Betongtapeter – Urbana och stilrena väggar

Betongväggar ser otroligt coola ut och passar perfekt till en modern men naturnära inredning. Betongtapeter är ett lätt oc…

läsa mera
-73%
origin-claim
-75%
origin-claim
-75%
origin-claim
-75%
origin-claim
20 / 130 Produkter

Betongtapeter – Urbana och stilrena väggar

Betongväggar ser otroligt coola ut och passar perfekt till en modern men naturnära inredning. Betongtapeter är ett lätt och smidigt sätt att få till det här lite hårda, men fortfarande naturliga utseendet. Dessutom är de extremt mångsidiga eftersom de är så enkla, vilket betyder att de ger dig alla inredningsmöjligheter i världen! 

Betongtapeter för alla stilar och behov

Betongelement och betongväggar har varit väldigt populära inredningsvärlden de senaste åren, men att bygga en betongvägg kan vara både tidskrävande och dyrt. Betongtapeter ger dig samma utseende för en mindre peng och med mindre ansträngning. De är väldigt enkla och passar därför som en fin bakgrund till vilken som helst inredningsstil i alla möjliga olika utrymmen. Betongtapeter är till exempel det perfekta valet för en industriell inredning. Kombinera dem med metalldetaljer och svart möbler samt träelement för en trivsam samt modern inredning! I synnerhet ljusare betongtapeter skapar en fantastisk kontrast i den industriella stilen. Tegeltapeter är ett annat bra alternativ för den här stilen! 

Om du tycker att till exempel vanliga vita väggar är tråkiga, men vill ha något enkelt som fungerar med alla olika slags möbler och inredningar, är betongtapeter ett utmärkt val. Det naturliga utseendet ger väggarna och rummet ett djup, men de tar inte över inredningen. Dessutom kan du kombinera betongtapeter med nästan vilka som helst andra tapeter om du vill skapa en riktigt unik inredning! Andra enfärgade tapeter kan komplettera betongtapeter utmärkt. 

Betongtapeter finns i en mängd olika jordnära färger, både i mörkare och ljusare nyanser. Grått är exempelvis en väldigt vacker färg att använda inredning. Gråa betongtapeter är en snygg bakgrund för ett utrymme som du vill att ska kännas lugnt och avkopplande. Om du är ute efter varmare alternativ för dina väggar är betongtapeter i olika nyanser av vitt och beige i sin tur fantastiska och passar till exempel utmärkt som sovrumstapeter! Betongtapeter passar lika bra i affärslokaler och kontor som de gör i hemmets olika rum. 

Non-woven- och papperstapeter – Betongtapeter i olika material

När det kommer till betongtapeternas material har du också många val. Tapeters stödmaterial och ytmaterial är viktigt att skilja på. Som stödmaterial till betongtapeter kan du välja mellan papper och non-woven. Non-woventapeter är väldigt robusta och kan enkelt hängas upp, eftersom limmet ska appliceras på väggen istället för tapeten. Dessutom är tapeter gjorda av non-woven inte lättantändligt och kan enkelt tas bort om du i framtiden vill byta ut dina tapeter. Non-woventapeter har också en hög ljusäkthet, vilket betyder att de passar utmärkt i rum som utsätts för mycket solljus. 

Urvalet av papperstapeter erbjuder dig otroligt många olika färger, mönster och strukturer. Dessutom är de väldigt förmånliga och imponerar med hur bra de andas, vilket säkerställer en bra inomhusluft. Som ytmaterial till papperstapeter kan du välja mellan texturtapet och vinyl. De skiljer sig främst när det kommer till utseende och uppehåll.

Vinyltapeter – Betongtapeter som håller

Om du väljer vinyltapet har du valt en av de tuffaste och starkaste tapeterna. Retrotapeter gjorda av vinyl ser otroligt bra ut och är också rep- och stöttåliga. Vinylen värms upp och skummar flera gånger, innan den appliceras på non-wovenryggen. 

