REA: Spara upp till 70% i många kategorier nu!

Close icon

Sovrumsmattor – Maximal avkopplande atmosfär

Sovrummet är den plats i hemmet var man ska kunna koppla av och ladda sina batterier. För att kunna göra de…

Läs mer
SALE
SALE
SALE
SALE
SALE
SALE
SALE
SALE
SALE
SALE
SALE
SALE
SALE
SALE
SALE
SALE
SALE
SALE
SALE
SALE
1 - 20 av 237 Produkter

Sovrumsmattor – Något för alla stilar

Mattor är ett lätt sätt att visa din egna personliga inredningsstil på, och i BRICOFLOR:s breda sortiment hittar du helt säkert sovrumsmattor som passar just i ditt hem. Vissa föredrar att hålla sovrummet ljust och inreda det i olika vita och beigea färger. Till den här inredningsstilen kan sovrumsmattor i olika fräscha, ljusa färger med vackra och lugna mönster vara perfekta! Mattor med vackra mönster kan ge sovrummet det lilla extra och verkligen lyfta fram resten av möblerna, medan stämningen fortfarande förblir harmonisk. Om du gillar en mer minimalistisk stil så är enfärgade sovrumsmattor ett säkert kort! 

Många tycker också om att inreda sovrummet i aningen mörkare färger för att få till en härligt lyxig och mysig känsla. Det har även blivit riktigt trendigt de senaste åren att använda mörka toner i inredningen! Till exempel svarta mattor passar lika bra in i sovrum som ljusa. Sovrum som är inredda med mörka färger kan ha en lugnande effekt och på så sätt hjälpa med sömnen. Mörka sovrumsmattor i fluffiga och mjuka material bidrar till en mysig stämning, och det mjuka materialet kombinerat med en mörk färg erbjuder en otroligt fin kontrast. Mörkt betyder inte heller alltid svart; en vacker mörkgrön matta kan till exempel lyfta hela sovrummets inredning till nästa nivå! 

I vårt utbud finns såklart också sovrumsmattor för dem som gillar lite mer färg i sina sovrum! Det finns väl inget härligare än att vakna till en ny dag i ett ljust och färggrant rum? Enfärgade sovrumsmattor i olika vackra toner kan fungera som en otroligt fin detalj i sovrummet, medan mönstrade sovrumsmattor i glada färger är ett perfekt val för till exempel dig som gillar boho-chic stilen! Vintagemattor är också ett utmärkt alternativ. 

Sovrumsmattor i olika former och storlekar 

Det lönar sig såklart att också ta i beaktande sovrumsmattor storlek och form när man väljer en matta hem till sig. Oavsett om du söker efter en matta som ska under sängen eller är helt synlig bör du ta i beaktande rummets storlek och resten av inredningen när du väljer sovrumsmatta. I vårt urval hittar du förutom de klassiska rektangulära och runda mattorna i olika storlekar även mattor i lite ovanligare former! 

Fluffiga bomullsmattor i olika former är ett perfekt val till sovrummet. Om du till exempel har ett mindre sovrum och inte vill att sovrumsmattan tar över hela rummet är de här mattorna ett fantastiskt alternativ. De här härliga mattorna ser också otroligt snygga ut kombinerat med en klassisk rektangulär matta! Välj helt enkelt en vanlig rektangulär matta, och en mindre fluffig bomullsmatta att lägga ovanpå den. Det här skapar en till dimension till sovrummets inredning och ökar på trivseln. 

Sovrumsmattor - Material

Du kan välja mellan ett brett utbud av högkvalitativa material när du ska köpa en ny sovrumsmatta. De olika materialen skiljer sig från varandra både till utseende och funktionalitet. Eftersom sovrumsmattor inte behöver tåla särskilt hög trafik, fukt eller smuts, passar nästan alla material till dem. I grunden skiljer man på naturfiber och syntetfiber. 

Sovrumsmattor gjorda av naturliga fibrer som ull, hampa och jute är inte endast miljövänliga, hållbara, biologiskt nedbrytbara och återvinningsbara, utan de imponerar även med sin naturliga robusthet. Syntetiska mattor kännetecknas däremot ofta av att de är lätta att sköta och väldigt slitstarka. Båda typerna av material passar utmärkt att användas i sovrumsmattor!

Sovrumsmattor av bomull – Ett naturligt och skönt alternativ

Bomullsmattor är ett väldigt bra val när det gäller sovrumsmattor. De bidrar till en snygg och naturlig inredning. Bomullsmattor är också mycket robusta och lätta att sköta. Dessutom har de antistatiska egenskaper och är allergivänliga. Vanligtvis kan man tvätta bomullsmattor i tvättmaskinen i 40 ° C. Eftersom bomull också är ett förnybart råmaterial är sovrumsmattor i bomull ett miljömedvetet alternativ och de lagrar värme bra.

Ta hand om dina sovrumsmattor

De flesta mattor kan man vanligtvis rengöras enkelt med dammsugare och en fuktig trasa. För att säkerställa att sovrummet hålls rent och hygieniskt ska man dammsuga sovrumsmattor minst en gång i veckan. Man ska inte använda starka kemikalier när man rengör mattorna eftersom att de kan skada dem! 

Beställ nya sovrumsmattor nu från BRICOFLOR! 

Hitta nya sovrumsmattor nu i vår nätbutik och öka på trivseln i ditt hem. De högkvalitativa och smakfulla sovrumsmattorna levereras enkelt och lätt till ditt hem. Tack vare vår bästa prisgaranti får du dessutom dem till ett fantastiskt pris! Om du har ett större inredningsprojekt på kommande för till exempel kommersiella utrymmen, kan du be om ett individuellt erbjudande av oss. 

Har du frågor, önskemål eller förslag? Du kan kontakta oss i så fall per telefon, e-post eller vårt kontaktformulär. Vi hjälper dig gärna med allt som har med sovrumsmattor samt våra övriga produkter och tjänster att göra!

Plus icon Läs mer