Close icon

Barnrumsmattor – Barnvänliga och mysiga

Barnrumsmattor kombinerar mysighet med funktionalitet och rolig design. Barnmattor finns inte endast i härliga fä…

läsa mera
SALE
SALE
SALE
SALE
SALE
SALE
SALE
SALE
SALE
SALE
SALE
SALE
SALE
SALE
SALE
SALE
SALE
SALE
SALE
SALE
1 - 20 av 168 Produkter

Barnrumsmattor – Mjuka platser att leka på

Barn älskar att leka på golvet. Där har de mest utrymme att sprida ut alla sina leksaker och leka fritt. Mjuka barnrumsmattor i designer som passar perfekt i barnrum är perfekta för att få till ett kärleksfullt och funktionellt utrymme för barn och ungdomar. Barnrumsmattor finns inte endast i en mängd olika färger och motiv samt material och storlekar, utan de kan också dämpa ljud och erbjuda ett litet skydd när barnen leker och spelar. 

Barnrumsmattor – Olika motiv och färger

I vår nätbutik hittar du barnrumsmattor i alla tänkbara mönster och färger. I BRICOFLOR:s utbud hittar du även mattor för barn i alla olika åldrar, från spädbarn till tonåringar. Barnrumsmattor imponerar vanligtvis med härliga färgglada designer. Vanliga motiv är djur, karaktärer från filmer och serier, samt klassiska mönster som ränder och prickar. Barnrumsmattor finns även i olika former, som till exempel stjärnor och olika djur! 

Barnrumsmattor för pojkar: Äventyr och lek

Barnrumsmattor för pojkar kommer vanligtvis i färger som blått, grönt, grått och brunt. De imponerar med kreativa mönster och en mängd olika motiv. Dinosaurier, brandbilar samt pirater brukar vara populära, men även mattor i olika mönster. Stjärnor, prickar och rutor skapar en mycket lekfull atmosfär och stimulerar barnens kreativitet. Lekmattor bjuder i sin tur barnen till att upptäcka världen i sina egna rum!

Barnrumsmattor för flickor: Hästar, fjärilar och färger  

Barnrumsmattor för flickor brukar ofta vara rosa, gula eller röda. Motiven brukar hämtas från fauna och flora; ugglor, kaniner, fjärilar, regnbågar och enhörningar tillför det lilla extra till rummet. Mattor med djurmotiv av alla slag har blivit väldigt populära i barnrum i allmänhet! Gråa mattor med elefanter eller björnar säkerställer söta drömmar för barnen. Barnrumsmattorna har oftast fantasifulla designer och tar barnen med på ett äventyr genom sagornas värld och skapar en behaglig atmosfär. 

Mattor för babyrummet – Lugn och harmoni är nyckel

Mattor för spädbarnsrum kommer oftast i en väldigt ljus och härlig färgpalett. Stämningen i det här rummet ska vara så lugn och harmonisk som möjligt, och därför är barnrumsmattor i pastellfärger ideala. Motiv som söta djur, moln och stjärnor säkerställer söta drömmar och en avslappnad atmosfär. 

Barnrumsmattor – Material 

Barnrumsmattor ska göra rummet supermysigt och skapa en kärleksfull atmosfär. Fluffiga och mjuka material är ideala för barnrumsmattor, eftersom de är sköna för barnen att leka på och skyddar samtidigt golvet från repor. Barnrumsmattor bör däremot även vara robusta och lätta att rengöra, eftersom de vanligtvis utsätts för smuts och fläckar. I vår nätbutik hittar du barnrumsmattor som är gjorda av föroreningsfria material som säkerställer ett bra inomhusklimat och är lämpliga för barn.

Barnrumsmattor av naturliga fibrer

Det finns två olika typer av naturliga fibrer; vegetabiliska och animaliska, som till exempel ull. Barnrumsmattor som är gjorda av naturliga fibrer är oftast gjorda av vegetabiliska som är väldigt robusta. Dessutom är barnrumsmattor som är gjorda av naturfibrer väldigt miljövänliga och hållbara! 

Bomullsmattor är till exempel ideala för barnrum. De är inte endast allergivänliga, utan kan också bland annat rengöras lätt. Barnrumsmattor gjorda av bomull kan oftast nämligen rengöras med dammsugare och tvättas i tvättmaskinen i 30 ° C. De är alltså lättskötta och hållbara, vilket gör dem perfekta för barnrum!

Barnrumsmattor i syntetiska material

Barnrumsmattor i syntetiska material är även ett alternativ. De är allergivänliga, vanligtvis ganska fördelaktiga och väldigt robusta. 

Barnrumsmattor i olika storlekar och former

I BRICOFLOR:s nätbutik hittar du barnrumsmattor i olika storlekar och former. Det är viktigt att se till att mattan man väljer är rätt storlek och inte för liten eller stor. En barnrumsmatta som är för liten kan snabbt försvinna i rummet bland resten av sakerna, medan en för stor matta kan göra utrymmet rastlöst. Helst ska det finnas lite luft och utrymme mellan möblerna och mattan eftersom det får rummet att se väldigt snyggt och trivsamt ut. Barnrumsmattor som är 120x179 cm brukar vara ett utmärkt val för de flesta barnrummen! 

Runda barnrumsmattor – En mysig detalj

Förutom de vanliga rektangulära mattorna hittar du även runda barnrumsmattor i vårt utbud. Runda mattor passar utmärkt för att framhäva enskilda hörn. Runda lurviga mattor är till exempel perfekta för att skapa en mysig läshörna

Barnrumsmattor - Skötsel

När du får de nya barnrumsmattorna bör du lägga ut dem och låta dem vara i cirka 24 timmar. Det här gör att eventuella dofter försvinner och tillåter mattan att ta sin form. Eftersom misstag lätt händer i barnrum när man målar och pysslar, lönar det sig att välja en lättskött barnrumsmatta som enkelt kan rengöras. 

Det lönar sig att dammsuga barnrumsmattor minst en gång i veckan, och man ska inte använda starka kemikalier när man rengör den. De kan inte bara skada mattan, utan också påverka barnens hälsa. Genom att fästa mattan i golvet med dubbelsidig tejp kan du även förhindra mattan från att glida under vilda lekar! 

Skapa ett individuellt rum med hjälp av barnrumsmattor från BRICOFLOR! 

Hitta barnrumsmattor som passar dina barns personligheter och skapa ett trivsamt utrymme för dem. I BRICOFLOR:s utbud hittar du barnrumsmattor för alla olika åldrars barn i en mängd olika motiv och färger. Tack vare vår bästa prisgaranti sparar du också pengar när du beställer av oss! Om du har frågor, önskemål eller förslag kan du kontakta våra sakkunniga experter per telefon, e-post eller vårt kontaktformulär. Vi ser fram emot att höra från dig! 

Plus icon läsa mera