Turkosa tapeter – Smakfulla och unika väggar

Turkos är en både lugnande och mångsidig färg. Turkosa tapeter hjälper dig att skapa en personlig inredning som är avkoppl…

läsa mera
-46%
origin-claim
1 - 20 av 111 Produkter

Turkosa tapeter för alla rum och stilar

Beroende på vilken slags atmosfär du vill skapa kan du välja mellan ljusare och mörkare turkosa tapeter. Djupare turkosa tapeter påminner många om havet och semestern. De här tapeterna fungerar naturligtvis utmärkt om du vill skapa en maritim känsla, men genom att välja rätt mönster fungerar de lika fint till en klassisk inredning eller till och med Art Decó stilen. Art Decó tapeter är otroligt eleganta! Om du däremot älskar den avskalade skandinaviska inredningsstilen är turkosa tapeter i pastellnyanser rätt val. De hämtar färg till utrymmet, samtidigt som färgvärlden förblir harmonisk och skön. 

Du behöver inte heller nöja dig med en färg i din inredning! Turkosa tapeter ser otroligt vackra ut kombinerade med varmare färger som orange och terrakotta. Ett perfekt komplement till en inredning i de här tonerna är mörkgröna växter. Kombinationen av de här tre skapar en lyxig men hemtrevlig atmosfär! Turkosa barocktapeter är också väldigt vackra, om du älskar historia och elegans. 

För en mer lekfull inredning är turkosa tapeter i 70-tals stil fantastiska. De här charmiga vintage tapeterna bidrar till en unik och personlig inredning. Geometriska tapeter har även en viss lekfullhet, men de har i sin tur ett mer strukturerat utseende. 

Turkosa tapeter i olika material – Egenskaper och skötsel

Tapeters material påverkar både hur de ser ut och hur de ska skötas samt hängas upp. Olika material passa olika behov, så det är alltså inte endast mönstret eller stilen på tapeten som avgör vilka turkosa tapeter är det bästa valet för ditt utrymme. När det gäller tapeters material skiljer man alltid på stödmaterialet och ytmaterialet. Stödmaterialet är det som finns på baksidan av tapeten, alltså sidan som fästs på väggen. Ytmaterialet är alltså då det materialet som avgör hur tapeten ser ut och hur den ska skötas. 

Som stödmaterial för dina nya turkosa tapeter kan du välja mellan papper och non-woven. Papperstapeter är inte endast väldigt förmånliga, utan de andas också otroligt bra, vilket bidrar till en bra inomhusluft. Non-woventapeter är i sin tur mycket robusta och hållbara. Dessutom är de väldigt lätta att tapetsera! Non-woventapeter är tillverkade av textil- och cellulosafibrer, vilket gör att de tål fukt och kan därför hängas upp också i kök och badrum. De är inte heller lättantändliga, vilket såklart är en stor fördel. Om du i framtiden vill byta tapeter är non-woventapeter väldigt lätta att ta bort!

Vinyltapeter: Hållbara turkosa tapeter

Vinyltapeternas motiv ser otroligt realistiska ut, vilket är tack vare vinylen som värms upp och skummas flera gånger innan den läggs på en non-wovenrygg. Motiven ser ut att vara så nära att man nästan kan röra dem! Vinyltapeterna är inte bara snygga, utan också otroligt reptåliga och slitstarka, vilket såklart är viktigt. Om vinyltapeter blir smutsiga kan du lätt rengöra dem med en fuktig svamp. De har också en hög färgintensitet och ljusäkthet, vilket gör att de lämpar sig utmärkt till att hängas i rum som får mycket solljus. Dina turkosa tapeter kommer alltså att hålla sina vackra färger oavsett var du väljer att hänga dem! Turkosa vinyltapeter är även lämpliga för badrum och kök. Det är dock viktigt att ventilera badrummet regelbundet om du väljer att hänga dina turkosa vinyltapeter där. 

Strukturtapeter: Förmånligt och snyggt

Strukturtapeter är det förmånligare alternativet. Med strukturtapeter kan du välja non-woven eller papper som stödmaterial. Strukturtapeter med non-wovenrygg har också ofta en vinylbeläggning, som dock inte har behandlats lika detaljerat som på en vinyltapet. Därför är inte de här strukturerade tapeterna riktigt lika slitstarka, men lämpar sig ändå utmärkt att hängas i rum som utsätts för konstant solljus tack vare deras höga ljusäkthet. De kan också rengöras noggrant.

Tapetseringsinstruktioner för dina nya turkosa tapeter

Beroende på vilket material dina tapeter är gjorda av skiljer sig tapetseringsmetoderna även lite från varandra. Oavsett vilket material du har valt är ändå förberedelserna och de första stegen desamma.

Börja med att kontrollera att väggarna är torra och släta, eftersom ojämnheter senare kan synas på tapeten. Du bör också såklart först mäta dina väggar innan du beställer dina nya turkosa tapeter i vår nätbutik, så att du vet hur många rullar du behöver. Vi rekommenderar också att du beställer en extra rulle om några misstag skulle ske under tapetseringen och det skulle behövas en extra remsa eller två, i synnerhet om du väljer en mönstrad tapet med ett förskjutet mönsterpass! Använd följande redskap för att hänga upp dina nya turkosa tapeter:

Lim, hink, en pinne för att blanda limmet, penna, kniv eller sax, tapetseringsbord,

tapetborste och kvast, stege, tumstock, vattenpass och skarvrulle.

