REA: Spara upp till 70% i många kategorier nu!

Close icon

Inred med Pantones färg för 2024 – Peach Fuzz

Ett vardagsrum med väggar målade i Pantones färg för 2024 "Peach Fuzz". Framför en retrobyrå står en modern rosa fåtölj. I högra hörnet syns en stor monstera.

Pantone släpper varje år årets färg, som har en mycket stor påverkan på inredningsdesign. Pantone är ett företag som har utvecklat ett internationellt accepterat färgsystem som används brett inom olika områden. Årets Pantone-färg för 2024 är "Peach Fuzz", en mjuk aprikosnyans som leker med synestesi och väcker olika sinnesupplevelser.

Peach Fuzz är en nyans som framhäver mjukhet, värme och känslighet. Den påminner, som namnet antyder, om ytan på en persika och dess lugnande effekt skapar en avslappnad och fridfull atmosfär i hemmet. Samtidigt förmedlar Peach Fuzz subtil poesi, romantik och lekfullhet. Denna nyans passar särskilt bra till våren och sommaren, och den kombinerar skickligt olika nyanser av rosa, rött, orange och beige.

Peach Fuzz är perfekt för både sovrum och vardagsrum, eftersom den skapar en lugn och inbjudande atmosfär. Försök att kombinera denna nyans med naturmaterial som rottingmöbler, linnelakan och lerkrukor för att skapa en harmonisk och naturlig känsla. Peach Fuzzs mjuka nyanser fungerar också bra i barnrum, där de skapar en lugnande och trygg atmosfär.

För att inreda ditt hem på ett modernt sätt och framhäva Pantones färg för 2024 på rätt sätt, presenterar vi de bästa inredningsidéerna i Peach Fuzz- nyanser. Vi presenterar väggfärger, fototapeter, inredningselement och tapeter som lyfter fram aprikosens unika kvalitet.

Olika tapeter i aprikosnyanser.

Pantones färg för 2024 är Peach Fuzz

Pantones färg för 2024 är en mjuk persikofärg som känns sensuell och modig. Peach Fuzz betyder persikoskinn på svenska, vilket reflekteras perfekt i färgens utseende. Peach Fuzzs lugnande och vänliga inverkan ger hemmet frid och ro när vi använder den i inredningen. Denna nyans är mångsidig och tidlös, och dess användningsmöjligheter är nästan obegränsade. Peach Fuzz förmedlar också poesi, romantik och lekfullhet. Oavsett om det handlar om väggfärger, fototapeter, mattor, prydnadskuddar eller tapeter, så påminner den fruktiga nyansen alltid om våren och sommaren. Denna färg leker med nyanser av rosa, rött, orange och beige och representerar lugn samvaro – ett budskap som är viktigare idag än någonsin.

Pantone, som är känt som en global färgexpert, väljer varje år årets färg efter en grundlig analys och trendforskning. Pantones val speglar samhälleliga och kulturella förändringar, och det påverkar mode-, inredning- och grafiska designvärlden avsevärt. Valet av Peach Fuzz som färgen för 2024 är ingen slump, utan den reflekterar en önskan att framhäva mjukhet, värme och positivitet i dagens hektiska värld.

Peach Fuzzs lugnande effekt är särskilt stark när den används på stora ytor, som väggar. Persikofärgade väggar kan fungera som en perfekt bakgrund för olika inredningselement. Persikofärgade väggar fungerar utmärkt som en bakgrund till kallare färger som blått och grönt. Dessa nyanser skapar en intressant kontrast och ger djup till rummet. Inredningselement som gardiner, tavlor och prydnadssaker bör matcha Peach Fuzzs nyansen för att helheten ska förbli harmonisk och balanserad.

Till vänster en aprikosfärgad tygbit, i mitten persikor och till höger persikofärgade blommor.
Årets 2024 Pantone-färg är en romantisk fredsskapare.

Peach Fuzz-tapeter: mer färg i inredningen

För att fira släppet av Pantones färg för 2024, Peach Fuzz, presenterar Architects Paper en omfattande kollektion av persikofärgade tapeter i AP Arcade-kollektionen. Denna nyans, som representerar mjukhet, värme och känslighet, passar många olika inredningsstilar och smaker. Art Deco-tapeter dominerar denna kollektion av högkvalitativa non-woventapeter, men de kompletteras mångsidigt av asiatiska influenser, konstnärliga tolkningar och grafiska mönster.

Palmtapeter skapar en naturinspirerad känsla, Mid Century-tapeter passar retroinredningar och eleganta 1920-talstapeter tillför en touch av glamour i vardagen. Det är som om designerna på Architects Paper har lyckats förutse vilken färg som kommer att följa oss in i det nya året och skapat en kollektion som reflekterar Peach Fuzzs mångsidighet.

