Rosa tapeter – Luftig och lekfull inredning

Rosa tapeter är väldigt mångsidiga och passar de flesta inredningsstilarna! De hjälper dig att skapa ett luftigt och fräsc…

läsa mera
-74%
origin-claim
-62%
origin-claim
-62%
origin-claim
1 - 20 av 195 Produkter

Rosa tapeter för alla utrymmen och stilar

Rosa tapeter passar naturligtvis väldigt bra in i barnrum. Den lekfulla, men lugna färgen skapar ett harmoniskt rum där barnen kan få en god nattsömn och leka i en avkopplande atmosfär. Rosa tapeter passa även lika bra i hemmets alla andra rum! De ser fantastiska ut i både vardagsrum, sovrum och till och med kök eller badrum. Hur coolt är det inte med ett rosa badrum till exempel? Tillägg svartvita detaljer och djupt gröna växter så har du ett otroligt modernt och unikt utrymme. Badrumstapeter är ett lätt och smidigt sätt att förvandla ditt badrums utseende. 

I vår nätbutik hittar du inte endast enfärgade rosa tapeter, utan även varianter med olika mönster och motiv. Till en skandinavisk inredning passar till exempel geometriska tapeter väldigt fint. De är stilrena men ger ändå utrymmet en till dimension och gör inredningen intressant. För dig som är en hopplös romantiker är rosa tapeter med blommor ett utmärkt val! Blommiga tapeter passar perfekt i sovrummet till exempel, var de bidrar till en lugn och harmonisk stämning. 

Rosa tapeter i olika material för olika behov

När det kommer till tapeters material har du också många val. Tapeters stödmaterial och ytmaterial är viktigt att skilja på. Som stödmaterial för dina nya rosa tapeter kan du välja mellan papper och non-woven. Non-woventapeter är väldigt robusta och kan enkelt hängas upp, eftersom limmet ska appliceras på väggen istället för tapeten. Dessutom är tapeter gjorda av non-woven inte lättantändliga och kan enkelt tas bort om du i framtiden vill byta ut dina tapeter. Non-woventapeter har också en hög ljusäkthet, vilket betyder att de passar utmärkt i rum som utsätts för mycket solljus. 

Urvalet av papperstapeter erbjuder dig otroligt många olika färger, mönster och strukturer. Dessutom är de väldigt förmånliga och imponerar med hur bra de andas, vilket säkerställer en bra inomhusluft. Papperstapeter är också miljövänliga. Som ytmaterial till tapeter kan du välja mellan strukturtapet och vinyl. De skiljer sig främst när det kommer till utseende och uppehåll.

Vinytapeter – Högkvalitativa rosa tapeter vars utseende imponerar

Om du väljer en vinyltapet har du valt en av de tuffaste och starkaste tapeterna. Rosa tapeter gjorda av vinyl ser otroligt bra ut och är också rep- och slittåliga. Vinylen värms upp och skummas flera gånger, innan den appliceras på non-wovenryggen. Den här processen garanterar även att motiven på tapeten ser otroliga ut. 

Vinyltapeter har också en utmärkt ljusäkthet, så du behöver inte oroa dig för hur mycket naturligt ljus tapeten utsätts för. De kommer att behålla sina vackra färger och du kommer att få njuta av dem länge! Tack vare vinyltapeters non-wovenrygg är de inte endast lätta att hänga upp på väggen, utan också lätta att ta bort om du bestämmer dig för att testa på något nytt i tapetväg i framtiden! Vinyltapeter är också lätta att rengöra, ta bara helt enkelt en fuktig svamp och skrubba bort fläckarna. Tack vare vinyltapeters vattentålighet och hållbarhet lämpar sig de också för att användas i badrum och kök. Om du bestämmer dig för att hänga upp nya vinyltapeter i badrummet bör du dock se till att det luftas regelbundet.

Strukturtapeter – Förmånliga rosa tapeter 

Strukturtapeter är det förmånligare alternativet. Med strukturtapeter kan du välja non-woven eller papper som stödmaterial. Strukturtapeter med non-wovenrygg har också ofta en vinylbeläggning, som dock inte har behandlats lika detaljerat som på en vinyltapet. Därför är inte de här strukturerade tapeterna riktigt lika slitstarka, men lämpar sig ändå utmärkt att hängas i rum som utsätts för konstant solljus tack vare deras höga ljusäkthet. De kan också rengöras noggrant.

Tapetseringsinstruktioner för dina nya rosa tapeter

Beroende på vilket material dina tapeter är gjorda av skiljer sig tapetseringsmetoderna även lite från varandra. Oavsett vilket material du har valt är ändå förberedelserna och de första stegen desamma.

Börja med att kontrollera att väggarna är torra och släta, eftersom ojämnheter senare kan synas på tapeten. Du bör också såklart först mäta dina väggar innan du beställer dina nya rosa tapeter i vår nätbutik, så att du vet hur många rullar du behöver. Vi rekommenderar också att du beställer en extra rulle om några misstag skulle ske under tapetseringen och det skulle behövas en extra remsa eller två, i synnerhet om du väljer en mönstrad tapet med ett förskjutet mönsterpass! Använd följande redskap för att hänga upp dina nya rosa tapeter:

Lim, hink, en pinne för att blanda limmet, penna, kniv eller sax, tapetseringsbord,

tapetborste och kvast, stege, tumstock, vattenpass och skarvrulle.

