Gröna tapeter – En avslappnande naturlig känsla

Naturen, växter och träd förknippas ofta med den gröna färgen. Gröna tapeter kan ha en mycke…

läsa mera
-45%
origin-claim
-41%
origin-claim
1 - 20 av 194 Produkter

Gröna tapeter: Grönt är skönt

I vår nätbutik hittar du ett brett utbud av tapeter, inkluderande härliga gröna tapeter. Den gröna färgen representerar inte endast naturen, utan också livet och avkoppling. Gröna tapeter passar speciellt bra i rum som behöver mycket harmoni och lugn. De olika gröna nyanserna tillför olika stämningar till ett utrymme. Mossgrönt ser väldigt elegant ut, en ljus sommargrön färg gör rummet väldigt fräscht och ungdomligt, pastellgröna toner hämtar våren in till hemmet och blågröna toner ger rummet en viss sensualitet i sin tur. Gröna tapeter passar även perfekt ihop med smakfulla textilier och en naturnära inredning. 

Om du gillar en härlig livlig men samtidigt snygg inredning hittar du otroliga mönstrade tapeter i vår nätbutik. Trendiga djungeltapeter erbjuder till exempel ett vackert spektrum av alla tänkbara gröna nyanser, som kompletteras perfekt av andra färgglada accenter som papegojor. Med de här exotiska tapeterna i grönt har du sommar året runt i ditt hem. En mer historisk tapet med en elegant barockdesign imponerar också. Den ger ett väldigt sofistikerat utseende till ett utrymme och den exklusiva kombinationen av grönt och guld är verkligen något alldeles speciellt. Om din stil däremot är lite enklare hittar du också mer stilrena grafiska och geometriska gröna tapeter i vår nätbutik. De passar perfekt med skandinavisk inredning! Gröna fototapeter skapar i sin tur en väldigt harmonisk och lugnande inredning, medan skogs- och trädmotiven hämtar skogen hem till dig. Gröna tapeter passar till exempel utmärkt som sovrumstapeter, eftersom den gröna färgen ger en härlig harmoni till rummet.

Gröna tapeter i olika material

När det kommer till tapeters material har du också många val. Tapeters stödmaterial och ytmaterial är viktigt att skilja på. Som stödmaterial för dina nya gröna tapeter kan du välja mellan papper och non-woven. Non-woventapeter är väldigt robusta och kan enkelt hängas upp, eftersom limmet ska appliceras på väggen istället för tapeten. Dessutom är tapeter gjorda av non-woven inte lättantändliga och kan enkelt tas bort om du i framtiden vill byta ut dina tapeter. Non-woventapeter har också en hög ljusäkthet, vilket betyder att de passar utmärkt i rum som utsätts för mycket solljus. 

Urvalet av papperstapeter erbjuder dig otroligt många olika färger, mönster och strukturer. Dessutom är de väldigt förmånliga och imponerar med hur bra de andas, vilket säkerställer en bra inomhusluft. Papperstapeter är också miljövänliga. Som ytmaterial till tapeter kan du välja mellan strukturtapet och vinyl. De skiljer sig främst när det kommer till utseende och uppehåll.

Vinyltapeter: Gröna tapeter som imponerar

Om du väljer en vinyltapet har du valt en av de tuffaste och starkaste tapeterna. Gröna tapeter gjorda av vinyl ser otroligt bra ut och är också rep- och slittåliga. Vinylen värms upp och skummas flera gånger, innan den appliceras på non-wovenryggen. Vinyltapeter har också en utmärkt ljusäkthet, så du behöver inte oroa dig för hur mycket naturligt ljus tapeten utsätts för. De kommer att behålla sina vackra gröna färger och du kommer att få njuta av dem länge! Tack vare vinyltapeters non-wovenrygg är de inte endast lätta att hänga upp på väggen, utan också lätta att ta bort om du bestämmer dig för att testa på något nytt i tapetväg i framtiden! Vinyltapeter är också lätta att rengöra, ta bara helt enkelt en fuktig svamp och skrubba bort fläckarna.

Tack vare vinyltapeters vattentålighet och hållbarhet lämpar sig de också för att användas i badrum och kök. Om du bestämmer dig för att hänga upp nya gröna vinyltapeter i badrummet bör du dock se till att det luftas regelbundet.

Strukturtapeter: Förmånliga gröna tapeter

 Strukturtapeter är det förmånligare alternativet. Med strukturtapeter kan du välja non-woven eller papper som stödmaterial. Strukturtapeter med non-wovenrygg har också ofta en vinylbeläggning, som dock inte har behandlats lika detaljerat som på en vinyltapet. Därför är inte de här strukturerade tapeterna riktigt lika slitstarka, men lämpar sig ändå utmärkt att hängas i rum som utsätts för konstant solljus tack vare deras höga ljusäkthet. De kan också rengöras noggrant.

Häng upp dina nya gröna tapeter rätt!

Beroende på vilket material dina gröna tapeter är gjorda av skiljer sig tapetseringsmetoderna även lite från varandra. Oavsett vilket material du har valt är ändå förberedelserna och de första stegen desamma.

