REA: Spara upp till 70% i många kategorier nu!

Close icon

Vinylgolv – från en liten nischprodukt till den största på marknaden

Vinylgolv har blivit en stor succé tack vare många olika orsaker. De multifunktionella installering…

Läs mer
origin-claim
origin-claim
origin-claim
origin-claim
1 - 20 av 951 Produkter

Alltid ett bra val – PVC-golvs fördelar

Den kontinuerliga utvecklingen av PVC-golv har lett till att det nu kombinerar ett antal praktiska fördelar med snygg design. Vinylgolv kan installeras på fyra olika sätt. Det är ett utmärkt val för alla utrymmen, både för privat och kommersiellt bruk. Det finns i otaliga mönster och designs, allt från träefterliknande versioner till autentiska kopior av sten, möjligheterna är helt enkelt oändliga! 

Utmärkt för fuktiga rum – Vinylgolv är perfekta för kök och badrum

Vinylgolv lämpar sig utmärkt för att användas i fuktiga rum. PVC tål hög luftfuktighet otroligt bra. Tack vare det 100 % vattenavvisande materialet har fukt ingen chans. De sväller inte, som till exempel parkett och laminatgolv gör. Det här garanterar en lång livslängd för vinylgolv även under slitsamma förhållanden. Om du är sugen på att installera vinylgolv i köket eller badrummet lönar det sig att kolla kategorierna ”badrumsgolv” och ”köksvinylgolv”, vilka lämpar sig idealiskt för användning i fuktiga rum! Denna golvbeläggning är ett utmärkt alternativ om man vill ha den coola känslan av klassiska keramiska kakel. Om du föredrar den varma och hemtrevliga känslan som trägolv ger ett utrymme så erbjuder BRICOFLOR också vinylgolv i träimitationer. 

Golv med tyst akustik - Välj vinylgolv för bättre livskvalité

Den som någon gång har gått över laminatgolv med klackar vet hur viktig en tyst golvbeläggning egentligen är. Det störande ljudet irriterar inte bara dig själv utan även dina grannar! Vinylgolv har akustiska egenskaper som dämpar ljud och därmed säkerställer en behaglig känsla när man går på dem. Golvet sväljer helt enkelt ljud genom att det överförs till undergolvet nedanför. De förstklassiga ljudabsorberande funktionerna i PVC-golv förstärks av ljudisoleringen i vinylklickgolv. Man kan gå på golvet utan bekymmer vilket resulterar i mer glädje och lätthet i vardagen.

Lyxvinyl för den mindre plånboken – vinylgolv har det optimala kvalité – prisförhållandet 

Priset på golvbeläggning ska alltid stå i bra proportion till kvaliteten. Medan parkettgolv är extremt dyra är laminatgolv fördelaktiga, men de ser även ofta billiga ut. Vinylgolv har däremot ett optimalt förhållande mellan pris och kvalitet. Vinylgolv är bara lite dyrare än laminat. Dess tekniska egenskaper gör däremot vinylgolv till en bra investering. En golvbeläggning av hög kvalitet och med de modernaste funktionella egenskaperna garanterar en snygg helhet som håller i många år. Därför är det värt att investera i lyxvinylgolv. BRICOFLOR erbjuder också billiga vinylgolv för dig som vill spara pengar men ändå få ett snyggt och hållbart slutresultat.

För tuffa dagar – Hög tålighet med PVC

I utrymmen som används mycket måste golvbeläggningen klara även de tyngsta belastningarna. Lyxvinyl har ett slitlager av hög kvalitet som skyddar golvet från repor. Detta gör golvet särskilt motståndskraftigt mot tryck och annan påfrestning.

PVC-golv klarar helt enkelt av allt utan att utseendet påverkas. Det används till och med inom industrisektorn och säkerställer ett strålande resultat även under de svåraste förhållandena. Vi rekommenderar Tarkett ID Inspiration kollektionen för alla som söker efter ett högkvalitativt vinylgolv.

