Geometriska tapeter – Ett strukturerat och snyggt utseende

Geometriska tapeter är perfekta för dig som gillar raka och rena linjer samt struktur. De här tapeterna dekoreras av fanta…

läsa mera
-70%
origin-claim
-45%
origin-claim
20 / 398 Produkter

Geometriska tapeter för olika stilar

I vårt sortiment hittar du en mängd olika geometriska tapeter. Designerna innehåller cirklar, rutor och många andra geometriska former som skapar en väldigt strukturerad inredning. Geometriska och grafiska tapeter har varit väldigt populära de senaste åren och är extrem trendiga. Det positiva är att det är en trend som kommer se snygg ut ännu efter 10 år eftersom geometriska tapeter är så stilrena. De passar också i de flesta inredningsstilarna, du behöver bara hitta de alternativen som bäst reflekterar din smak! Bekanta dig med bland annat skandinaviska tapeter, vintagetapeter och tapeter från 70-talet som pryds av fantastiska geometriska mönster i vår nätbutik. 

Hitta de rätta geometriska tapeterna för ditt utrymme

Geometriska former är väldigt mångsidiga och det är även geometriska tapeter. Genom att välja mer moderna geometriska tapeter kan du skapa en snygg minimalistisk inredning eller en hemtrevlig inredning i skandinavisk stil. Om du föredrar det äldre är geometriska tapeter i sjuttiotals anda ett fantastiskt alternativ. Retrotapeter bidrar till en unik och varm inredning. 

Moderna geometriska tapeter passar lika bra i hemmet som de gör i affärs- och kontorslokaler. Genom att välja rätt alternativ kan du få utrymmet att verka mer öppet och större. Om du strävar efter att skapa ett lugnt och harmoniskt utrymme var man kan koncentrera sig är geometriska tapeter i lugna färger rätt val. 

Gillar du den eklektiska stilen? Grafiska tapeter som har fått sin inspiration från 70-talet är den perfekta matchen till ovanliga och lekfulla möbler. Tapeter som är designade med bikupor, cirklar och bubblor i glada färger som gult, grönt och orange tar dig med på en tidsresa. Kombinera vintagetapeterna med loppisfynd och skapa en otroligt personlig samt unik inredning! 

Den skandinaviska inredningsstilen har varit väldigt populär i många år. Det kan man bra förstå eftersom en inredning i denna stil garanterar ett harmoniskt utrymme. Skandinaviska tapeter som dekoreras av geometriska mönster bidrar till den här avslappnande och lugna stämningen. De här smakfulla geometriska tapeterna ser fantastiska ut kombinerade med stilrena möbler i naturliga färger och träaccenter. 

Geometriska tapeter – Välj rätt material

Du har några olika materialval när det kommer till geometriska tapeter. Olika material passar för olika utrymmen och syften, samt har olika utseenden. Det är bra att börja genom att skilja på stödmaterial och ytmaterial. Som stödmaterial kan du välja antingen papper eller non-woven, den senare nämnda är något mer robust. Non-woventapeter är svårt antändliga, och tål fukt bättre. Dessutom är det lättare att hänga non-woventapeter eftersom du kan applicera limmet direkt på väggen och kan enkelt tas bort om du i framtiden vill byta ut dina geometriska tapeter. 

Papperstapeter är däremot ett förmånligare alternativ. De imponerar inte bara med sitt pris, utan de är också ett väldigt miljövänligt alternativ. De andas också väldigt bra, vilket gör inomhusluften bra. Ytan på geometriska tapeter kan skilja sig också, vinyl som ytmaterial garanterar till exempel en väldigt slitstark och hållbar tapet. Som ytmaterial kan man även välja strukturtapet.

