Svarta tapeter - Mörka tapeter för en otroligt vacker interiör

Med en sensuell dragningskraft ger svarta tapeter en elegans och modern känsla i ditt hem. Svarta tapeter behöver inte enbart…
läsa mera
-74%
origin-claim
-80%
origin-claim
-53%
origin-claim
-75%
origin-claim
-47%
origin-claim
1 - 20 av 194 Produkter

Svarta tapeter: Praktfullt, mystiskt och modernt

Svarta tapeter har en mystisk charm och skapar en elegant atmosfär. Svart är inte en livlös färg som man kan tro - tvärtom har svarta tapeter tendensen att ge liv till din inredning och lyfta fram andra färger tydligare. I vår nätbutik hittar du flera svarta tapeter som istället kan beskrivas som glada och livliga. Kolsvarta tapeter som till exempel fototapeter stenmotiv passar i en modern lägenhet och i kombination med en inredning i metall har du fått till en klassisk industriell inredningsstil som är väldigt trendigt. Du kan även kombinera med vintage möbler för att få till en mer shabby chic stil i ditt hem

Svarta tapeter kan dock göra ditt rum väldigt mörkt, och därför rekommenderar vi att man använder svarta tapeter till accentvägg för att skapa intressanta kontraster. I vår nätbutik kan du hitta enfärgade tapeter i svart, men även andra svarta tapeter i spännande mönster. Barocktapeter har blivit väldigt populärt med en klassiskt historisk stil som samtidigt blir till något modernt som passar i varje hem. Grafiska och geometriska tapeter ger en seriös och ståtlig look till ditt rum, medan häftiga motiv som dödskallar ger en mer ungdomlig touch. Med blommiga tapeter i svart får du till en väldigt snygg komposition av en ömtålig natur och djupt svart elegans.

Material i svarta tapeter

Du kan välja mellan olika typer av material när du har bestämt dig för svarta tapeter. Man kan dela in det i stödmaterial som är baksidan som fästs på väggen och ytmaterial som är det man ser och känner. Man kan ytterligare dela in ytmaterialet i papperstapeter och nonwoven tapeter. Papperstapeter är ett förmånligt alternativ och imponerar med sitt hållbara material som andas.

Nonwoven tapeter kännetecknas av att det går snabbt och lätt att sätta upp tapeten. Svarta nonwoven tapeter är väldigt robust och behåller sin form vilket gör att du kan njuta av tapeterna under en lång tid. Dessa passar även som badrumstapeter eller kökstapeter, eftersom tapeterna är vattentåliga, brandsäkra och gjort på ett material som andas bra. Om du skulle vilja byta till några andra svarta tapeter från vår nätbutik kan du lätt ta bort svarta tapeter från din vägg.

Vinyltapeter i svart

Vinyltapeter är gjorda av vinyl som hettats upp och skummat flera gånger för att sen applicera på en nonwoven rygg. Det här gör att dina nya svarta tapeter tål att skrubbas, stötar och vatten. Eftersom vinyl är vattentåligt gör sig vinyltapeter väldigt bra i badrum och kök. Dock bör man vara noga med att lufta rummet ofta för att undvika långvarig fukt. Vinyltapeter håller även färgen väldigt bra tack vare en bra ljusbeständighet, vilket betyder att solen kan skina på dina nya svarta tapeter utan problem.

Svarta strukturtapeter

Ryggen på strukturtapeter är gjord av nonwoven eller papper, vilket gör att du kan välja mellan en lätt installation av dina tapeter och förmånliga tapeter. Vissa strukturtapeter har ett toppskikt av vinyl, som gör att svarta tapeter är mer robusta. Dock har inte vinylen i strukturtapeter behandlats lika mycket som en vinyltapet vilket betyder att strukturtapeten är mindre hållbar än vinyltapeter. Du kan ändå lätt rengöra strukturtapeter försiktigt med en våt handduk.

Se inte svart: Det är mer än bara svarta tapeter

Om du själv vill tapetsera dina väggar med svarta tapeter är det lätt att göra med hjälp av några händiga verktyg som du hittar under kategorin “Tillbehör” i vår nätbutik. Beroende på stödmaterialet i dina svarta tapeter kan det finnas vissa skillnader i hur man tapetserar. Förberedelserna är dock desamma - du börjar med att mäta dina väggar så att du vet hur många tapetrullar du ska beställa. Beställ gärna minst en extra rulle för säkerhets skull, speciellt när du väljer mönstrade tapeter

Skär tapetvåder enligt väggens storlek. Du kan lämna ungefär fem centimeter ovan och nere som enkelt skärs bort när tapeten är fäst på väggen. Blanda tapetlimmet och försök att undvika klumpar genom att blanda ordentligt, och se till att väggen är slät och jämn före du börjar tapetsera.

