REA: Spara upp till 70% i många kategorier nu!

Close icon

 

I över 50 år är företaget Tretford från Tyskland känt för sina hö…

Läs mer
origin-claim
origin-claim
origin-claim
origin-claim
origin-claim
origin-claim
origin-claim
origin-claim
origin-claim
origin-claim
origin-claim
origin-claim
origin-claim
origin-claim
origin-claim
origin-claim
origin-claim
origin-claim
origin-claim
origin-claim
1 - 20 av 107 Produkter

Tretford textilplattor- det rätta valet för ditt hem

Med det enorma utbudet som erbjuds av Tretford kommer du absolut att hitta något för dina behov. Interland, Voyage och Dolce Vita-kollektionerna skämmer bort dig med ett stort utbud av färger som är i 80% cashmere gethår ​​och 20% jungfru-ull, som är sedan fästa i en dimensionellt stabil platta. De har den praktiska användningsklassen 22, vilket indikerar att de är tillverkade för användning i vardagslivet med genomsnittlig trafiknivå. Dessa kollektioner är perfekt lämpade för sovrum, gästrum eller till och med vardagsrummet. På Bricoflor tycker vi att gråa textilplattor är perfekta för hemmet, med sina neutrala nyanser.

Men om du inte vill ge upp känslan av ett hemtrevligt golv på arbetsplatsen rekommenderar vi att du tar en titt på Tretfords mest slitstarka kollektion – Interlife. Dessa har en hög användningsklass som startar från 23, som är lämpad för hemmet, hela vägen upp till 33 för kommersiellt bruk och kontorsmiljö. Tretfords högkvalitativa textilplattor i Interlife-kollektionen består av 70% gethår ​​och 30% polyamid, vilket tillsammans bildar en otroligt slitstark och robust textilplatta. Dessa används just därför ofta på kontor, konferensrum eller till och med i mindre affärslokaler.

 

Praktiska funktioner I översikt

Förutom säkerhetsklasserna och materialstrukturen erbjuder kollektionerna även väldigt konsekventa egenskaper på den rent tekniska sidan. Alla textilplattor har en total tjocklek på ca. 8,0 mm och en totalvikt på 3,7 kg / m². Varje textilplatta mäter 50 x 50 cm, har utrustats med antistatisk material och är även kompatibla med vattenburen golvvärme.

Textilplattorna är lämpliga för stolshjul, men för extra skydd rekommenderar tillverkaren att du använder en plastmatta under kontorstolarna. Deras brandklass Cfl-s1 visar att de är flamsäkra, och att textilplattorna avger endast en liten mängd rök vid brand. För ett tystare bakgrundsbrus har textilplattorna också ljudabsorberande egenskaper upp till 24db ljuddämpning.

 

En ytterligare fördel med Tretford textilplattor är att de har visat sig minska innehållet av små dammpartiklar. De fina dammpartiklarna fastnar vid de täta fibrerna på mattorna vid kontakt, vilket innebär att de inte längre sprids runt i luften du andas in. Således är de fantastiskt lämpliga för allergiker, som till exempel lider av allergi mot husdammskvalster. Är du allergiker, eller har någon i hushållet som är, rekommenderar vi att du tar en titt på vår artikel “Allergier och textilplattor - Allt du behöver veta” på våran blogg.

 

Tretford textilplattor erbjuder spännande färger och mönster

Tretford textilplattorna är visuellt stimulerande på många sätt. Designen hålls så enkel som möjligt och har en diskret räfflad struktur som ger dina fötter en behaglig känsla och för in dynamik i dina utrymmen. De fyra kollektioner erbjuder ett enormt utbud av nästan 67 olika nyanser, bland vilka du definitivt hittar din egen favorit. Det breda spektrumet erbjuder de mest unika nyanserna bland annat: gul, röd, blå och grön och många resulterande blandade färger. Upptäck till exempel den mörkröd-blåa, glödande, björnbärsnyansen eller den strålande turkosen inspirerad av Karibiens exotiska färger. Dessutom finns Tretford textilplattor även i klassiska färger som vit, beige, grå, brun eller till exempel svart, vilket ger dig möjlighet att möblera dina affärslokaler eller kontor på ett mer neutralt sätt.

