Orientaliska tapeter – Vackra mönster och härliga färger

Orientaliska tapeters mönster imponerar alltid. De detaljrika, färggranna tapeterna lyfter vilken som helst inredning till…

läsa mera
1 - 20 av 70 Produkter

Orientaliska tapeter för olika inredningsstilar

De orientaliska tapeternas otroliga färger skapar en spännande och lekfull helhet med de underbara mönstren. Orientaliska tapeter lyfter även fram möbler på ett härligt sätt! De är ideala för inredningar i shabby chic-stilen till exempel, och ser otroliga ut kombinerade med vintagemöbler. 

Många av de orientaliska tapeterna dekoreras av mandalamönster som bidrar till en avkopplande och lugn atmosfär. I de indiska religionerna används mandalamönster som meditationshjälp till och med! Om du vill skapa en subtilt romantisk känsla är blommiga tapeter med orientaliska mönster ett härligt alternativ. 

Om du vill ha orientaliska tapeter i sovrummet är modeller med fjädermönster ett säkert kort. De gör rummet lätt och luftigt, vilket naturligtvis är viktigt i sovrummet. Du kan bekanta dig med olika slags sovrumstapeter i vår nätbutik! Tapeter med mönster som efterliknar orientaliska kakel passar i sin tur särskilt bra i köket och badrummet. De smakfulla mosaikdesignerna skapar ett djup och en inspirerande atmosfär. 

Materialval för orientaliska tapeter

Du har några olika materialval när det kommer till orientaliska tapeter. Olika material passar för olika utrymmen och syften, samt har olika utseenden. Det är bra att börja genom att skilja på stödmaterial och ytmaterial. Som stödmaterial kan du välja antingen papper eller non-woven, den senare nämnda är något mer robust. Non-woventapeter är svårt antändliga, och tål fukt bättre. De är alltså lämpliga att hänga i fuktiga utrymmen som badrum och kök. Dessutom är det lättare att hänga non-woventapeter eftersom du kan applicera limmet direkt på väggen.

Papperstapeter är däremot ett förmånligare alternativ. De imponerar inte bara med sitt pris, utan de är också ett väldigt hållbart alternativ. De andas också väldigt bra, vilket gör inomhusluften bra. Ytan på moderna tapeter kan skilja sig också, vinyl som ytmaterial garanterar till exempel en väldigt slitstark och hållbar tapet. 

Vinyltapeter – Orientaliska tapeter som håller och ser fantastiska ut

Om du väljer vinyltapet har du valt en av de tuffaste och starkaste tapeterna. Orientaliska tapeter gjorda av vinyl ser otroligt bra ut och är också rep- och stöttåliga. Vinylen värms upp och skummas flera gånger, innan den appliceras på non-wovenryggen. Den här typens tapeter passar utmärkt att användas i badrum och kök, eftersom den går att tvätta och är vattentät. Det är dock viktigt att komma ihåg att lufta badrummet regelbundet om du väljer att hänga en snygg modern tapet i vinyl där. 

Vinyltapeter har också en utmärkt ljusäkthet, så du behöver inte oroa dig för hur mycket naturligt ljus tapeten utsätts för. Den kommer att behålla sina vackra färger och du kommer att få njuta av dem länge! Tack vare vinyltapeters non-wovenrygg är de inte endast lätta att hänga upp på väggen, utan också lätta att ta bort om du bestämmer dig för att testa på något nytt i tapetväg i framtiden!

Strukturtapeter – En mängd olika alternativ

Med strukturtapeter kan du välja non-woven eller papper som stödmaterial. Strukturerade orientaliska tapeter har också en vinylbeläggning, som dock inte har behandlats lika detaljerat som på en vinyltapet. Därför är inte strukturtapeter riktigt lika slitstarka, men lämpar sig ändå utmärkt att hängas i rum som utsätts för konstant solljus. De kan också rengöras noggrant. 

Häng orientaliska tapeter 

Beroende på vilket stödmaterial du har valt till dina nya orientaliska tapeter, skiljer sig metoderna för hur de ska hängas upp lite. När du ska hänga upp en non-woventapet kan du applicera limmet direkt på väggen. När du ska hänga upp en papperstapet måste du däremot applicera limmet på själva tapetremsorna. Oavsett vilket material du har valt behöver du bara standardredskapen för att hänga upp dina nya orientaliska tapeter! Till standardredskapen hör: Lim, hink, en pinne för att blanda limmet, penna, kniv eller sax, tapetseringsbord, tapetborste och kvast, stege, tumstock, vattenpass och skarvrulle.

Innan du beställer dina nya orientaliska tapeter i vår nätbutik bör du även mäta dina väggar såklart. Kom ihåg att också kolla om dina nya tapeter har rak mönsterpassning, förskjuten mönsterpassning eller ingen alls. Om du har valt en tapet med förskjuten mönsterpassning rekommenderar vi speciellt att beställa en extra rulle, ifall några små misstag skulle ske under tapetseringen. I regel är tapetrullarna så kallade eurorullar, vilket betyder att de är 10,05 meter långa och 0,53 meter breda. Det finns naturligtvis även tapetrullar som inte är i samma mått, så det lönar sig att kolla innan du beställer nya orientaliska tapeter. 

