Close icon

Schatex Simply Soft – mjuka och mysiga textilplattor för ditt hem

Schatex Simply Soft-kollektion bjuder dig på ett spralligt urval av färgglada textilplattor som alla förvandlar ditt hem till…
läsa mera
-36%
origin-claim
-36%
origin-claim
-36%
origin-claim
-36%
origin-claim
-36%
origin-claim
-36%
origin-claim
-36%
origin-claim
-36%
origin-claim
-36%
origin-claim
-36%
origin-claim
1 - 10 av 10 Produkter

Det perfekta alternativet för alla vardagsrum - Schatex Simply Soft textilplattor

Användningsklassen 23 antyder att Schatex Simply Soft mattplattor är gjorda för bostadsutrymmen med medelhög trafikintensitet, till exempel vardagsrum och sovrum. Schatex Simply Soft är inte det bästa golvalternativet för familjer med väldigt små barn, eftersom många minstingar väljer att riva upp trådarna ur textilplattorna och lägga dem i munnen. Golven är dock perfekta för familjer med lite äldre barn och skapar en perfekt bas att leka och mysa på efter dagis och skola. Den lätta skötseln gör också textilplattorna till ett optimalt alternativ för vardagsrum och sovrum. Beroende på användningsintensiteten räcker det ofta med att rengöra beläggningen regelbundet med en dammsugare som tar bort det mesta av smutsen.

Schatex Simply Soft- ett perfekt alternativ för astmatiker och allergiker

Textilplattor har under många år varit ett mycket underskattade golvalternativ. Beroende på kraven kan de vara bekväma, stödjande, hjälpa dig att koppla av eller säkerställa en trevlig arbetsmiljö på kontoret. Många vet det inte, men ett mycket intressant faktum är att Schatex Simply Soft textilplattor är bra för hälsan! Textilgolv är ett mycket hygieniskt alternativ och har en positiv inverkan på vår livskvalitet, både på kontor och hemma. Till skillnad från många fördomar hjälper textilplattor till exempel när du lider av allergier. Allergier där vi kan dra nytta av mattor är till exempel olika kvalsterallergier.

För att kunna eliminera de vanligaste fördomarna om textilgolv och kvalster är det viktigt att förstå hur dessa djur ser ut och lever. Ett intressant faktum är att kvalster trivs bättre i fuktiga omgivningar. De små djuren behöver en fuktig atmosfär eftersom de inte dricker enligt vår förståelse, utan tar upp fukt från luften. Dessutom gillar de varma samt mörka platser. Även om dessa förhållanden sällan finns i svenska breddgrader under normala förhållanden, finns kvalster i mer eller mindre varje hushåll. Det beror på att vi på natten tappar ungefär en liter svett i sömnen. Eftersom vi inte alltid märker detta själv, skapar vi tillsammans med vår kroppstemperatur en optimal livsmiljö för dessa djur.

Men hur exakt kan textilplattor ge lättnad och hur passar den in i denna allergicykel? Först är det viktigt att förstå att det inte finns något supermedel som tar livet av varendaste ett kvalster. Oavsett vilket golvbelägg du väljer kommer regelbunden rengöring inte att hjälpa dig bli av med precis alla djuren. Regelbunden ventilation och särskilt bra hygien i sovrummet är också väldigt viktigt.

Men Schatex textilplattor har egenskaper som är fördelaktiga för allergiker och dess styrka ligger i textilfibrer. Textilplattorna fungerar som små dammfilter och kan tack vare sin design fånga damm som flyger runt i luften. Detta förhindrar att dammet kommer in i våra luftvägar. Till skillnad från traditionella hårda beläggningar kan textilplattor minska fint damm i luften med upp till femtio procent!

Om Schatex Simply Soft textilplattorna rengörs regelbundet kommer det att förhindra att dammet trängs in i luftvägarna, vilket i sin tur minskar de allergiska reaktionerna. Detta är en stor fördel jämfört med klassisk parkett eller linoleum. Dessutom är det inte tillräckligt att dammsuga en hård yta för att eliminera kvalstren. Hårda ytor måste torka av med fukt flera gånger i veckan för att hålla allt damm borta.

Ett elegant utbud av färger och otroliga produktegenskaper- Schatex Simply Soft

Den mångsidiga kollektionen innehåller 10 olika färgalternativ som alla skapar en varm och välkomnande atmosfär i ditt hem. Klassiska färger som ljusgrå, brun, grädde samt beige skapar en subtil bas för inredningen och kan kombineras med en mängd olika möbler. Om du däremot letar efter ett färggladare eller unikare alternativ kan du även få Simply Soft i kraftfulla röda och violetta toner, i harmoniskt ljusgrönt, i en djup marinblå eller i en ljus turkos variant. Den mjuka velourytan ser inte bara lyxig och tät ut, den har även en lätt skimrande effekt som gör att modulmattorna framstår som extra högkvalitativa. Schatex Simply Soft textilplattor tillhör den högsta lyxklassen 5 och skapar maximal komfort tack vare den mjuka ytan! Mattans lugg är 10 mm högt och otroligt mjukt och skönt att gå på.