Hur väljer du rätt vinylgolv? – Autentiskt ned i den minsta detaljen

När du går in i ett rum, även som professionell, kan du vid första anblicken ofta inte se vilka golv som använts eftersom PVC-golv nu liknar sina optiska förebilder så mycket. Det eleganta lyxvinylgolvet kan verkligen omvandla ett utrymme helt och hållet. Vinylgolven ser ofta så äkta och verklighetstrogna ut att de inte längre kan särskiljas från originalen med blotta ögat.

Obegränsade möjligheter – Vinylgolv i alla former och färger

PVC-golv finns i en mängd olika designer. Från det klassiska träutseendet till moderna betongkopior, erbjuder vinylplankor ett brett utbud av mönster. Förutom de typiska golvbeläggningarna finns PVC också i mer ovanliga mönster.

Alla vet det: vinylgolv kan snabbt se billigt ut på större ytor. En anledning till detta är de många upprepningarna av mönstret i vinylgolv av sämre kvalité. Det gör att ytan ser konstgjord ut och ger ett sämre resultat. På BRICOFLOR erbjuder vi dock endast högkvalitativa produkter som både håller och ser naturliga ut. Ett kännetecken av lyxvinyl av hög kvalitet är dess låga antal mönsterupprepningar. Eftersom varje planka har en något modifierad yta ser golvet otroligt naturligt ut.

Rätt teknik för alla utrymmen – De olika installeringstyperna för vinylgolv

För att göra PVC-golv tillgänglig för alla finns det olika installationssystem. Dessutom är olika mekanismer lämpliga för olika utrymmen. Den som bestämmer sig för ett elegant designgolv bör därför se till att installationstypen är lämplig för det önskade syftet.

Rätt vinylgolv för ditt hem i nummer 

Användningsklasserna för vardagsrummet börjar med en tvåa. De har ett slitlager mellan 0,20 mm och 0,30 mm. Produkter med användningsklass 21 är lämpliga för områden som inte används så mycket. Produkter med användningsklass 23 och högre är för mycket använda utrymmen. När det gäller tamburen och korridorer bör högre klasser väljas för bäst resultat. Vi rekommenderar Forbo Enduro Click samlingen för att omvandla utrymmena i ditt hem.

Klarar allt – PVC-golv för utrymmen som måste klara av mycket 

I butiker och kontor måste golv klara av mycket användning. För att säkerställa att dessa utrymmenas golv är hållbara ska man välja ett golv ur rätt användningsklass. De börjar med en trea och har därför ett slitlager mellan 0,30 mm och 0,50 mm. Dessutom finns det till och med en klass för industrisektorn. Användningen av tunga maskiner och material måste beaktas när man väljer golvbeläggning. Klasserna för industrisektorn börjar med en fyra och har ett slitlager med en tjocklek upp till 1,0 mm. 

Vinylgolv är ett hållbart alternativ – Välj ett miljövänligt golv

Många tillverkare är engagerade i ett ännu mer miljövänligt tänk nuförtiden. Medvetenheten om behovet av att ta hand om miljön blir allt större. Många varumärken prioriterar även detta och tar det i beaktande vid tillverkning och produktion.

Vid tillverkningen av sina produkter satsar varumärken som exempelvis Wineo på att minska på miljöbelastningen och på att se till att utvinningen av råvarorna är hållbar. Gerflor strävar också efter att tillverka miljövänliga golv. Med de högsta kvalitetsstandarderna bidrar PVC till en framtidsorienterad produktionsmetod. Vinylplankans innovation är i linje med den växande miljömedvetenheten.

Tillverkad i Europa – Produktionsstället garanterar vinylgolv hög kvalitet

Vinylgolv som tillverkas i Europa måste uppfylla strikta krav när det kommer till kvalitén. Lyxvinylen måste följa universella riktlinjer för att få säljas på marknaden. Vinylgolv som har tillverkats inom Europa är därför av hög kvalitet. Till exempel tillverkas Gerflor vinylgolv i Europa och uppfyller därmed de höga kraven på kvalitén. Forbo vinylgolv tillverkas också lokalt och kännetecknas av höga kvalitetsstandarder. Den som vill ha ett designgolv som uppfyller alla krav ska därför alltså ta i beaktande tillverkningslandet vid inköp.