När du tapetserar rekommenderar vi att klippa tapetremsorna i rätt storlek med cirka fem centimeter extra både på övre och nedre sidan. Den extra biten kan du sedan klippa av exakt längs med väggen. Innan du börjar tapetsera lönar det sig att se till att väggarna är så släta och torra som möjligt, samt att försöka blanda limmet så att det inte blir några klumpar.

Att hänga upp non-woventapeter är lätt och smidigt

Non-woventapeter har inte bara ideala egenskaper, utan de är också extremt lätta att hänga upp. Tapetremsorna behöver inte blötläggas, utan du kan applicera limmet direkt på väggen.

 1. Använd en tapetborste för att applicera limmet så jämnt som möjligt på väggen. Applicera dock inte ännu lim på hela väggen, då hinner det torka för snabbt. 
 2. Placera den första tapetremsan vid kanten av väggen och taket. 
 3. Använd en tapetborste eller -svamp för att jämna ut remsan uppifrån ned. Efter det kan du skära eller klippa bort överflödiga bitar. 
 4. Fortsätt sedan på samma sätt med resten av tapetremsorna, men håll hela tiden koll på att tapeten läggs så att motivet blir rätt. Kom också ihåg att så snabbt som möjligt torka bort överflödigt lim från tapeterna. 
 5. Du kan jämna skarvar mellan remsorna med en skarvrulle.

Häng upp orientaliska papperstapeter – Noggrannhet är nyckeln

Att hänga upp papperstapeter kräver lite mera arbete och noggrannhet, eftersom tapetremsorna först måste blötläggas, vilket i sin tur leder till att tapeten tappar sin robusthet och kan lättare gå sönder. Det lönar sig alltså att vara försiktig! Blötläggningstiden för de enskilda remsorna är ca. fem till tio minuter.

 1. Börja med att använda penseln för att täcka den första tapetremsan med lim. Var noga med att inte använda för mycket lim och försök att använda ungefär samma mängd på alla remsor! 
 2. Vik sedan tapetremsan till ett litet paket, och kom ihåg att alltid lägga insida mot insida och utsida mot utsida. Under tiden en remsa blötläggs kan du börja med nästa.
 3. När du börjar hänga tapeterna ska du placera den första remsan vid kanten av väggen och taket i ett övre hörn i badrummet där du vill börja. 
 4. Borsta remsan med en tapetborste och börja uppifrån. Borsta sedan den nedre delen när du är säker på att den övre delen verkligen sitter fast ordentligt. 
 5. Fortsätt på samma sätt med resten av tapetremsorna, men håll koll på att motivet läggs rätt hela tiden. 
 6. Torka bort överflödigt lim så snabbt som möjligt från dina nya orientaliska tapeter! Du kan jämna skarvar med en skarvrulle.

Högkvalitativa och snygga orientaliska tapeter av kända tillverkare

I vår nätbutik hittar du orientaliska tapeter av de bästa tapettillverkarna som finns. Med orientaliska tapeter av välkända märken kan du skapa en unik inredning. Orientaliska tapeter kännetecknas av de olika härliga mönstren som blommönster och mandala. A.S. Création är till exempel ett märke vars tapeter alltid imponerar med både designen och kvalitén, och deras orientaliska tapeter är inget undantag. 

A.S. Création – Orientaliska tapeter för varje rum och stil

A.S. Créations tapeter hänger på väggar i hem runt omkring hela världen. Det här internationellt kända varumärket skapar år efter år några av de hetaste tapettrenderna och kvalitén på deras moderna tapeter är fantastisk. Dessutom erbjuder A.S. Création ett väldigt mångsidigt utbud av orientaliska tapeter, så alla hittar säkert något som passar den egna smaken. Bland annat är deras djungeltapeter och Art Decó tapeter otroligt fina! 

Uppdatera dina väggar med orientaliska tapeter från BRICOFLOR nu!

Dekorera dina väggar med trendiga mönster och färger, beställ nya orientaliska tapeter nu från BRICOFLOR! Du kan bekanta dig med vårt breda utbud i lugn och ro hemma. När du har hittat dina favoriter drar du alltid nytta av vår bästa prisgaranti, vilket betyder att du får dina nya tapeter till det bästa priset. Om du behöver en större mängd tapeter kan du kontakta oss och be om ett individuellt erbjudande av oss.

Du kan också kontakta vår sakkunniga kundtjänst gällande andra frågor, förfrågningar och förslag gällande våra tjänster och produkter. Kontakta oss via e-post, telefon eller vårt kontaktformulär. Vi ser fram emot att höra från dig!

Plus icon läsa mera