Close icon

Schatex Traffic – robusta textilplattor som tål all belastning

Upptäck de otroliga elastiska textilplattorna i Schatex Traffic-kollektionen och skapa en golvbeläggning som tål mer eller mi…
läsa mera
1 - 6 av 6 Produkter

Schatex har redan länge skapat högkvalitativa textilplattor med otroliga produktegenskaper. Den tyska tillverkaren tillverkar textilplattor med unika egenskaper när det gäller design, känsla och färg. Dessa Schatex Traffic golvbeläggningar hjälper dig förvandla ditt hem till en varm samt mysig oas av välbefinnande. Tack vare textilplattornas kvadratiska form kan du enkelt kombinera olika designer och färger för att skapa enastående mönster och uttrycka din personliga stil. Dessutom har mattorna ljudisolerande egenskaper som garanterar att du kan njuta av en lugn och tyst atmosfär i ditt hem. Gångljudsisoleringen är även väldigt viktig på kontor och bibliotek, eftersom en tyst arbetsmiljö brukar leda till bättre produktivitet. Textilplattorna är även väldig hållbara och slittåliga, vilket betyder att du kan njuta av din Schatex Traffic golvbeläggning i många års tid.

Nu har vi goda nyheter för dig som söker efter en golvbeläggning med otrolig slittålighet för hemmet! Schatex Traffic- kollektionens textilplattor skapar en välkomnande och varm atmosfär och imponerar med sina produktegenskaper i rum som rum. Dessa golv är ett perfekt inredningsval för de rummen som behöver lite extra hållbarhet, till exempel för hallar och hemmakontor. Tack vare den mjuka ytan kan du även skapa en oas av välbefinnande i ditt hem genom att lägga Schatex Traffic-golv i vardagsrummet och sovrum.

Schatex Trfaaic kollektionen bjuder på färgalternativ som faller alla i smaken

Dessa slittåliga men mjuka golv kan nu fås i sex olika färgalternativ som alla pryds av en unik spräcklig yta. Textilplattorna är gjorda av nålfiltstyg och finns i svart, grått, beige, antracit, rött och blått. Det yttersta skiktet är tillverkat av slitstark polypropen, ett högkvalitativt material som ger produkten ett sofistikerat utseende. Ifall du letar efter ett klassiskt alternativ som skapar en tidlös känsla i hela hemmet rekommenderar vi kollektionens beige och gråa textilplattor. För modigare inredare som vill ha in en gnutta färg i vardagen rekommenderar vi de blåa och röda alternativen.

Schatex mattplattor kommer i en standardstorlek på 50 cm x 50 cm, vilket gör att du kan kombinera olika färger sinsemellan och skapa en helt unik beläggning. Vad sägs till exempel om att skapa skilda zoner för teamen på kontoret genom att markera områden med olika färgs textilplattor eller om att göra en färggrann lekhörna i ett klassrum med hjälp av blåa och röda textilplattor? Eller hur skulle det låta att kombinera två olika färger och skapa ett coolt schackmönster som helt säkert kommer att fånga massvis med blickar? Genom att använda Schatex Traffic-textilplattor kan du skapa en helt unik golvbeläggning som tål mer eller mindre all användning!

Snabbt och enkel installation för alla gör-det-själv-entusiaster – Schatex Traffic textilplattor

Förutom den slitstarka ytan och det härliga utbudet är färger imponerar Schatex Traffic- kollektionen även med det lätta installationssystemet. Textilplattorna är lösläggbara, vilket innebär att de inte limmas fast i underytan, utan hålls fast med hjälp av sin egen vikt. Den förstärkta basen av glasfiber håller produkten platt på golvet och ser till att textilplattorna inte flyttar på sig. Mattplattorna kan dock lätt lyftas upp och lägga ner igen när det behövs. Detta är en otrolig fördel, speciellt på mässor, där många företag prefererar att återanvända golven många gånger.

Du kan också dra nytta av den snabba installationen på kontoret, eftersom det dagliga arbetet inte måste avbrytas ifall en textilplatta ska bytas ut. Du kan med andra ord flytta runt plattorna precis så många gånger du behagar. Detta är inte endast optimalt ifall du ångrar ditt inredningsval, utan även ifall en eller flera av textilplattorna råkar skadas. Smutsiga och förstörda mattplattor kan lyftas upp, rengöras och bytas ut på bara några minuter. Eftersom dessa golvbeläggningar aldrig limmas fast i undergolvet kan du också ta med dig dem till ditt nya kontor eller hem om du flyttar. För stora områden som utsätts för hög trafikintensitet rekommenderas det dock alltid att använda limhörn eller dylikt för att se till att golvet hålls på plats så länge som möjligt.

Fastän Schatex Traffic plattorna inte limmas fast i undergolvet så hålls de ändå stadigt fast. Detta beror till största del på underlaget av fiberglas och den höga vikten, som garanterar att plattorna inte åker runt eller glider isär. Om du vill att ditt golv ska vara extra stabilt kan du alltid klistra plattorna fast i varandra med hjälp av våra behändiga TacTiles. Modulerna kan även fixeras med hjälp av till exempel brädor, väggar och andra tunga objekt.

