Tapeter för hemmakontoret – Öka koncentrationen och låt idéerna flöda

En inspirerande arbetsmiljö är otroligt viktig för både motivationen och välmåendet. Med tapeter för hemmakontoret kan du …

läsa mera
-80%
origin-claim
-75%
origin-claim
20 / 282 Produkter

Tapeter för hemmakontoret – Gör utrymmet personligt och trivsamt

Hemmakontoret är ett rum som lätt kan glömmas, man sätter dit det nödvändiga som ett arbetsbord och en stol, men tänker inte desto mer på inredningen. Att göra hemmakontoret trivsamt är ändå lika viktigt som vilket som helst annat rum. Det är utrymmet var du ska spendera en stor del av din dag och dessutom kunna koncentrera dig. 

Tapeter för hemmakontoret är ett lätt och snyggt sätt att göra detta viktiga utrymme trevligt att vistas i. Enfärgade tapeter är till exempel utmärkta om du är ute efter något som livar upp hemmakontoret men ändå är enkelt och stilrent. Om du längtar efter något lite mer har vi ett brett utbud av fantastiska mönstrade tapeter också! Alla olika slags tapeter för hemmakontoret bidrar till en seriös, men kreativ känsla. Gör ditt hemmakontor till ett motiverande utrymme var du kan utveckla dina idéer och arbeta koncentrerat med hjälp av tapeter för hemmakontoret!

Välj rätt tapeter för hemmakontoret

Det är viktigt att man håller i åtanke stämningen man vill uppnå i rummet när man väljer tapeter för hemmakontoret. Du vill att atmosfären ska vara lugn och harmonisk. Därför lönar det sig inte att hänga upp tapeter med alltför rastlösa färger eller mönster där. Däremot är tapeter för hemmakontoret med subtila mönster i avkopplande färger som utstrålar professionalitet riktningen det lönar sig att välja. Det betyder dock inte att tapeterna behöver vara tråkiga, välj helt enkelt de som uttrycker din stil!

Enfärgade tapeter för hemmakontoret

Olika färger har olika psykologiska effekter på oss. Om du önskar att göra hemmakontoret luftigt och öppet kan blåa tapeter vara rätt val. Blått har även en lugnande effekt på oss. Ifall du vill skapa en väldigt glad och upplyftande atmosfär är gula tapeter perfekta! Tapeter i dovare gröna nyanser gör hemmakontoret i sin tur till ett utrymme som ger ett professionellt intryck. Neutrala färger som vitt och beige är naturligtvis även strålande val! 

Mönstrade tapeter för hemmakontoret – Uttryck din stil

För en officiell men trivsam atmosfär är till exempel tapeter med klassiska mönster som ränder eller snygga geometriska tapeter bra alternativ. De bidrar till en imponerande inredning som säkert kommer att göra dina arbetsdagar mer inspirerande! Om du föredrar något mjukare är blommiga tapeter även utmärkta för hemmakontor. De hämtar lite av naturen in i vardagen! 

Tapeter för hemmakontoret i olika material

Tapeter för hemmakontoret finns inte endast i en mängd olika designer och stilar, utan de tillverkas också av olika material. Beroende på var du tänker hänga upp tapeten lämpar sig vissa material bättre än andra. Man skiljer alltid på tapeters stödmaterial och ytmaterial. Som stödmaterial kan du välja mellan papper och non-woven. Det finns också olika ytmaterial. 

Tapeter som har en non-wovenrygg (stödmaterialet) är lätta och snabba att hänga upp. När du hänger upp den här typens tapeter behöver du inte blötlägga tapetremsorna innan du hänger upp dem, utan du kan applicera limmet direkt på väggen, vilket underlättar processen en hel del. Dessutom är non-woventapeter extremt hållbara och robusta. Papperstapeter har även många fördelar. De är ett förmånligare alternativ och miljövänliga. 

Vinyltapeter: Tapeter för hemmakontoret som håller och imponerar

Vinyltapeter är ett utmärkt tapetval. De är av väldigt hög kvalitet och otroligt slitstarka, du kan alltså njuta av dina vackra tapeter år efter år. Du behöver inte heller oroa dig för att de vackra färgerna ska blekna. Vinyltapeter har nämligen en utmärkt ljusäkthet, vilket kan vara positivt eftersom hemmakontor ofta har mycket naturligt ljus. Vinylen värms även upp och skummas flera gånger, vilket resulterar i fantastiskt snygga motiv. Om det råkar komma någon fläck på tapeten gör det inte heller något. Du kan lätt rengöra den försiktigt med en fuktig trasa. 

Strukturtapeter: Mångsidiga tapeter för hemmakontor

Strukturtapeter är precis som vinyltapeter väldigt högkvalitativa. Den unika strukturen som strukturtapeter har skapats av skummad vinyl. Däremot är vinyltapeternas yta mer kompakt. Det betyder att strukturtapeter inte är lika robusta och att de kräver lite mer vård. Även strukturtapeter har dock en utmärkt ljusäkthet och färgintensitet. Som stödmaterial till strukturtapeter kan man välja antingen papper eller non-woven. 

Omvandla ditt hemmakontor på nolltid - Tapetseringsinstruktioner

Beroende på vilket material dina tapeter är gjorda av skiljer sig tapetseringsmetoderna även lite från varandra. Oavsett vilket material du har valt är ändå förberedelserna och de första stegen desamma.

