Röda tapeter – Slående väggdesign

Röda tapeter är det perfekta valet om du vill skapa en varm och trivsam atmosfär. Det finns dessutom otaliga nyanser av rö…

läsa mera
-80%
origin-claim
-83%
origin-claim
-80%
origin-claim
-53%
origin-claim
20 / 121 Produkter

Röda tapeter – En livlig och stark färg

Röda tapeter är perfekta för utrymmen som du vill att ska ha en livlig och dynamisk känsla. Olika nyanser av rött bidrar även till en väldigt harmonisk inredning, så du ska inte vara rädd för att använda färgen i inredning! Rosa tapeter är även ett härligt alternativ, om du vill ha mer subtila färger i ett utrymme. 

Barocktapeter i rött skapar i sin tur en extremt kunglig och mäktig känsla i ett rum. Kombinerat med stora trämöbler har de en otroligt slående effekt. Om du är ute efter att skapa en mer naturlig inredning är till exempel tapeter med tegelstensmotiv utmärkta. De ger även ett urbant utseende till utrymmet. För en mer mjuk och romantisk inredning är naturligtvis blommiga tapeter otroligt vackra. 

Röda tapeter – Materialval

Röda tapeter finns inte endast i en mängd olika designer och stilar, utan de tillverkas också av olika material. Beroende på var du tänker hänga upp tapeten lämpar sig vissa material bättre än andra. Man skiljer alltid på tapeters stödmaterial och ytmaterial. Som stödmaterial kan du välja mellan papper och non-woven. Det finns också olika ytmaterial.

Tapeter som har en non-wovenrygg (stödmaterialet) är lätta och snabba att hänga upp. När du hänger upp den här typens tapeter behöver du inte blötlägga tapetremsorna innan du hänger upp dem, utan du kan applicera limmet direkt på väggen, vilket underlättar processen en hel del. Dessutom är non-woventapeter extremt hållbara och robusta. Papperstapeter har även många fördelar. De är ett förmånligare alternativ och miljövänliga. 

Vinyltapeter: Hållbara och snygga röda tapeter

Vinyltapeter är ett utmärkt tapetval. De är av väldigt hög kvalitet och otroligt slitstarka, du kan alltså njuta av dina vackra röda tapeter år efter år. Du behöver inte heller oroa dig för att de färgerna ska blekna. Vinyltapeter har nämligen en utmärkt ljusäkthet. Vinylen värms även upp och skummas flera gånger, vilket resulterar i fantastiskt snygga tapeter. Om det råkar komma någon fläck på tapeten gör det inte heller något. Du kan lätt rengöra den försiktigt med en fuktig trasa. 

Strukturtapeter: Eleganta röda tapeter

Strukturtapeter är precis som vinyltapeter väldigt högkvalitativa. Den unika strukturen som strukturtapeter har skapas av skummad vinyl. Däremot är vinyltapeternas yta mer kompakt. Det betyder att strukturtapeter inte är lika robusta och att de kräver lite mer vård. Även strukturtapeter har dock en utmärkt ljusäkthet och färgintensitet. Som stödmaterial till strukturtapeter kan man välja antingen papper eller non-woven. 

Häng upp dina röda tapeter lätt och smidigt med de här instruktionerna

Beroende på vilket material dina tapeter är gjorda av skiljer sig tapetseringsmetoderna även lite från varandra. Oavsett vilket material du har valt är ändå förberedelserna och de första stegen desamma.

Börja med att kontrollera att väggarna är torra och släta, eftersom ojämnheter senare kan synas på tapeten. Du bör också såklart först mäta dina väggar innan du beställer dina nya  röda tapeter i vår nätbutik, så att du vet hur många rullar du behöver. Vi rekommenderar också att du beställer en extra rulle om några misstag skulle ske under tapetseringen och det skulle behövas en extra remsa eller två, i synnerhet om du väljer en mönstrad tapet med ett förskjutet mönsterpass! Använd följande redskap för att hänga upp dina nya röda tapeter:

Lim, hink, en pinne för att blanda limmet, penna, kniv eller sax, tapetseringsbord,

tapetborste och kvast, stege, tumstock, vattenpass och skarvrulle.

När du tapetserar rekommenderar vi att klippa tapetremsorna i rätt storlek med cirka fem centimeter extra i både övre och nedre kanten. Den extra biten kan du sedan klippa av exakt längs med väggen. Försök också att blanda limmet så att det inte blir några klumpar, eftersom de sedan kan synas i tapeten.

