REA: Spara upp till 70% i många kategorier nu!

Close icon

Schatex Living Planks- unika textilplankor för ditt hem

Letar du efter en enastående golvbeläggning som garanterat piggar upp ditt hem och fångar blickar? I s&ar…

Läs mer
SALE
origin-claim
SALE
origin-claim
1 - 2 av 2 Produkter

En klassisk kombination av ränder och färg

Tack varde den höga AC-klassen (31) kan du lita på att ditt nya golv tål alla användning i ditt vardagliga liv. Dessa plankor är också ekologiska, eftersom de inte behöver lim som kan frisätta farliga kemikalier i luften. Textilplankorna har en mysigt och hemtrevlig yta tack vare det mjuka garnet som känns otroligt bra under fötterna. Plankorna har ett klassiskt utseende i unika och varierande färger och går att kombinera med varandra för att skapa en enastående golvbeläggning. Schatex Living Planks kan nu fås i jordnära färger med roliga ränder som garanterar nytt liv till ditt golv.

Du kan naturligtvis välja att skapa ett simpelt och klassiskt golv genom att välja plankor i endast en färg, men om du känner dig modig rekommenderar vi att kombinera olika designer. Du kan markera områden med plankor i olika färger eller kombinera kollektioner med Schatex Living plattor för att skapa spännande mönster.

Schatex- prisvärda alternativ för varje utrymme

Schatex är en tysk tillverkare med väldigt högkvalitativa och prisvärda produkter. Schatex tillverkar såväl hållbara textilplankor och plankor för kommersiella utrymmen som mjuka och mysiga golvalternativ för hem. För ett lågt pris får du högkvalitativa produkter som är lämplig för både kontor och hem.

Lösläggbara textilplankornas oändliga fördelar

Det bästa med lösläggbara textilplankor är att du kan testa olika kombinationer och flytta runt mattorna så många gånger du behagar. Detta är inte endast optimalt om du vill tänka om din inredning, utan också ifall en textilplanka råkar skadas. Smutsiga eller förstörda textilplankor kan bytas ut eller tvättas, minns dock att låta plankan torka förrän du lägger dem tillbaka. Eftersom dessa textilplankor aldrig limmas fast i golvet kan du också ta med dig beläggningen till ditt nya hem om du flyttar. För större områden med hög trafiknivå rekommenderas det dock att använda lim för att försäkra att golvet hålls stabilt så länge som möjligt.

Fastän plankorna inte limmas hålls det ändå stadigt fast i undergolvet. Detta beror främst på den höga vikten, som garanterar att plankorna inte glider runt. Om du vill ha extra stabilitet kan du klistra plankorna fast i golvet med våra behändiga TacTiles. Modulerna kan dessutom fixeras och stabiliseras med till exempel brädor, tunga föremål och väggar.

Ett optimalt alternativ för allergiker

Förutom det vackra utseendet och den enkla installationen är det de tekniska egenskaperna som gör Schatex Living Planks till en utmärkt golvbeläggning. Textilgolvbeläggningar har i allmänhet en positiv effekt på inomhusluftkvaliteten. Allergiker och personer som är känsliga för damm väljer just därför allt oftare att lägga textilplankor i sitt hem, men du behöver inte drabbas av allergi för att kunna njuta av den fräschare luften.

Om du är känslig mot damm och kvalster kan det också vara till hjälp att installera golvvärme. Värmen som stiger nedifrån förändrar luftcirkulationen i dina rum och stoppar dammet från att flyga runt. Schatex textilplattor och plankor kan användas med golvvärme (vatten) utan att de skadas eller smälter. Därför har textilplankorna också en antistatisk yta som förhindra uppbyggnad av elektriska laddningar. Dessa textilplankor tillhör också brandklass Cfl-s1, vilket resulterar i låg, giftfri rökproduktion vid brand. Detta garanterar en utmärkt säkerhetsfunktion för alla hotell, hem och kontor.

Så hur hjälper textilplankorna mot allergier?

Men hur exakt kan textilplankor ge lättnad och hur passar den in i allergicykeln? Först är det viktigt att förstå att det inte finns något supermedel som tar  livet av alla kvalster. Oavsett vilket golvbelägg du väljer kommer regelbunden rengöring inte att bekämpa alla djuren. Regelbunden ventilation och särskilt bra hygien i rummen är också väldigt viktigt.

Men mattor har egenskaper som är fördelaktiga för allergiker, dess styrka ligger i textilfibrer. Mattorna fungerar som små dammfilter och kan tack vare sin design fånga damm som flyger runt i luften. Detta förhindrar att dammet kommer in i våra luftvägar. Till skillnad från traditionella hårda beläggningar kan mattor minska fint damm i luften med femtio procent!

Schatex Living Planks- Köp unika och vackra textilplankor nu!

Har du nu blivit övertygad om att Schatex Living Planks är den optimala golvbeläggningen för ditt hem? Med bara några få klickar kan du hittat ditt nya golv som kommer att levereras till din dörr så snabbt som möjligt. Om du vill ha en mer exakt bild av hur din valda vara egentligen ser ut, kan du använda vår provtjänst. När du har fattat ditt beslut kommer du att dra nytta av vår bästa prisgaranti när du beställer. Om du planerar större byggprojekt kan du begära ett individuellt erbjudande. Vår personal hjälper dig gärna med allt från att välja produkt till leveransfrågor. Beställ dina nya textilplankor nu på Bricoflor. Vi ser fram emot att höra av dig!

Plus icon Läs mer