REA: Spara upp till 70% i många kategorier nu!

Close icon

Heuga textilplattor – Kvalitativa produkter med unika designer

En av de ledande tillverkarna av textilplattor är det holländska företaget Heuga. I vår nätbutik…

Läs mer
origin-claim
origin-claim
origin-claim
origin-claim
origin-claim
origin-claim
origin-claim
origin-claim
origin-claim
origin-claim
origin-claim
origin-claim
origin-claim
origin-claim
origin-claim
origin-claim
origin-claim
origin-claim
origin-claim
origin-claim
1 - 20 av 74 Produkter

Från hästredskap till högkvalitativa textilplattor- Heuga

Heugas är ett väldigt modernt företag som följer de senaste trenderna inom tyg- och möbelindustrin, så att inget står i vägen för en harmonisk och unik rumsdesign. Heuga vill att deras produkter skall vara lätta att installera och jobba med, och därför erbjuder företaget också ett brett sortiment av lösläggbara textilplattor som gör installationen till en barnlek.

När Heuga grundades jobbade företaget med att producera textilprodukter för hästsadlar. Efter en stund började dock grundaren Petrus Johannes van Heugten experimentera med nya produkter som knäskydd och trapplöpare. Så småningom blev grundaren allt mer intresserad av golvbeläggningar av textil och tog sig ut på den marknaden. Heuga producerade sina första textilplattor över 55 år sedan, och sedan dess har företaget vuxit stadigt och har blivit en av de ledande, mest innovativa tillverkarna av mattor. Nuförtiden äger Interface Heuga, men företaget producerar än idag sina produkter under sitt originella namn.

Heugas textilplattor- ett praktiskt och klassiskt format

De flesta av Heugas produkter är textilplattor i ett vanligt 50cm x 50cm-format. Några exempel på plattor i detta format kan du hitta i samlingarna Heuga 725, Heuga Superflor och Heuga 780. Deras mest anmärkningsvärda fördelar det otroligt praktiska formatet som möjliggör enkel förpackning, transport, installation och underhåll. När det gäller de olika installationssystemen tillåter inte fyrkantiga textilplattor mycket kreativitet. Om du vill skapa en unik golvbeläggning kan du dock kombinera olika färger och mönster. De flesta textilplattorna är fantastiska för att skapa avgränsningar i stora eller öppna områden. Om du planerar ett större renoveringsprojekt kan du alltid be oss om ett individuellt erbjudande, du kan läsa mer om det genom att trycka på ”individuella erbjudanden” knappen som hittas längst ner i högra hörnet.

Heuga textilplattor- de bästa kollektionerna

Ibland kan det vara krångligt att hitta rätt bland vårt stora och unika sortiment. Därför kommer vi till näst presentera några av Heugas mest kända kollektioner. Detta hjälper dig att fatta ett beslut om vilken samling som erbjuder de bästa alternativen för ditt ändamål. Om du söker ett golv för ditt hem rekommenderar vi Heugas textilplattor som tillhör användningsklasserna 23-31. Om du söker efter en golvbeläggning för ditt kontor, ett café eller kanske ett hotell, rekommenderar vi att välja en beläggning med AC klass 31-42.

Heuga Superflor- mjuka men otroligt hållbara textilplattor

Heuga Superflor-kollektionen har erbjudit högkvalitativa och hållbara golvbeläggningar i över 60 år. Dessa mattor är tillverkade av polyamid och polyester, vilket gör dem mjuka, mysiga och hållbara. Tack vare den höga AC-klassen (33) kan textilplattorna läggas nästan var som helst! Mattorna passar speciellt bra i kontor, affärslokaler, restauranger, vardagsrum, matsalar och sovrum.

Dessa textilplattor är gjorda av nålfilt, vilket gör dem sköna under fötterna och praktiska när det kommer till rengöring. Plattorna kommer i 18 olika färger, så du hittar garanterat ett alternativ som tilltalar just dig. Textilplattorna är lösläggbara, vilket betyder att de enkelt kan tas bort och ordnas om. Om du är trött på ditt rums utseende kan du blanda och matcha färger för att skapa unika mönster och designer. Plattornas mått är 50 x 50 cm, vilket gör det lätt för dig att hantera och ordna dem hur du än vill.

Förutom de redan nämnda egenskaperna imponerar Interface Superflor också med utmärkta ljuddämpande egenskaper. Golvbeläggningarna kan också användas med kontorsstolar (EN 985) utan att de skadas. Dessa Interface textilplattor tillhör också brandklass Cfl-s1, vilket resulterar i låg, giftfri rökproduktion vid brand. Detta garanterar en utmärkt säkerhetsfunktion för alla hotell och kontor. Textilplattorna går också att lägga över golvvärme utan att de förstörs.

Heuga 725- Ekologiska beläggningar för varje utrymme

Ett brett sortiment av färger, enkel hantering och förstklassig kvalitet kombinerat med  högkvalitativa tekniska egenskaper kännetecknar Heuga 725-kollektionen. Dessa praktiska textilplattor är tillverkade av 100% återvunnet polyamidgarn, vilket gör dem både ekologiska och tåliga. Tack vare den höga AC-klassen 33 kan du använda textilplattorna nästan var du än vill. Mattorna passar perfekt i kontor, konferensrum, restauranger och hotell. Dessutom kan du naturligtvis också använda golvbeläggningen i ditt hem, exempelvis i områden som behöver extra hållbarhet, som vardagsrum och källare. 

