Close icon

Schatex Noblesse – mjuka textilplattor med otroliga produktegenskaper

De eleganta velourplattorna från Schatex Noblesse-kollektionen imponerar med sin sammetsmjuka yta som förvandlar rum som rum …
läsa mera
-30%
origin-claim
-30%
origin-claim
-30%
origin-claim
-30%
origin-claim
-30%
origin-claim
-30%
origin-claim
-30%
origin-claim
-30%
origin-claim
1 - 8 av 8 Produkter

Schatex Noblesse – lösläggbara textilplattor med otroliga produktegenskaper

Mörkgråa nålfiltsplattor som kliar mot huden och får rummet att se ut som en regnig oktoberdag är ett minne blott. Idag kan lyxiga textilplattor i otroliga färgalternativ hittas i såväl bostäder som på kontor och caféer. De moderna textilplattorna imponerar inte bara med sina slittåliga produktegenskaper, utan även när det kommer till utseende och funktionalitet. Även de nyaste gör-det-själv-entusiasterna kan lägga golven, eftersom textilplattorna i Schatex Noblesse-kollektionen inte behöver limmas fast i underytan. Detta möjliggörs av en glasfiberförstärkt konstruktion, som säkerställer optimalt stöd och hög stabilitet i golvet. En särskild fördel med lösläggbara textilplattor är att individuella delar vid behov kan lyftas upp och rengöras, ordnas om, bytas ut och tas med vid flytt.

Du kan även testa dig fram till den perfekta lösningen för just dig genom att kombinera olika färgalternativ med varandra. På detta vis kan du skapa en unik golvbeläggning och låta din inspiration flöda. Matplattorna kommer i ett praktiskt format på 50 cm x 50 cm och finns i åtta eleganta färger som passar in i såväl sovrum som hallar och vardagsrum. Du kan exempelvis skapa en lekhörna i barnrummet genom att markera området med en annan färgs textilplattor eller låta ditt barn kombinera olika färgalternativ helt själv! Eller vad sägs exempelvis om att kombinera två starka färger och skapa ett rutigt mönster som garanterat kommer fånga blickar? Genom att använda Schatex Noblesse-textilplattor kan du skapa helt unik stämning med din egen personliga signatur!

Skapa ett eget paradis med otroligt mjuka textilplattor

De lösläggbara textilplattorna från Schatex Noblesse ser inte bara bra ut, de imponerar också med sin otroligt mjuka och sköna yta. Textilplattorna har blivit tilldelade lyxklass 5, vilket innebär att de är mycket mjuka och därmed idealiska för vardagsrum och sovrum. Användningsklassen 23 betyder att mattplattorna är konstruerade för bostadsutrymmen med hög trafikintensitet, till exempel korridorer och hallar. Det mjuka, 11 mm tjocka lugglagret är tillverkat av 100 % polyester, vilket gör dem väldigt lättskötta och snabba att rengöra. Mattplattor torkar även snabbt och är mycket ljusäkta, vilket betyder att färgen inte bleks eller ändras med tiden.

Ljud- och stegljudsisoleringen säkerställer att detta golv är en tyst vardagspartner som inte stör sovande barn eller känsliga grannar.  Golvet har även värmeisolerande egenskaper så du kan njuta av varma fötter på vintern. Brandskyddsklassen Bfl-s1 indikerar att golvet är flamskyddat och utvecklar endast lite eller ingen rök alls vid brand. Tack vare den antistatiska ytan är modulerna lätta att rengöra, avleder el och förhindrar ansamling av damm. Schatex Noblesse textilplattorna kan också läggas på varmvattenbaserad golvvärme, vilket förstärker golvets bekväma känsla.

Bekvämt, snyggt och modernt - textilplattor med en unikt mjuk yta

De lösläggbara mattplattorna från Schatex Noblesse kännetecknas särskilt av den unikt lyxiga och bekväma ytan. Genom att riva upp garnöglorna får velourmattplattorna sin sammetslena glans och en otroligt mjuk yta. Tack vare det mångsidiga utbudet av färger passar dessa textilplattor in i nästan alla inredningsstilar. Matplattorna i vitt, beige och ljusgrått skapar en elegant och tidlös charm i rum som rum.

