Black WeeksSpara upp till 60% på många produkter!

Close icon

Blåa fototapeter – öppnar och gör rummet större

Den blåa färgen associeras med havens djup och den molnfria himlen. Blåa fototapeter i olika nyanser har …

läsa mera
-25%
origin-claim
-25%
origin-claim
-25%
origin-claim
-25%
origin-claim
-25%
origin-claim
-25%
origin-claim
-25%
origin-claim
-25%
origin-claim
-25%
origin-claim
-25%
origin-claim
-25%
origin-claim
-25%
origin-claim
-25%
origin-claim
-25%
origin-claim
-25%
origin-claim
-25%
origin-claim
-25%
origin-claim
-25%
origin-claim
-25%
origin-claim
-25%
origin-claim
1 - 20 av 224 Produkter

Blåa fototapeter – lugn och harmoni

Blåa fototapeter inspirerar inte endast med sina tilltalande mönster, stimulerande färger och speciella strukturer. De har en otrolig avslappnande och lugnande effekt, vilket gör dem ideala för rum var man vill ha en harmonisk och lugn atmosfär. Sovrumsfototapeter i blått är väldigt populära, eftersom de säkerställer en lugn och djup sömn.

Blåa fototapeter passar dock såklart också utmärkt i andra rum, eftersom den blåa färgen kan få rummen att se större och öppnare ut, och erbjuder en känsla likt att öppna ett fönster på en varm sommardag! Olika blåa nyanser och motiv skapar en väldigt stilren inredning och därmed en öppen samt fräsch atmosfär som är väldigt inbjudande. Ett tips från oss: svartvita fototapeter passar utmärkt som kontrast till blåa fototapeter!

I vår nätbutik hittar du säkert de perfekta blåa fototapeterna för dig, vi har nämligen någonting för alla olika stilar och smaker. Skandinaviska fototapeter med mjuka blåa nyanser skapar en väldigt lugnande inredning. Även andra grafiska och geometriska fototapeter imponerar i blått. Blommiga fototapeter i blått är också otroligt vackra och gör vilket rum som helst trivsamt.

Olika material– Blåa fototapeter för alla behov

När det kommer till fototapeternas material har du också många val. Fototapeternas stödmaterial och ytmaterial är viktigt att skilja på. Som stödmaterial för dina nya blåa fototapeter kan du välja mellan papper och non-woven. Non-wovenfototapeter är väldigt robusta och kan enkelt hängas upp, eftersom limmet ska appliceras på väggen istället för tapeten. Dessutom är fototapeter gjorda av non-woven inte lättantändliga och kan enkelt tas bort om du i framtiden vill byta ut dina fototapeter. Non-wovenfototapeter har också en hög ljusäkthet, vilket betyder att de passar utmärkt i rum som utsätts för mycket solljus. 

Urvalet av pappersfototapeter erbjuder dig otroligt många olika färger, mönster och strukturer. Dessutom är de väldigt förmånliga och imponerar med hur bra de andas, vilket säkerställer en bra inomhusluft. Pappersfototapeter är också miljövänliga. Som ytmaterial till fototapeter kan du välja mellan strukturtapet och vinyl. De skiljer sig främst när det kommer till utseende och uppehåll.

Vinylfototapeter: hållbara fototapeter 

Om du väljer en vinyltapet har du valt en av de tuffaste och starkaste fototapeterna. Blåa fototapeter gjorda av vinyl ser otroligt bra ut och är också rep- och slittåliga. Vinylen värms upp och skummas flera gånger, innan den appliceras på non-wovenryggen. Vinylfototapeter har också en utmärkt ljusäkthet, så du behöver inte oroa dig för hur mycket naturligt ljus tapeten utsätts för. De kommer att behålla sina vackra blåa färger och du kommer att få njuta av dem länge! Tack vare vinylfototapeters non-wovenrygg är de inte endast lätta att hänga upp på väggen, utan också lätta att ta bort om du bestämmer dig för att testa på något nytt i tapetväg i framtiden! Vinylfototapeter är också lätta att rengöra, ta bara helt enkelt en fuktig svamp och skrubba bort fläckarna.

Vinylfototapeters vattentålighet och hållbarhet lämpar sig de också för att användas i badrum och kök. Om du bestämmer dig för att hänga upp nya blåa vinylfototapeter i badrummet bör du dock se till att det luftas regelbundet.

Strukturfototapeter: förmånliga blåa fototapeter

Strukturfototapeter är det förmånligare alternativet. Med strukturfototapeter kan du välja non-woven eller papper som stödmaterial. Strukturfototapeter med non-wovenrygg har också ofta en vinylbeläggning, som dock inte har behandlats lika detaljerat som på en vinyltapet. Därför är inte de här strukturerade fototapeterna riktigt lika slitstarka, men lämpar sig ändå utmärkt att hängas i rum som utsätts för konstant solljus tack vare deras höga ljusäkthet. De kan också rengöras noggrant.

Häng upp dina blåa fototapeter rätt

Beroende på vilket material dina blåa fototapeter är gjorda av skiljer sig tapetseringsmetoderna även lite från varandra. Oavsett vilket material du har valt är ändå förberedelserna och de första stegen desamma.

