REA: Spara upp till 70% i många kategorier nu!

Close icon

Korkgolv- en naturlig lösning för ditt hem

Korkmaterial består av barken från korkek. Trädet som växer i Portugal avbarkas vart nionde år - trädet behöver inte huggas n…
Läs mer
origin-claim
origin-claim
origin-claim
In stock:
37,06 m²
origin-claim
origin-claim
origin-claim
origin-claim
origin-claim
origin-claim
origin-claim
origin-claim
origin-claim
origin-claim
origin-claim
origin-claim
origin-claim
origin-claim
origin-claim
origin-claim
origin-claim
1 - 20 av 58 Produkter

Golv finns tillgängligt både med autentisk utseende och med optiken av naturtroget efterliknat trä. Många av de produkter vi erbjuder har det innovativa kompressionsklicksystemet där plankorna enkelt kan klickas samman utan större ansträngning för att skapa en jämn golvyta. Eftersom läggningen sker utan lim är det möjligt att lossa enskilda plankor från ytan och byta ut dem vid behov. Dessutom är korkgolven fullt återvinningsbara på grund av tillverkningen av naturmaterial och bidrar därmed till miljön.

Brett utbud för varje smak med utmärkta korkgolv

Tack vare modern teknologi finns korkgolv tillgängliga på marknaden i olika användningsklasser. Beroende på utförande kan de läggas inte bara i bostadsområden utan också i kommersiella utrymmen. Det finns därför många användningsmöjligheter inom olika områden. Golven är inte bara lämpliga för läggning i alla bostadsområden utan är också lämpliga för användning i mindre och större kontor, i butiker och varuhus. Med det breda utbudet av denna innovativa golvbeläggning finns det en passande lösning för varje område, smak och inredningsstil.

Attraktiva designer i olika färger

Kork finns i olika designer och färger. Den klassiska korkdesignen finns i olika ådringar och färgtoner. Du kan välja bland olika ytor som bäst passar dina behov. I vår onlinebutik hittar du även korkgolv med träimitation eller betongimitation.

Över korkkärnan läggs även ett skikt med miljövänlig vinyl som innehåller respektive design. Dessutom är många plankor präglade för att synkroniseras, vilket gör dem knappt skiljbara från äkta naturmaterial. På så sätt erbjuder de ett värdefullt alternativ till konventionella vinylgolv. Det finns ett brett spektrum av mönster tillgängliga som har något för alla: inklusive rustik design av ek och tall eller mjuka och vänliga mönster som är ögonfröjande. De ljusa och mörka utseendena bidrar till att skapa verkliga oaser av välbefinnande i dina rum med en originell stil, vilket är svårt att uppnå med klassiska dekorer.

Förseglade korkgolv - det rätta valet för alla behov

Vanligtvis är traditionella korkgolv utan trä- eller stenoptik förseglade. De olika tillverkarna erbjuder vanligtvis redan behandlade korkgolv, men i Cortex Corknatura-kollektionen har du möjlighet att själv försegla din korkbeläggning.

Innan du förseglar är det viktigt att avlägsna smuts och damm från golvet. Sedan applicerar du en speciell lack som förseglingen. Det är viktigt att använda en korklack så att den anpassar sig till materialets elasticitet och inte spricker. Använd en lackvals för applicering. Beroende på typ av försegling kan du applicera nästa skikt en dag senare, och det tredje ännu en gång 24 timmar senare. Vanligtvis kan rummen beträdas 48 timmar efter den sista förseglingen, beroende på egenskaperna hos lacken.

Felfri kvalitet tack vare namnkunniga tillverkare av korkgolv

En golvbeläggning är bara så bra som tillverkaren som skapar den. Till din lycka har vi det största utbudet av högkvalitativa tillverkare så att du har en mängd olika alternativ för att uppfylla dina personliga önskemål. Här nedan presenterar vi de företag som levererar de bästa korkgolven!

Cortex - inspirerande designer med enkel installation

Det familjeägda företaget, grundat i Nürnberg, är med över 30 års erfarenhet på marknaden en av de ledande experterna inom korkgolvsteknologi. Golvbeläggningarna, som är utrustade med corktech, uppfyller de modernaste standarderna. Cortex korkgolv kännetecknas av högsta kvalitetskrav, som säkras genom regelbundna interna och externa kvalitetskontroller och dokumenteras med mycket goda resultat. Produkterna i Cortex Corknatura-kollektionen är representanter för naturlig korkoptik. Produkterna finns i två utföranden: som klickkork färdigparkett och som korkfärdigparkett för heltäckande limning. Korkplattorna är allergivänliga och skonar lederna genom sin mjuka och flexibla struktur vid gång.

Granorte - underhållsprodukter med mångsidig design

Det familjeägda företaget Granorte, grundat 1972, har utvecklats till Portugals ledande tillverkare av korkgolv. De miljövänliga produkterna uppfyller de högsta miljöstandarderna. I de mångsidiga kollektionerna av korkgolv finns både klassiska designer och moderna symbioser av vinyl och kork i ädel träoptik. Beroende på ytskyddsbehandlingen är golven lämpliga för områden med olika användningsgrad. På så sätt erbjuder Granorte dig rätt korkgolv för varje tillfälle.

