Close icon

Tapetstilar

Oavsett om det är romantisk lantlig stil, asiatisk inredning eller urban industriell stil - tapeter erbjuder idealiska möjligheter att framhäva din karaktär och utgör den perfekta ramen för din individuella inredningsstil. Oavsett om det är en utstickande mönstertapet, diskreta naturoptiker eller enfärgad tapet - de olika stilarna sätter inga gränser för din fantasi!

Tapeter är ett utmärkt sätt att med lite ansträngning och för små pengar smakfullt och individuellt inreda ett rum. Välj att tapetsera bara en vägg eller kombinera en mönstertapet med en enfärgad tapet - din kreativitet och originalitet är eftertraktade!

Mönstertapeter: exemplariska på alla sätt

Om du väljer mönstrade tapeter står du inför ett val - för många smakfulla mönster och stilar kommer att glädja dig och väntar bara på att ge liv åt dina väggar.

Mönster skapar olika stämningar och känslolägen, så när du väljer din mönstertapet bör du tänka på vad du vill uttrycka med din tapet. Grafiska och geometriska tapeter passar bra för funktionella och ordnade inredningar, medan blommiga tapeter ger en dynamisk och fräsch bild. Skandinaviska tapeter eller naturoptiker garanterar avslappning, medan retro- eller vintage-tapeter ger en touch av sentimentalitet och det lilla extra. Låt dina väggar tala för dig!

Geometrisk tapet: helt genial

Världen av geometriska och grafiska tapeter har utvidgats och förfinats de senaste åren genom många trender. Förutom klassiska mönster som ränder eller prickar låter designers sig inspireras av alla tänkbara former, färger och strukturer. Särskilt framträdande är moderna tapeter som leker med geometriska och naturalistiska element och skapar en unik symbios av naturlighet och urban atmosfär.

En geometrisk väggmålning, som är en absolut modern trend, passar utmärkt som vardagsrum tapet eller kontor. Mönstren skapar struktur i rummet, men också en känsla av dynamik och livlighet.

Klassik & Modern - Tapetklassiker

Ränder i alla färger och variationer är en absolut klassiker inom design- och inredningsvärlden. På samma sätt utgör en randig tapet ett tidlöst element i varje tapetkollektion. Olika tillverkare tar upp utseendet och tolkar det modernt, klassiskt eller originellt. Du kan till exempel välja en maritim stil och ta med dig semesterstämning året runt med en randig tapet eller skapa en klassisk stil med möbler i gentlemenklubbsstil.

Prickiga tapeter är också ett tidlöst inslag i alla designstudior. Kraftfulla polka dots eller fina prickar ger en touch av lekfullhet och sprider en lätt vintage-känsla.

Vintage-tapet: Gyllene tjugo- och sjuttiotal, revolution och Saturday Night Fever

Begreppet retro-tapet omfattar olika utseenden som sammanfattar det speciella med en era eller ett decennium. Oavsett om det är kunglig barocktapet från 1600-talet, sensualiteten från 1920-talet eller de originella tapeterna från 1970-talet - här är du garanterat ett extraordinärt designval.

Barock tapet - ibland puristiskt, ibland opulent tolkat - väntar i alla färger, former och material och skapar en nästan kunglig stämning. Med de eleganta historiska tapeterna kan du definitivt residera kungligt. Gör om ditt sovrum till en salong och ditt matsal till en bankettsal. De nobla väggkläderna imponerar med blommiga ornament eller klassiska rokoko-mönster och höjer varje rum. Adelad med glitter- eller glanseffekter i silver, brons eller guld gör en barocktapet ett lysande framträdande, medan äkta flocksprutningar skapar en mysig atmosfär.

1920-talet är ett helt speciellt decennium - ekonomisk tillväxt möjliggjorde också en blomstringstid för konst och kultur. Njutning och glädje i livet stod i centrum här. Det gyllene decenniet återspeglas också i en art deco tapet. Geometriska mönster, oftast i guld, skapar en sensuell stämning på mörka bakgrunder. Men fjädertapeter i påfågelstil förmedlar också en lite mystisk atmosfär. De stimulerande väggkläderna kan kombineras perfekt med gyllene heminredning och palmer.