Börja med att kontrollera att väggarna är torra och släta, eftersom ojämnheter senare kan synas på tapeten. Du bör också såklart först mäta dina väggar innan du beställer dina nya blåa fototapeter i vår nätbutik, så att du vet hur många rullar du behöver. Vi rekommenderar också att du beställer en extra rulle om några misstag skulle ske under tapetseringen och det skulle behövas en extra remsa eller två, i synnerhet om du väljer en mönstrad tapet med ett förskjutet mönsterpass! Använd följande redskap för att hänga upp dina nya blåa fototapeter: Lim, hink, en pinne för att blanda limmet, penna, kniv eller sax, tapetseringsbord, tapetborste och kvast, stege, tumstock, vattenpass och skarvrulle.

När du tapetserar rekommenderar vi att klippa tapetremsorna i rätt storlek med cirka fem centimeter extra i både övre och nedre kanten. Den extra biten kan du sedan klippa av exakt längs med väggen. Försök också att blanda limmet så att det inte blir några klumpar, eftersom de sedan kan synas i tapeten.

Lätta att hänga upp och lätta att ta bort – non-wovenfototapeter

Non-wovenfototapeter har inte bara ideala egenskaper, utan de är också extremt lätta att hänga upp. Tapetremsorna behöver inte blötläggas, utan du kan applicera limmet direkt på väggen.

Använd en tapetborste för att applicera limmet så jämnt som möjligt på väggen. Applicera dock inte ännu lim på hela väggen, då hinner det torka för snabbt. Placera den första tapetremsan vid kanten av väggen och taket. Använd en tapetborste eller -svamp för att jämna ut remsan uppifrån ned. Efter det kan du skära eller klippa bort överflödiga bitar. Fortsätt sedan på samma sätt med resten av tapetremsorna, men håll hela tiden koll på att tapeten läggs så att motivet blir rätt. Kom också ihåg att så snabbt som möjligt torka bort överflödigt lim från fototapeterna. Du kan jämna skarvar mellan remsorna med en skarvrulle.

Häng upp blåa pappersfototapeter

Att hänga upp pappersfototapeter kräver lite mera arbete och noggrannhet, eftersom tapetremsorna först måste blötläggas, vilket i sin tur leder till att tapeten tappar sin robusthet och kan lättare gå sönder. Det lönar sig alltså att vara försiktig! Blötläggningstiden för de enskilda remsorna är ca. fem till tio minuter.

Börja med att använda penseln för att täcka den första tapetremsan med lim. Var noga med att inte använda för mycket lim och försök att använda ungefär samma mängd på alla remsor! Vik sedan tapetremsan till ett litet paket, och kom ihåg att alltid lägga insida mot insida och utsida mot utsida. Under tiden en remsa blötläggs kan du börja med nästa. När du börjar hänga fototapeterna ska du placera den första remsan vid kanten av väggen och taket i ett övre hörn i badrummet där du vill börja. Borsta remsan med en tapetborste och börja uppifrån. Borsta sedan den nedre delen när du är säker på att den övre delen verkligen sitter fast ordentligt. Fortsätt på samma sätt med resten av tapetremsorna, men håll koll på att motivet läggs rätt hela tiden. Torka bort överflödigt lim så snabbt som möjligt från dina nya blåa fototapeter! Du kan jämna skarvar med en skarvrulle.

Blåa fototapeter av kända tillverkare

I vår nätbutik hittar du ett brett urval av blåa fototapeter från en mängd olika kända tillverkare. Gör ditt utrymme till en lugn och harmonisk plats med dessa fantastiska blåa fototapeter. I vårt utbud hittar du blåa fototapeter från moderna märken, mer traditionella företag samt livsstils- och modemärken! De fantastiska fototapeterna talar för sig själva och tillåter dig att skapa ett helt unikt utrymme. A.S. Création förtrollar med sina fantastiska blåa fototapeter och deras höga kvalitet

A.s. création – blåa fototapeter som gör dina inredningsdrömmar sanna

A.S. Création imponerar varje år med över 6000 fantastiska fototapeter, vilka har fått internationell erkännande. Bland märkets utbud av blåa fototapeter hittar du bland annat samarbeten med kända märken som Versace. Du hittar säkert de perfekta blåa fototapeterna för dig! A.S. Création är även väldigt mån om att använda de bästa råvarorna på ett hållbart sätt. Moderniserade produktionstekniker säkerställer en energieffektiv produktion och konstanta kvalitetskontroller säkerställer att dina väggar endast dekoreras med de absolut bästa blåa fototapeterna. Kolla även in vita fototapeter från A.S. Création ifall du vill skapa en härlig kontrast tillsammans med dina blåa fototapeter

Beställ dina nya blåa fototapeter i vår webbshop nu!

Utnyttja BRICOFLOR:s nätbutik för att slippa stressen att gå omkring i butiker. Välj dina nya avslappnande blåa fototapeter lätt och enkelt från din egen soffa. När du har valt dina nya fototapeter kan du utnyttja vår bästa prisgaranti, vilken garanterar att du får högkvalitativa fototapeter till det bästa priset. Vår gratis provtjänst ger dig också möjligheten att se hur olika blåa fototapeter skulle se ut hemma hos dig. Om du har några frågor finns vårt team av experter här för att hjälpa dig. Kontakta oss via e-post, telefon eller vårt kontaktformulär angående vilka som helst frågor gällande våra produkter och tjänster!

Plus icon läsa mera