Peach Fuzzs mjuka persikofärg imponerar i alla dessa stilar, framhäver deras bästa egenskaper och skapar en mysig och inbjudande atmosfär. Färgen kombinerar mjuk elegans och varm stämning, vilket gör den till ett perfekt val för både moderna och traditionella inredningar. Oavsett om du väljer djärva mönstrade tapeter eller mer subtila enfärgade tapeter, erbjuder Peach Fuzz oändliga möjligheter att göra ditt hem unikt och modernt.

Två rum med en Mid Century-tapet i Peach Fuzz, Pantones färg för 2024. Framför en grön byrå står en vacker beige fåtölj.
Peach Fuzz ser också bra ut i Mid Century-inredningar: bilden visar non-woven tapeten Architects Paper AP Arcade 391702.

Maximalistiska inredningsidéer med Peach Fuzz-tapeter

Årets inredningstrend 2023, "maximalism", fortsätter att vara populär även år 2024, och Peach Fuzz-tapeter passar perfekt till denna eklektiska, mångsidiga och djärva stil. Särskilt mönstrade tapeter tillför struktur och rikedom till maximalistisk inredning, medan enfärgade tapeter skapar en lugnare bakgrund för eklektiska utrymmen. Aprikosfärgade tapeter, såsom Peach Fuzz, kan kombineras med många olika färger för att skapa stimulerande och harmoniska helheter.

Gröna och blåa tapeter funkar särskilt bra ihop med Peach Fuzz, eftersom de skapar en stark och behaglig kontrast. Även turkos och olika pastellnyanser kompletterar Peach Fuzzs mjuka lyster och tillför struktur till inredningen. Peach Fuzz-tapeternas lugnande effekt skapar dock balans och harmoni, vilket gör dem till ett utmärkt val även för maximalistiska inredningar. Peach Fuzz-tapeter hjälper således till att skapa ett hem som är både visuellt fängslande och lugnande.

Ett sovrum med en retrotapet med stora blommor i rosa och aprikos. Framför den gråa sängen står en rund pall. På sängen ligger två filtar.
Non-woventapeten Retro-Chic 395305 imponerar med sin vackra Peach Fuzz nyans och sitt otroligt roliga retromönster.

Naturlig charm med Peach Fuzz

Om du föredrar en lugnare och mer minimalistisk inredning är Peach Fuzz-tapeter ett utmärkt val för dig. Denna nyans passar perfekt ihop med naturliga inredningselement som rottingmöbler, linnelakan och lerkärl, som alla framhäver aprikostapetens mjukhet och värme. Genom att välja en mönstrad tapet med stora blommor, palmer eller geometriska mönster kan du skapa en imponerande helhet. Genom att balansera resten av rummet med vita och beige nyanser skapar du en lugn och harmonisk helhet som framhäver Peach Fuzzs naturliga charm.

Ett sovrum med en aprikosfärgad palmtapet. Bredvid sängen står en beige rottingfåtölj med en vacker filt. På golvet ligger en persikofärgad prydnadskudde.
Non-woventapeten Architects Paper AP Arcade 391722 passar utmärkt ihop med naturmaterial.

Peach Fuzz i väggfärger – ett perfekt val för en avslappnande miljö

Pantones årets 2024 färg, Peach Fuzz, framhäver lugn, lekfullhet och mjukhet i väggfärger. Det är inte förvånande att persikofärgad väggfärg ofta väljs till barnrum på grund av dess lugnande effekt. Med Peach Fuzz-nyanser kan du skapa en varm och inbjudande atmosfär som passar hela familjen.

Olika nyanser av aprikos och persika i väggfärger erbjuder mångsidiga tolkningar av persikoskalens estetik. Vissa nyanser har inslag av rosa, andra tillhör terrakotta-paletten, och några nyanser drar mot beige, vilket gör dem mycket naturliga i utseendet. Aprikosfärgade väggfärger kan kombineras med andra färger för att skapa en harmonisk och enhetlig look.

Peach Fuzz-nyanser fungerar utmärkt i olika rum, särskilt i sovrum där en extra lugnande och avslappnande effekt är önskvärd. Denna nyans tillför värme och lugn till rummet, vilket gör den till ett idealiskt val för hela hemmets inredning. Med Peach Fuzz kan du skapa utrymmen i ditt hem som är både visuellt tilltalande och avkopplande lugna.

Ett barnrum med väggarna målade i Pantone årets 2024 färg Peach Fuzz.
Väggfärgen PURO Premium "C9013 Diverse Apricot" är ett perfekt val för barnrum.