FAQ - Vanliga frågor om korkgolv

1. Vad är ett korkgolv?

Med korkgolv menas ett golv av kork. Skillnaden mellan limkorkgolv och korkfärdigparkett görs, och idag avser ett korkgolv vanligtvis en korkfärdigparkett.

En färdigparkett har, till skillnad från ett limkorkgolv, en flerskiktad struktur (2-lagers eller 3-lagers parkett), där de olika lagren är limmade över varandra och vrider sig alltid 90°, vilket ger en ökad dimensionsstabilitet. Således reagerar en korkfärdigparkettbotten betydligt mindre på fuktighetsförändringar i rummen än limkork.

2. Vilka typer av korkgolv finns det?

Naturkork: Den klassiska varianten av korkgolv visar den naturliga korkoptiken på ytan.

Tryckkork: Kork-slitskiktet trycks här med ett dekor (till exempel med en trä- eller kakeldekoration), vilket gör att de positiva ekologiska och kvalitativa egenskaperna bevaras, men olika dekorer kan skapas.

3. Vad kostar ett korkgolv?

Priset på ett korkgolv beror särskilt på ytskyddsbehandlingen och dekoren. Högkvalitativa lackeringar gör korkgolvet dyrare, men samtidigt mer robusta och visuellt naturliga. Stora naturkorkdekorer kan endast tillverkas av större delar av korkeken, vilket gör dem dyrare än mindre korkdekorer.

4. Vad är fördelarna med korkgolv?

Korkgolv är en naturlig golvbeläggning. Varken visuellt eller kännbart kan någon syntetisk golvbeläggning mäta sig med originalets utstrålning. Förutom de visuella aspekterna övertygar korkgolvet med ekologiska aspekter eftersom kork är en naturligt förnybar råvara. Korkgolv är hälsovänliga, emitterar inga farliga avgaser och är bevisligen skonsamma för lederna. Dessutom är korkgolv särskilt enkla att rengöra och underhålla.

5. Hur lägger man ett korkgolv?

Korkgolv finns med klicksystem för flytande installation, men det går alltid att limma korkgolv heltäckande. Vid flytande installation bör en ljudisolering användas. Du får de exakta installationsanvisningarna på produktsidan för nedladdning.

Korkgolv - naturligt material för mysiga bostadsområden

Om du vill ge specifika bostadsutrymmen en helt speciell golvbeläggning och därigenom skapa visuella accenter, skulle ett korkgolv vara precis rätt för dig. Men vad man bör tänka på är att korkgolv inte är lämpliga för alla rum. Det kan därför läggas på ett vattenbaserat värmegolv, men inte på ett elektriskt golvvärme. Korkparkett gillar inte heller vatten, vilket är varför rum som badrum, toalett och kök bör utrustas med ett förseglade eller fukttåligt produkt. Annars finns det knappt några begränsningar för korkgolv i bostadsområden. I kontor eller utrymmen där golvet belastas hårt, är det lämpligt att välja ett korkgolv med användningsklass 31 eller högre.

Upptäck fördelarna med korkgolv

Om du funderar på att ta hem ett korkgolv men ännu inte är helt övertygad, titta då närmare på fördelarna:

  • Ett korkgolv är en naturprodukt, så det är ekologiskt och hållbart.
  • Att gå på ett korkgolv är mycket behagligt eftersom det är elastiskt och stötdämpande. Detta gör att leder och ryggraden kan skonas.
  • Att gå barfota eller till och med utan skor på ett korkgolv är perfekt. Det ger en behaglig känsla och också värme eftersom det har isolerande egenskaper.
  • Korkgolv är antistatiska, vilket innebär att de inte laddar sig, och också antibakteriella. Detta är fördelaktigt för allergiker.
  • Även en lekman kan lägga ett korkgolv eftersom de ofta kan läggas flytande. Flytande betyder att de enkelt klickas ihop. En ljudisolering rekommenderas dock här.

Korkgolv - många designmöjligheter

Den berömda korkoptiken känner alla till - när det talas om korkgolv finns det dock också många andra designer. Det betyder: om korkoptiken inte tilltalar dig, finns det ändå många alternativ. Inte bara när det gäller design utan också färg. Bläddra igenom vårt sortiment i lugn och ro och hitta nästan 200 olika designer där du kan skapa din lägenhet på ett helt exklusivt sätt.

Köp korkgolv till bästa pris hos BRICOFLOR!

Korkgolv av varumärkeskvalitet hittar du nu i vår onlinebutik! Vill du helst lägga kollektionerna omedelbart? Inga problem, för vi erbjuder dig bästa pris-garanti samt en snabb och okomplicerad köpprocess. Bläddra bara igenom sortimentet och låt dig inspireras av de många olika dekorerna och färgerna!

Är du fortfarande inte övertygad eftersom bilder inte räcker för att få en uppfattning? Då kan du utnyttja vår kostnadsfria provtjänst och skapa ditt eget golv.

Plus icon Läs mer