Vinyltapeter – Geometriska tapeter som är både funktionella och snygga

Om du väljer vinyltapet har du valt en av de tuffaste och starkaste tapeterna. Geometriska tapeter gjorda av vinyl ser otroligt bra ut och är också rep- och stöttåliga. Vinylen värms upp och skummas flera gånger, innan den appliceras på non-wovenryggen. Den här typens tapeter passar utmärkt att användas i badrum och kök, eftersom den går att tvätta och är vattentät. Det är dock viktigt att komma ihåg att lufta badrummet regelbundet om du väljer att hänga en vacker geometrisk tapet i vinyl där. 

Vinyltapeter har också en utmärkt ljusäkthet, så du behöver inte oroa dig för hur mycket naturligt ljus tapeten utsätts för. Den kommer att behålla sina vackra färger och du kommer att få njuta av dem länge! Tack vare vinyltapeters non-wovenrygg är de inte endast lätta att hänga upp på väggen, utan också lätta att ta bort om du bestämmer dig för att testa på något nytt i tapetväg i framtiden!

Strukturerade tapeter – Geometriska tapeter till ett förmånligt pris

Strukturtapeter är det förmånligare alternativet. Med strukturtapeter kan du välja non-woven eller papper som stödmaterial. Strukturtapeter med non-wovenrygg har också ofta en vinylbeläggning, som dock inte har behandlats lika detaljerat som på en vinyltapet. Därför är inte de här strukturerade tapeterna riktigt lika slitstarka, men lämpar sig ändå utmärkt att hängas i rum som utsätts för konstant solljus tack vare deras höga ljusäkthet. De kan också rengöras noggrant.

Häng dina nya geometriska tapeter rätt och njut att ett fantastiskt slutresultat

Beroende på vilket material dina geometriska tapeter är gjorda av skiljer sig tapetseringsmetoderna även lite från varandra. Oavsett vilket material du har valt är ändå förberedelserna och de första stegen desamma.

Börja med att kontrollera att väggarna är torra och släta, eftersom ojämnheter senare kan synas på tapeten. Du bör också såklart först mäta dina väggar innan du beställer dina nya geometriska tapeter i vår nätbutik, så att du vet hur många rullar du behöver. Mät både bredden och höjden på väggen. Vi rekommenderar också att du beställer en extra rulle om några misstag skulle ske under tapetseringen och det skulle behövas en extra remsa eller två, i synnerhet när man väljer en mönstrad tapet med ett förskjutet mönsterpass! Använd följande redskap för att hänga upp dina nya geometriska tapeter:

Lim, hink, en pinne för att blanda limmet, penna, kniv eller sax, tapetseringsbord, tapetborste och kvast, stege, tumstock, vattenpass och skarvrulle.

När du tapetserar rekommenderar vi att klippa tapetremsorna i rätt storlek med cirka fem centimeter extra i både övre och nedre kanten. Den extra biten kan du sedan klippa av exakt längs med väggen. Försök också att blanda limmet så att det inte blir några klumpar, eftersom de sedan kan synas i tapeten.

Non-woventapeter – Geometriska tapeter som är lätta att hänga

Non-woventapeter har inte bara ideala egenskaper, utan de är också extremt lätta att hänga upp. Tapetremsorna behöver inte blötläggas, utan du kan applicera limmet direkt på väggen. Följ de följande stegen för att få ett så bra slutresultat som möjligt: 

  1. Använd en tapetborste för att applicera limmet så jämnt som möjligt på väggen. Applicera dock inte ännu lim på hela väggen, då hinner det torka för snabbt.
  2. Ta den första tapetremsan med hänsyn till det geometriska mönstret och placera den vid kanten av väggen och taket.
  3. Använd en tapetborste eller -svamp för att jämna ut remsan uppifrån ned. Efter det kan du skära eller klippa bort överflödiga bitar. Tänk på att materialet inte är lätt att klippa på grund av dess robusthet. 
  4. Fortsätt sedan på samma sätt med resten av tapetremsorna, men håll hela tiden koll på att tapeten läggs så att motivet blir rätt

Kom också ihåg att så snabbt som möjligt torka bort överflödigt lim från tapeterna. Du kan jämna skarvar mellan remsorna med en skarvrulle.

