Djurtapeter – Naturens mångfald i ditt hem

Djurtapeter erbjuder fantastiska inredningsmöjligheter för alla djurvänner. Oavsett om ditt favoritdjur är hästar, hundar,…

läsa mera
-79%
origin-claim
1 - 20 av 111 Produkter

Djurtapeter – Otroliga designer för alla smaker

Olika arters djur har alltid varit fascinerande och många har sitt favoritdjur i djurriket. Djuren har också funnits med i fabler och sagor, var de ofta har mänskliga egenskaper. Dessutom är varje djur naturligtvis unikt. Genom att välja rätt djurtapeter kan du skapa en imponerande stämning eller till exempel en romantisk atmosfär. Djurtapeter med elefanter bidrar exempelvis till en väldigt majestätisk inredning, medan fjärilar är perfekta om du är ute efter något lite lättare. 

Djurtapeter passar såklart även perfekt in i barnrum. För den som älskar att rida är hästtapeter ett otroligt val, medan exempelvis små söta kattungar passar utmärkt i ett lite mindre barns rum. Lekfulla fågeltapeter garanterar i sin tur en lugn sömn och ett harmoniskt utrymme. 

Tack vare sin mångsidighet är djurtapeter också det perfekta sättet att tillföra ett unikt element i en modern inredning. Kombinerade med stilrena och minimalistiska möbler skapar de en fantastisk balanserad inredning som ändå är full med otroliga detaljer. Djurapeter är även ett väldigt bra alternativ för den som vill inreda något utrymme i den populära Art Decó-stilen. Smakfulla Art Decó tapeter med vackra fågelmotiv i dämpade toner skapar en elegant och lugn atmosfär. 

Djurtapeter i neutrala toner bidrar i sin tur till ett harmoniskt och avkopplande utrymme. Om du letar efter nya tapeter för ett rum du vill att ska se ungdomligt ut är djurtapeter med regnskogsmotiv ett utmärkt val. De pryds av färgglada papegojor och fjärilar, exotiska djur och vackra, gröna palmblad. 

Många kan vara rädda för att använda mönstrade tapeter i små utrymmen för de tror att det kommer att göra rummet ännu mindre. Det är dock inte fallet. Djurtapeter passar lika bra i stora salar som i små sovrum till exempel. Det gäller bara att välja rätt tapet! 

Djurtapeter i olika material för olika syften

När det gäller materialen som tapeter görs av skiljer man alltid på stödmaterial och ytmaterial. Stödmaterialet påverkar hur tapeten hängs upp och fästs på väggen, medan ytmaterialet påverkar tapeternas utseende och hur de ska skötas. Som stödmaterial kan du välja non-woven eller papper. 

Non-woventapeter är väldigt robusta och lätta att hänga. De är dessutom väldigt lätta att ta bort om du vill ha någon annan tapet i framtiden! När du hänger non-woventapeter kan du applicera limmet direkt på väggen. De behöver inte heller blötläggas innan de hängs upp så som man måste göra med papperstapeter. Non-wovenmaterialet tål även fukt väldigt bra och passar därför att hängs i kök och badrum. 

Papperstapeter är i sin tur ett förmånligt alternativ. Papperstapeter finns dessutom i ett väldigt brett utbud av olika färger, designer och strukturer. De är också ett miljövänligt tapetalternativ!

Som ytmaterial kan du välja vinyl- eller strukturtapeter. Vinyltapeter är ett något dyrare alternativ, men den har även många fördelar. 

Vinyltapeter – Djurtapeter som håller 

Tack vare hur vinyltapeter bearbetas ser motiven bedrägligt realistiska ut. Du kommer nästan att tro att du kan röra vid djuren! Vinylen värms upp och skummas flera gånger, innan den appliceras på non-wovenryggen. Det här ger de här djurtapeterna det fantastiska utseendet, men gör dem även väldigt slitstarka.

Vinyltapeter passar utmärkt att användas i badrum och kök, eftersom den går att tvätta och är vattentät. Det är dock viktigt att komma ihåg att lufta badrummet regelbundet om du väljer att hänga coola djurtapeter i vinyl där. 

Vinyltapeter har också en utmärkt ljusäkthet, så du behöver inte oroa dig för hur mycket naturligt ljus tapeten utsätts för. Den kommer att behålla sina vackra färger och du kommer att få njuta av dem länge! Tack vare vinyltapeters non-wovenrygg är de inte endast lätta att hänga upp på väggen, utan också lätta att ta bort om du bestämmer dig för att testa på något nytt i tapetväg i framtiden!

Strukturtapeter – Ett förmånligt och bra alternativ

Strukturtapeter är det förmånligare alternativet, men fortfarande ett högkvalitativt och bra val. Med strukturtapeter kan du välja non-woven eller papper som stödmaterial. Strukturtapeter gjorda av papper erbjuder en mängd olika val när det kommer till utseendet på tapetens yta. 

Strukturtapeter med non-wovenrygg har också ofta en vinylbeläggning, som dock inte har behandlats lika detaljerat som på en vinyltapet. Därför är inte de här strukturerade tapeterna riktigt lika slitstarka, men lämpar sig ändå utmärkt att hängas i rum som utsätts för konstant solljus tack vare deras höga ljusäkthet. De kan också rengöras noggrant.

Häng dina nya djurtapeter rätt och njut att ett fantastiskt slutresultat

Beroende på vilket material dina tapeter är gjorda av skiljer sig tapetseringsmetoderna även lite från varandra. Oavsett vilket material du har valt är ändå förberedelserna och de första stegen desamma.