Interland och Interlife kollektionerna finns i 40 standardfärger som alla Tretfords andra produkter finns tillgängliga i. Företaget har redan haft dessa i sitt sortiment i flera år i syfte att producera dem på lång sikt för att ge kunderna möjlighet att köpa exakt de textilplattorna de behöver igen ifall det behövs en ersättning. The Voyage och Dolce Vita kollektionerna för vardagsrummet, åt andra sidan, är skapade i trendiga designer som möjliggör att du kan nu inreda ditt hem ännu mer stiliserat och personligt. Naturligtvis kan de enskilda modulerna också kombineras perfekt med varandra på grund av den ganska diskreta estetiken, så att du inte behöver begränsa dig till endast en färg!

 

Enkel installation och hantering

Tretfords textilplattor kallas även för ”lösläggbara textilplattor”. De kallas så för att de kan installeras utan lim. Detta sparar inte bara tid under installationen, men eftersom du kan korrigera placeringen av textilplattorna när som helst är installationen mycket mindre komplicerad och stressfri. Dessutom behöver du inte investera i lim och kan därför helt enkelt ta bort de enskilda delarna när du arbetar på golvet utan att behöva förstöra hela golvet. På grund av fleece-underlaget och plattornas tunga vikt förblir textilplattorna fortfarande pålitliga och halksäkra på golvet.

Tretfords textilplattor kan även skäras för att stilisera de till dina specifika behov. Du kan till exempel skapa egna mönster och ge textilplattorna ännu mer spännande former, som till exempel trekanter eller mosaikmönster.

 

Kashmir gethår – tretfords kännetecken

Kashmir är ett material som vi känner till gott och väl, främst för produktion av halsdukar, handskar eller liknande vinterkläder. På grund av detta associerar många kashmir med  lyxartiklar, som är gosigt mjuka och håller dig varm. Kashmir är det slitstarka och täta håret från kashmirgetterna som har sitt hem på den höga platån i den Mongoliska stäppen.

Mongoliska stäppen är igenkända främst på grund av det kontrastfulla väderbytet mellan årstiderna, som lokalbefolkningen och deras djur måste stå emot. På vintern innebär detta bland annat att temperaturer upp till -40 ° måste tålas. Förutom sådana extrema minustemperaturer exponeras alla för mycket oväder, fukt och lera. På grund av kashmir gethårets unika struktur och djurens smutsavvisande fettlager är det inte bara möjligt för dem att överleva i kyla med det skyddar dem också från fukt och orenheter. Detta är även egenskaper som också behålls i Tretford- textilplattor.

 

På sommaren når temperaturen upp till 30 °, då börjar fåren tappa det tjocka håret eftersom det annars skulle bli för varmt för dem. Under pälsbytet börjar också extraheringen av kashmir gethåret, som består av noggrant handarbete. I motsats till bilden, som ibland sprids av djurskyddsorganisationer, kommer inget djur till skada! Här avstår man till och med att raka djuren av allt hår. Traditionellt arbetar man snarare med en kam eller saxen. Eftersom djuren inte bara är en verksamhet för de människor som bor där så anses de även vara ”familjemedlemmar”, inte till stor skillnad från våra husdjur, därav kan du vara säker på att inga djur lider i processen. 

 

Tretford textilplattor - bläddra bland våra spännande produkter

Vänta inte längre och få dina nya Tretford textilplattor på BRICOFLOR, din webbutik för alla dina vägg- och golvbehov! Du kan också dra nytta av vår kostnadsfria provtjänst och beställa upp till åtta unika provbitar direkt till ditt hem för att själv se varans utseende och kvalitet. 

Vid större projekt kan du även kontakta oss och få ett personligt erbjudande för ett ännu bättre pris! Har du ytterligare frågor om våra produkter eller din beställning? I det här fallet kan du kontakta vår vänliga och kompetenta kundtjänst-team. Du kan nå oss via telefon, online via e-post eller det smidiga kontaktformuläret i vår webbutik! Vi ser fram emot att höra från dig!

Plus icon Läs mer