REA: Spara upp till 70% i många kategorier nu!

Close icon

Vita mattor – En fräsch inredning

Vill du ha en ljus och harmonisk inredning? I så fall är vita mattor ett perfekt tillägg till ditt utrymme…

Läs mer
SALE
SALE
SALE
SALE
SALE
SALE
SALE
SALE
SALE
SALE
SALE
SALE
SALE
SALE
1 - 20 av 43 Produkter

Vita mattor och olika inredningsstilar

Vit är alltid en säker färg när det kommer till inredning, men ändå inte tråkig utan väldigt klassisk och lugnande. Vita mattor gör till exempel alla rum väldigt harmoniska. Dessutom passar vitt med alla andra färger, så det är väldigt enkelt att få vita mattor att passa in i alla olika stilars inredning. Vitt är också en väldigt ren färg som bidrar till att skapa en avkopplande atmosfär.

Vita mattor passar speciellt bra i en modern och skandinavisk inredning, men tack vare sin mångsidighet är de ett perfekt element att lägga till i alla olika rum, oavsett inredningsstil. Om du gillar den moderna och skandinaviska stilen, men ändå saknar en vacker detalj i inredningen, rekommenderar vi att du bekantar dig med vårt breda utbud av mönstrade mattor. Vita mönstrade mattor skapar en vacker kontrast i en annars väldigt enkel inredning.

Om du däremot föredrar en väldigt minimalistisk inredning hittar du naturligtvis också ett mångsidigt utbud av enfärgade vita mattor i BRICOFLOR:s nätbutik. De hämtar ett enkelt, men mjukt element till inredningen, vilket gör rummet mer trivsamt. Du hittar garanterat perfekta mattor för just ditt utrymme i vårt sortiment!

Vita mattor - Material

Du kan välja mellan ett brett utbud av högkvalitativa material när du ska köpa nya vita mattor. De olika materialen skiljer sig från varandra både till utseende och funktionalitet. I grunden skiljer man på naturfiber och syntetfiber.

Vita mattor gjorda av naturliga fibrer som ull och bomull är inte endast miljövänliga, hållbara, biologiskt nedbrytbara och återvinningsbara, utan de imponerar även med sin naturliga robusthet. Syntetiska mattor kännetecknas däremot ofta av att de är lätta att sköta och väldigt slitstarka. Båda typerna av material passar utmärkt att användas i vita mattor!

Syntetiska vita mattor

Vita mattor gjorda av polypropen är väldigt slitstarka, mjuka samt allergivänliga. Polypropenmattor har dessutom väldigt hög färgintensitet och är väldigt hållbara. De är även lätta att ta hand om och rengöra. Vanligtvis kan du enkelt rengöra den här typens mattor med dammsugare och en fuktig trasa! Vita mattor av polyester är också riktigt hållbara och lätta att rengöra. Tack vare sina olika egenskaper passar syntetiska mattor till exempel speciellt bra i fuktiga utrymmen.

Vita mattor av naturliga fibrer

Bomullsmattor är också ett väldigt bra val när det kommer till vita mattor. De bidrar till en snygg och naturlig inredning. Bomullsmattor är också mycket robusta och lätta att sköta. Dessutom har de antistatiska egenskaper och är allergivänliga. Vanligtvis kan man tvätta bomullsmattor i tvättmaskinen i 40 ° C, vilket såklart är ett stort plus när det gäller vita mattor. Eftersom bomull också är ett förnybart råmaterial är vita mattor i bomull ett miljömedvetet alternativ och de lagrar värme bra.

Vita mattor i olika storlekar och former

Det lönar sig att också ta i beaktande mattornas storlek och form när man väljer en matta hem till sig. Oavsett om du söker efter en matta som ska under sängen, soffan, bordet eller är helt synlig bör du ta i beaktande rummets storlek och resten av inredningen när du väljer nya vita mattor. I vårt urval hittar du förutom de klassiska rektangulära och runda mattorna även mattor i lite ovanligare former!

Fluffiga bomullsmattor i olika former är till exempel ett perfekt val till sovrummet. Om du har ett mindre sovrum och inte vill att sovrumsmattan tar över hela rummet är de här mattorna ett fantastiskt alternativ. De här härliga vita mattorna ser också otroligt snygga ut kombinerade med en klassisk rektangulär matta! Välj helt enkelt en vanlig rektangulär matta, och en mindre fluffig bomullsmatta att lägga ovanpå den. Det här skapar en till dimension till sovrummets inredning och ökar på trivseln. Sovrumsmattor skapar en otroligt mysig stämning!

Vita mattor - Så här rengör du dem

Man vill såklart hålla alla mattor rena, men speciellt ljusa och vita mattor! De flesta mattorna kan man vanligtvis rengöra enkelt med dammsugare och en fuktig trasa. För att säkerställa att mattorna hålls rena och hygieniska ska man dammsuga dem minst en gång i veckan. Man ska inte använda starka kemikalier när man rengör mattorna eftersom de kan skada dem!

Beställ nya vita mattor nu från BRICOFLOR!

Hitta nya vackra mattor i vår nätbutik och beställ dina drömmattor nu! De högkvalitativa och smakfulla vita mattorna levereras enkelt och lätt till ditt hem. Tack vare vår bästa prisgaranti får du dessutom dem till ett fantastiskt pris! Om du har ett större inredningsprojekt på kommande för till exempel kommersiella utrymmen, kan du be om ett individuellt erbjudande av oss.

Har du frågor, önskemål eller förslag? Du kan kontakta oss i så fall per telefon, e-post eller vårt kontaktformulär. Vi hjälper dig gärna med allt som har med vita mattor samt våra övriga produkter och tjänster att göra!

Plus icon Läs mer