En speciell ögonsten och absolut trendig är vintage-tapeten från 70- eller 60-talet. Upplev discokänslan med en 70-tals tapet eller ta en roadtrip med orientaliskt inspirerade prydnadsföremål. En känsla av frihet är garanterad här! De originella väggkläderna kan främst kombineras med vintage-möbler eller poppiga element som Bubble-Chair och popkonstaccenterna från 60-talet.

Blommig tapet: Ta naturen hem

Om du gillar fauna och flora är blommiga tapeter, skogstapeter eller djurtapeter helt rätt för dig. Blommiga mönster i diskreta och varma färger kan skapa en romantisk stämning och är idealiska för sovrummet. Abstrakt tolkade blommiga mönster passar nästan alla rum och ger en dynamisk bild. Färgglada dekorer tar med sig sommarens friskhet hem, medan diskreta träd-mönster står för lugn och ro.

Skogstapet - skogen på din vägg

Avkoppling och naturalistiska utseenden - det får du med skogstapeter. Ta en paus från vardagens stress och stadsljud med de återhållsamma dekorerna. Oavsett om det är lind, ek eller björk - mönstren kan tolkas som randiga tapeter för att strukturera rummet och skapa ordning, medan kärleksfullt utformade löv-mönster ger en touch av elegans.

Ren exotism: djungel-tapet & palmer-tapet

Den nuvarande stora trenden är djungel-looken. Stora palmlöv ger dig regnskogen med en djungel tapet hemma. I kombination med grafiska mönster syntetiserar den moderna tapeten naturlighet och strukturerat design på ett unikt sätt. Djupa gröna toner passar bra för en inredning med gyllene accessoarer och It-pieces, medan mer livliga och somriga färger som gräsgrönt eller rosa ger fräschör.

Om du vill fly vardagen och bara släppa taget passar palm tapet för att skapa semesterstämning. Diskret eller iögonfallande tar palmer-tapeten med dig till tropikerna och på en wellnessresa till Hawaii.

Motiv från popkulturen får inte saknas i dessa moderna tapeter. Flamingos, mexikanska dödskallar eller ananas-tapet utgör de mest modemedvetna uttalandena som tapetvärlden har att erbjuda.

Stilfullt djuriskt - tapet med djurmotiv

Till skog och regnskog hör förstås inte bara flora utan också fauna. För djurvänner har vår onlinebutik djurmönster - vilda eller söta.

Med fågeltapeter kan du njuta av obegränsad frihet i ditt eget hem. Kolibrier och tranor som symboliska fåglar skapar meningsfulla inslag i interiören, medan papegojor bland palmlöv ger färgglada inslag.

För tapetälskare som gillar lite mer detaljerade saker erbjuder vår onlinebutik också leopardtapeter. Förädlad med gyllene barock-ornament eller tolkad som läder ger de majestätiska djuren en plats hos dig.

För de små erbjuder tapeter ett överflöd av djurmönster. Dinosaurietapeter bjuder in dig att upptäcka det förflutna, söta mönster av hjortar och ugglor skapar en lekfull miljö och enhörningar garanterar söta drömmar i barnkammaren eller barnsängen.

Geometrisk, grafisk... geografisk - tapet i stil från avlägsna länder

Olika länder kan representera olika stilar. Så också tapeter efter geografiska kännetecken. Med de extraordinära lookerna kan du förverkliga en mängd olika inredningsstilar som speglar din karaktär. Asiatiskt, engelskt, skandinaviskt eller orientaliskt - förvånar dina gäster med mondän flair. Öppenhet och resebegär lovar dessa tapeter!

För en elegant eller romantisk lantlig stil är engelska tapeter särskilt bra. Med blommiga mönster, som fågeltapet eller som klassisk randig tapet, skapar tapeterna i engelsk stil en atmosfär som på ett brittiskt gods. The British way of life!