Vilka typer av PVC-golv finns det? 

Limbart vinylgolv: Limbar vinyl är endast ca. 2 mm tjockt och har ett självhäftande lager. För att installera golvet på en jämn och ren yta tar du bara bort skyddsfolien och trycker fast golvbrädan i golvet. 

Vinylklickgolv: Den mest populära typen är vinyl klickgolv. Golven i plank- och kakelform är ca. 5 mm tjocka och läggs på ett underlag eller ljudisolering. Det finns tre typer av det här golvet: klassisk vinyl, flerskiktad vinyl och styv vinyl.

Lösläggbart vinylgolv: De lösa vinylplankorna och plattorna är ca. 5 mm tjocka och har ofta en självhäftande undersida. Under installationen läggs de enskilda elementen helt enkelt ihop och sedan hålls de ihop med hjälp av sin egen vikt.

Vilka är vinylgolvens fördelar?

Kan användas i fuktiga rum: PVC-golv är idealiska för fuktiga rum (badrum, kök).

Lång hållbarhet: Ytan på lyxvinyl gör golven väldigt motståndskraftiga mot repor och andra skador.

Låg konstruktionshöjd: PVC är ungefär 2-5 mm tjockt (förutom flerskiktade vinylgolv) och kan läggas utan att behöva slipa dörrar. Många golvbeläggningar är nämligen svåra att lägga vilket ofta beror på tjockleken av golvet. Om golvet är tjockt kan det skapa blockeringar vid dörrar, vilket i sin tur leder till mera arbete.

Stort urval av mönster: Dessa golv finns i nästan alla typer av trä-, sten- och kakelimiterande mönster samt andra mer kreativa mönster. Tack vare den moderna digitala tryckprocessen och strukturerade ytor är imitationerna idag så autentiska att de knappt skiljer sina optiska förebilder.

Lätt och snabbt att installera: Om undergolvet är jämnt kan vinyl - beroende på produkt - läggas snabbt och enkelt.

Akustiska egenskaper: Detta golv har en hög materialtäthet och "sväljer" ljud.

Värmeegenskaper: PVC är också perfekt för golvvärmesystem och lagrar värme på ett sådant sätt att golvbeläggningen blir extremt skön att gå på barfota.

Välj det perfekta alternativet för dig – Beställ vinylgolv från BRICOFLOR nu!

Om du inte längre kan motstå de många fördelarna med vinylgolv har vi goda nyheter för dig! På BRICOFLOR kan du enkelt välja din personliga favorit bland ett stort antal olika designer och tekniska funktioner. Förvandla ditt hem med dessa mångsidiga golvbeläggningar!

Om du behöver individuell rådgivning får du gärna kontakta oss via e-post, telefon eller vårt kontaktformulär. En vänlig och kompetent anställd hjälper dig gärna och följer dig på din väg till att välja det perfekta golvet för just dig. Oavsett vilken golvbeläggning du i slutändan väljer kommer du alltid att dra nytta av vår bästa prisgaranti. Vi ger dig gärna ett individuellt erbjudande för köp av större mängder.

Vad är vinylgolv?
Vinylgolv är ett typ av golvbeläggning som är tillverkad av PVC (polyvinylklorid). Vinylgolv är en populär typ av golv på grund av dess många fördelar såsom hållbarhet, vattenbeständighet och de är lätta att rengöra.

Vinylgolv finns i många olika stilar och är en relativt billig golvbeläggning jämfört med andra alternativ som till exempel trägolv eller keramiska plattor.

Hur fungerar rengöring på vinylgolv?
För lätt nedsmutsat vinylgolv räcker det oftast om du sopar eller dammsuger golvet för att få det rent.