När du tapetserar rekommenderar vi att klippa tapetremsorna i rätt storlek med cirka fem centimeter extra i både övre och nedre kanten. Den extra biten kan du sedan klippa av exakt längs med väggen. Försök också att blanda limmet så att det inte blir några klumpar, eftersom de sedan kan synas i tapeten.

Non-woventapeter – Turkosa tapeter som är lätta och snabba att tapetsera

Non-woventapeter har inte bara ideala egenskaper, utan de är också extremt lätta att hänga upp. Tapetremsorna behöver inte blötläggas, utan du kan applicera limmet direkt på väggen. Använd en tapetborste för att applicera limmet så jämnt som möjligt på väggen. Applicera dock inte ännu lim på hela väggen, då hinner det torka för snabbt. Placera den första tapetremsan vid kanten av väggen och taket. Använd en tapetborste eller -svamp för att jämna ut remsan uppifrån ned. Efter det kan du skära eller klippa bort överflödiga bitar. Fortsätt sedan på samma sätt med resten av tapetremsorna, men håll hela tiden koll på att tapeten läggs så att motivet blir rätt. Kom också ihåg att så snabbt som möjligt torka bort överflödigt lim från tapeterna. Du kan jämna skarvar mellan remsorna med en skarvrulle.

Turkosa papperstapeter – Ett perfekt slutresultat kräver noggrannhet

Att hänga upp papperstapeter kräver lite mera arbete och noggrannhet, eftersom tapetremsorna först måste blötläggas, vilket i sin tur leder till att tapeten tappar sin robusthet och kan lättare gå sönder. Det lönar sig alltså att vara försiktig! Blötläggningstiden för de enskilda remsorna är ca. fem till tio minuter

Börja med att använda penseln för att täcka den första tapetremsan med lim. Var noga med att inte använda för mycket lim och försök att använda ungefär samma mängd på alla remsor! Vik sedan tapetremsan till ett litet paket, och kom ihåg att alltid lägga insida mot insida och utsida mot utsida. Under tiden en remsa blötläggs kan du börja med nästa. När du börjar hänga tapeterna ska du placera den första remsan vid kanten av väggen och taket i ett övre hörn i badrummet där du vill börja. Borsta remsan med en tapetborste och börja uppifrån. Borsta sedan den nedre delen när du är säker på att den övre delen verkligen sitter fast ordentligt. Fortsätt på samma sätt med resten av tapetremsorna, men håll koll på att motivet läggs rätt hela tiden. Torka bort överflödigt lim så snabbt som möjligt från dina nya turkosa tapeter! Du kan jämna skarvar med en skarvrulle.

Genom att följa de här stegen kan du smidigt hänga upp turkosa papperstapeter!

Turkosa tapeter av kända tillverkare – Fantastisk design och hög kvalitet

En mängd otroliga tapettillverkare ser till att dina väggar dekoreras med de absolut bästa turkosa tapeterna. I vår nätbutik hittar du ett brett sortiment av turkosa tapeter i olika nyanser och stilar av några av de bästa varumärkena. De har alla sin egen stil och erbjuder därför en variation av turkosa tapeter för alla stilar. A.S. Création är till exempel en världskänd tapettillverkare vars tapeter är kända för deras höga kvalitet och eleganta design. Livingwalls är i sin tur ett ungt varumärke vars tapeter är både moderna och innovativa! 

Livingwalls: Högkvalitativa moderna turkosa tapeter

Livingwalls är ett relativt ungt märke, men har redan lyckats med att etablera ett namn för sig på marknaden. Deras designer är perfekta för ett modernt hem! Livingwalls turkosa tapeter är helt klart ett fantastiskt element att tillägga i inredningen! Dessutom satsar märket på en miljövänlig produktion, vilket naturligtvis är väldigt viktigt. 

Köp turkosa tapeter nu från BRICOFLOR och ge ditt utrymme en make-over!

Bekanta dig med vårt breda utbud av turkosa tapeter i vår nätbutik. Att omvandla ett utrymme har aldrig varit lättare! Nya turkosa tapeter ger dina gamla möbler och inredningsdetaljer ett nytt liv. Du behöver inte förnya hela inredningen, utan en enkel sak som tapeter hjälper dig skapa den atmosfär du vill ha!

Om du har svårt att föreställa dig hur en viss tapet skulle se ut i ditt utrymme rekommenderar vi vår gratis provtjänst. När du sedan har bestämt dig för vilken tapet är det perfekta valet för dig kan du dra nytta av vår bästa prisgaranti, vilket garanterar dig att du får din favoritprodukt till det lägsta möjliga priset. Om du har ett större renoveringsprojekt på kommande och behöver stora mängder turkosa tapeter kan du kontakta oss och be om ett individuellt erbjudande. 

Våra experter finns också tillgängliga för dig om du har frågor om turkosa tapeter eller vad som helst annat gällande våra produkter och tjänster! Du kan kontakta oss via e-post, telefon eller vårt kontaktformulär. Vi ser framemot att höra från dig!

Plus icon läsa mera