Peach Fuzz väggfärger skapar en romantisk atmosfär i sovrummet

När du målar dina väggar med persika- eller aprikosfärgad väggfärg, uppnår du en lugn och avslappnande atmosfär i rummet. Peach Fuzz, Pantone årets 2024 färg, är ett perfekt val särskilt för sovrumsväggar. Här, där en lugnande, romantisk och avslappnande miljö är särskilt viktig, kommer Peach Fuzz verkligen till sin rätt. Dess mjuka nyans tillför värme och ljus till inredningen, vilket gör rummet mysigare och mer bekvämt.

Peach Fuzz-nyansen är mångsidig och passar utmärkt ihop med olika inredningselement. Den fungerar harmoniskt ihop med naturmaterial som trä, vass och linne, och framhäver deras bästa egenskaper. Dessutom passar Peach Fuzz väggfärger bra ihop med andra pastellnyanser och neutrala färger som vitt, grått och beige, vilket skapar en balanserad och lugn miljö.

Peach Fuzz tillför inte bara visuell värme till rummet, utan också mental och emotionell komfort. Den främjar avkoppling och lugn, vilket är särskilt viktigt i sovrummet där vi vill vila och återhämta oss. Rum målade med Pantone årets 2024 färg upplevs ofta som varmare och mer inbjudande, vilket gör Peach Fuzz väggfärg till ett utmärkt val för alla hem.

Ett sovrum med aprikosfärgad väggfärg. En lampa hänger ovanför nattduksbordet. På det lilla nattduksbordet av trä står en grön växt i en vit kruka.
Väggfärgen The Color Kitchen "TCK6022 Honeydew Melon" skapar en harmonisk och avslappnande atmosfär i sovrummet.

Peach Fuzz fototapeter – ett perfekt val för modiga inredare

Peach Fuzz-fototapeter är det perfekta valet för dem som vill tillföra modiga och iögonfallande element i sitt hem. Pantone årets 2024 färg, Peach Fuzz, tillför mjuk värme och sensualitet till rummet, vilket gör det till ett utmärkt val för accentväggar. Med fototapeter kan du enkelt skapa ett imponerande blickfång i rummet som väcker beundran och intresse hos gäster.

En accentvägg är ett av de mest effektiva sätten att tillföra personlighet och djup till rummet. Med Peach Fuzz-fototapet kan du framhäva rummets bästa egenskaper och skapa en intressant kontrast. Persikofärgade fototapeter harmoniserar med många inredningsstilar och material, vare sig det är frågan om modern, klassisk eller bohemisk inredning. Peach Fuzz-fototapeter skapar särskilt i större rum en imponerande effekt som framhäver rummets rymlighet och djup.

Det är dock viktigt att komma ihåg att fototapeter inte passar alla rum. I mycket små rum kan stora och iögonfallande fototapeter göra utrymmet trångt och oroligt. I dessa rum är det bättre att använda enfärgade eller subtila mönster som inte dominerar den visuella ytan för mycket. Peach Fuzz-fototapeter fungerar bäst i utrymmen med tillräcklig rymlighet för att tapetens vackra mönster och färg ska komma till sin rätt.

För modiga inredare som vill tillföra rummet visuell effekt och personlighet är Peach Fuzz-fototapeter ett utmärkt val. De tillför inte bara visuellt intresse till rummet, utan också värme och balans. Kombinerat med noggrant utvalda inredningselement kan Peach Fuzz-fototapeter förvandla vilket rum som helst till en verklig oas av välbefinnande. Välj Peach Fuzz och låt ditt hem bada i Pantones årets 2024 färgs prakt.

Ett rum med en ljus aprikosfärgad fototapet som föreställer en grekisk staty. Framför fototapeten står en träsäng med aprikosfärgad madrass och kudde. Från taket hänger två stora vita taklampor.
Skapa en blickfångande accentvägg: Fototapet Walls by Patel 4 "DD127449" Mars

Den perfekta kombinationen: Peach Fuzz väggfärger och iögonfallande fototapeter

Peach Fuzz- väggfärger och iögonfallande fototapeter bildar tillsammans den perfekta kombinationen som tillför både värme och visuell effekt till ditt hem. Denna nyans fungerar utmärkt som bakgrundsfärg och skapar en lugn och inbjudande atmosfär i rummet. När denna nyans kombineras med en iögonfallande fototapet, skapas en harmonisk och balanserad helhet som väcker rummet till liv.

Peach Fuzz väggfärg är ett utmärkt val som rummets dominerande färg eftersom den tillför värme och struktur utan att vara för dominerande. Denna nyans fungerar perfekt som bas för en iögonfallande fototapet som i sin tur skapar en dramatisk och intressant mittpunkt i rummet. Fototapeten kan innehålla olika mönster och teman, såsom naturlandskap, stadsvyer eller abstrakt konst, som tillför djupt och visuellt intresse till rummet.

