Marmortapeter – Naturlig lyx till ditt utrymme

Marmor är en alldeles speciell sten som utstrålar lyx och glamour, men det är även ett väldigt dyrt material. Med marmorta…

läsa mera
1 - 20 av 38 Produkter

Marmortapeter – En tidlös och elegant trend

Marmor har använts i inredning i århundraden. Det är en vacker sten som har varit speciellt populär i Medelhavsområdet. Dessutom har marmor såklart en konsthistorisk betydelse. De senaste åren har marmor varit otroligt populärt i inredning och vi har sett bland annat hela badrum i olika färgers marmor, men väldigt mycket andra marmorelement har även använts. Som sagt är marmor väldigt dyrt, men med marmortapeter får du samma eleganta utseende som med den äkta varan! Marmortapeter fungerar till exempel perfekt som vardagsrumstapeter

Marmortapeter finns i en mängd olika färger, så det är bara för dig att välja din favorit. Dessutom är mönstren även varierande på de olika tapeterna, precis som på naturlig marmor. I vårt utbud hittar du både mörkare och ljusare marmortapeter! Vita tapeter med marmormönster är kanske det mest klassiska alternativet som verkligen öppnar upp ett rum.  Mörkare marmortapeter tillför i sin tur en alldeles speciell lyx till ett utrymme. Marmortapeter passar till hemmets alla rum, men är även ett fantastiskt alternativ om du vill skapa ett lite elegantare kontorsutrymme.

Marmortapeter i olika material för alla behov

När det kommer till materialet i dina marmortapeter har du också många val. Tapeters stödmaterial och ytmaterial är viktigt att skilja på. Som stödmaterial för dina nya marmortapeter kan du välja mellan papper och non-woven. Non-woventapeter är väldigt robusta och kan enkelt hängas upp, eftersom limmet ska appliceras på väggen istället för tapeten. Dessutom är tapeter gjorda av non-woven inte lättantändliga och kan enkelt tas bort om du i framtiden vill byta ut dina tapeter. Non-woventapeter har också en hög ljusäkthet, vilket betyder att de passar utmärkt i rum som utsätts för mycket solljus. 

Urvalet av papperstapeter erbjuder dig otroligt många olika färger, mönster och strukturer. Dessutom är de väldigt förmånliga och imponerar med hur bra de andas, vilket säkerställer en bra inomhusluft. Papperstapeter är också miljövänliga. Som ytmaterial till tapeter kan du välja mellan strukturtapet och vinyl. De skiljer sig främst när det kommer till utseende och uppehåll.

Vinyltapeter – Ett hållbart alternativ som imponerar med utseendet

Om du väljer en vinyltapet har du valt en av de tuffaste och starkaste tapeterna. Marmortapeter gjorda av vinyl ser otroligt bra ut och är också rep- och slittåliga. Vinylen värms upp och skummas flera gånger, innan den appliceras på non-wovenryggen, vilket bidrar till ett otroligt snyggt utseende. 

Vinyltapeter har också en utmärkt ljusäkthet, så du behöver inte oroa dig för hur mycket naturligt ljus tapeten utsätts för. De kommer att behålla sina vackra färger och mönster. Tack vare vinyltapeters non-wovenrygg är de inte endast lätta att hänga upp på väggen, utan också lätta att ta bort om du bestämmer dig för att testa på något nytt i tapetväg i framtiden! Vinyltapeter är också lätta att rengöra, ta bara helt enkelt en fuktig svamp och ta försiktigt bort fläckarna.

Tack vare vinyltapeters vattentålighet och hållbarhet lämpar sig de också för att användas i badrum och kök. Marmortapeter är ett fantastiskt alternativ till båda de här utrymmena om du saknar lite lyx i vardagen! Ifall du bestämmer dig för att hänga upp marmortapeter i badrummet bör du dock se till att det luftas regelbundet.

Strukturtapeter – Marmortapeter till ett förmånligt pris

Strukturtapeter är det förmånligare alternativet. Med strukturtapeter kan du välja non-woven eller papper som stödmaterial. Strukturtapeter med non-wovenrygg har också ofta en vinylbeläggning, som dock inte har behandlats lika detaljerat som på en vinyltapet. Därför är inte de här strukturerade tapeterna riktigt lika slitstarka, men lämpar sig ändå utmärkt att hängas i rum som utsätts för konstant solljus tack vare deras höga ljusäkthet. De kan också rengöras noggrant.

Tapetseringsinstruktioner för dina nya marmortapeter

Beroende på vilket material dina marmortapeter är gjorda av skiljer sig tapetseringsmetoderna även lite från varandra. Oavsett vilket material du har valt är ändå förberedelserna och de första stegen desamma.

