REA: Spara upp till 70% i många kategorier nu!

Close icon

Vardagsrumsmattor - Mysiga accenter och avkoppling

Vardagsrumsmattor hjälper dig att skapa ett utrymme var man kan koppla av och verkligen ta det lugnt. Oavsett om det …

Läs mer
SALE
SALE
SALE
SALE
SALE
SALE
SALE
SALE
SALE
SALE
SALE
SALE
SALE
SALE
SALE
SALE
SALE
SALE
SALE
SALE
1 - 20 av 387 Produkter

Vardagsrumsmattor: Visa din personliga stil

Vardagsrumsmattor tillåter dig verkligen att visa din individuella stil, samtidigt som de ger en extra mysighetsfaktor till utrymmet. Det finns vardagsrumsmattor för alla inredningsstilar i vårt utbud, och de är ett väldigt lätt sätt att implementera de senaste inredningstrenderna i ditt vardagsrum. I BRICOFLOR:s nätbutik hittar du otroligt eleganta vardagsrumsmattor som gör rummet extra mysigt. 

Det finns allt från klassiska orientaliska mattor till extravaganta designmattor till miljövänliga alternativ i vårt utbud. Du hittar helt säkert mattor som passar perfekt till din stil. Vardagsrumsmattor bidrar inte endast till utseendet, utan de är även funktionella och kan fungera som ljuddämpare. 

Vardagsrumsmattor för alla inredningsstilar

Vårt omfattande utbud av vardagsrumsmattor hjälper dig att hitta den rätta mattan för dig och din livsstil. Du hittar allt från moderna och stilrena mattor till mer rustika och klassiska alternativ i vår nätbutik. Det finns perfekta vardagsrumsmattor för alla stilar och behov! När man väljer matta lönar det sig att inte endast se på färgen och utseendet, utan även fiberlängden på vardagsrumsmattorna.  Mattor med kortare fiberlängd är ofta lätta att rengöra eftersom damm och smuts inte kan tränga så djupt in i fibrerna. Mattor med längre fibrer är däremot ofta härligt mjuka och mysiga! 

Vardagsrumsmattor i vintagestil 

Vintagestilen blir allt populärare, och vardagsrumsmattor i den här stilen tillför verkligen något extra till inredningen. De har en rustik och nostalgisk charm, samtidigt som de passar perfekt med en modern inredning. Vintagemattor med till exempel diskreta etniska och bohomönster i naturliga nyanser imponerar alla! Det är däremot de orientaliska designerna som framför allt har blivit väldigt omtyckta av designers, eftersom de utstrålar en unik känsla. 

Geometriska mattor – Perfekta för skandinavisk inredning

Vardagsrumsmattor med geometriska mönster passar särskilt bra med den skandinaviska inredningsstilen. De imponerar med sina raka linjer och sofistikerade design, samtidigt som de hämtar värme och komfort till vardagsrummet. Fräscha färger som turkost, blått och vitt är speciellt populära när det kommer till geometriska vardagsrumsmattor. Om du gillar lite varmare färger och gula mattor även perfekta i moderna, nordiska vardagsrum! 

Boho-Chic vardagsrumsmattor – Ett naturligt val

En av de mest populära inredningsstilarna är boho-chic. Till den hör naturliga material, varma och ljusa färger, samt exotiska detaljer och mycket växter. Boho-Chic mattor utstrålar en subtil hippie-känsla och hämtar en unik värme till ditt vardagsrum! 

Vardagsrumsmattor - Material

Du kan välja mellan ett brett utbud av högkvalitativa material när du ska köpa en ny vardagsrumsmatta. De olika materialen skiljer sig från varandra både till utseende och funktionalitet. Eftersom vardagsrumsmattor inte behöver tåla särskilt hög trafik, fukt eller smuts, passar nästan alla material till dem. I grunden skiljer man på naturfiber och syntetfiber. 

Vardagsrumsmattor gjorda av naturliga fibrer som ull, hampa och jute är inte endast miljövänliga, hållbara, biologiskt nedbrytbara och återvinningsbara, utan de imponerar även med sin naturliga robusthet. Syntetiska mattor kännetecknas däremot ofta av att de är lätta att sköta och väldigt slitstarka. Båda typerna av material passar utmärkt att användas i vardagsrumsmattor!

Vardagsrumsmattor av polypropen – Ett funktionellt alternativ

Mattor gjorda av polypropen är väldigt slitstarka, mjuka samt allergivänliga. I vårt utbud hittar du vardagsrumsmattor av polypropen i en mängd olika färger och mönster. Polypropenmattor har dessutom väldigt hög färgintensitet och är väldigt hållbara. De är även lätta att ta hand om och rengöra. Vanligtvis kan du enkelt rengöra den här typens mattor med dammsugare och en fuktig trasa!

Vardagsrumsmattor av bomull – Ett naturligt och lätt alternativ

Bomullsmattor är också ett väldigt bra val när det gäller vardagsrumsmattor. De bidrar till en snygg och naturlig inredning. Bomullsmattor är också mycket robusta och lätta att sköta. Dessutom har de antistatiska egenskaper och är allergivänliga. Vanligtvis kan man tvätta bomullsmattor i tvättmaskinen i 40 ° C. Eftersom bomull också är ett förnybart råmaterial är vardagsrumsmattor i bomull ett miljömedvetet alternativ och de lagrar värme bra.

Vardagsrumsmattor i olika storlekar och former

Det lönar sig att också ta i beaktande vardagsrumsmattors storlek och form när man väljer en matta hem till sig. Oavsett om du söker efter en matta som ska under soffan, bordet eller är helt synlig bör du ta i beaktande rummets storlek och resten av inredningen när du väljer vardagsrumsmatta. I vårt urval hittar du förutom de klassiska rektangulära och runda mattorna även mattor i lite ovanligare former! 

Vardagsrumsmattor som är 160x230cm har ett väldigt balanserat storleksförhållande och brukar passa in i nästan alla större vardagsrum. Den här storlekens matta finns i en mängd olika material, färger och mönster! Små pälsmattor används däremot oftast för att framhäva och dekorera enskilda hörn i vardagsrummet. De här härligt fluffiga vardagsrumsmattorna tillför ett mysigt inredningselement och är till exempel perfekta för att skapa en mysig läshörna! 

Viktigt att ta rätt hand om vardagsrumsmattor

De flesta vardagsrumsmattor kan man vanligtvis rengöra enkelt med dammsugare och en fuktig trasa. För att säkerställa att vardagsrummet hålls rent och hygieniskt ska man dammsuga vardagsrumsmattor minst en gång i veckan. Man ska inte använda starka kemikalier när man rengör mattorna eftersom att de kan skada dem! 

Beställ nya vardagsrumsmattor nu från BRICOFLOR! 

Hitta nya mattor nu i vår nätbutik och beställ hem pricken över i:et till ditt vardagsrum. De högkvalitativa och smakfulla vardagsrumsmattorna levereras enkelt och lätt till ditt hem. Tack vare vår bästa prisgaranti får du dessutom dem till ett fantastiskt pris! Om du har ett större inredningsprojekt på kommande för till exempel kommersiella utrymmen, kan du be om ett individuellt erbjudande av oss. 

Har du frågor, önskemål eller förslag? Du kan kontakta oss i så fall per telefon, e-post eller vårt kontaktformulär. Vi hjälper dig gärna med allt som har med vardagsrumsmattor samt våra övriga produkter och tjänster att göra! 

Plus icon Läs mer