Fjädertapeter – En lätt och lugn atmosfär

Fjädrar är vackra och lätta. De symboliserar frihet och lugn. Fjädertapeter är det perfekta till&…

läsa mera
1 - 20 av 39 Produkter

Fjädertapeter skapar en känsla av öppenhet

Fjädertapeter dekoreras ofta av ljusa och lätta mönster, vilket bidrar till att rummet de hängs upp i känns större och mer öppet. I vårt utbud finns dessutom en mängd olika stils fjädertapeter, vilket tillåter dig att hitta det alternativet som bäst speglar din inredningsstil. Fjädertapeter i lugna pastellfärger är till exempel ett fantastiskt alternativ som sovrumstapeter. Olika härliga nyanser av mintgrön, gammalrosa och lila skapar ett harmoniskt utrymme som garanterar en god sömn. 

Om du gillar att inreda i den populära vintagestilen är fjädertapeter också ett otroligt alternativ! De är smakfulla och eleganta, vilket betyder att de passar perfekt med vintagemöbler. Om du verkligen vill uttrycka din egen stil är Art Deco tapeter med fjädermönster ett säkert kort. Kombinera de här unika fjädertapeterna med snygga inredningsdetaljer i samma stil för att skapa en alldeles unik inredning! 

Är 60- och 70-talets hippiestil mer vad du är ute efter? Fjädertapeter som dekoreras av fjädrar som ser extremt verkliga ut kan skapa samma effekt som en drömfångare. Genom att kombinera de här fjädertapeterna med färgglada möbler och element skapar du en tidsmaskin som tar dig tillbaka till tiden för Flower Power! 

Fjädertapeter i olika material för olika behov

När det kommer till tapeters material har du också många val. Tapeters stödmaterial och ytmaterial är viktigt att skilja på. Som stödmaterial för dina nya fjädertapeter kan du välja mellan papper och non-woven. Non-woventapeter är väldigt robusta och kan enkelt hängas upp, eftersom limmet ska appliceras på väggen istället för tapeten. Dessutom är tapeter gjorda av non-woven inte lättantändliga och kan enkelt tas bort om du i framtiden vill byta ut dina tapeter. Non-woventapeter har också en hög ljusäkthet, vilket betyder att de passar utmärkt i rum som utsätts för mycket solljus

Urvalet av papperstapeter erbjuder dig otroligt många olika färger, mönster och strukturer. Dessutom är de väldigt förmånliga och imponerar med hur bra de andas, vilket säkerställer en bra inomhusluft. Papperstapeter är också miljövänliga. Som ytmaterial till tapeter kan du välja mellan strukturtapet och vinyl. De skiljer sig främst när det kommer till utseende och uppehåll.

Vinytapeter – Högkvalitativa fjädertapeter som håller

Om du väljer en vinyltapet har du valt en av de tuffaste och starkaste tapeterna. Fjädertapeter gjorda av vinyl ser otroligt bra ut och är också rep- och slittåliga. Vinylen värms upp och skummas flera gånger, innan den appliceras på non-wovenryggen. Den här processen garanterar även att fjädrarna på tapeten ser otroligt verkliga ut. 

Vinyltapeter har också en utmärkt ljusäkthet, så du behöver inte oroa dig för hur mycket

naturligt ljus tapeten utsätts för. De kommer att behålla sina vackra färger och du kommer att få njuta av dem länge! Tack vare vinyltapeters non-wovenrygg är de inte endast lätta att hänga upp på väggen, utan också lätta att ta bort om du bestämmer dig för att testa på något nytt i tapetväg i framtiden! Vinyltapeter är också lätta att rengöra, ta bara helt enkelt en fuktig svamp och skrubba bort fläckarna.

Tack vare vinyltapeters vattentålighet och hållbarhet lämpar sig de också för att användas i badrum och kök. Om du bestämmer dig för att hänga upp nya vinyltapeter i badrummet bör du dock se till att det luftas regelbundet.

Strukturtapeter – Förmånliga fjädertapeter med fina fördelar 

Strukturtapeter är det förmånligare alternativet. Med strukturtapeter kan du välja non-woven eller papper som stödmaterial. Strukturtapeter med non-wovenrygg har också ofta en vinylbeläggning, som dock inte har behandlats lika detaljerat som på en vinyltapet. Därför är inte de här strukturerade tapeterna riktigt lika slitstarka, men lämpar sig ändå utmärkt att hängas i rum som utsätts för konstant solljus tack vare deras höga ljusäkthet. De kan också rengöras noggrant.

Häng upp dina nya fjädertapeter rätt

Beroende på vilket material dina tapeter är gjorda av skiljer sig tapetseringsmetoderna även lite från varandra. Oavsett vilket material du har valt är ändå förberedelserna och de första stegen desamma. Börja med att kontrollera att väggarna är torra och släta, eftersom ojämnheter senare kan synas på tapeten. Du bör också såklart först mäta dina väggar innan du beställer dina nya fjädertapeter i vår nätbutik, så att du vet hur många rullar du behöver. Vi rekommenderar också att du beställer en extra rulle om några misstag skulle ske under tapetseringen och det skulle behövas en extra remsa eller två, i synnerhet om du väljer en mönstrad tapet med ett förskjutet mönsterpass! Använd följande redskap för att hänga upp dina nya fjädertapeter:

Lim, hink, en pinne för att blanda limmet, penna, kniv eller sax, tapetseringsbord, tapetborste och kvast, stege, tumstock, vattenpass och skarvrulle.