Vinyltapeter har också en utmärkt ljusäkthet, så du behöver inte oroa dig för hur mycket naturligt ljus tapeten utsätts för. Den kommer att behålla sina vackra färger och du kommer att få njuta av dem länge! Tack vare vinyltapeters non-wovenrygg är de inte endast lätta att hänga upp på väggen, utan också lätta att ta bort om du bestämmer dig för att testa på något nytt i tapetväg i framtiden! Vinyltapeter är också lätta att rengöra, ta bara helt enkelt en fuktig svamp och skrubba bort fläckarna.

Strukturtapeter – Ett förmånligt och snyggt alternativ

Med strukturerade tapeter kan du välja non-woven eller papper som stödmaterial. Strukturerade betongtapeter med non-wovenrygg har också en vinylbeläggning, som dock inte har behandlats lika detaljerat som på en vinyltapet. Därför är inte de här strukturerade tapeterna riktigt lika slitstarka, men lämpar sig ändå utmärkt att hängas i rum som utsätts för konstant solljus tack vare deras höga färgäkthet. De kan också rengöras noggrant. 

Att hänga upp betongtapeter

Beroende på vilket stödmaterial du har valt till betongtapeterna skiljer sig metoderna för hur de ska hängas upp lite. När du ska hänga upp en non-woven-tapet kan du applicera limmet direkt på väggen. När du ska hänga upp en papperstapet måste du däremot applicera limmet på själva tapetremsorna. Oavsett vilket material du har valt behöver du bara standardredskapen för att hänga upp dina nya tapeter!

Innan du beställer dina nya betongtapeter i vår nätbutik bör du mäta dina väggar såklart. Kom ihåg att också kolla om dina nya tapeter har rak mönsterpassning, förskjuten mönsterpassning eller ingen alls. Om du har valt en tapet med förskjuten mönsterpassning rekommenderar vi speciellt att beställa en extra rulle, ifall några små misstag skulle ske under tapetseringen. 

När du tapetserar rekommenderar vi att klippa tapetremsorna i rätt storlek med cirka fem centimeter extra både uppe och nere. Den extra biten kan du sedan klippa av exakt längs med väggen. Innan du börjar tapetsera lönar det sig att se till att väggarna är så släta och torra som möjligt, samt att försöka blanda limmet så att det inte blir några klumpar.

Betongtapeter av de bästa tillverkarna

I vår nätbutik hittar du betongtapeter av de bästa tillverkarna som finns. Deras tapeter kännetecknas alltid av hög kvalitet och snygg design. De olika tillverkarna har även sina egna stilar, vilket betyder att sortimentet av betongtapeter är mångsidigt och erbjuder alternativ för alla. A.S. Création är till exempel en av de topptillverkarna vars betongtapeter du hittar hos oss. 

A.S. Création: Högkvalitativa betongtapeter för alla behov

A.S. Création har lång erfarenhet av tapettillverkning och är ett internationellt känt märke som år efter år fortsätter att imponera med både design samt kvalitet. Märket satsar även på hållbar produktion och använder sig av de bästa råvarorna vid tillverkningen. De här betongtapeterna kan du njuta länge av! 

Livingwalls: Unika betongtapeter för ett modernt hem

Livingwalls är ett ungt varumärke som ofta samarbetar med andra kända tillverkare. Livingwalls betongtapeter är ett säkert val om du vill skapa en personlig, men modern inredning. Deras innovativa designer garanterar att dina väggar kommer att imponera alla som stiger in i ditt utrymme!  

Beställ nya betongtapeter nu från BRICOFLOR – Smidighet med otroliga fördelar

Hos oss hittar du ett mångsidigt och unikt sortiment av tapeter. Vårt utbud av betongtapeter är också väldigt brett. När du köper från oss drar du även alltid nytta av våra fantastiska tjänster. Du får till exempel dina nya betongtapeter till det bästa priset, tack vare vår bästa prisgaranti. Vi erbjuder dig även gärna ett individuellt erbjudande ifall du behöver större kvantiteter. Vår kundtjänst finns naturligtvis även tillgänglig om du har andra frågor eller förslag gällande våra produkter och tjänster. Du kan kontakta oss via e-mail, telefon eller vårt kontaktformulär.

Plus icon läsa mera