutom deras respekt och engagemang för miljön, gör Interface det också en topprioritet att förse sina kunder med de bästa textilplattorna när det kommer till visuella egenskaper. Genom att ta sin inspiration från naturen lyckas Interface designa och tillverka de finaste mattorna i jordnära och klassiska färger. Företaget har många gånger vunnit designpriser över hela världen, vilket gjort dem till certifierade mästare inom design av textilplattor. Till näst presenterar vi några av interfaces mest kända kollektioner och olika storleksoptioner.

Ett fyrkantigt format med många möjligheter

De flesta av Interfaces produkter är textilplattor i ett vanligt 50cm x 50cm-format. Några exempel på plattor i detta format kan du hitta i samlingen Interface the Scandinavian Collection. Deras mest anmärkningsvärda fördelar det otroligt praktiska formatet som möjliggör enkel förpackning, transport, installation och underhåll. När det gäller de olika installationssystemen tillåter inte fyrkantiga textilplattor mycket kreativitet. Om du vill skapa en unik golvbeläggning kan du dock kombinera olika färger och mönster. De flesta textilplattorna är fantastiska för att skapa avgränsningar i stora eller öppna områden. Om du planerar ett större renoveringsprojekt kan du alltid be oss om ett individuellt erbjudande, du kan läsa mer om det genom att trycka på ”individuella erbjudanden” knappen som hittas längst ner i högra hörnet.

Interface New Horizons II - sikta blicken mot framtiden

Dessa textilplattor kan fås i 18 vackra färger, så du hittar garanterat ett alternativ som faller just dig i smaken. Kollektioner erbjuder både jordnära färger som beige och på färggladare alternativ i smaragdgrönt och eldrött. Plattorna kommer i en storlek på 50 x 50 cm, vilket gör det enkelt att skapa unika mönster, såsom rutor och ränder eller markera vissa områden.

Tack vare den höga AC-klassen 33 kan du lägga mattorna nästan var som helst. Plattorna fungerar perfekt i restauranger, kontor och andra affärslokaler. De fungerar förstås också bra i ditt hem i utrymmen som behöver extra hållbarhet.

Den största fördelen med dessa textilplattor är att de är lösläggbara, vilket betyder att du inte behöver lim för att lägga dem. Tack vare lösläggningssystemet kan du också lyfta och byta ut plattorna när du vill. Interfaces textilplattor fungerar också som effektiv ljudisolering, vilket gör dem perfekta för kontor och andra kommersiella utrymmen. Om du är på jakt efter en matta som ser bra ut, är mångsidig och otroligt hållbar, så är New horizons- kollektionen ett perfekt alternativ för dig!

Interface Composure- slitstarka alternativ för varje utrymme

Upptäck Interface Composure-kollektionen som bjuder på ett brett sortiment av vackra textilplattor som går att använda i mer eller mindre alla utrymmen. Tack vare den höga AC-klassen 33 kan du lägga mattorna nästan var som helst. Plattorna fungerar perfekt i restauranger, kontor och andra affärslokaler. De fungerar förstås också bra i ditt hem i utrymmen som behöver extra hållbarhet. Denna kollektion har garanterat ett alternativ som faller just dig i smaken oavsett om du söker efter nya golvbeläggningar för sovrummet, vardagsrummet eller matsalen! Mattorna också lämpliga för tamburer, kontor och andra utrymmen i ditt hem som utsätts för hård användning.

Kollektionen bjuder på 32 vackra färgalternativ. Det finns många beiga och gråa toner, men också många färgglada alternativ i rött, blått och grönt. Dessa textilplattor kommer i en storlek på 50 x 50 cm, vilket gör det enkelt att kombinera olika färger och skapa unika mönster, såsom rutor och ränder eller markera vissa områden.

Men textilplattorna har inte bara visuella fördelar. Golvbeläggningen har även flera tekniska egenskaper som gör den unik. Interfaces textilplattor fungerar som effektiv ljudisolering, vilket gör dem perfekta för kontor och andra kommersiella utrymmen. Mattorna kan även användas me golvvärme och kontorsstolar utan att de förstörs. Ifall du letar efter ett golv som känns bra, tål hård användning och är prisvärt, är Interface Composure-kollektionen det rätta alternativet för dig!

Köp unika textilplattor nu på Bricoflor.se!

BRICOFLOR SE har ett brett sortiment av textilplattor från Interface och Heuga. Även om du kan hitta de flesta av Interfaces och Heugas samlingarna online kan det finnas produkter som inte finns uppe i butiken ännu. Men låt inte det hindra dig, utan skicka ett meddelande till oss med din begäran. Om du har en stor beställning kan vi ge dig gratis frakt eller till och med ett bättre erbjudande. Utnyttja dessutom vår kostnadsfria provservice för att göra ett välgrundat val när du handlar textilplattor.

Plus icon Läs mer