Interface är känt för att tillverka textilplattor som inte endast är praktiska, utan som också är ett nöje för ögat. Därför kan mattorna fås i 18 olika färger, med både neutrala och färgglada nyanser. Du kan  till exempel dekorera ditt kontor i många nyanser av grått eller brunt och skapa en professionell och lugn arbetsmiljö. Om du vill lägga till lite mer färg i ditt liv kan du välja röda eller rosa textilplattor. Du behöver inte heller vara rädd för att mattan blir missfärga, eftersom textilplattornas spräckliga design hindrar fläckarna från att synas så starkt. Utöver detta gömmer de mörka färgerna de flesta fläckarna, vilket är särskilt användbart om du bestämmer dig för att använda dessa mattor i kommersiella utrymmen. Plattorna kommer i en storlek på 50 x 50 cm, vilket gör det enkelt att skapa unika mönster, såsom rutor och ränder eller markera vissa områden.

Detta golv tillhör också brandklass Bfl-s1, vilket resulterar i låg, giftfri rökproduktion vid brand. Detta garanterar en utmärkt säkerhetsfunktion för alla utrymmen. Heugas textilplattor fungerar också som effektiv ljudisolering, vilket gör dem perfekta för kontor och andra kommersiella utrymmen. Om du är på jakt efter en matta som ser bra ut, är mångsidig och otroligt hållbar, så är Heuga 725- kollektionen ett perfekt alternativ för dig!

Heuga 580 textilplattor- Ett otroligt färgutbud med alternativ för varje smak

Heuga 580-kollektionen är en klassiker som har överlevt i årtionden och fortfarande ser extremt modern ut. Anledningen till detta är framför allt det enorma färgutbudet som garanterat har något för alla. Den största fördelen med dessa textilplattor är att de är lösläggbara, vilket betyder att du inte behöver lim för att lägga dem. Tack vare lösläggningssystemet kan du också lyfta och byta ut plattorna när du vill. Tack vare den höga AC-klassen 33 kan du lägga mattorna nästan var som helst. Plattorna fungerar perfekt i restauranger, kontor och andra affärslokaler. De fungerar förstås också bra i ditt hem i utrymmen som behöver extra hållbarhet.

Dessa textilplattor kan fås i över 60 vackra färger, så du hittar garanterat ett alternativ som faller just dig i smaken. Kollektioner erbjuder både jordnära färger som brunt och beige och färggladare alternativ i grönt och orange. Du behöver inte heller vara rädd för att mattan blir missfärga, eftersom textilplattornas spräckliga design hindrar fläckarna från att synas så starkt. Utöver detta gömmer de mörka färgerna de flesta fläckarna, vilket är särskilt användbart om du bestämmer dig för att använda dessa mattor i kommersiella utrymmen. Heugas textilplattor kommer i en storlek på 50 x 50 cm, vilket gör det enkelt att skapa unika mönster, såsom rutor och ränder eller markera vissa områden.

Ytan är tillverkad av 100% polyamid, vilket gör plattorna väldigt tåliga och starka. Detta golv tillhör också brandklass Bfl-s1, vilket resulterar i låg, giftfri rökproduktion vid brand. Detta garanterar en utmärkt säkerhetsfunktion för alla utrymmen.

Heuga textilplattor- Ekologiska golvbeläggningar

Företagets engagemang för kvalitet och hållbarhethar lett till att de nu tillverkar slittåliga och högkvalitativa mattor av återvunnet och ofta också ekologiska material. Som en del av Heugas engagemang för miljövänliga produkter har de för närvarande mer än 450 produkter av 100% återvunnet garn och antalet det bara växer. År 2013 etablerade företaget  också ett program som heter Net-Works, genom vilket de skaffar gamla fisknät och gör dem till nylongarn för nya mattor. Fattiga bybor samlar in näten och överlämnar dem i utbyte mot pengar och kan därigenom försörja sina familjer. Heuga hjälper därför inte bara miljön genom sitt återvinningsprogram utan också lokalbefolkningen i dessa fattiga områden. Hittills har 67 ton gamla nät samlats in, vilket hjälpte till att ge mer än 230 000 måltider för lokala familjer. På grund av Heugas otroliga initiativ för hållbarhet har de fått många utmärkelser i detta avseende.

Köp unika textilplattor nu på Bricoflor.se!

BRICOFLOR SE har ett brett sortiment av textilplattor från Interface och Heuga. Även om du kan hitta de flesta av Heugas samlingarna på nätet kan det finnas produkter som inte finns uppe i butiken ännu. Men låt inte det hindra dig, utan skicka ett meddelande till oss med din begäran. Om du har en stor beställning kan vi ge dig gratis frakt eller till och med ett bättre erbjudande. Utnyttja dessutom vår kostnadsfria provservice för att göra ett välgrundat val när du handlar textilplattor.

Plus icon Läs mer