Genom att kombinera Peach Fuzz väggfärg med en iögonfallande fototapet kan du skapa struktur och en mångfacetterad look i rummet. Denna kombination passar särskilt bra i rum där du vill framhäva en specifik vägg eller ett område, såsom vardagsrum, sovrum eller arbetsrum. Peach Fuzz väggfärg skapar en lugn och enhetlig bakgrund, medan fototapeten tillför personlighet och karaktär.

Det är viktigt att placera fototapeten strategiskt i rummet. Den bästa platsen är vanligtvis väggen som först fångar uppmärksamheten när man går in i rummet. På så sätt kommer tapeten bäst till sin rätt och fungerar som rummets blickfång. Peach Fuzz- väggfärg stödjer denna effekt genom att erbjuda en mjuk och behaglig bakgrund som inte konkurrerar med fototapeten utan framhäver dess skönhet.

Sammanfattningsvis kan man säga att Peach Fuzz- väggfärg och en iögonfallande fototapet bildar den perfekta kombinationen som tillför både värme och visuellt intresse till rummet. Denna kombination passar särskilt bra för modiga inredare som vill skapa en lugn och samtidigt iögonfallande look i sitt hem.

En matsal med en fototapet i stenlook och en Peach Fuzz-färgad vägg. Det finns olika stolar runt träbordet i vintagestil. Det finns dekorativa element på bordet. En vit byrå är fäst på den Peach Fuzz-färgade väggen.
Fototapeten OldConcrete DD118791 A.S. Création Designwalls passar perfekt ihop med persikofärgade väggar.

Inredningselement som passar ihop med persikofärgade väggar

Persikofärgade väggar ger värme och personlighet till rummet och passar utmärkt ihop med en mängd olika inredningselement som framhäver och kompletterar denna mjuka nyans. Det första man bör tänka på är valet av mattor. Jordnära färger som beige, ljusgrått och ljust trä harmoniserar väl med persikofärgade väggar. En mjuk, ljusgrå matta skapar en balanserad och lugnande kontrast, medan en naturlig jutematta tillför textur och värme till rummet. För en touch av dramatik kan man välja en matta med subtila geometriska mönster eller pastellfärger som kompletterar persikotonerna.

När vi väljer örngottkan vi vara mer lekfulla med färger och texturer. Persikofärgade väggar fungerar som en utmärkt bakgrund för djupare färger som mörkgrönt, senapsgult eller petrolblått. Dessa nyanser skapar en intressant kontrast och ger rummet djup. För en mjukare look kan man välja pastelltoner som ljusrosa, ljusblått eller kräm, som harmonierar mycket väl med persikofärgerna. Texturvariationer är också viktiga: sammetskuddar eller linnekuddar tillför lyx och komfort till rummet.

Ett rum med ett trägolv med en rottingkorg på. Inuti korgen finns en bensinfärgad inredningskudde. Bakom korgen står en grön växt i en rottingkruka.
Kuddfodralet River "Sea" (45 x 45 cm) passar perfekt ihop med persikofärgade väggar.

Genom att kombinera olika material och färger kan man skapa struktur och intresse. Till exempel kan man blanda enfärgade kuddar med mönstrade alternativ. Geometriska mönster, blommiga motiv eller till och med bohemiska tofsar och fransar tillför struktur och personlighet till inredningen. Förutom mattor och kuddar bör även andra inredningselement som gardiner, tavlor och prydnadsföremål väljas i matchande färger och stilar för att skapa en harmonisk och balanserad helhet.

Belysningen spelar också en mycket viktig roll i inredningen. Varmtonade lampor framhäver väggarnas varma sken och skapar en mysig atmosfär. När mattor, kuddar och belysning matchar varandra kommer de persikofärgade väggarna verkligen till sin rätt, och skapar en harmonisk och trivsam miljö.

Ett vardagsrum med en stor färgglad matta med persikadetaljer. Den antracitfärgade soffan har en persikofärgad prydnadskudde ovanpå. Det ligger en bok på det lilla röda bordet.
Mattan Amazonas 152017 Svart / Aprikos / Röd passar utmärkt ihop med Peach Fuzz väggar.

Slutsats

Pantones årets 2024 färg, Peach Fuzz, kan enkelt integreras i hemmet genom tapeter, inredningselement, fototapeter och väggfärger. Oavsett om det gäller blommiga tapeter, vackra mattor, högkvalitativa väggfärger eller ovanliga fototapeter, skapar Peach Fuzz en mycket vänlig och välkomnande atmosfär. Denna nyans är det perfekta valet för alla som vill tillföra lite kärlek och frid till sitt hem.

Vi hoppas att vårt blogginlägg har lärt dig något nytt om Peach Fuzz- väggbeklädnader! Vänliga hälsningar från BRICOFLOR:s vägg- och golvexperter!

torsdag 27 juni 2024

Tillbaka till inlägg