REA: Spara upp till 70% i många kategorier nu!

Close icon

Mattor: bekvämlighet i ett praktiskt format

Den rätta mattan kan sätta pricken över i:et i inredningen och förvandla ditt hem till en mysig oas av…

Läs mer
SALE
SALE
SALE
SALE
SALE
SALE
SALE
SALE
SALE
SALE
SALE
SALE
SALE
SALE
SALE
SALE
SALE
SALE
SALE
SALE
1 - 20 av 2000 Produkter

Alternativ för varje rum- uttryck din stil med mattor

I vårt breda urval hittar du mattor i tiotals stilar som garanterat kommer att ge din inredning nytt liv. Vi har mattor i alla världens former, färger, material och mönster som alla hämtar med sig en extra dos av mysighet och värme till golvet.

Förutom design, färg och storlek bör du också uppmärksamma materialet när du väljer den optimala mattan för dig. Olika mattor är helt enkelt gjorda för olika utrymmen och tål olika nivåer av användning. Förutom mattor gjorda av syntetfibrer, som kännetecknas av hållbarhet och förmånliga priser, hittar du även mattor av naturliga material i vår nätbutik. Dessa mattor bjuder på utmärkta egenskaper när det kommer till utseende och robusthet.

Jutemattor- Ett hållbart och miljövänligt alternativ

Jutemattor imponerar inte endast med sitt hemtrevliga och varma utseende, utan också med sin miljövänlighet och med sina funktionella fördelar. Jutemattor är antistatiska, värmeisolerande och ljudabsorberande, vilket gör dem till ett optimalt alternativ för exempelvis sovrum och vardagsrum.  Dessutom erhålls jutefibrerna från mycket snabbt återväxande växter, vilket gör mattorna miljövänliga och återanvändningsbara.

Det naturliga utseendet och ekologiska materialet har säkerställt jutemattornas starka position på marknaden.  Jutemattor är speciellt populära i den så kallade Boho Chic-stilen. För att skapa en inredning i denna stil kan du till exempel välja en trendig etnisk matta från avlägsna kulturer, en svartvit design, eller en matta i pastellfärger. Jutemattor har också en naturligt elegant charm som är perfekt för skandinaviska inredningsstilar och moderna designer.

Bomullsmattor- mjuka och tvättbara inredningselement

Vårt stora urval av bomullsmattor imponerar såväl med sitt utseende som med sina funktionella egenskaper. Du kan hitta alternativ i nästan alla världens färger och designer. En matta av bomull är vanligtvis också lämplig för hushåll med barn eller djur, eftersom många av våra bomullsmattor är tvättbara. Bomullsmattor är också mycket slitstarka, flexibla, antistatiska och miljövänliga.

Sisalmattor – utmärkt hållbarhet i jordnära färger

Sisalmattor imponerar också med sin hållbarhet och med sitt naturligt rustika utseende. Även här erhålls fibrerna från snabbt förnybara råvaror som kan nedbrytas, särskilt eftersom det vanligtvis inte finns några skadliga ämnen i dem. Dessutom imponerar sisalmattor också med sitt grova utseende som passar perfekt in i en naturlig inredningsstil. Tack vare den höga robustheten kan sisalmattor enkelt tvättas utan att de förstörs.

Mattor i varje stil- hitta din favoritprodukt
Mattor skapar inte endast en mysig stämning i ditt rum, utan kan också hjälpa dig uttrycka din individuella stil och personlighet. Beroende på din smak kan du välja en mysig långhårig matta, en klassisk korthårig matta eller en ekologisk matta i jordnära färger. Hos oss hittar du mattor i tiotals olika stilar och färger som hjälper dig uttrycka dig själv!

Moderna mattornas funktionella fördelar

Med en modern matta uttrycker du inte endast din stil, utan drar också nytta av högkvalitativa material och funktionella fördelar. Nuförtiden räcker det inte med att mattor är vackra och har en smakfull design, utan de bör också ha utmärkta egenskaper gällande vård och robusthet. I vår nätbutik hittar du ett enormt sortiment av moderna mattor. Du kan välja mellan allt från fluffiga grå mattor för en elegant och modern inredning och skandinaviska mattor med mönster till snygga och unika 3D-mattor. Alla våra mattor är här för att du skall kunna uttrycka din personliga stil på ett modernt sätt.

Vintagemattor- antik charm och utsökta mönster

Vintagemattor kombinerar unika, klassiska, moderna och traditionella dekorer med gammal charm och ett "använt utseende", vilket skapar en viss jordnära och rustik ton i rummen. En vintagematta kan användas i färgglada retrointeriörer såväl som i moderna inredningsstilar som en kontrapunkt till den linjära designen. Vintagemattor representerar en äldre variant av skönhet och skapar därmed  en mycket speciell stämning som inte går att framkalla med mattor i någon annan stil.