När du tapetserar rekommenderar vi att klippa tapetremsorna i rätt storlek med cirka fem centimeter extra i både övre och nedre kanten. Den extra biten kan du sedan klippa av exakt längs med väggen. Försök också att blanda limmet så att det inte blir några klumpar, eftersom de sedan kan synas i tapeten.

Non-woventapeter – Fjädertapeter som är lätta att hänga upp

Non-woventapeter har inte bara ideala egenskaper, utan de är också extremt lätta att hänga upp. Tapetremsorna behöver inte blötläggas, utan du kan applicera limmet direkt på väggen.

Använd en tapetborste för att applicera limmet så jämnt som möjligt på väggen. Applicera dock inte ännu lim på hela väggen, då hinner det torka för snabbt. Placera den första tapetremsan vid kanten av väggen och taket. Använd en tapetborste eller -svamp för att jämna ut remsan uppifrån ned. Efter det kan du skära eller klippa bort överflödiga bitar. Fortsätt sedan på samma sätt med resten av tapetremsorna, men håll hela tiden koll på att tapeten läggs så att motivet blir rätt. Kom också ihåg att så snabbt som möjligt torka bort överflödigt lim från tapeterna. Du kan jämna skarvar mellan remsorna med en skarvrulle.

Häng upp fjädertapeter av papper lätt genom att följa de här instruktionerna

Att hänga upp papperstapeter kräver lite mera arbete och noggrannhet, eftersom tapetremsorna först måste blötläggas, vilket i sin tur leder till att tapeten tappar sin robusthet och kan lättare gå sönder. Det lönar sig alltså att vara försiktig! Blötläggningstiden för de enskilda remsorna är ca. fem till tio minuter. Börja med att använda penseln för att täcka den första tapetremsan med lim. Var noga med att inte använda för mycket lim och försök att använda ungefär samma mängd på alla remsor! Vik sedan tapetremsan till ett litet paket, och kom ihåg att alltid lägga insida mot insida och utsida mot utsida.

Under tiden en remsa blötläggs kan du börja med nästa. När du börjar hänga tapeterna ska du placera den första remsan vid kanten av väggen och taket i ett övre hörn i badrummet där du vill börja. Borsta remsan med en tapetborste och börja uppifrån. Borsta sedan den nedre delen när du är säker på att den övre delen verkligen sitter fast ordentligt. Fortsätt på samma sätt med resten av tapetremsorna, men håll koll på att motivet läggs rätt hela tiden. Torka bort överflödigt lim så snabbt som möjligt från dina nya fjädertapeter! Du kan jämna skarvar med en skarvrulle.

Genom att följa de här stegen kan du smidigt hänga upp papperstapeter!

Fjädertapeter av topptillverkare

Vi vill erbjuda dig de absolut bästa produkterna och därför hittar du en mängd kända tillverkares tapeter i vårt sortiment. De här märkenas kollektioner imponerar inte endast med sitt utseende, utan även med den otroliga kvalitén! Utbudet av olika tillverkares fjädertapeter garanterat även att alla hittar de alternativen som passar ens egen inredningsstil. Ett par av de fantastiska tillverkarna vars tapeter du hittar hos oss är A.S. Création och Livingwalls. 

A.S. Création – Fjädertapeter för alla smaker

A.S. Création tillverkar mer än 6 000 tapeter varje år. Deras tapeter pryder väggar runt omkring i världen och märket är känt för sina högkvalitativa tapeter i otroliga vackra designer. A.S. Création samarbetar också med många välkända namn inom mode och designvärlden, vilket resulterar i ett fantastiskt utbud av tapeter i olika stilar. A.S. Création är även väldigt mån om att använda de bästa råvarorna på ett hållbart sätt. Moderniserade produktionstekniker säkerställer en energieffektiv produktion och konstanta kvalitetskontroller säkerställer att dina väggar endast dekoreras med de absolut bästa fjädertapeterna.

Livingwalls – Ett ungt varumärke vars moderna fjädertapeter imponerar

Livingwalls imponerar också med sina högkvalitativa fjädertapeter i innovativa och smakfulla designer. Märkets tapeter hämtar en frisk pust och övertygar med sin charm. Subtila mönster med fräscha och ungdomliga motiv bidrar till en personlig och stilsäker inredning!

Beställ fjädertapeter nu enkelt och förmånligt från BRICOFLOR! 

Utnyttja BRICOFLOR:s nätbutik för att slippa stressen att gå omkring i butiker. Välj dina nya vackra fjädertapeter lätt och enkelt från din egen soffa. När du har valt dina nya tapeter kan du utnyttja vår bästa prisgaranti, vilken garanterar att du får högkvalitativa tapeter till det bästa priset. Vår gratis provtjänst ger dig också möjligheten att se hur olika fjädertapeter skulle se ut hemma hos dig.

Om du har några frågor finns vårt team av experter här för att hjälpa dig. Kontakta oss via e- post, telefon eller vårt kontaktformulär angående vilka som helst frågor gällande våra produkter och tjänster!

 

Plus icon läsa mera