Stora mattor – Snyggt och bekvämt

Stora mattor gör utrymmen extremt mysiga. De passar i alla olika rymligare rum, ända från vardag…

läsa mera
-10%
-10%
-10%
1 - 20 av 67 Produkter

Uppfyll dina designdrömmar med stora mattor

Stora mattor är inte endast sköna och praktiska, utan de fungerar även som riktiga blickfångare och kan komplettera resten av inredningen perfekt! Från de klassiska randiga mattorna till de exklusiva designmattorna och otroligt gosiga fluffiga mattor, hittar du stora mattor i alla olika stilar i vårt utbud. På grund av sin storlek passar stora mattor bäst i rymliga rum som vardagsrum och sovrum, men även i kök eller matsalar. Stora mattor kan även fungera som ljuddämpare och öka på hemmets komfort samt värme.

Tänk stort! Stora mattor i olika designer

Stora mattor finns i massor av olika designer, material, färger, tjocklekar och storlekar. Före du köper nya stora mattor lönar det sig såklart att mäta rummen vart mattorna kommer så att storleken blir rätt och proportionerlig. Stora mattor passar en skandinavisk, industriell eller extravagant inredning och allt däremellan! De passar även otroligt bra i moderna hem. 

Moderna stora mattor

Stora mattor finns i både naturliga färger och mer färggranna modeller. Stora mattor i trendiga färger som vinrött och antracit skapar trendiga accenter i moderna inredningar. Designmattor i eleganta mönster är även ett perfekt tillägg till en stilren inredning. Stora gråa mattor ser otroliga ut i stora, öppna utrymmen. De är väldigt mångsidiga och passar alla inredningsstilar, men gör ändå ett intryck i varje utrymme. 

Stora mattor i naturliga och syntetiska material

Du kan välja mellan ett brett utbud av högkvalitativa material när du ska köpa nya mattor. De olika materialen skiljer sig från varandra både till utseende och funktionalitet. I grunden skiljer man på naturfiber och syntetfiber. 

Stora mattor gjorda av naturliga fibrer som ull och bomull är inte endast miljövänliga, hållbara, biologiskt nedbrytbara och återvinningsbara, utan de imponerar även med sin naturliga robusthet. Syntetiska mattor kännetecknas däremot ofta av att de är lätta att sköta och väldigt slitstarka.

Hållbara och lätta att ta hand om – Syntetiska stora mattor

Stora mattor tillverkade av syntetiska fibrer är oftast väldigt hållbara och lätta att sköta. Populära syntetiska fibrer som används i mattillverkning är akryl, polyester och polypropen. Tack vare de syntetiska fibrernas olika egenskaper kan man även skapa svåra mönster och ovanliga färgscheman. Tack vare sin hållbarhet är stora syntetiska mattor ett bra val

Stora mattor i polyester – Ett val för alla rum

Stora mattor i polyester kan användas i hemmets alla rum eftersom de inte endast är väldigt slitstarka och lätta att rengöra, utan de tål även fukt bra och torkar väldigt snabbt. Trots sin otroliga hållbarhet är polyestermattor vanligtvis mysiga och mjuka. Beroende på fiberlängden är de även lämpliga för allergiker. 

Naturliga stora mattor – Hållbara och funktionella

Stora mattor tillverkade av naturliga fibrer är vanligtvis biologiskt nedbrytbara och miljövänliga. Populära naturliga material är ull, bomull, jute och sisal. De naturliga mattorna är inte endast hållbara, utan även väldigt funktionella. Det beror på att de naturliga fibrerna ofta lagrar värme verkligen bra och har en antistatisk yta. Bomullsmattor är till exempel ett utmärkt val! 

Stora ullmattor – Värme och komfort

Ullmattor är speciellt populära stora mattor av goda skäl. Ullmattor ser inte endast väldigt eleganta och högkvalitativa ut, utan de har även fantastiska värmeisolerande och ljudabsorberande egenskaper. Eftersom ullen innehåller naturliga fetter absorberar inte heller den här typens stora mattor damm och smuts lika snabbt som andra material. 

Visa din personliga stil med runda mattor

Eftersom du hittar stora mattor i en mängd olika material, färger och mönster kan du verkligen uttrycka din personliga stil med dem. Från den klassiska och eleganta inredningen till en trendig atmosfär i skandinavisk stil till egendomliga möbler i retro-chic, du hittar helt säkert rätt matta för dig hos oss! När du väljer nya stora mattor lönar det sig naturligtvis att ta i beaktande resten av inredningen i rummet för att skapa ett enhetligt och harmoniskt utrymme.  

Stora mattor i olika former

I vårt utbud av stora mattor hittar du inte endast klassiska rektangulära mattor, utan även några stora runda mattor. Runda mattor skapar fantastiska kontraster till en inredning som annars har många raka linjer. Stora runda mattor är otroligt snygga samtidigt som de är lite mer avslappnade än fyrkantiga mattor. 

Stora mattor är lätta att sköta

Stora mattor utsätts ofta för en högre trafik på grund av sin storlek, vilket betyder att de även bör rengöras och dammsugas regelbundet. Tillverkarna brukar ha specifika rengöringsinstruktioner eftersom olika typers mattor måste rengöras på olika sätt. Stora mattor tillverkade av naturliga fibrer är ofta lite känsligare än de som är tillverkade av syntetiska fibrer som polyester eller akryl. De syntetiska mattorna kan vanligtvis rengöras lätt med en fuktig trasa och dammsugare. Man ska inte rengöra mattor med starka kemikalier, eftersom de inte endast kan skada mattan, utan också vara dåliga för din hälsa. 

När du får hem dina nya stora mattor rekommenderar vi att du rullar upp dem och låter dem luftas i cirka 24 timmar så att eventuella dofter försvinner och den kan ta sin verkliga form. Innan du lägger ut mattan bör du rengöra golvet noggrant. Lösa trådar i mattan ska man klippa bort med sax, inte bara dra ut. 

Beställ snygga stora mattor nu från BRICOFLOR!

Det går otroligt smidigt att köpa nya stora mattor i vår nätbutik. Du hittar högkvalitativa mattor till ett fantastiskt pris tack vare vår bästa prisgaranti. Bland vårt breda utbud hittar du säkert de rätta mattorna för dina utrymmen som passar din inredningsstil. Stora mattor passar med alla olika stilar, du måste bara välja din favorit! Varför inte göra till exempel sovrummet mysigare? Sovrumsmattor ökar på mysighetsfaktorn och skapar ett härligt avkopplande utrymme. 

Om du behöver en större mängd stora mattor kan du be om ett individuellt erbjudande av oss. Vår sakkunniga kundtjänst finns även tillgänglig för dig ifall du har frågor gällande våra produkter eller tjänster! Du kan kontakta oss via telefon, e-post eller vårt kontaktformulär. Vi hjälper dig gärna och ser fram emot att höra från dig!

Plus icon läsa mera