Vi har allt från trasmattor och lapptäcksmattor till klassiska orientaliska mattor som alla garanterat kommer att pigga upp din inredning.  Vintagemattor kännetecknas  av tvättade färger, unika mönster, ett rustikt utseende och en gammal charm. Mönstren påminner ofta om betongväggar, träkonstruktioner, flagnande färger samt fläckar och skapar därmed en ovanlig elegans, urban estetik och en rent mystisk skönhet.

Orientaliska mattor bjuder på klassiska designer

Förutom moderna och unika mönster hittar du också klassiska mattor i traditionella och ovanliga tolkningar i vår nätbutik. Orientaliska mattor i vintagestil förtrollar med en sofistikerad känsla, medan runda orientaliska mattor representerar traditionella mönster i en ny form. Orientaliska mattor i blått förtrollar samtidigt med deras fräscha och svala färgspektrum och påminner om värmen från de arabiska nätterna. Nu kan du hitta din drömmatta med ett orientaliskt mönster i allt från traditionella färger till pastelltoner och färgglada ornament.

Mattor för alla rum

I grund och botten är en matta lämplig för alla rum. När du väljer en matta bör du dock vara uppmärksam på vilka egenskaper den ska ha. Du bör till exempel använda syntetiska mattor i fuktiga rum, eftersom hög luftfuktighet inte skadar dem lika mycket som naturliga mattor. För rum som utsätts för en högre smutsnivå är mattor med kort lugg idealiska, eftersom de är lättare att rengöra. På grund av sin höga robusthet är mattor av naturfibrer särskilt lämpliga för rum som utsätts för hög belastning och gångtrafik.

Vardagsrumsmattor- Unika designer för varje smak

Vardagsrummet är ofta lägenhetens centrum och kan styra resten av lägenheten eller huset när det kommer till inredning. Oavsett om du föredrar eleganta och moderna designer, klassiska trämöbler eller snygga barockelement, så kan du uttrycka din individuella stil på ett lätt och effektivt sätt med vardagsrumsmattor! Beroende på rummets storlek kan du välja en subtil matta för vardagsrumsbordet, en stor matta med ett frodigt mönster eller en liten dekorativ matta i ljusa toner.

Sovrumsmattor- skapa ett mysigt paradis

Vi sover i genomsnitt bort 26 år av vårt liv och ligger i medeltal 7 år vakna på nätterna. Sovrummet är platsen där vi såväl inleder som avslutar våra dagar. Därför är det väldigt viktigt att inreda rummet rätt och att skapa en atmosfär som hjälper oss fylla på med ny energi. Det första du bör tänka på är vilken stil eller känsla som du vill ha i sovrummet.  De flesta strävar efter en harmonisk känsla som hjälper en slappna av och sova gott. Vårt bästa tips är att välja neutrala och jordnära färger, eftersom rummets inredning även påverkar oss när vi sover. Mattor i dova färger och inredningselement med mjuka linjer skapar garanterat en atmosfär som hjälper dig slappna av i sovrummet.

Barnmattor- skapa en färggrann och lekfull atmosfär

Barnrumsmattor kan fylla en mängd olika funktioner. Förutom de praktiska egenskaperna kan en matta i  barnrummet också fungera som en uppmuntrare. Oavsett om du föredrar enhörningar, pirater eller alpackor, så var vi garanterat ett alternativ som sätter pricken över i:et i barnrummet och som framkallar ett leende på läpparna. En lekmatta med gator eller en världskarta inspirerar unga som gamla och kombinerar skickligt bekvämlighet med roliga mönster. Och du hittar inte bara rätt matta för spädbarn och småbarn i vår nätbutik. Med vårt stora utbud av coola motiv och trendiga färger kan ungdomar nu också njuta av mattor i sina rum!

Beställ dina nya mattor bekvämt och enkelt på nätet och dra nytta av BRICOFLORS praktiska fördelar!

Upptäck din nya matta i vår nätbutik nu och dra nytta av de praktiska fördelarna och av våra tjänster. Oavsett om du söker efter en lyxig silkesmatta, en mysig lurvig matta till vardagsrummet eller en vinylmatta till köket, så får du garanterat din nya matta till det bästa priset i vår nätbutik!

Med bara några få klickar kan du hittat din nya matta som kommer att levereras till din dörr så snabbt som möjligt. När du har fattat ditt beslut kan du att dra nytta av vår prisgaranti när du beställer. Om du planerar större byggprojekt kan du begära ett individuellt erbjudande. Har du frågor, önskemål eller förslag? Du kan nå vår kundtjänst under kontorstid via telefon, e-post eller via vårt kontaktformulär. Vi ger dig gärna råd om alla aspekter av mattor och ser fram emot att höra från dig. Beställ din nya matta nu i! Vi ser fram emot att höra av dig!

 

Plus icon Läs mer