Forbo Enduro Click - förverkliga ditt drömhem med vinyl klickgolv

Alla som genomgår renoveringar står inför otaliga frågor. Ett golv ska inte enbart följa rummets interiöra design, men äve…

läsa mera

Inred ditt hem med Forbo Enduro Click kollektionen

Väldigt ofta finns en inre vision om hur man vill inreda sitt hem. Förutom utseendet på golvet måste det även passa rummets behov. Medan ett parkettgolv kan imponera med sitt naturliga utseende kräver det väldigt mycket arbete och underhåll. De robusta plankorna innebär ett starkt golv, men i allmänhet känns det kallt och obekvämt under fötterna. Undvik dessa nackdelar med traditionella golv och välj istället ett vinylgolv med högklassiga fördelar och utmärkt utseende - med detta i avseende har Forbo utvecklat samlingen Enduro Click

Vid första anblick kan man knappt urskilja vinyl klickgolvet från det naturliga alternativet tack vare den utmärkta designen. Utrustade med ett klicksystem gör att vinylgolv från Enduro Click kollektionen kan installeras fort och enkelt, vilket betyder att du snabbt kan njuta av ditt drömhem!

Design vinyl klickgolv skapar kreativ frihet till ditt hem

För att du inte ska behöva kompromissa när du väljer ditt nya golv består Forbo Enduro Click kollektionen av 20 olika designer som har baserats på naturliga strukturer av trä och sten. Tack vare en kvalitativ ytbehandling känns ytan av vinyl klickgolv precis som den äkta varan. De olika designerna kan även kombineras med varandra utan problem och de kompletterar varandra när det kommer till färg nyanser. Oavsett vilken stil du har valt till ditt hem kommer du att hitta det rätta golvet i Forbo Enduro Click kollektionen.

Njut av naturligt vinyl klickgolv med träimitation

I ett sortiment med 17 olika trä designer finns det något som passar alla smaker. Liksom dyra parkettplankor kommer plankorna av vinyl klickgolv med träimitation i formatet 121,9 x 17,8 cm. Enduro Click kollektionen innehåller nästan allt du kan tänka dig - från ljusa furu imitation plankor till mörka ek imitation plankor. Med bland annat Forbo Enduro Click Natural Timber kan du få till en riktigt naturlig miljö. Den mellanbruna tonen i kombination med mjuka fiber förvandlar även större utrymmen till mysiga miljöer. Detta ger en betydande fördel till sovrum och vardagsrum. I kombination med en trevlig inredning kan det snygga vinylgolvet bli en trogen vapendragare som kan passa en mängd olika stilar, även när du väljer att inreda ditt hem i en ny stil.

Modernt leverne - vinyl klickgolv i kakel design

Kakelgolv kan ge vilket rum som helst en klassisk elegans. För den som föredrar den ädla känslan av stengolv kan kollektionen Forbo Enduro Click erbjuda tre kakel designer. Betong design i olika nyanser av grått kan användas på olika sätt. Tack vare dess ultra-moderna look kan de bra kombineras med minimalistiska inredningsstilar. Den gråa nyansen i Forbo Enduro Click Dark Concretegör att den funkar bra tillsammans med inredning med stora kontraster. Vita möbler och inredningsdetaljer i accentfärger får ditt rum att lysa och gör att rummet verkar större.

Robust golv för vardagen - tekniska fördelar med Forbo

Utöver utseende bör man även se till de inre kvaliteterna hos ett vinyl klickgolv. Det elastiska golvet från Forbo har en höjd på 4,0 mm. Detta gör det till en perfekt kandidat att välja när du renoverar, eftersom det gömmer eventuella små ojämnheter i ytan. Dessutom har golvet ett 0,30 mm tjockt slitlager som skyddar det från report och slitskador. Även efter intensiv användning kommer ytan att förbli jämnt och knapp visa sin ålder. Ett mellanskikt i glasfiber reducerar fyllnadsinnehållet, vilket betyder utmärkt stabilitet hos ditt nya vinyl klickgolv. En PUR ytbehandling ser till att du enkelt kan underhålla ditt golv och njuta av det i flera år framöver.

Forbo Enduro Click användningsklasser - enormt slitstarkt golv till hemmet

Precis som laminatgolv kan du avgöra hur slitstarkt ett vinylgolv är utifrån dess användningsklass. Siffrorna anger tre olika typer av områden: privat, offentligt och industri. För privata hem passar golv i användningsklasser 21-23 där 23 är den högre nivån och därmed mer slitstarkt. För offentliga platser passar AC 31-33, medan för industriområden passar 41-43.

Eftersom vinyl klickgolv från Forbo Enduro Click kollektionen har utformats med privata hem i åtanke har det praktiska golvet den högsta användningsklassen för privata hem (23). Dessutom kan plankorna användas i miljöer med låg trafik (31). Om du vill använda dessa på ytor i ditt kafe eller restaurang kan du göra så utan oro.

Lägg vinyl klickgolv - klicka och må bra

Som ett av de mest populära sätten att installera kan vinyl klickgolvet från Forbo Enduro Click kollektionen erbjuda ett väldigt enkelt installationssystem med stark förankring av plankorna. Innan du börjar montera golvet är det dock bra att ta några förberedande steg. Eftersom vinyl är ett termoplastiskt material bör du låta vinylgolvet acklimatiseras i rumstemperatur. Bästa sättet att göra det är att låta vinylplankorna vara i rummet dit de ska läggas i 24 timmar. Se även till att ytan där golvet ska installeras är rent och jämnt

För att installera plankorna, lägg dem mot varandra i en 45 vinkel och pressa försiktigt ner den ena plankan mot den som redan ligger på golvet. När det välkända klickljudet hörs betyder det att du har lyckats montera plankorna samman på rätt sätt. Om det känns svårt att montera samman plankorna kan du använda en gummiklubba som du försiktigt slår mot fogen

För miljöns skull - hållbart vinyl klickgolv från Forbo

Speciellt i dagens värld är den miljövänliga aspekten hos en produkt värd att begrunda. Forbo förlitar sig på en hållbar design av sina vinylprodukter så du kan lugnt andas ut i ditt hem. Utöver en försiktig användning av naturliga resurser lägger den välkända tillverkaren stor vikt vid ansvarsfulla produktionsprocesser. Om möjligt tar man till vara spill från produktionen och återanvänder dem i poduktionsprocessen. Dessutom innehåller Forbo vinyl klickgolv inte några skadliga plaster. Istället för ftalater använder man naturliga bio-mjukgöraresom säkerställer en utmärkt elasticitet.

Forbo Enduro Click - upptäck praktiska vinyl klickgolv hos BRICOFLOR

Så att inget kan stå i vägen för ditt renoveringsprojekt kan du bläddra igenom Forbo Enduro Click kollektionen i lugn och ro i BRICOFLORs nätbutik. Om du har några frågor eller funderingar kan du ta kontakt med vår vänliga och kunniga kundtjänst. Vi vägleder dig i dina projekt via e-post, telefon eller via vårt kontaktformulär. Tveka inte över att ta kontakt!

Per förfrågan kan vi göra individuella erbjudanden med vår bästa prisgaranti om du planerar att göra ett större inköp av ett golv från Forbo Enduro Click kollektionen. Ta dina drömmar i dina egna händer och gör drömmen sann med vinyl klickgolv från BRICOFLOR!

Plus icon läsa mera