Sätt upp svarta nonwoven tapeter på väggen

Nonwoven tapeter är väldigt behändiga att sätta upp på väggen eftersom det räcker med att du stryker tapetlimmet direkt på väggen. Du behöver inte stryka lim på tapeten eller blötlägga tapeten. Följ dessa steg för en enkel och snabb tapetsering:

 1. Stryk ett jämnt lager med lim på väggen med hjälp av en borste. Det är lättare att jobba i mindre sektioner än att applicera limmet på hela väggen eftersom limmet kan torka.
 2. Börja med den första tapetrullen i kanten mellan taket och övre delen av väggen. Använd tapetborste eller svamp för att fästa tapetvåden till väggen, med jämna rörelser uppifrån och ner.
 3. Fortsätt på samma sätt med följande tapetvåd. Om du har valt mönstrade tapeter är det viktigt att du är uppmärksam på mönstret och hur nästa tapetvåd ska placeras för att mönstret ska vara sammanhängande.
 4. Torka bort överflödigt lim från tapeten.
 5. Du kan få bort luftbubblor och skråmor med hjälp av en skarvrulle.

Sätt upp svarta papperstapeter på väggen

Papperstapeter i svart kräver lite mera arbete och finess, eftersom de ska blötläggas före du kan tapetsera med dem och är därmed väldigt sköra och ömtåliga. Försök att använda ungefär lika mycket tapetklister på tapeterna och låta dem blötläggas i ungefär lika lång tid, ca. fem till tio minuter. Du kan följa dessa steg för att enkelt få upp dina nya svarta tapeter på dina väggar:

 1. Använd tapetborste för att stryka ett jämnt lager med lim på den första tapetvåden. Vik försiktigt tapetvåden till ett litet paket och var noga med att låta utsida vara mot utsida och insida mot insida. Nu kan du låta tapeten dra sig i limmet.
 2. Medan den första tapetvåden är i blöt kan du fortsätta med nästa tapetvåd.
 3. När den första tapetvåden har blötlagts klart kan du veckla ut övre delen av våden och placera den på väggen med hjälp av en tapetborste eller en svamp. När du är säker på att tapeten är fäst kan du veckla ut resten av tapetvåden och fästa den vid väggen.
 4. Var uppmärksam på eventuella mönster.
 5. Torka bort överflödigt lim på tapeterna.
 6. Använd skarvrulle för att få bort luftbubblor och skråmor.

Svarta tapeter från kända tillverkare

Du hittar ett fantastiskt urval av svarta tapeter från kända tillverkare i vår nätbutik - tillverkarna har tolkat svarta tapeter på flera spännande sätt, och du kommer garanterat att hitta något som faller i din smak. Oavsett om det gäller eleganta barocktapeter, sensuella blommiga tapeter eller moderna tapeter med geometriskt mönster - du hittar de rätta svarta tapeterna till ditt hem i vår nätbutik.

Kända tillverkaren AS Création har ett imponerande utbud av högkvalitativa tapeter i en mängd olika designer. Det relativt nya märket Livingwalls har gjort ett stort intryck på tapetbranschen med sina innovativa tapeter för moderna hem. Architects Paper är märket som erbjuder fantastiska kvalitetstapeter till professionella byggnadsarbetare.

AS Création: Svarta tapeter för alla tillfällen

Tillverkaren AS Création är baserad i Gummerbasch, Tyskland, och har hunnit skapa över 6 000 snygga tapeter som passar för varje stil och varje rum. Bland dessa ingår en mängd svarta tapeter som kan ge dina väggar nytt liv. AS Tapeten är märket som fokuserar på hög kvalitet och hållbarhet. Råmaterialet som används i produkterna kommer från etiska skogsbruk. När tapeterna produceras används vattenbaserad färg, och dessa moderna produktionsprocesser säkerställer att dina nya svarta tapeter har tillverkats på ett energieffektivt sätt.

Beställ dina nya svarta tapeter enkelt online!

Beställ dina nya svarta tapeter snabbt och enkelt online via vår nätbutik där du även kan dra nytta av praktiska tjänster. Istället för att åka till närmsta byggvaruhus för att vandra i evigheter utan att hitta något du gillar bland ett litet sortiment kan du hemifrån din egen soffa bläddra bland ett fantastiskt urval i vår nätbutik. Vi garanterar att du kommer att hitta svarta tapeter i spännande mönster, snygga nyanser och motiv som passar din egen stil och smak. Du sparar dessutom tid, energi och pengar tack vare vår bästa prisgaranti.

Du kan även använda vår gratis provtjänst för att få en idé om hur svarta tapeter skulle se ut i ditt hem. Skulle du behöva en större mängd tapetrullar, till exempel för ett större renoveringsprojekt, kan du även ta kontakt med oss för att be om en individuell offert.

Har du några frågor eller andra funderingar? Kontakta oss via e-post, telefon eller via vårt kontaktformulär, och någon av vår glada och proffsiga personal kommer att hjälpa dig. Vi väntar med spänning på att få ta del av ditt projekt och hjälpa dig hitta de rätta tapeterna i svart!

Plus icon läsa mera