Eftersom färgalternativen i Schatex Noblesse-kollektionen är relativt nedtonade och jordnära, blir resultatet en mycket kultiverad inredning med en touch av välbefinnande. Textilplattorna med den otroligt mjuka ytan kombinerar de bästa sidorna av elegans och komfort. Skapa en mysig hygge-atmosfär som utstrålar värme på sommarstugan genom att välja textilplattor i gråbrunt och beige. Om du söker efter ett färggladare alternativ eller känner dig extra modig rekommenderar vi att pigga upp hemmet med vackra puderrosa textilplattor.

Schatex: lösläggbara textilplattor i otrolig tysk kvalité                                                                                                     

I det omfattande sortimentet från Schatex kan du hitta lösläggbara mattplattor som är perfekt skräddarsydda för behoven i bostadsområden, kontor, butiker och även för mässor. Från slitstarka nålfiltsmattor till gosiga och mjuka velourplattor, Schatex har verkligen textilplattor för varje användningsområde och smak. De högkvalitativa mattplattorna från Schatex imponerar med sin funktionalitet, kvalitet och design. Dessutom förlitar sig den tyska tillverkaren på användning av högkvalitativa råvaror och de modernaste produktionsprocesserna så att du kan får textilplattor med en förstklassig produktkvalitet!

Schatex textilplattor står inte endast för hög kvalité och enastående designer, utan också för ett utmärkt pris/prestanda-förhållande. Den intensiva tuftningsprocessen säkerställer en hög robusthet, som förstärks med glasfiberunderlaget och lovas till dig till bästa möjliga priset. Företaget lägger också stor vikt vid att stränga ekologiska standarder följs under tillverkningen av deras produkter. Formgivare samt Produkttekniker utformar noggrant kollektionerna med stor hänsyn till miljöpåverkan för detta affärsområde.

Schatex har skapat kollektioner för alla användningsområden och erbjuder mattor för såväl kök som för kontor. Textilplattorna erbjuder utmärkta egenskaper när det kommer till kvalitet, funktionalitet samt design. Du kan hitta textilplattor som är gjorda för allt från museer och utställningshallar till prisvärda produkter för bostadsbruk samt lyxiga avancerade produkter för sofistikerade affärsområden. Endast de bästa råvarorna och modernaste produktionsutrustningen används för att tillverka Schatex textilplattor. Alla dessa förutsättningar i kombination med aktiva och noggranna kvalitetsstyrningssystem garanterar förstklassiga produkter.

I de flesta fall måste inte så mycket tid och ansträngning läggas i rengöring och skötsel av textilplattor, men vissa envisa fläckar kan behöva mer tidskrävande rengöring. Textilplattorna, som alla andra golvbeläggningar, kräver också regelbunden rengöring med en dammsugare för att förhindra att damm samlas på textilytan. Olika vätskor kan torkas bort genom att dutta en handduk eller papper på textilplattan. Det går också bra att skrapa mattan försiktigt för att få bort torra fläckar. Schatex Noblesse lösläggbara textilplattor kan också lyftas upp och tvättas med varmt vatten och en tvättsvamp vid behov. Om fläcken är stark går det att använda ett milt rengöringsmedel för att få bort fläckar. Det är viktigt att låta textilplattan torka efter tvätten (naturligt) före du lägger den tillbaka. Schatex Noblesse textilplattor är det optimala valet för dig om du söker efter en golvbeläggning som är lätt att rengöra och sköta.

Schatex Noblesse textilplattornas otroliga fördelar                                             

Textilplattor är ett elegant, hållbart och praktiskt alternativ som passar in i rum som rum. Textilplattor är perfekta för såväl små som stora ytor som kräver ett textilgolv som är lätt och smidigt att lägga. Det är inte utan anledning som textilplattor har varit en av de mest populära golvbeläggningarna i många år. Textilgolvbeläggningar är ett lämpligt alternativ för såväl hemmabruk som kommersiella utrymmen tack vare deras oändliga fördelar. Särskilt i hemmet kan du njuta av de otroligt praktiska egenskaperna och den unika bekvämligheten som Schatex Noblesse-textilplattor har att erbjuda.