Häng geometriska papperstapeter rätt

Att hänga upp papperstapeter kräver lite mera arbete och noggrannhet, eftersom tapetremsorna först måste blötläggas, vilket i sin tur leder till att tapeten tappar sin robusthet och kan lättare gå sönder. Det lönar sig alltså att vara försiktig! Blötläggningstiden för de enskilda remsorna är ca. fem till tio minuter.

  1. Börja med att använda penseln för att täcka den första tapetremsan med lim. Var noga med att inte använda för mycket lim och försök att använda ungefär samma mängd på alla remsor! Vik sedan tapetremsan till ett litet paket, och kom ihåg att alltid lägga insida mot insida och utsida mot utsida. Under tiden en remsa blötläggs kan du börja med nästa. 
  2. När du börjar hänga tapeterna ska du placera den första remsan vid kanten av väggen och taket i ett övre hörn i badrummet där du vill börja. 
  3. Borsta remsan med en tapetborste och börja uppifrån. Borsta sedan den nedre delen när du är säker på att den övre delen verkligen sitter fast ordentligt. 
  4. Fortsätt på samma sätt med resten av tapetremsorna, men håll koll på att motivet läggs rätt hela tiden. 

Torka bort överflödigt lim så snabbt som möjligt från dina nya geometriska tapeter! Du kan jämna skarvar med en skarvrulle.

Olika topptillverkares fantastiska geometriska tapeter 

Geometriska tapeter har varit fortsatt populära år efter år tack vare deras tidlösa utseende. Därför finns det ett otroligt utbud av geometriska tapeter av kända tapettillverkare. Du kan alltså välja det alternativet som bäst speglar din inredningsstil bland en mängd olika stilar, mönster och designer. A.S Créations geometriska tapeter imponerar till exempel helt säkert i vilket utrymme som helst! Det unga märket Livingwalls erbjuder i sin tur moderna och innovativa tolkningar. 

A.S. Création: Smakfull design och hög kvalitet

A.S. Création är en av de mest kända tapettillverkarna. Märket bjuder år efter år på innovativ och samtidigt smakfull design. Därför pryder A.S. Créations tapeter väggar i hem runt omkring i världen. Om du är ute efter högkvalitativa geometriska tapeter hittar du helt säkert det du är ute efter bland denna tillverkares otroliga kollektioner. 

Livingwalls: Innovativa och moderna alternativ

Livingwalls är ett ungt varumärke som erbjuder otroliga innovativa och moderna kollektioner. Bland den här tillverkarens geometriska tapeter hittar du helt säkert ett alternativ som hjälper dig att skapa en unik och modern inredning! 

Beställ nya geometriska tapeter nu från BRICOFLOR! 

Om du vill att ditt hem, inkluderande dina väggar, ska utstråla utsökt stil behöver du inte leta längre. Bekanta dig med härliga geometriska tapeter i vår nätbutik och hitta din favorit! Om du har svårt att föreställa dig hur en viss tapet skulle se ut i ditt utrymme rekommenderar vi att du använder dig av vår gratis provtjänst. Den möjliggör det för dig att se i verkligheten hur olika tapeter skulle se ut i just ditt hem. 

När du sedan har bestämt dig för vilken tapet som är det perfekta valet för dig kan du dra nytta av vår bästa prisgaranti, vilket garanterar dig att du får din favoritprodukt till det lägsta möjliga priset. Om du planerar på att göra en större renovering och behöver stora kvantiteter kan du be om ett individuellt erbjudande av oss! Du behöver endast kontakta vårt säljteam som gärna ger dig det bästa möjliga erbjudandet. Våra experter finns också tillgängliga för dig om du har frågor om tegeltapeter eller vad som helst annat gällande våra produkter! Du kan kontakta oss via e-post, telefon eller vårt kontaktformulär.

Plus icon läsa mera