Gula tapeter – En glad atmosfär

Skapa en glad och solig atmosfär med gula tapeter. De säkerställer inte endast harmoni och ett glatt hum&ou…

läsa mera
-79%
origin-claim
1 - 20 av 96 Produkter

Skapa en evig sommar med gula tapeter

Färgen gul är väldigt glad och varm. Eftersom gult ofta förknippas med solsken och frukter ger gula tapeter ett speciellt somrigt och fräscht utseende till ett rum. Dessutom skapar de en glad och lättsam atmosfär i vilket rum som helst. Den gula färgen kan också ha en positiv inverkan på ditt psykiska välmående och få dig att känna dig motiverad och full av energi. Gula tapeter är alltså inte endast vackra, utan också funktionella! Du kan välja nya tapeter i massvis av olika gula nyanser. Gula tapeter i ljusa pastelltoner ser väldigt diskreta ut och gör ett rum lugnt och avkopplande. Starkare gula toner ser i sin tur väldigt kreativa, sprudlande och glada ut! Med dem får du sommaren till ditt hem. Vardagsrumstapeter i gult kan till exempel pigga upp vardagsrummet och ge det en ny fräsch känsla.

I vår nätbutik hittar du gula tapeter för varje stil och behov! Den glada färgen passar perfekt i blommiga tapeter som dessutom tar fram den härliga somriga känslan ännu mera. Gula tapeter i ljusare nyanser ser väldigt naturliga ut och moderna tapeter i gult inspirerar också med sin glada karaktär. För dig som gillar lite mer ovanliga och originella ting, kan gula vintagetapeter vara perfekta. Den varma, gula färgpaletten som var särskilt populär under 60-talet hämtar en nostalgisk charm till vilket som helst rum. Gula tapeter i 70-talsstil förtrollar också med sin nästan euforiska karaktär och glada färgpalett.

Olika material – Gula tapeter för alla behov

När det kommer till tapeters material har du också många val. Tapeters stödmaterial och ytmaterial är viktigt att skilja på. Som stödmaterial för dina nya gula tapeter kan du välja mellan papper och non-woven. Non-woventapeter är väldigt robusta och kan enkelt hängas upp, eftersom limmet ska appliceras på väggen istället för tapeten. Dessutom är tapeter gjorda av non-woven inte lättantändliga och kan enkelt tas bort om du i framtiden vill byta ut dina tapeter. Non-woventapeter har också en hög ljusäkthet, vilket betyder att de passar utmärkt i rum som utsätts för mycket solljus. 

 Urvalet av papperstapeter erbjuder dig otroligt många olika färger, mönster och strukturer. Dessutom är de väldigt förmånliga och imponerar med hur bra de andas, vilket säkerställer en bra inomhusluft. Papperstapeter är också miljövänliga. Som ytmaterial till tapeter kan du välja mellan strukturtapet och vinyl. De skiljer sig främst när det kommer till utseende och uppehåll.

Vinyltapeter: Imponerande gula tapeter

Om du väljer en vinyltapet har du valt en av de tuffaste och starkaste tapeterna. Gula tapeter gjorda av vinyl ser otroligt bra ut och är också rep- och slittåliga. Vinylen värms upp och skummas flera gånger, innan den appliceras på non-wovenryggen. Vinyltapeter har också en utmärkt ljusäkthet, så du behöver inte oroa dig för hur mycket naturligt ljus tapeten utsätts för. De kommer att behålla sina vackra gula färger och du kommer att få njuta av dem länge! Tack vare vinyltapeters non-wovenrygg är de inte endast lätta att hänga upp på väggen, utan också lätta att ta bort om du bestämmer dig för att testa på något nytt i tapetväg i framtiden! Vinyltapeter är också lätta att rengöra, ta bara helt enkelt en fuktig svamp och skrubba bort fläckarna.

Tack vare vinyltapeters vattentålighet och hållbarhet lämpar sig de också för att användas i badrum och kök. Om du bestämmer dig för att hänga upp nya gula vinyltapeter i badrummet bör du dock se till att det luftas regelbundet.

Strukturtapeter: Gula tapeter till ett förmånligt pris

Strukturtapeter är det förmånligare alternativet. Med strukturtapeter kan du välja non-woven eller papper som stödmaterial. Strukturtapeter med non-wovenrygg har också ofta en vinylbeläggning, som dock inte har behandlats lika detaljerat som på en vinyltapet. Därför är inte de här strukturerade tapeterna riktigt lika slitstarka, men lämpar sig ändå utmärkt att hängas i rum som utsätts för konstant solljus tack vare deras höga ljusäkthet. De kan också rengöras noggrant.

Lyckas med att hänga upp dina gula tapeter

Beroende på vilket material dina gula tapeter är gjorda av skiljer sig tapetseringsmetoderna även lite från varandra. Oavsett vilket material du har valt är ändå förberedelserna och de första stegen desamma.