Här är en steg-för-steg-guide för att rengöra vinylgolv:

 1. Sopa eller dammsug golvet för att ta bort smuts och skräp.
 2. Fyll en hink med varmt vatten och tillsätt ett milt rengöringsmedel som är säker att använda på vinylgolv.
 3. Doppa moppen i vattnet och vrid ur överskottet.
 4. Moppa golvet med den fuktiga moppen.
 5. Skölj moppen i rent vatten och byt ut rengöringsvattnet efter behov.
 6. Torka av golvet med en ren handduk eller torka med en torr moppe om det fortfarande är fuktigt.

För att ta bort envisa fläckar kan du använda en mild rengöringsspray eller fläckborttagningsmedel som är säkert för vinylgolv. Undvik att använda starka kemikalier eller skurpulver eftersom dessa kan skada golvet.

Det är också viktigt att undvika överdriven mängd vatten och att torka upp eventuellt spill eller vatten omedelbart för att undvika att golvet blir fuktigt för länge.

Hur lägger man vinylgolv?
Att lägga vinylgolv är en relativt enkel process som kan utföras av de flesta människor med lite hantverksmässiga kunskaper och med rätt verktyg. Hur du lägger vinylgolv beror på vilken typ av golv du väljer.

Tänk på att följa tillverkarens installationsinstruktioner för att säkerställa att du lägger vinylgolvet på rätt sätt och att det kommer att hålla länge.

Kan man använda vinylgolv med golvvärme?
Ja, det går att använda vinylgolv med golvvärme, men det är viktigt att välja rätt typ av vinylgolv som är anpassad för golvvärme och att följa tillverkarens installationsinstruktioner.

När du väljer vinylgolv för golvvärme, se till att det har en låg termisk resistans för att möjliggöra en effektiv värmefördelning. En termisk resistans som är för hög kan göra att golvvärmen inte fungerar optimalt och att det blir kalla fläckar på golvet.

Det är också viktigt att följa tillverkarens installationsinstruktioner för att undvika eventuella skador på golvet och golvvärmesystemet. Till exempel kan vissa typer av lim eller underlag inte vara lämpliga att använda med golvvärme. Se därför till att välja lim eller underlag som är anpassade för golvvärme och att följa tillverkarens rekommendationer.

Sist men inte minst, det är alltid bäst att rådgöra med en professionell golvläggare eller en golvvärmeinstallatör för att få råd om att installera vinylgolv med golvvärme i ditt specifika fall.

Finns det några nackdelar med vinylgolv?
Ja, det finns vissa nackdelar med vinylgolv som man bör vara medveten om innan man väljer att installera det.

 1. Hållbarhet. Vinylgolv är inte lika hållbara som hårda golv som sten, keramik eller trä. Vinylgolvet är känsligt för repor och kan skadas av tunga möbler eller föremål som tappas på golvet.
 2. Temperaturkänslighet. Vinylgolv kan vara känsligt för temperaturförändringar och kan krympa eller expandera när det utsätts för extrem värme eller kyla. Detta kan leda till bucklor eller vågor i golvet.
 3. Regelbunden rengöring. Vinylgolv kan behöva rengöras regelbundet för att hålla sig fräscht och snyggt. Om det inte görs kan smuts och fläckar bli svåra att ta bort, särskilt om de sitter fast under lång tid.
 4. Kemisk exponering. Vinylgolv kan utsättas för kemikalier som kan skada ytan och orsaka missfärgning eller skador. Det kan till exempel hända om man spiller starka rengöringsmedel eller om det utsätts för kemikalier i arbetsmiljön.
 5. Lukt. Nya vinylgolv kan avge en lukt under en kort tid efter installationen. Detta är vanligtvis ofarligt och försvinner efter en kort tid, men kan vara irriterande för känsliga personer.

Sammanfattningsvis är vinylgolv ett bra alternativ för många hem och företag på grund av dess enkelhet, prisvärdhet och mångsidighet. Men det finns också några nackdelar som man bör ta hänsyn till innan man väljer att installera det.

Plus icon Läs mer