REA: Spara upp till 70% i många kategorier nu!

Close icon

Textilplattor – Ett praktiskt alternativ för dina golv

Textilplattor var ursprungligen avsedda för rum med stora mängder trafik, men under de senaste åren har pl…

Läs mer
SALE
origin-claim
SALE
origin-claim
SALE
origin-claim
SALE
origin-claim
SALE
origin-claim
SALE
origin-claim
SALE
origin-claim
SALE
origin-claim
SALE
origin-claim
SALE
origin-claim
SALE
origin-claim
SALE
origin-claim
SALE
origin-claim
SALE
origin-claim
SALE
origin-claim
SALE
origin-claim
SALE
SALE
origin-claim
SALE
origin-claim
SALE
origin-claim
1 - 20 av 348 Produkter

Textilplattornas oändliga fördelar

Plattornas unika tillverkningsprocess garanterar robusthet, mjukhet och flexibilitet för ett rimligt pris. Dessutom tar de flesta av våra tillverkare miljösäkerhet med stort allvar, vilket innebär att många produkter inte bara är återvinningsbara efter användning, utan också tillverkade av återvunnet material.

Att lägga textilplattor

Tack vare produkternas praktiska och lätthanterliga design kunde installationsprocessen inte bli enklare. Lösläggbara mattplattor är speciellt praktiska att installera; den tunga vikten i kombination med ett stabilt stöd gör processen snabbare än du kan ana.

Denna typ av plattor är också en ekologisk lösning för dina golv, eftersom de inte behöver lim som kan frisätta farliga kemikalier i luften. För större områden med hög trafiknivå rekommenderas det dock att använda lim för att försäkra att golvet sitter rätt så länge som möjligt.

Självhäftande mattplattor är lika bekväma att installera. Allt du behöver göra är att ta bort skyddet från underlaget och fästa dem på golvet. Dessa textilplattor passar bättre för områden med låg trafik och är prisvärda och högkvalitativa lösningar för dina golv.

Ta bort och byt ut textilplattor

Att ta bort textilplattor är lika enkelt som att lägga dem. Om en platta förstörs av någon anledning går det att byta ut den utan att måsta riva ut halva golvet med det samma. Rengöringen av plattorna är också väldigt problemfritt och lätt.

Ett ekologiskt alternativ

BRICOFLOR strävar vi efter att förse våra kunder med ett brett urval av mattplattor från de bästa tillverkarna i branschen. De flesta tillverkarna jobbar konstant med miljöfrågor och försöker göra sina produkter så ekologiska som möjligt. Därför är många produkter tillverkade av återvunnet material som produceras med förnybara energikällor.

Hem och kommersiella utrymmen

Mattplattor är delade in i klasser så att du lätt hittar en produkt som passar just dina behov. Vi har produkter såväl för kommersiella utrymmen med hög trafik som för hem och andra lugnare utrymmen.

Mattorna för hem är vanligtvis mjukare och har en mer lyxig känsla. Tyska tillverkaren Schatex har ett fantastiskt sortiment med kollektioner som är anpassade för specifika rum i hemmet.

Heuga- moderna och högkvalitativa textilplattor

Det holländska företaget Heuga fokuserar på kvalitet, hållbarhet och design. Deras moderna tillverkningsprocess och produkter sätter dem högst upp som ett av de mest populära företagen inom branchen. Heugas lösläggbara textilplattor kan göras ännu hållbarare med företagets eget lim TacTiles Carpet Tile Adheisive.

 Interface –  ett kommersiellt alternativ

Interface tog över produktionen av Heugas textilplattor under 2016/17. Detta ledde till att Interface fattade beslutet att sluta producera textilplattor för hem, men de producerar fortfarande produkter för kommersiella utrymmen.

Interface är ett världsledande företag inom tillverkning av ekologiska golvalternativ. De har många års erfarenhet av textilplattor för arbetsplatser och andra kommersiella utrymmen. Interface är känt för sin extrema motståndskraft, kreativa designer och för sitt engagemang att skydda miljön och bidra till att bevara världen som den är utan att producera mer avfall och skada jorden.

Schatex- kvalitetslösningar för varje utrymme

Schatex är en tysk tillverkare med väldigt högkvalitativa och prisvärda produkter. Schatex tillverkar såväl hållbara textilplattor för kommersiella utrymmen som mjuka och mysiga golvalternativ för hem. För ett lågt pris får du högkvalitativa plattor, lämplig för kontor och hem.