Alla välutförda projekt börjar med en plan – så lägger du dina nya golv

Följ alltid tillverkarens installationsanvisningar för att se till att slutresultatet blir så bra som möjligt. Börja med att ta ut dina Schatex textilplattor ur förpackningen och lägga dem in i rummet för 24 timmar så att de kan vänja sig vid rummets fuktighet och temperatur. Det är viktigt att plattorna inte ligger på varandras då de acklimatiseras, utan platta på undergolvet. Ifall textilplattorna ligger i en hög anpassar de inte sig lika bra till rummets omständigheter och slutresultatet kan bli sämre. Rengör också undergolvet från gamla golvbeläggningsrester och damm så att dina nya textilplattor får ett stadigt fäste.

Alla välutförda projekt börjar alltid med en plan och samma gäller när det kommer till att lägga din nya golvbeläggning. Börja alltså med att märka ut mitten av rummet genom att rita två raka linjer från vägg till vägg som korsar varandra i mitten av rummet. Nu är ditt utrymme uppdelat i fyra skilda bitar som sedan ska fyllas med Schatex Traffic textilplattor. Lägg de första plattorna från rummets centrum utåt och skär de yttersta textilplattorna till perfekt storlek med hjälp av en kniv vid behov.

Lägg det nya Schatex Traffic golvet längs dina utmärkta linjer och lås fast de första plattorna i varandra och / eller golvet med hjälp av TacTiles, dubbelsidig tejp eller halkskyddsfixering. Se till att modulerna ligger så tätt intill varandra som möjligt och att se inga rosk tränger sig in mellan dina plattor.

En enastående golvbeläggning med otroliga produktegenskaper- Schatex Traffic

Men om du tror att enkel installation och slittåligheten är allt som gör denna golvbeläggning speciell så är du långt ifrån sanningen! Tack vare användningsklassen 33 är Schatex Traffic inte bara lämplig för hem och små kontor, utan även för så trafikintensiva områden att andra beläggningar inte skulle klara av den höga belastningen. Ljud- och stegljudsisoleringen säkerställer att detta golv är en tyst vardagspartner som skapar en lugn miljö i rum som rum. Detta är otroligt viktig på exempelvis öppna kontor, eftersom onödiga gångljud och jobbigt buller kan störa arbetet. Golvet har också värmeisolerande egenskaper så du kan njuta av varma fötter oavsett vilket tid av året det är. Tack vare den antistatiska ytan är textilplattorna lätta att rengöra, avleder el och förhindrar ansamling av damm. En annan väldigt fördelaktig produktegenskap är Schatex Traffic textilplattornas brandskyddsklass. Denna kollektion är flamskyddad enligt brandskyddsklassen Cfl-s1, vilket indikerar att golvet endast utvecklar lite eller ingen rök alls vid brand.

Textilplattor brukar i normala fall inte förknippas med hög inomhusluftkvalitet, och absolut inte heller med en lämplig atmosfär för astmatiker och allergiker. Under många år har vi fått höra att mattor skapar en sämre levnadsmiljö för människor som är känsliga mot damm. Men är detta verkligen sant? Nej, det är i själva verket den exakta motsatsen som gäller. Många vet kanske inte det, men ett mycket viktigt faktum är att textilplattor är bra för hälsan! Mattplattor är ett mycket hygieniskt alternativ och har en positiv inverkan på vår livskvalitet, både i hem och på kontor. Till skillnad från vad många människor tror hjälper mattor till exempel när du lider av allergier. Fibrerna på mattan fångar dammpartiklar och hindra dem från att snurra runt i rummet och förbättrar därmed luftkvaliteten.

Schatex Traffic –  köp snygga och robusta textilplattor nu från BRICOFLOR!

Har vi lyckats övertyga dig om att Schatex Traffic är den optimala golvbeläggningen för ditt renoveringsprojekt? Då har vi otroliga nyheter för dig! På BRICOFLOR hittar du ett helt otroligt utbud av Schatex Traffic textilplattor och andra renoveringsprodukter som väntar på att förvandla ditt hem till ett snyggt paradis tillsammans med dig. I vårt massiva utbud hittar du garanterat en beläggning som faller just dig i smaken, oavsett om du letar efter eller efter stiliga textilgolv i grått för kontoret eller ett mer spralligt rött alternativ för ditt café.

Nu kan du på bara några sekunder hitta dina nya produkter som sedan levereras till din dörr på nolltid. Om du vill ha en exaktare bild av hur dina varor ser ut i verkligheten, kan du använda vår gratis provtjänst. När du har fattat ett beslut kommer du att dra nytta av vår prisgaranti då du beställer. Om du planerar ett större byggprojekt kan du begära ett individuellt erbjudande av oss!

Har du några frågor, önskemål eller förslag på ämnet lösläggbara textilplattor? Vi ger dig gärna råd via e-post, telefon och chatt och hjälper dig att välja rätt produkt från Schatex Traffic-kollektionen!

Plus icon läsa mera