Textilplattor – Ett praktiskt alternativ för dina golv

Textilplattor var ursprungligen avsedda för rum med stora mängder trafik, men under de senaste åren har pl…

läsa mera
1 - 20 av 339 Produkter

Textilplattornas oändliga fördelar

Plattornas unika tillverkningsprocess garanterar robusthet, mjukhet och flexibilitet för ett rimligt pris. Dessutom tar de flesta av våra tillverkare miljösäkerhet med stort allvar, vilket innebär att många produkter inte bara är återvinningsbara efter användning, utan också tillverkade av återvunnet material.

Att lägga textilplattor

Tack vare produkternas praktiska och lätthanterliga design kunde installationsprocessen inte bli enklare. Lösläggbara mattplattor är speciellt praktiska att installera; den tunga vikten i kombination med ett stabilt stöd gör processen snabbare än du kan ana.

Denna typ av plattor är också en ekologisk lösning för dina golv, eftersom de inte behöver lim som kan frisätta farliga kemikalier i luften. För större områden med hög trafiknivå rekommenderas det dock att använda lim för att försäkra att golvet sitter rätt så länge som möjligt.

Självhäftande mattplattor är lika bekväma att installera. Allt du behöver göra är att ta bort skyddet från underlaget och fästa dem på golvet. Dessa textilplattor passar bättre för områden med låg trafik och är prisvärda och högkvalitativa lösningar för dina golv.

Ta bort och byt ut textilplattor

Att ta bort textilplattor är lika enkelt som att lägga dem. Om en platta förstörs av någon anledning går det att byta ut den utan att måsta riva ut halva golvet med det samma. Rengöringen av plattorna är också väldigt problemfritt och lätt.

Ett ekologiskt alternativ

BRICOFLOR strävar vi efter att förse våra kunder med ett brett urval av mattplattor från de bästa tillverkarna i branschen. De flesta tillverkarna jobbar konstant med miljöfrågor och försöker göra sina produkter så ekologiska som möjligt. Därför är många produkter tillverkade av återvunnet material som produceras med förnybara energikällor.

Hem och kommersiella utrymmen

Mattplattor är delade in i klasser så att du lätt hittar en produkt som passar just dina behov. Vi har produkter såväl för kommersiella utrymmen med hög trafik som för hem och andra lugnare utrymmen.

Mattorna för hem är vanligtvis mjukare och har en mer lyxig känsla. Tyska tillverkaren Schatex har ett fantastiskt sortiment med kollektioner som är anpassade för specifika rum i hemmet.

Heuga- moderna och högkvalitativa textilplattor

Det holländska företaget Heuga fokuserar på kvalitet, hållbarhet och design. Deras moderna tillverkningsprocess och produkter sätter dem högst upp som ett av de mest populära företagen inom branchen. Heugas lösläggbara textilplattor kan göras ännu hållbarare med företagets eget lim TacTiles Carpet Tile Adheisive.

 Interface –  ett kommersiellt alternativ

Interface tog över produktionen av Heugas textilplattor under 2016/17. Detta ledde till att Interface fattade beslutet att sluta producera textilplattor för hem, men de producerar fortfarande produkter för kommersiella utrymmen.

Interface är ett världsledande företag inom tillverkning av ekologiska golvalternativ. De har många års erfarenhet av textilplattor för arbetsplatser och andra kommersiella utrymmen. Interface är känt för sin extrema motståndskraft, kreativa designer och för sitt engagemang att skydda miljön och bidra till att bevara världen som den är utan att producera mer avfall och skada jorden.

Schatex- kvalitetslösningar för varje utrymme

Schatex är en tysk tillverkare med väldigt högkvalitativa och prisvärda produkter. Schatex tillverkar såväl hållbara textilplattor för kommersiella utrymmen som mjuka och mysiga golvalternativ för hem. För ett lågt pris får du högkvalitativa plattor, lämplig för kontor och hem.

BRICOFLOR, här för dig

Som du kanske redan vet har vi ett otroligt sortiment av stilar i otaliga färger och mönster. Här på BRICOFLOR erbjuder vi en gratis provtjänst, så att du på riktigt  kan se produkten innan du fattar ett köpbeslut. Planerar du ett stort renoveringsprojekt? Tveka inte att kontakta vår vänliga kundservice för ett individuellt erbjudande.

Vår personal hjälper dig gärna med allt från att välja produkt till leveransfrågor.

 Vi ser fram emot att höra av dig!

Plus icon läsa mera