När du tapetserar rekommenderar vi att klippa tapetremsorna i rätt storlek med cirka fem centimeter extra i både övre och nedre kanten. Den extra biten kan du sedan klippa av exakt längs med väggen. Försök också att blanda limmet så att det inte blir några klumpar, eftersom de sedan kan synas i tapeten.

Non-woventapeter – Förvandla dina väggar med rosa tapeter på nolltid

Non-woventapeter har inte bara ideala egenskaper, utan de är också extremt lätta att hänga upp. Tapetremsorna behöver inte blötläggas, utan du kan applicera limmet direkt på väggen. Använd en tapetborste för att applicera limmet så jämnt som möjligt på väggen. Applicera dock inte ännu lim på hela väggen, då hinner det torka för snabbt. Placera den första tapetremsan vid kanten av väggen och taket. Använd en tapetborste eller -svamp för att jämna ut remsan uppifrån ned. Efter det kan du skära eller klippa bort överflödiga bitar. Fortsätt sedan på samma sätt med resten av tapetremsorna, men håll hela tiden koll på att tapeten läggs så att motivet blir rätt. Kom också ihåg att så snabbt som möjligt torka bort överflödigt lim från tapeterna. Du kan jämna skarvar mellan remsorna med en skarvrulle.

Häng upp rosa papperstapeter – Noggrannhet är nyckeln

Att hänga upp papperstapeter kräver lite mera arbete och noggrannhet, eftersom tapetremsorna först måste blötläggas, vilket i sin tur leder till att tapeten tappar sin robusthet och kan lättare gå sönder. Det lönar sig alltså att vara försiktig! Blötläggningstiden för de enskilda remsorna är ca. fem till tio minuter

Börja med att använda penseln för att täcka den första tapetremsan med lim. Var noga med att inte använda för mycket lim och försök att använda ungefär samma mängd på alla remsor! Vik sedan tapetremsan till ett litet paket, och kom ihåg att alltid lägga insida mot insida och utsida mot utsida. Under tiden en remsa blötläggs kan du börja med nästa. När du börjar hänga tapeterna ska du placera den första remsan vid kanten av väggen och taket i ett övre hörn i badrummet där du vill börja. Borsta remsan med en tapetborste och börja uppifrån. Borsta sedan den nedre delen när du är säker på att den övre delen verkligen sitter fast ordentligt. Fortsätt på samma sätt med resten av tapetremsorna, men håll koll på att motivet läggs rätt hela tiden. Torka bort överflödigt lim så snabbt som möjligt från dina nya rosa tapeter! Du kan jämna skarvar med en skarvrulle.

Genom att följa de här stegen kan du smidigt hänga upp rosa papperstapeter!

Rosa tapeter av kända tapettillverkare 

I vår nätbutik hittar du en mängd kända märken som tillverkar de mest fantastiska rosa tapeterna. De här tapettillverkarna förstår att utseendet på tapeterna och kvalitén på dem är lika viktiga, och att man inte vill kompromissa med någondera av dem. Smakfulla och högkvalitativa rosa tapeter kan ge ditt utrymme en make-over snabbt och enkelt! A.S. Création är till exempel ett av de fantastiska varumärkena vars rosa tapeter du hittar hos oss som erbjuder något för alla behov och stilar. 

A.S. Création: Smakfulla rosa tapeter 

A.S. Création tillverkar mer än 6 000 tapeter varje år. Deras tapeter pryder väggar runt omkring i världen och märket är känt för sina högkvalitativa tapeter i otroliga vackra  och smakfulla designer. A.S. Création samarbetar också med många välkända namn inom mode och designvärlden, vilket resulterar i ett fantastiskt utbud av tapeter i olika stilar. A.S. Création är även väldigt mån om att använda de bästa råvarorna på ett hållbart sätt. Moderniserade produktionstekniker säkerställer en energieffektiv produktion och konstanta kvalitetskontroller säkerställer att dina väggar endast dekoreras med de absolut bästa rosa tapeterna.

Köp nya rosa tapeter nu i vår nätbutik!

Utnyttja BRICOFLOR:s nätbutik för att slippa stressen att gå omkring i butiker. Välj dina nya härliga rosa tapeter lätt och enkelt från din egen soffa. När du har valt dina nya rosa tapeter kan du utnyttja vår bästa prisgaranti, vilken garanterar att du får högkvalitativa tapeter till det bästa priset. Vår gratis provtjänst ger dig också möjligheten att se hur olika rosa tapeter skulle se ut hemma hos dig i fall du är osäker vilka du borde välja.

Om du har några frågor finns vårt team av experter här för att hjälpa dig. Kontakta oss via e-post, telefon eller vårt kontaktformulär angående vilka som helst frågor gällande våra produkter och tjänster!

Plus icon läsa mera