BRICOFLOR, här för dig

Som du kanske redan vet har vi ett otroligt sortiment av stilar i otaliga färger och mönster. Här på BRICOFLOR erbjuder vi en gratis provtjänst, så att du på riktigt  kan se produkten innan du fattar ett köpbeslut. Planerar du ett stort renoveringsprojekt? Tveka inte att kontakta vår vänliga kundservice för ett individuellt erbjudande.

Vår personal hjälper dig gärna med allt från att välja produkt till leveransfrågor.

 Vi ser fram emot att höra av dig!

Hur lägger man textilplattor?
Här är en grundläggande guide för att lägga textilplattor:

  1. Förbered ytan. Ytan där textilplattorna ska läggas måste vara ren och jämn. Om det finns ojämnheter eller ojämnheter, använd en självutjämnande förening eller slipa ytan för att göra den jämn.
  2. Planera layouten. Bestäm layouten för textilplattorna innan du börjar lägga dem. Det är viktigt att tänka på rummets dimensioner, möbler och eventuella mönster eller färger som du vill inkludera i layouten.
  3. Börja lägga textilplattorna. Börja lägga textilplattorna längs en vägg och arbeta dig utåt från mitten av rummet. Använd en linjal eller laser för att rikta in de första plattorna rakt.
  4. Skär textilplattor. Om du behöver skära plattor för att passa in i rummet, mät och markera plattorna försiktigt och använd en mattkniv eller sax för att skära dem.
  5. Fäst textilplattorna. För att fästa textilplattorna på plats, använd en dubbelhäftande tejp, lim eller en kombination av båda. Följ tillverkarens instruktioner för vilken typ av fästmassa som är lämplig för dina specifika textilplattor.
  6. Färdigställ installationen. När alla textilplattor har lagts och fästs, gå över ytan för att se till att alla plattor är ordentligt fästa och inte rör sig. Använd en gummihammare för att trycka ner textilplattorna ytterligare om det behövs.

Tänk på att följa tillverkarens instruktioner för installation av dina textilplattor eftersom varje typ av textilplatta kan ha sina egna specifika installationskrav.

Textilplattor eller heltäckningsmatta?
Valet mellan textilplattor och heltäckningsmatta beror på dina personliga preferenser, behov och budget.

Textilplattor är modulära och kan enkelt ersättas om en platta skadas eller slits ut. De är också lättare att transportera och installera jämfört med en heltäckningsmatta. Textilplattor finns i olika storlekar och färger, vilket ger dig möjlighet att skapa olika mönster och färgkombinationer. De kan också enkelt tas bort för rengöring eller utbyte, vilket kan vara särskilt användbart i högt trafikerade områden eller områden med hög risk för fläckar.


Heltäckningsmatta kan ge en enhetlig och mjuk yta, vilket kan vara särskilt fördelaktigt i sovrum och andra utrymmen där du vill ha en bekväm yta att gå på. Heltäckningsmatta kan också ge bra ljudisolering och isolering mot kalla golv.

När det gäller underhåll kan heltäckningsmatta kräva mer rengöring och underhåll än textilplattor, eftersom det är svårare att rengöra en hel matta jämfört med enstaka textilplattor. Heltäckningsmatta kan också vara svårare att ersätta om den skadas eller slits ut.

Valet mellan textilplattor och heltäckningsmatta beror med andra ord på dina behov, budget och personliga preferenser. Båda alternativen har sina fördelar och nackdelar, så det är viktigt att noga överväga båda alternativen innan du tar ditt beslut.

Kan jag lägga textilplattor i uterum?

Det är möjligt att lägga textilplattor i ett uterum, men det beror på flera faktorer. För det första måste uterummet vara välisolerat och skyddat från väder och vind för att undvika fuktproblem. Textilplattor är vanligtvis inte vattentäta och kan skadas om de utsätts för fukt eller väta under en längre tid.

Om du vill lägga textilplattor i ditt uterum bör du se till att golvet är torrt och fritt från fukt innan du börjar installationen. Du kan också överväga att lägga ett vattentätt skikt under textilplattorna för att skydda mot fukt från marken.

Det är också viktigt att välja textilplattor som är lämpliga för användning utomhus, eftersom de kommer att utsättas för olika typer av påfrestningar. Textilplattor som är lämpliga för utomhusbruk är ofta behandlade för att vara vattenavvisande och UV-resistenta, vilket hjälper till att minska risken för skador och missfärgningar.


Textilplattor inte är lika vanliga i utomhusmiljöer som till exempel trä eller sten, eftersom de kan vara mindre hållbara och kräva mer underhåll. Överväg noga dina alternativ innan du bestämmer dig för att lägga textilplattor i ditt uterum.

Plus icon Läs mer