Close icon

Rutiga tapeter-smakfullt och trendigt

fredag 13 augusti 2021

Rutiga mönster har varit populära i flera år och pryder nu också många element inom inredningen. Oavsett om du väljer möbler och textilier med rutor eller föredrar rutiga tapeter så lägger det moderna mönstret grunden för en smakfull och snygg inredning. I veckans inlägg berättar vi om hur du kan ge varje område en trendig touch av fräschhet med rutiga tapeter.

Uttryck din stil med rutiga tapeter

Rutiga tapeter är inte bara visuellt tilltalande - de skapar också struktur och ordning i varje rum och ger din vägg en modern touch. Därför hittar du en mängd olika tapeter med rutiga mönster i olika färger och stilar i vår nätbutik. Du kan alltså vara säker på att du hittar den perfekta tapeten som faller just dig i smaken på BRICOFLOR. Oavsett om du väljer rutiga mönster i kontrasterande nyanser eller ett mer subtilt alternativ så kommer din nya tapet garanterat att pigga upp rum som rum.

Rutiga tapeter- pink

Tapet 378632 Metropolitan Stories 2 Livingwalls

Du kan också välja mellan olika typer av rutiga mönster. Vad sägs om till exempel ett diamantmönster eller en klassisk glenpläd? Om du föredrar ett modernare alternativ rekommenderar vi en tapet med ett trendigt schackmönster. Det bästa med rutiga tapeter är att de kan kombineras med en mängd olika inredningsstilar. Enkla grafiska mönster passar särskilt bra ihop med en skandinavisk inredning, medan lekfulla dekorer med Vichy-rutor i delikata färger skapar en lantlig Shabby Chic stil. Kombinera exempelvis en rosa rutig tapet med vackra gamla vintagemöbler och njut av en romantisk atmosfär i rum som rum.

Skapa en modern interiör med rutiga tapeter

Rutiga tapeter blå

Tapet 356062 New Life A.S. Création

Med en rutig tapet kan du lägga grunden för en modern och smakfull inredning. Svartvita rutiga tapeter passar särskilt bra ihop med röda eller andra färgintensiva dekorativa element. Naturligtvis kan du också ge ditt vardagsrum en modern touch med färgglada rutiga tapeter och samtidigt göra din vägg till en snygg blickfångare. Om en komplett väggdesign med rutiga tapeter är för mycket för dig kan du dekorera en av väggarna med dessa element och låta de andra väggarna prydas av enfärgade tapeter i en matchande färg. Detta skapar balans i inredningen och får helheten att se strukturerad och ren ut.

Den skandinaviska stilen: fräscht, rent och tidlöst

Rutiga tapeter grå

Tapet 377422 Industrial Livingwalls

Modernt, enkelt, minimalistiskt: dessa är kännetecknen för den skandinaviska inredningsstilen, som kombinerar naturlighet och lätthet med en snygg vintage-stil. I synnerhet används enkla färger som vitt, beige, grått och olika pastellfärger samt grafiska mönster. Således kan en rutig tapet ge ditt vardagsrum en skandinavisk touch och förvandla den till ett stilrent paradis. Pastellfärger är också perfekta alternativ för den som vill hämta in en gnutta färg i inredningen. Skandinaviska tapeter med rutmönster kommer till sin rätta i kombination med enkla, vita möbler och lägger grunden för en harmonisk rumsdesign på detta vis.

Skapa en vintage- eller retroatmosfär med rutiga tapeter

Tapet 367151 Livingwalls Paradise Garden

Rutiga tapeter måste inte alltid vara ljusa och ha en lugnande effekt. I vår onlinebutik hittar du nämligen också rutiga retrotapeter i intensiva nyanser som gult eller orange. Vi har naturligtvis också några tapeter i vintagelook för dem som vill ge vardagsrummet en nostalgisk charm utan att överbelasta ögat. En retrotapet med rutmönster kommer till sin rätt i kombination med trämöbler i vintagestil, men du kan också kombinera den nostalgiska tapeten med en modern inredning för att skapa en spännande stilkombination.

Tills nästa gång. Ditt team från BRICOFLOR, nummer ett för väggar och golv!

Tillbaka till inlägg