Schatex textilplattor har redan länge varit uppskattade och populära golvbeläggningar tack vare deras högkvalitativa fördelar. Den tyska tillverkaren erbjuder textilplattor med förstklassiga egenskaper när det gäller utseende, design och känsla. Dessa golvbeläggningar hjälper dig förvandla ditt hem till en mysig och varm oas av välbefinnande. Tack vare textilplattornas kvadratiska utseende är det lätt för dig att kombinera olika designer och färger för att skapa unika mönster och uttrycka din personliga inredningsstil. Dessutom har mattorna ljudisolerande egenskaper som garanterar att du kan njuta av en lugn och tyst atmosfär i ditt hem. Textilplattorna är även väldig hållbara och slittåliga så att du kan njuta av din nya golvbeläggning i ett flertal år framöver.

Textilplattor förknippas vanligtvis inte med hög inomhusluftkvalitet, och absolut inte med en lämplig atmosfär för allergiker. Under ett flertal år har vi hört att mattor skapar en dålig levnadsmiljö för känsliga människor och för allergiker. Men är det verkligen sant? Nej, det är egentligen den exakta motsatsen som gäller. Många vet det inte, men ett mycket intressant faktum är att mattor är bra för hälsan! Textilgolv är ett mycket hygieniskt alternativ och har en positiv inverkan på vår livskvalitet, både på kontor och hemma. Till skillnad från många fördomar hjälper mattor till exempel när du lider av allergier. Fibrerna på mattan kan fånga dammpartiklar och hindra dem från att cirkulera runt i rummet och förbättrar därmed luftkvaliteten.

Att löslägga textilplattor –Schatex Noblesse gör arbetet enkelt för även de nyaste gör-det-själv-entusiasterna!

För att säkerställa att slutresultatet blir så bra som möjligt bör du alltid följa tillverkarens installationsanvisningar. Före läggning ska du ta ut Schatex mattplattor ur förpackningen och lägga dem platt i rummet i 24 timmar så att de kan vänja sig vid rumstemperaturen. För att textilplattorna skall vara lämpliga för ditt utrymme bör substrattemperaturen inte falla under 15 °C och rumstemperaturen bör inte falla under 18 °C. Underlaget ska också vara hårt, rent, torrt och jämnt.

Vi rekommenderar att du skapar en läggningsplan i förväg för att uppnå ett perfekt resultat. Det finns pilar på baksidan av Schatex Noblesse-mattplattorna som anger läggningsriktningen. Du kan till exempel lägga plattorna i schackmönster eller i en klassisk randig design. Märk ut mitten av rummet genom att rita två linjer från vägg till vägg som korsar varandra vid rummets center. Nu har rummet märkts ut i fyra bitar som sedan ska fyllas i med textilplattor. Lägg golvet från rummets mittpunkt utåt och skär de yttersta plattorna till en optimal storlek ifall det behövs.

Lägg dina Schatex Noblesse textilplattor längs de ritade linjerna i rät vinkel och lås fast de första plattorna med en halkskyddsfixering. Lägg modulerna ände mot ände och se till att inga rosk kommer in mellan plattorna. Kantplattorna kan skäras till optimal storlek med hjälp av en linjal och en mattkniv. När du har lagt de första mattplattorna längs de korsformade kritlinjerna och fixerat dem med tejp eller liknande, kan de fyra rutor som nu skapats enkelt fyllas i med resterande mattplattor.

Beställ lösläggbara mattplattor från Schatex Noblesse och uppfyll din personliga inredningsdröm!

I vår nätbutik väntar ett otroligt utbud av Schatex Noblesse textilplattor och andra renoveringsprodukter som väntar på att flytta in hos dig och ge ditt hem nytt liv tillsammans med dig. Vi har garanterat en produkt som passar just dig, oavsett om du letar efter klassiska beige textilplattor eller efter moderna svarta mattplattor.

Med bara några få klickar kan du hitta dina nya renoveringsprodukter som kommer att levereras till din dörr så snabbt som möjligt. Om du vill ha en mer exakt bild av hur din valda vara egentligen ser ut, kan du använda vår provtjänst. När du har fattat ditt beslut kommer du att dra nytta av vår bästa prisgaranti när du beställer. Om du planerar större byggprojekt kan du begära ett individuellt erbjudande.

Har du några frågor, önskemål eller förslag på ämnet lösläggbara textilplattor? Vi ger dig gärna råd via e-post, telefon och chatt och hjälper dig att välja rätt produkt från Schatex Noblesse-kollektionen!

Plus icon läsa mera