Japansk tapeter har däremot mycket speciella motiv. Ming-vaser står för skörhet och indikerar stilmedvetenhet - upplev Ming-dynastin i ditt eget hem. Tranan representerar ett långt liv, vaksamhet och visdom i Kina - så ta med dig en touch av intelligens och sofistikerade väggkläder hem med kinesisk tapet.

Skandinaviska tapeter: Obesväradt & återhållsamt

Den skandinaviska looken är ett oumbärligt inslag i inredningen. Geometriska och puristiska mönster och en enkel, trendig färgpalett skapar en harmonisk atmosfär och lugn stämning. På ett unikt sätt förenar skandinaviska tapeter det bästa från den nordiska naturen och den urbana charmen i Stockholm eller Köpenhamn.

En känsla av hygge - moderna nordiska designtapeter är perfekta för en avslappnad och lugn livsmiljö. Maritima färger som ljusblått eller mörkblått gör rummet djupare och större. De tapeter som är inspirerade av fjordar och vild natur spelar skickligt med geometri och naturalism. Så till exempel påminner triangeldesignen om havets glittrande eller klippformationer.

Orientalisk tapet: Tusen och en natt

Orientaliska tapeter har ofta en lite vintagekänsla och passar därför utmärkt i shabby chic- eller kolonialstil med möbler i linne, rotting eller läder. Utsmyckade ornament och mandalas skapar en lätt esoterisk och meditativ stämning och står för avkoppling och lugn. I färgglada toner kan de orientaliska väggkläderna också påminna om hippie-rörelsen på 60- och 70-talet, som framför allt utmärktes av öppenhet och reslust.

Många orientaliskt inspirerade mönster kan också hittas på kakel tapeter. De speciella och sensuella ornamenten, som finns i nästan alla färger och variationer, kan komma i en lätt sliten look eller påminna om fönstermålningar. En kakel-tapet är utmärkt som ett alternativ till en komplicerad och dyr kakelplatta och passar också i kök eller badrum.

Helt unikt: Din personliga enfärgade tapet

Förutom det stora utbudet av mönstrade tapeter erbjuder vår onlinebutik också ett överflöd av enfärgade tapeter. Färger speglar människans karaktär och kan återge olika känslor och stämningar. Ta till exempel med dig vårförnimmelser hem med gröna tapeter eller solen med tapeter i en varm färgskala som gul eller orange. Blå tapet får rummet att verka större och grå tapet skapar en elegant och återhållsam atmosfär.

Men även naturoptiker kommer oftast i enfärgade varianter och passar bra för moderna inredningsstilar med en naturlig touch.

Tapet i träoptik - tillbaka till rötterna

Med trä tapet kan du förverkliga olika stilar. Skapa en rustik lantlig stil eller en lugn atmosfär i skandinavisk stil. Olika nyanser och ådringar påminner om olika träslag och skapar en förbindelse mellan natur och modernitet. En tapet i träoptik passar också bra för en industriell stil. De stål- och metallmöbler i industriell stil kan kombineras perfekt med rustika träelement.

Stentapet - Tapetsera istället för att mura

Med en tegeltapet har du ett billigt men högkvalitativt alternativ till en riktig mur. Skapa till exempel en urban loftkänsla i dina rum med betongtapeter eller gå för en mer naturlig look med tapeter i natursten. Stentapeten kan konstnärligt tolkas med färgglada inslag som graffiti eller fungera som ett minimalistiskt uttalande.

Välj tapet i din egen stil!

Bläddra igenom det stora tapetsortimentet i vår onlinebutik i lugn och ro och välj din favoritstil. Oavsett om det är en randig tapet, blommig tapet eller enfärgad tapet - dra nytta av många fördelar och service. Tack vare vår bästa pris-garanti får du billiga tapeter i attraktiva designer och högsta kvalitet till det lägsta priset.

Om du är osäker på utseendet eller känslan av din nya tapet kan du använda vår kostnadsfria provtjänst och vi skickar dig ett prov på din favorittapet så att du kan få en avslappnad bild av din dekor hemifrån.

 

Plus icon läsa mera