Beroende på vilket stödmaterial dina tapeter har skiljer sig stegen efter de här lite från varandra. 

Instruktioner för non-woventapeter

Efter att du har klippt tapetremsorna ska du göra så här:

Använd en tapetborste för att applicera limmet så jämnt som möjligt på väggen. Applicera dock inte ännu lim på hela väggen, då hinner det torka för snabbt. Placera den första tapetremsan vid kanten av väggen och taket. Använd en tapetborste eller -svamp för att jämna ut remsan uppifrån ned. Efter det kan du skära eller klippa bort överflödiga bitar. Fortsätt sedan på samma sätt med resten av tapetremsorna, men håll hela tiden koll på att tapeten läggs så att motivet blir rätt. Kom också ihåg att så snabbt som möjligt torka bort överflödigt lim från tapeterna. Du kan jämna skarvar mellan remsorna med en skarvrulle.

Instruktioner för papperstapeter 

Papperstapeter är mer ömtåliga än non-woventapeter, vilket betyder att man måste vara försiktigare när man hänger upp dem. Dessutom måste de blötläggas först, du kan alltså inte lägga limmet direkt på väggen. Det är viktigt att försöka hålla blötläggningstiden så lika som möjligt för alla remsor. Blötläggningstiden för de enskilda remsorna är ca. fem till tio minuter

Börja med att använda penseln för att täcka den första tapetremsan med lim. Var noga med att inte använda för mycket lim och försök att använda ungefär samma mängd på alla remsor! Vik sedan tapetremsan till ett litet paket, och kom ihåg att alltid lägga insida mot insida och utsida mot utsida. Under tiden en remsa blötläggs kan du börja med nästa.

När du börjar hänga tapeterna ska du placera den första remsan vid kanten av väggen och taket i ett övre hörn i badrummet där du vill börja. Borsta remsan med en tapetborste och börja uppifrån. Borsta sedan den nedre delen när du är säker på att den övre delen verkligen sitter fast ordentligt. Fortsätt på samma sätt med resten av tapetremsorna, men håll koll på att motivet läggs rätt hela tiden. Torka bort överflödigt lim så snabbt som möjligt från dina nya röda tapeter! Du kan jämna skarvar med en skarvrulle.

Röda tapeter av otroliga tillverkare

I vår nätbutik hittar du vackra alternativ av en mängd olika välkända tapettillverkare om du är ute efter röda tapeter. De här tapeterna ser inte endast otroliga ut, utan är även av utmärkt kvalitet. A.S. Création och Livingwalls är ett par av de varumärkena som erbjuder imponerande röda tapeter! 

A.S. Création – Smakfulla röda tapeter 

A.S. Création tillverkar mer än 6 000 tapeter varje år. Deras tapeter pryder väggar runt omkring i världen och märket är känt för sina högkvalitativa tapeter i otroliga vackra designer. A.S. Création samarbetar också med många välkända namn inom mode och designvärlden, vilket resulterar i ett fantastiskt utbud av tapeter i olika stilar. Bland märkets mångsidiga utbud hittar alla helt säkert alternativ som passar deras inredningsstil. 

A.S. Création är även väldigt mån om att använda de bästa råvarorna på ett hållbart sätt. Moderniserade produktionstekniker säkerställer en energieffektiv produktion och konstanta kvalitetskontroller säkerställer att dina väggar endast dekoreras med de absolut bästa röda tapeterna. 

Beställ röda tapeter lätt och smidigt i vår nätbutik!  

Att beställa nya tapeter från BRICOFLOR är otroligt smidigt och lätt. Du kan i lugn och ro bläddra bland vårt härliga sortiment tills du har hittat de röda tapeterna som är perfekta för ditt utrymme. Dessutom drar du såklart även nytta av våra fantastiska tjänster. Du får till exempel nya tapeter till det lägsta priset, tack vare vår bästa prisgaranti. Om du är osäker på vilka röda tapeter som är rätt val för dig kan du använda vår gratis provtjänst. Ifall du behöver stora mängder tapeter kan du även be om ett individuellt erbjudande av oss. 

Du kan naturglitvis även kontakta oss om du har andra frågor, önskemål eller förslag. Våra sakkunniga rådgivare hjälper dig gärna! Du når oss via e-post, telefon eller vårt kontaktformulär.

Plus icon läsa mera