Börja med att kontrollera att väggarna är torra och släta, eftersom ojämnheter senare kan synas på tapeten. Du bör också såklart först mäta dina väggar innan du beställer dina nya tapeter för hemmakontor i vår nätbutik, så att du vet hur många rullar du behöver. Vi rekommenderar också att du beställer en extra rulle om några misstag skulle ske under tapetseringen och det skulle behövas en extra remsa eller två, i synnerhet om du väljer en mönstrad tapet med ett förskjutet mönsterpass! Använd följande redskap för att hänga upp dina nya tapeter:

Lim, hink, en pinne för att blanda limmet, penna, kniv eller sax, tapetseringsbord,

tapetborste och kvast, stege, tumstock, vattenpass och skarvrulle.

När du tapetserar rekommenderar vi att klippa tapetremsorna i rätt storlek med cirka fem centimeter extra i både övre och nedre kanten. Den extra biten kan du sedan klippa av exakt längs med väggen. Försök också att blanda limmet så att det inte blir några klumpar, eftersom de sedan kan synas i tapeten.

Beroende på vilket stödmaterial dina tapeter har skiljer sig stegen efter de här lite från varandra. 

Instruktioner för non-woventapeter

Efter att du har klippt tapetremsorna ska du göra så här:

Använd en tapetborste för att applicera limmet så jämnt som möjligt på väggen. Applicera dock inte ännu lim på hela väggen, då hinner det torka för snabbt. Placera den första tapetremsan vid kanten av väggen och taket. Använd en tapetborste eller -svamp för att jämna ut remsan uppifrån ned. Efter det kan du skära eller klippa bort överflödiga bitar. Fortsätt sedan på samma sätt med resten av tapetremsorna, men håll hela tiden koll på att tapeten läggs så att motivet blir rätt. Kom också ihåg att så snabbt som möjligt torka bort överflödigt lim från tapeterna. Du kan jämna skarvar mellan remsorna med en skarvrulle.

Instruktioner för papperstapeter 

Papperstapeter är mer ömtåliga än non-woventapeter, vilket betyder att man måste vara försiktigare när man hänger upp dem. Dessutom måste de blötläggas först, du kan alltså inte lägga limmet direkt på väggen. Det är viktigt att försöka hålla blötläggningstiden så lika som möjligt för alla remsor. Blötläggningstiden för de enskilda remsorna är ca. fem till tio minuter

Börja med att använda penseln för att täcka den första tapetremsan med lim. Var noga med att inte använda för mycket lim och försök att använda ungefär samma mängd på alla remsor! Vik sedan tapetremsan till ett litet paket, och kom ihåg att alltid lägga insida mot insida och utsida mot utsida. Under tiden en remsa blötläggs kan du börja med nästa. När du börjar hänga tapeterna ska du placera den första remsan vid kanten av väggen och taket i ett övre hörn i rummet där du vill börja. Borsta remsan med en tapetborste och börja uppifrån. Borsta sedan den nedre delen när du är säker på att den övre delen verkligen sitter fast ordentligt. Fortsätt på samma sätt med resten av tapetremsorna, men håll koll på att motivet läggs rätt hela tiden. Torka bort överflödigt lim så snabbt som möjligt från dina nya tapeter! Du kan jämna skarvar med en skarvrulle.

Tapeter för hemmakontoret av de bästa tillverkarna

När det gäller tapeter ska man inte behöva kompromissa på varken designen eller kvaliteten. Därför består vårt utbud av tapeter för hemmakontoret av de bästa tapettillverkarna som finns. De ser både otroliga ut och är av utmärkt kvalitet. De här tillverkarna erbjuder dessutom tapeter i olika stilar för alla olika inredningssmaker.

A.S. Création – Tapeter för hemmakontoret för alla stilar

A.S Création är en av världens bästa tapettillverkare med lång erfarenhet. Deras tapeter är av verkligen hög kvalitet och designen på dem är extraordinär. A.S. Création samarbetar även med många andra kända varumärken och designers, vilket garanterar ett brett utbud av unika tapeter. Företaget är också väldigt mån om innovation och en hållbar produktion. 

Satsa på ett av de viktigaste rummen och beställ nya tapeter för hemmakontoret nu! 

På BRICOFLOR vill vi erbjuda både förstklassiga produkter men även den bästa möjliga servicen. Du kan bekanta dig med vårt utbud av olika slags tapeter för hemmakontoret i lugn och ro. När du sedan har hittat dina favoriter kan du lätt och smidigt beställa hem dem. Du drar även alltid nytta av vår bästa prisgaranti, vilket betyder att du får dina nya tapeter för hemmakontoret till det bästa priset. Om du känner dig osäker på vilka tapeter skulle passa i ditt utrymme rekommenderar vi att du använder dig av vår gratis provtjänst. 

Om du har ett stort projekt på kommande och behöver större kvantiteter tar vi gärna fram ett individuellt erbjudande till dig, du behöver bara kontakta vår kundtjänst. Du kan såklart också kontakta oss med andra frågor, förslag och ärenden gällande våra produkter och tjänster. Det är bara att ringa, skicka e-post eller kontakta oss via vårt kontaktformulär. Vår sakkunniga personal hjälper dig med allt!

Plus icon läsa mera