Börja med att kontrollera att väggarna är torra och släta, eftersom ojämnheter senare kan synas på tapeten. Du bör också såklart först mäta dina väggar innan du beställer dina nya marmortapeter i vår nätbutik, så att du vet hur många rullar du behöver. Vi rekommenderar också att du beställer en extra rulle om några misstag skulle ske under tapetseringen och det skulle behövas en extra remsa eller två, i synnerhet om du väljer en mönstrad tapet med ett förskjutet mönsterpass! Använd följande redskap för att hänga upp dina nya marmortapeter:

Lim, hink, en pinne för att blanda limmet, penna, kniv eller sax, tapetseringsbord, tapetborste och kvast, stege, tumstock, vattenpass och skarvrulle.

När du tapetserar rekommenderar vi att klippa tapetremsorna i rätt storlek med cirka fem centimeter extra i både övre och nedre kanten. Den extra biten kan du sedan klippa av exakt längs med väggen. Försök också att blanda limmet så att det inte blir några klumpar, eftersom de sedan kan synas i tapeten.

Non-woventapeter: Lätt och smidigt

Non-woventapeter har inte bara ideala egenskaper, utan de är också extremt lätta att hänga upp. Tapetremsorna behöver inte blötläggas, utan du kan applicera limmet direkt på väggen.

Använd en tapetborste för att applicera limmet så jämnt som möjligt på väggen. Applicera dock inte ännu lim på hela väggen, då hinner det torka för snabbt. Placera den första tapetremsan vid kanten av väggen och taket. Använd en tapetborste eller -svamp för att jämna ut remsan uppifrån ned. Efter det kan du skära eller klippa bort överflödiga bitar. Fortsätt sedan på samma sätt med resten av tapetremsorna, men håll hela tiden koll på att tapeten läggs så att motivet blir rätt. Kom också ihåg att så snabbt som möjligt torka bort överflödigt lim från tapeterna. Du kan jämna skarvar mellan remsorna med en skarvrulle.

Papperstapeter: Noggrannhet är nyckeln

Att hänga upp papperstapeter kräver lite mera arbete och noggrannhet, eftersom tapetremsorna först måste blötläggas, vilket i sin tur leder till att tapeten tappar sin robusthet och kan lättare gå sönder. Det lönar sig alltså att vara försiktig! Blötläggningstiden för de enskilda remsorna är ca. fem till tio minuter.

Börja med att använda penseln för att täcka den första tapetremsan med lim. Var noga med att inte använda för mycket lim och försök att använda ungefär samma mängd på alla remsor! Vik sedan tapetremsan till ett litet paket, och kom ihåg att alltid lägga insida mot insida och utsida mot utsida. Under tiden en remsa blötläggs kan du börja med nästa. När du börjar hänga tapeterna ska du placera den första remsan vid kanten av väggen och taket i ett övre hörn i badrummet där du vill börja. Borsta remsan med en tapetborste och börja uppifrån. Borsta sedan den nedre delen när du är säker på att den övre delen verkligen sitter fast ordentligt. Fortsätt på samma sätt med resten av tapetremsorna, men håll koll på att motivet läggs rätt hela tiden. Torka bort överflödigt lim så snabbt som möjligt från dina nya marmortapeter! Du kan jämna skarvar med en skarvrulle.

Lyxiga marmortapeter av kända tillverkare – Kvalité och design som imponerar

Vi erbjuder ett omfattande sortiment av marmortapeter med exklusiva mönster av otroliga tillverkare. De här tapeterna ser lyxiga ut och är verkligt högkvalitativa. Livingwalls och A.S. Création är exempel på välkända märken vars marmortapeter helt säkert imponerar med både designen och kvalitén. 

A.S. Création – Eleganta marmortapeter för alla utrymmen

Bland A.S. Créations fantastiska tapeter hittar du säkert de perfekta marmortapeterna för dig! Märkets marmortapeter är moderna och ger en både elegant samt ungdomlig känsla. Detaljerna på de här tapeterna är verkligen imponerande! A.S. Création är ett märke som är väldigt mån om att använda de bästa råvarorna på ett hållbart sätt. Moderniserade produktionstekniker säkerställer en energieffektiv produktion och konstanta kvalitetskontroller säkerställer att dina väggar endast dekoreras med de absolut bästa marmortapeterna.

Beställ marmortapeter nu och njut av en lyxig inredning till ett förmånligt pris!

Utnyttja BRICOFLOR:s nätbutik för att slippa stressen att gå omkring i butiker. Välj dina nya vackra marmortapeter lätt och enkelt från din egen soffa. När du har valt dina favorit tapeter kan du utnyttja vår bästa prisgaranti, vilken garanterar att du får högkvalitativa tapeter till det bästa priset. Vår gratis provtjänst ger dig också möjligheten att se hur olika marmortapeter skulle se ut hemma hos dig.

Om du har några frågor finns vårt team av experter här för att hjälpa dig. Kontakta oss via e-post, telefon eller vårt kontaktformulär angående vilka som helst frågor gällande våra produkter och tjänster!

Plus icon läsa mera