 Börja med att kontrollera att väggarna är torra och släta, eftersom ojämnheter senare kan synas på tapeten. Du bör också såklart först mäta dina väggar innan du beställer dina nya gröna tapeter i vår nätbutik, så att du vet hur många rullar du behöver. Vi rekommenderar också att du beställer en extra rulle om några misstag skulle ske under tapetseringen och det skulle behövas en extra remsa eller två, i synnerhet om du väljer en mönstrad tapet med ett förskjutet mönsterpass! Använd följande redskap för att hänga upp dina nya gröna tapeter: Lim, hink, en pinne för att blanda limmet, penna, kniv eller sax, tapetseringsbord, tapetborste och kvast, stege, tumstock, vattenpass och skarvrulle. 

När du tapetserar rekommenderar vi att klippa tapetremsorna i rätt storlek med cirka fem centimeter extra i både övre och nedre kanten. Den extra biten kan du sedan klippa av exakt längs med väggen. Försök också att blanda limmet så att det inte blir några klumpar, eftersom de sedan kan synas i tapeten.

Häng upp gröna non-woventapeter

Non-woventapeter har inte bara ideala egenskaper, utan de är också extremt lätta att hänga upp. Tapetremsorna behöver inte blötläggas, utan du kan applicera limmet direkt på väggen.

Använd en tapetborste för att applicera limmet så jämnt som möjligt på väggen. Applicera dock inte ännu lim på hela väggen, då hinner det torka för snabbt. Placera den första tapetremsan vid kanten av väggen och taket. Använd en tapetborste eller -svamp för att jämna ut remsan uppifrån ned. Efter det kan du skära eller klippa bort överflödiga bitar. Fortsätt sedan på samma sätt med resten av tapetremsorna, men håll hela tiden koll på att tapeten läggs så att motivet blir rätt. Kom också ihåg att så snabbt som möjligt torka bort överflödigt lim från tapeterna. Du kan jämna skarvar mellan remsorna med en skarvrulle.

Häng upp gröna papperstapeter rätt

Att hänga upp papperstapeter kräver lite mera arbete och noggrannhet, eftersom tapetremsorna först måste blötläggas, vilket i sin tur leder till att tapeten tappar sin robusthet och kan lättare gå sönder. Det lönar sig alltså att vara försiktig! Blötläggningstiden för de enskilda remsorna är ca. fem till tio minuter.

Börja med att använda penseln för att täcka den första tapetremsan med lim. Var noga med att inte använda för mycket lim och försök att använda ungefär samma mängd på alla remsor! Vik sedan tapetremsan till ett litet paket, och kom ihåg att alltid lägga insida mot insida och utsida mot utsida. Under tiden en remsa blötläggs kan du börja med nästa. När du börjar hänga tapeterna ska du placera den första remsan vid kanten av väggen och taket i ett övre hörn i badrummet där du vill börja. Borsta remsan med en tapetborste och börja uppifrån. Borsta sedan den nedre delen när du är säker på att den övre delen verkligen sitter fast ordentligt. Fortsätt på samma sätt med resten av tapetremsorna, men håll koll på att motivet läggs rätt hela tiden. Torka bort överflödigt lim så snabbt som möjligt från dina nya gröna tapeter! Du kan jämna skarvar med en skarvrulle.

Gröna tapeter av topptillverkare

I vår nätbutik hittar du ett brett utbud av gröna tapeter av kända tillverkare. Skapa en harmonisk och avslappnad atmosfär med smakfulla gröna tapeter som får dig att må bra. Hos oss hittar du en mängd tillverkare som erbjuder tapeter i olika stilar. A.S. Création erbjuder högkvalitativa gröna tapeter för varje stil och rum, medan det unga märket Livingwalls hämtar en frisk fläkt till vilket utrymme som helst med sina gröna tapeter i innovativa designer. 

A.S. Création: Gröna tapeter för alla smaker och behov

A.S. Création tillverkar mer än 6000 tapeter varje år. Deras tapeter pryder väggar runt omkring i världen och märket är känt för sina högkvalitativa tapeter i otroliga vackra designer. A.S. Création samarbetar också med många välkända namn inom mode och designvärlden, vilket resulterar i ett fantastiskt utbud av tapeter i olika stilar. A.S. Création är även väldigt mån om att använda de bästa råvarorna på ett hållbart sätt. Moderniserade produktionstekniker säkerställer en energieffektiv produktion och konstanta kvalitetskontroller säkerställer att dina väggar endast dekoreras med de absolut bästa gröna tapeterna.

Köp dina nya vackra gröna tapeter nu i vår nätbutik!

Utnyttja BRICOFLOR:s nätbutik för att slippa stressen att gå omkring i butiker. Välj dina nya härliga gröna tapeter lätt och enkelt från din egen soffa. När du har valt dina nya gröna tapeter kan du utnyttja vår bästa prisgaranti, vilken garanterar att du får högkvalitativa tapeter till det bästa priset. Vår gratis provtjänst ger dig också möjligheten att se hur olika gröna tapeter skulle se ut hemma hos dig.

Om du har några frågor finns vårt team av experter här för att hjälpa dig. Kontakta oss via e-post, telefon eller vårt kontaktformulär angående vilka som helst frågor gällande våra produkter och tjänster!

 

Plus icon läsa mera