REA: Spara upp till 70% i många kategorier nu!

Close icon

Beige mattor – Jordnära och lugnande

Beige mattor ger en naturlig känsla till hemmet. Färgen beige är varm och har en lugnande effekt. …

Läs mer
SALE
SALE
SALE
SALE
SALE
SALE
SALE
SALE
SALE
SALE
SALE
SALE
SALE
SALE
SALE
SALE
SALE
SALE
SALE
SALE
1 - 20 av 149 Produkter

Beige mattor – Vackra och diskreta

Färgen beige har länge varit en stor favorit i inredningsvärlden av goda skäl. Det är en naturlig och jordnära färg, som skapar väldigt harmoniska utrymmen. Beige mattor fungerar perfekt som en vacker och neutral bas för resten av inredningen. Genom att till exempel kombinera beige med olika toner av brunt skapar du ett otroligt vackert utrymme som alla säkert trivs i! Beige mattor ser också verkligt eleganta ut kombinerade med andra inredningselement i ljusa och mellan gråa toner. En klassisk färgkombination i inredningsvärlden är såklart även vit och beige, som tillsammans skapar en fräsch och ljus inredning. 

Om du föredrar en mer färggrann inredning eller gillar att lägga till olika färgaccenter fungerar beige mattor också utmärkt. De passar utmärkt med orangea, röda, blåa och lila accenter till exempel. Beige mattor är alltså otroligt mångsidiga och passar otaliga olika inredningsstilar.  

Beige mattor – Funktionella egenskaper

Beige mattor bidra inte endast till det visuella i rummet, utan de har även fantastiska funktionella egenskaper. Mattor förbättrar till exempel akustiken eftersom de absorberar ljud och dämpar fotsteg. Vardagsrums- och sovrumsmattor hämtar dessutom ett härligt mjukt element som känns skönt under fötterna. Ett mjukare underlag gör gott för dina leder och din ryggrad. I BRICOFLOR:s utbud hittar du ett brett sortiment av beige mattor i olika former och mönster. 

Beige mattor för alla inredningsstilar

Beige mattor kommer i massor av olika mönster och former. Moderna beige mattor i klassiska former är speciellt populära bland dem som älskar stilrena och enkla inredningar. Runda och rektangulära mattor är de mest klassiska formerna. Beige mattor med subtila och minimalistiska designer passar lika bra i en lantlig inredning som de gör med den moderna skandinaviska inredningsstilen. 

Beige mattor med speciella mönster är också väldigt populära. Eleganta mönstrade mattor i subtila färger hämtar en unik detalj till inredningen. Vackra orientaliska mattor, otroliga afrikanska mönster samt moderna geometriska mönster är till exempel alla definitivt blickfångare! Unika beige mattor tillåter dig verkligen att visa din egen individuella inredningsstil. 

Beige mattor i olika material

En perfekt matta är mysig och mjuk, men ändå robust och hållbar. I bästa fall är även högkvalitativa mattor lättskötta. Beige mattor tillverkas av två olika slags material, syntetiska fibrer samt naturliga fibrer. Polyester och polypropylen är vanliga syntetiska fibrer, medan naturliga material som ull och bomull även är väldigt populära. Sisal och jute används när man vill tillverkare otroligt slitstarka mattor. De är mycket robusta, men inte lika mysiga och fluffiga som ull- och bomullsmattor. 

I vårt sortiment hittar du både syntetiska och naturliga beige mattor. De olika typerna av mattor passar i olika rum. Från det mångsidiga utbudet hittar du helt säkert högkvalitativa beige mattor som passar just dina behov. Det finns också mattor som är tillverkade av en kombination av syntetiska och naturliga fibrer.

Syntetiska beige mattor: Hållbara och lättskötta

Syntetiska beige mattor är vanligtvis mjuka och väldigt lätta att sköta. Populära syntetiska material som polyester och polypropylen imponerar även med sin höga ljusbeständighet och robusthet. Den här typen av mattor är väldigt lätta att rengöra.

Naturliga beige mattor: Populärt alternativ

Naturliga material är en stor favorit. De tillverkas vanligtvis av hållbara råvaror och är därför ett miljövänligt alternativ. Beige mattor tillverkade av ull är till exempel väldigt mjuka, värmande och lättskötta. Ullfibrer är otroligt elastiska, vilket betyder att märken orsakade av möbler försvinner snabbt och att smuts har svårare att tränga sig igenom fibrerna. Ullmattor garanterar även ett bra inomhusklimat.  

Bomullsmattor är också väldigt populära. De är mjuka samtidigt som bomullsfibrerna är tuffa och robusta. Beige bomullsmattor är lätta att rengöra och väldigt hållbara. Mindre bomullsmattor kan ofta till och med tvättas i tvättmaskinen. Dessutom är bomull en billig råvara, vilket betyder att bomullsmattor har ett otroligt förhållande mellan pris och kvalitet. 

Beige mattor – Former och storlekar

I vår nätbutik hittar du beige mattor i olika former och storlekar. Det finns både små och stora samt fyrkantiga och runda beige mattor. Dessutom hittar du också mattor i mer ovanliga former i vårt sortiment! 

Så här sköter du dina beige mattor

De beige mattor som vi erbjuder är vanligtvis väldigt lätta att sköta. De kan oftast rengöras enkelt med en dammsugare och en fuktig trasa. Undvik att använda starka kemikalier när du rengör dina beige mattor, eftersom kemikalierna kan skada både mattorna och din egen hälsa.

Vissa mattor kan till och med tvättas i tvättmaskin, vilket naturligtvis gör vardagen lättare. Du hittar närmare information om hur just dina nya beige mattor rengörs rätt i skötselinstruktionerna för varje matta. Sisal- och jutemattor tål till exempel inte fukt. 

Vi rekommenderar att du låter dina nya mattor vila i cirka 24 timmar efter att du har packat upp dem, så att all eventuell lukt kan avdunsta och så att de kan inta sin egentliga form. Rengör golvet innan du lägger ut dina beige mattor och dammsug dem helst minst en gång i veckan. 

Beställ nya vackra beige mattor nu i BRICOFLOR:s nätbutik! 

Gör livet lättare för dig själv och beställ nya mattor lätt på nätet i vår nätbutik istället för att springa i otaliga butiker. Du behöver inte heller tänka på att jämföra priser tack vare vår bästa prisgaranti som garanterar att du får dina nya beige mattor till det bästa möjliga priset! 

Om du har frågor gällande våra produkter eller tjänster kan du lätt kontakta våra experter via telefon, e-post eller vårt kontaktformulär. Vi ger dig även gärna ett individuellt erbjudande om du behöver en större mängd mattor. 

Plus icon Läs mer