Tack vare kollektionens unika färgalternativ kan du snabbt och enkelt skapa en attraktiv golvbeläggning som garanterat kommer fånga blickar. Du kan även testa dig fram till den perfekta lösningen för just dig genom att kombinera olika design- och färgalternativ med varandra. På detta vis kan du skapa ett enastående golv och låta din inspiration flöda. Matplattorna kommer i ett praktiskt format på 50 cm x 50 cm finns i 10 eleganta färger som passar in i såväl vardagsrum som sovrum. Du kan exempelvis dela upp barnkammaren i två delar genom att markera områden med olika färgs textilplattor eller låta ditt barn kombinera olika färgalternativ helt själv! Eller vad sägs exempelvis om att mixa olika färger och skapa ett unikt mönster som garanterat kommer fånga blickar? Genom att använda Schatex Simply Soft-textilplattor kan du skapa helt ny stämning med din egen personliga signatur!

Snabb och enkel installation – Schatex lösläggbara textilplattor

Lösläggbara textilplattor är en dröm för alla gör-det-själv-entusiaster tack vare den snabba och lätta installationsprocessen som inte kräver lim eller komplicerade verktyg. De högkvalitativa textilplattorna hålls samman med hjälp av sin egen vikt som också hindrar plattorna från att glida eller röra på sig. Detta möjliggörs av en glasfiberförstärkt konstruktion, som säkerställer optimalt stöd och hög stabilitet i golvet. Det speciella underskiktet ser också till att de enskilda modulerna inte buktar ut i kanterna. Detta förhindrar inte dig bara från att snubbla på kanterna, utan möjliggör också att textilplattorna kan läggas tätt bredvid varandra, vilket ger intrycket av en heltäckningsmatta. Tack vare den limfria installationen är Schatex Simply Soft textilplattor inte bara lätta att fästa utan också enkla att ta bort! Om du till exempel måste flytta kan du helt enkelt samla ihop dina golvplattor och ta med dem till ditt nya hem. En särskild fördel med dessa lösläggbara textilplattor är att individuella delar vid behov kan lyftas upp och rengöras, ordnas om och bytas ut.

För att se till att slutresultatet blir så bra som möjligt bör du alltid följa Schatex installationsanvisningar. Före läggning ska du ta ut dina Schatex Somply soft mattplattor ur förpackningen och lägga dem platta i rummet i 24 timmar så att de kan vänja sig vid rumstemperaturen.

Du bör alltid skapa en läggningsplan i förväg för att uppnå ett perfekt slutresultat. Du kan till exempel lägga plattorna i schackmönster eller i en klassisk randig design, men beslutet är helt upp till dig och din individuella preferens. Märk ut mitten av rummet genom att rita två linjer från vägg till vägg som korsar varandra vid rummets center. Nu har rummet märkts ut i fyra bitar som sedan ska fyllas i med textilplattor. Lägg golvet från rummets mittpunkt utåt och skär de yttersta plattorna till en optimal storlek ifall det behövs.

Lägg dessa Schatex simply Soft textilplattor längs de ritade linjerna i rät vinkel och lås fast de första plattorna med en halkskyddsfixering. Lägg modulerna ände mot ände och se till att inga rosk kommer in mellan plattorna. Kantplattorna kan skäras till optimal storlek med hjälp av en linjal och en mattkniv. När du har lagt de första mattplattorna längs de korsformade linjerna och fixerat dem med tejp eller liknande, kan de fyra rutor som nu skapats enkelt fyllas i med resterande mattplattor. Om du vill ha extra stabilitet kan du klistra plattorna fast i golvet med våra behändiga TacTiles. Modulerna kan dessutom fixeras och stabiliseras med till exempel brädor, tunga föremål och väggar.

Schatex Simply Soft – beställ dina nya otroligt mjuka mattplattor från BRICOFLOR redan idag!

I BRICOFLORs nätbutik hittar du ett härligt utbud av Schatex Simply Soft textilplattor och andra renoveringsprodukter som väntar på att flytta in hos dig och ge ditt hem nytt liv tillsammans med dig. Vi har garanterat en produkt som passar just dig, oavsett om du letar efter eller efter en elegant beige träimitation eller rustika mörkbruna textilplattor.

Med bara några snabba klickar kan du hitta dina nya renoveringsprodukter som kommer att levereras hem till din dörr så snabbt som möjligt. Om du vill ha en mer exakt bild av hur din valda vara egentligen ser ut, kan du använda vår provtjänst. När du har fattat ditt beslut kommer du att dra nytta av vår bästa prisgaranti när du beställer. Om du planerar större byggprojekt kan du begära ett individuellt erbjudande.

Har du några frågor, önskemål eller förslag på ämnet lösläggbara textilplattor? Vi ger dig gärna råd via e-post, telefon och chatt och hjälper dig att välja rätt produkt från Schatex Simply Soft-kollektionen!

 

Plus icon läsa mera