Börja med att kontrollera att väggarna är torra och släta, eftersom ojämnheter senare kan synas på tapeten. Du bör också såklart först mäta dina väggar innan du beställer dina nya djurtapeter i vår nätbutik, så att du vet hur många rullar du behöver. Mät både bredden och höjden på väggen. Vi rekommenderar också att du beställer en extra rulle om några misstag skulle ske under tapetseringen och det skulle behövas en extra remsa eller två, i synnerhet när man väljer en mönstrad tapet med ett förskjutet mönsterpass! Använd följande redskap för att hänga upp dina nya djurtapeter:

Lim, hink, en pinne för att blanda limmet, penna, kniv eller sax, tapetseringsbord,

tapetborste och kvast, stege, tumstock, vattenpass och skarvrulle.

När du tapetserar rekommenderar vi att klippa tapetremsorna i rätt storlek med cirka fem centimeter extra i både övre och nedre kanten. Den extra biten kan du sedan klippa av exakt längs med väggen. Försök också att blanda limmet så att det inte blir några klumpar, eftersom de sedan kan synas i tapeten.

Non-woventapeter – Djurtapeter som är lätta och smidiga att hänga

Non-woventapeter har inte bara ideala egenskaper, utan de är också extremt lätta att hänga upp. Tapetremsorna behöver inte blötläggas, utan du kan applicera limmet direkt på väggen. Följ de följande stegen för att få ett så bra slutresultat som möjligt: 

  1. Använd en tapetborste för att applicera limmet så jämnt som möjligt på väggen. Applicera dock inte ännu lim på hela väggen, då hinner det torka för snabbt. 
  2. Ta den första tapetremsan med hänsyn till det mönstret och placera den vid kanten av väggen och taket.
  3. Använd en tapetborste eller -svamp för att jämna ut remsan uppifrån ned. Efter det kan du skära eller klippa bort överflödiga bitar. Tänk på att materialet inte är lätt att klippa på grund av dess robusthet. 
  4. Fortsätt sedan på samma sätt med resten av tapetremsorna, men håll hela tiden koll på att tapeten läggs så att motivet blir rätt

Kom också ihåg att så snabbt som möjligt torka bort överflödigt lim från tapeterna. Du kan jämna skarvar mellan remsorna med en skarvrulle.

Häng papperstapeter – Tålamod och noggrannhet 

Att hänga upp papperstapeter kräver lite mera arbete och noggrannhet, eftersom tapetremsorna först måste blötläggas, vilket i sin tur leder till att tapeten tappar sin robusthet och kan lättare gå sönder. Det lönar sig alltså att vara försiktig! Blötläggningstiden för de enskilda remsorna är ca. fem till tio minuter.

  1. Börja med att använda penseln för att täcka den första tapetremsan med lim. Var noga med att inte använda för mycket lim och försök att använda ungefär samma mängd på alla remsor! Vik sedan tapetremsan till ett litet paket, och kom ihåg att alltid lägga insida mot insida och utsida mot utsida. Under tiden en remsa blötläggs kan du börja med nästa. 
  2. När du börjar hänga tapeterna ska du placera den första remsan vid kanten av väggen och taket i ett övre hörn i badrummet där du vill börja.
  3. Borsta remsan med en tapetborste och börja uppifrån. Borsta sedan den nedre delen när du är säker på att den övre delen verkligen sitter fast ordentligt. 
  4. Fortsätt på samma sätt med resten av tapetremsorna, men håll koll på att motivet läggs rätt hela tiden. 

Torka bort överflödigt lim så snabbt som möjligt från dina nya djurtapeter! Du kan jämna skarvar med en skarvrulle.

Djurtapeter av fantastiska tillverkare – Vacker design och hög kvalitet

När det gäller tapeter ska man inte behöva kompromissa på varken designen eller kvaliteten. Därför består vårt utbud av djurtapeter av de bästa tapettillverkarna som finns. De ser både otroliga ut och är av utmärkt kvalitet. De här tillverkarna erbjuder dessutom djurtapeter i olika stilar för alla olika inredningssmaker.

A.S. Création – Unika djurtapeter för alla

A.S Création är en av världens bästa tapettillverkare med lång erfarenhet. Deras tapeter är av verkligen hög kvalitet och designen på dem är extraordinär. A.S. Création samarbetar även med många andra kända varumärken och designers, vilket garanterar ett brett utbud av unika tapeter. Företaget är också väldigt mån om innovation och en hållbar produktion. 

Livingwalls – Moderna djurtapeter som imponerar

Livingwalls är känd för sina innovativa designer. Det är ett ungt varumärke som verkligen förstår sig på det moderna och trendiga. Livingwalls har även vackra klassiska tapeter för dig som gillar det stilrena och enkla! 

Beställ fantastiska djurtapeter nu från BRICOFLOR! 

Att beställa nya tapeter från BRICOFLOR är otroligt smidigt och lätt. Du kan i lugn och ro bläddra bland vårt härliga sortiment tills du har hittat de tapeterna som är perfekta för ditt utrymme. Dessutom drar du såklart även nytta av våra fantastiska tjänster. Du får till exempel dina nya djurtapeter till det lägsta priset, tack vare vår bästa prisgaranti. Om du är osäker på vilka tapeter som är rätt val för dig kan du använda vår gratis provtjänst. Ifall du behöver stora mängder tapeter kan du även be om ett individuellt erbjudande av oss. 

Du kan naturglitvis även kontakta oss om du har andra frågor, önskemål eller förslag. Våra sakkunniga rådgivare hjälper dig gärna! Du når oss via e-post, telefon eller vårt kontaktformulär. 

Plus icon läsa mera