Börja med att kontrollera att väggarna är torra och släta, eftersom ojämnheter senare kan synas på tapeten. Du bör också såklart först mäta dina väggar innan du beställer dina nya gula tapeter i vår nätbutik, så att du vet hur många rullar du behöver. Vi rekommenderar också att du beställer en extra rulle om några misstag skulle ske under tapetseringen och det skulle behövas en extra remsa eller två, i synnerhet om du väljer en mönstrad tapet med ett förskjutet mönsterpass! Använd följande redskap för att hänga upp dina nya gula tapeter: Lim, hink, en pinne för att blanda limmet, penna, kniv eller sax, tapetseringsbord, tapetborste och kvast, stege, tumstock, vattenpass och skarvrulle.

När du tapetserar rekommenderar vi att klippa tapetremsorna i rätt storlek med cirka fem centimeter extra i både övre och nedre kanten. Den extra biten kan du sedan klippa av exakt längs med väggen. Försök också att blanda limmet så att det inte blir några klumpar, eftersom de sedan kan synas i tapeten.

Häng upp gula non-woventapeter rätt

Non-woventapeter har inte bara ideala egenskaper, utan de är också extremt lätta att hänga upp. Tapetremsorna behöver inte blötläggas, utan du kan applicera limmet direkt på väggen.

Använd en tapetborste för att applicera limmet så jämnt som möjligt på väggen. Applicera dock inte ännu lim på hela väggen, då hinner det torka för snabbt. Placera den första tapetremsan vid kanten av väggen och taket. Använd en tapetborste eller -svamp för att jämna ut remsan uppifrån ned. Efter det kan du skära eller klippa bort överflödiga bitar. Fortsätt sedan på samma sätt med resten av tapetremsorna, men håll hela tiden koll på att tapeten läggs så att motivet blir rätt. Kom också ihåg att så snabbt som möjligt torka bort överflödigt lim från tapeterna. Du kan jämna skarvar mellan remsorna med en skarvrulle.

Häng upp gula papperstapeter rätt

Att hänga upp papperstapeter kräver lite mera arbete och noggrannhet, eftersom tapetremsorna först måste blötläggas, vilket i sin tur leder till att tapeten tappar sin robusthet och kan lättare gå sönder. Det lönar sig alltså att vara försiktig! Blötläggningstiden för de enskilda remsorna är ca. fem till tio minuter.

Börja med att använda penseln för att täcka den första tapetremsan med lim. Var noga med att inte använda för mycket lim och försök att använda ungefär samma mängd på alla remsor! Vik sedan tapetremsan till ett litet paket, och kom ihåg att alltid lägga insida mot insida och utsida mot utsida. Under tiden en remsa blötläggs kan du börja med nästa. När du börjar hänga tapeterna ska du placera den första remsan vid kanten av väggen och taket i ett övre hörn i badrummet där du vill börja. Borsta remsan med en tapetborste och börja uppifrån. Borsta sedan den nedre delen när du är säker på att den övre delen verkligen sitter fast ordentligt. Fortsätt på samma sätt med resten av tapetremsorna, men håll koll på att motivet läggs rätt hela tiden. Torka bort överflödigt lim så snabbt som möjligt från dina nya gula tapeter! Du kan jämna skarvar med en skarvrulle.

Gula tapeter av kända tillverkare

Dra nytta av det stora utbudet av gula tapeter i vår nätbutik och hitta tapeter som reflekterar din personliga stil. Olika kända tillverkare erbjuder otroligt vackra gula tapeter för varje smak. Oavsett om du söker efter en mer klassisk, modern eller konstnärlig gul tapet, hittar du det du letar efter i vår nätbutik. Kända tillverkare som du även hittar där är bland annat A.S. Création och Livingwalls. Architects Paper imponerar i sin tur med gula tapeter som är designade för de mest krävande kunderna och lyxmärket Versace erbjuder tapeter som garanterar en överdådig atmosfär.

A.S. Création: Gula tapeter för varje stil och rum

A.S. Création tillverkar mer än 6000 tapeter varje år. Deras tapeter pryder väggar runt omkring i världen och märket är känt för sina högkvalitativa tapeter i otroliga vackra designer. A.S. Création samarbetar också med många välkända namn inom mode och designvärlden, vilket resulterar i ett fantastiskt utbud av tapeter i olika stilar. A.S. Création är även väldigt mån om att använda de bästa råvarorna på ett hållbart sätt. Moderniserade produktionstekniker säkerställer en energieffektiv produktion och konstanta kvalitetskontroller säkerställer att dina väggar endast dekoreras med de absolut bästa gula tapeterna.

Köp dina nya glada gula tapeter i vår nätbutik!

Utnyttja BRICOFLOR:s nätbutik för att slippa stressen att gå omkring i butiker. Välj dina nya sprudlande gula tapeter lätt och enkelt från din egen soffa. När du har valt dina nya tapeter kan du utnyttja vår bästa prisgaranti, vilken garanterar att du får högkvalitativa tapeter till det bästa priset. Vår gratis provtjänst ger dig också möjligheten att se hur olika gula tapeter skulle se ut hemma hos dig. Om du har några frågor finns vårt team av experter här för att hjälpa dig. Kontakta oss via e- post, telefon eller vårt kontaktformulär angående vilka som helst frågor gällande våra produkter och tjänster!

Plus icon läsa mera