Kökstapeter – ge ditt kök ett nytt personligt utseende

Kökstapeter måste naturligtvis av uppenbara skäl vara hållbara och lätta att rengöra. Av d…

läsa mera
-70%
origin-claim
-75%
origin-claim
-51%
origin-claim
1 - 20 av 218 Produkter

Egenskaper som är viktiga i kökstapeter

Kökstapeter måste naturligtvis vara motståndskraftiga mot fukt, lätta att rengöra och väldigt slitstarka. Därför rekommenderar vi vinyl- eller non-woventapeter till kök. Vinyltapeter är mycket slitstarka och detta gör det till det perfekta alternativet som kökstapet, där vi alla vet att små olyckor kan hända. I kök brukar det också bildas mycket ånga ofta, så det är viktigt att tapeten tål fukt.

Kökstapeter är också ett utmärkt sätt att liva upp ditt kök på och verkligen göra det till ditt eget. Kök används för att laga mat, göra läxor och umgås. Kökstapeter passar i både större och mindre kök! När du väljer kökstapeter är det också viktigt att tänka på vilken typ av atmosfär du vill ha i köket. Vill du skapa en härligt avkopplande stämning eller kanske ett uppfriskande, färgglatt och inspirerande utrymme? Gula tapeter kan vara någonting för dig, ifall du vill att köket ska vara ett färgglatt utrymme. I vårt urval hittar du säkert rätt tapet som passar för din stil och dina behov. Randiga tapeter skapar i sin tur en härlig klassisk inredning. Det lönar sig också att tänka vilken tapet passar färgen på dina köksskåp och möblerna i köket. För att få ett otroligt vackert och sammanhängande resultat kan det löna sig att tänka på den övergripande känslan i hemmet. På så sätt kan du skapa en underbart kontinuerlig atmosfär i alla rum! Kolla in BRICOFLOR:s tapetsortiment och låt de vackra tapeterna inspirera dig på din egen inredningsresa.

Olika tapetmaterial – vilket är rätt val för dig? 

De vanligaste tapetmaterialen är non-woven, vinyl, papper och satin. Vad är skillnaderna mellan dessa och vad fungerar bäst för ditt ändamål? Alla material har sina egna fördelar. Allt beror på vad du behöver och vilket utrymme du planerar att dekorera med tapeter. Tapeternas egenskaper varierar också. Till exempel har vissa material god ljusbeständighet. Om du är orolig för fläckar finns det tvättbara tapeter. Vi rekommenderar alltid att du läser tapetförpackningen och följer tillverkarens anvisningar. Om du behöver hjälp med att välja din tapet, tveka inte att kontakta oss!

Vinyltapeter - Det perfekta valet för kök och badrum

Vinyltapeter består av ett pappersunderlag och ett toppskikt av syntetiskt material. Vinyltapeter är därför ideala för badrum och kök, eftersom de är mycket motståndskraftiga mot fukt. Vinyltapeter är också tvättbara eftersom de är vattentåliga. De är lätta att hålla rena med en svamp, trasa eller borste. Vinyltapeter möjliggör också prägling, eftersom de består av flera lager. Det här materialet är ofta dyrare än andra, men verkligen värt priset. De är gjorda av högkvalitativa material och håller längre. Det översta lagret är ofta lätt att ta bort, men det behövs verktyg för att ta bort det undre lagret.

Non-woventapeter - Ett tapetalternativ med otroliga fördelar 

Non-woventapeter består av två lager. Det undre lagret består av fibrer som inte är vävda och därmed inte bildar knop. Ytskiktet består av papper eller vinyl. Non-woventapeter har varit väldigt populära de senaste åren. Detta beror till stor del på att de har fler fördelar än nackdelar. Nackdelarna kan vara att non-woventapeter ofta är dyrare än papperstapeter. En annan nackdel är att mörka fläckar på väggen ofta syns genom ljusa tapeter. Det fixas däremot lätt genom att först måla väggen. 

Fördelarna med tapeterna överväger däremot lätt nackdelarna. Först och främst är de enkla att hänga. Du behöver endast lägga lim på väggen och kan också justera placeringen efter behov så länge limmet är vått. För det andra är ljusäktheten hos non-woventapeter bra. Det betyder att färgerna på din favorittapet förblir lika vackra som när de var nya. För det tredje är de lätta att hålla rena. Du kan rengöra dem med en fuktig trasa, svamp eller till och med en mjuk borste. Om den är väldigt vattentålig kan du till och med rengöra den med en tvållösning. Materialet i non-woventapeter är också mycket bra för väggen under, det är nämligen gjorda av ett andningsbart material. Detta förhindrar bildning av mögel och skadar inte väggen. Non-woventapeter är också lätta att ta bort. Det kräver inte verktyg eller kemikalier. Tapetstyckena kan tas bort helt utan att lämna kvar tapetbitar på väggen.

Hur hänger man upp tapeter rätt?

Man kan hänga tapeter med två olika metoder, om man inte räknar med självhäftande tapeter. När man ska hänga tapeter appliceras limmet antingen på väggen eller på själva tapeten. Båda metoderna är vanliga och du kommer säkert stöta på båda. I produktbeskrivningarna hittar du vanligtvis dock vilken metod man ska använda för just den tapeten. Det bästa sättet att tapetsera är genom att applicera limmet på väggen, helt enkelt för att det är det enklare sättet. Med den metoden behöver du inte tänka på krympningen av tapeten om du har valt en non-woven- eller vinyltapet, eftersom de inte påverkas av fukt. 

Den mest traditionella metoden är att applicera limmet på tapeten. Om du använder dig av den här metoden måste du först förbereda alla tapetremsor och sedan hänga dem jämnt på väggen. Papperet kan också expandera om tapetremsorna hängs på varandra. Detta beror på att limmet väter papperet. När det har torkat återgår dock papperet långsamt till sin ursprungliga storlek och då kommer inte remsorna att ligga på varandra längre. Med den här tekniken kan det vara riktigt knepigt att få till det perfekta resultatet. Vissa remsor kan fortfarande bli ovanpå varandra om de inte placeras rätt vid tapetseringen. Tekniken kan därför vara riskabel om du är en perfektionist, eftersom det inte finns något exakt rätt sätt att göra det felfritt. Om du känner dig osäker eller inte riktigt är en ”Gör det själv” typ, rekommenderar vi dig att anställa en professionell för att hänga tapeten!

Hitta dina favorit kökstapeter i BRICOFLOR:s nätbutik! 

Om du vill att ditt hem, inkluderande dina väggar, ska utstråla utsökt stil behöver du inte leta längre. Bläddra i vår nätbutik och hitta din favoritmodell av kökstapeter och tapeter till andra rum! Om du har svårt att föreställa dig hur en viss tapet skulle se ut i ditt utrymme lönar det sig för dig att använda vår gratis provtjänst. Den möjliggör för dig att se i verkligheten hur kökstapeter skulle se ut i just ditt hem. När du sedan har bestämt dig för vilken tapet är det perfekta valet för dig kan du dra nytta av vår bästa prisgaranti, vilket garanterar dig att du får din favoritprodukt till det lägsta möjliga priset. Om du planerar på att göra en större renovering och behöver stora kvantiteter kan du be om ett individuellt erbjudande av oss! Du behöver endast kontakta vårt säljteam som gärna ger dig det bästa möjliga erbjudandet. Våra experter finns också tillgängliga för dig om du har frågor om kökstapeter eller vad som helst annat gällande våra produkter! Du kan kontakta oss via e-post, telefon eller vårt kontaktformulär.

Plus icon läsa mera