En klassisk kombination av färger och mönster

läsa mera

Tack varde den höga AC-klassen (31) kan du lita på att ditt nya golv tål alla användning i ditt vardagliga liv. Dessa plattor och plankor är också ekologiska, eftersom de inte behöver lim som kan frisätta farliga kemikalier i luften. Beläggningen har en mysigt och hemtrevlig yta tack vare det mjuka garnet som känns otroligt bra under fötterna. De har också ett klassiskt utseende i unika och varierande färger och går att kombinera med varandra för att skapa en enastående golvbeläggning. Schatex Living kan nu fås i unika färger som garanterar nytt liv till ditt golv.

Du kan naturligtvis välja att skapa ett simpelt och klassiskt golv genom att välja plattor eller plankor i endast en färg, men om du känner dig modig rekommenderar vi att kombinera olika designer. Du kan markera områden med plattor i olika färger eller kombinera kollektioner med Schatex Living planks för att skapa spännande mönster.

Schatex- högkvalitativa alternativ till ett rimligt pris

Schatex är en tysk tillverkare med väldigt högkvalitativa och prisvärda produkter. Schatex tillverkar såväl hållbara textilplattor och plankor för kommersiella utrymmen som mjuka och mysiga golvalternativ för hem. För ett lågt pris får du högkvalitativa produkter som är lämplig för både kontor och hem.

Lösläggbara textilplattor- snabb installation

Det bästa med lösläggbara textilplattor är att du kan testa olika kombinationer och flytta runt mattorna så många gånger du behagar. Detta är inte endast optimalt om du vill tänka om din inredning, utan också ifall en textilplanka råkar skadas. Smutsiga eller förstörda textilplattor kan bytas ut eller tvättas, minns dock att låta plattan torka förrän du lägger dem tillbaka. Eftersom dessa textilplattor aldrig limmas fast i golvet kan du också ta med dig beläggningen till ditt nya hem om du flyttar. För större områden med hög trafiknivå rekommenderas det dock att använda lim för att försäkra att golvet hålls stabilt så länge som möjligt.

Fastän plattorna inte limmas hålls det ändå stadigt fast i undergolvet. Detta beror främst på den höga vikten, som garanterar att de inte glider runt. Om du vill ha extra stabilitet kan du klistra plattorna fast i golvet med våra behändiga TacTiles. Modulerna kan dessutom fixeras och stabiliseras med till exempel brädor, tunga föremål och väggar.

Det bästa alternativet för allergiker

Förutom det vackra utseendet och den enkla installationen är det de tekniska egenskaperna som gör Schatex Living till en utmärkt golvbeläggning. Textilgolvbeläggningar har i allmänhet en positiv effekt på inomhusluftkvaliteten. Allergiker och personer som är känsliga för damm väljer just därför allt oftare att lägga textilplattori sitt hem, men du behöver inte drabbas av allergi för att kunna njuta av den fräschare luften.

Om du är känslig mot damm och kvalster kan det också vara till hjälp att installera golvvärme. Värmen som stiger nedifrån förändrar luftcirkulationen i dina rum och stoppar dammet från att flyga runt. Schatex textilplattor och plankor kan användas med golvvärme (vatten) utan att de skadas eller smälter. Därför har textilplankorna också en antistatisk yta som förhindra uppbyggnad av elektriska laddningar. Dessa textilplattor tillhör också brandklass Cfl-s1, vilket resulterar i låg, giftfri rökproduktion vid brand. Detta garanterar en utmärkt säkerhetsfunktion för alla hotell, hem och kontor.

Vad har textilplattor att göra med allergier?

 Men hur exakt kan textilplattor ge lättnad och hur passar den in i allergicykeln? Först är det viktigt att förstå att det inte finns något supermedel som tar  livet av alla kvalster. Oavsett vilket golvbelägg du väljer kommer regelbunden rengöring inte att bekämpa alla djuren. Regelbunden ventilation och särskilt bra hygien i rummen är också väldigt viktigt.

Men mattor har egenskaper som är fördelaktiga för allergiker, dess styrka ligger i textilfibrer. Mattorna fungerar som små dammfilter och kan tack vare sin design fånga damm som flyger runt i luften. Detta förhindrar att dammet kommer in i våra luftvägar. Till skillnad från traditionella hårda beläggningar kan mattor minska fint damm i luften med femtio procent!

Schatex Living- ett utmärkt alternativ för alla hem!

Har du nu blivit övertygad om att Schatex Living är den optimala golvbeläggningen för ditt hem? Med bara några få klickar kan du hittat ditt nya golv som kommer att levereras till din dörr så snabbt som möjligt. Om du vill ha en mer exakt bild av hur din valda vara egentligen ser ut, kan du använda vår provtjänst. När du har fattat ditt beslut kommer du att dra nytta av vår bästa prisgaranti när du beställer. Om du planerar större byggprojekt kan du begära ett individuellt erbjudande. Vår personal hjälper dig gärna med allt från att välja produkt till leveransfrågor. Beställ dina nya textilplattor nu på Bricoflor. Vi ser fram emot att höra av dig!

Plus icon läsa mera