BRICO FRIDAY: Idag får du 5% rabatt på alla varor* med koden "BRICONOV21"! * gäller ej Tretford produkter
Expertråd
08-121 114 49
mån-fre: 9.00-17.30

Mattor för varje ändamål- välj rätt storlek

Monday, October 19, 2020

Att hitta den perfekta storlekens matta mitt i det breda utbudet av erbjudanden kan vara en knepig uppgift. Mattans storlek spelar nämligen en viktigare roll än vad många inser. De idealiska dimensionerna säkerställer att ett rum ser tilltalande ut och skapar en harmonisk helhetsbild. Vi har sammanfattat de viktigaste tipsen och knepen för dig nedan, så att du i ett nafs kan välja den optimala mattstorleken för ditt hem. Kolla in vårt stora utbud av mattor och hitta en produkt som är perfekt för ditt utrymme!

Innehåll

Storleken har betydelse- mattor för varje ändamål
Optimala mattor för ditt vardagsrum- storlek och form
Mattor för oregelbundna och svåra områden
Skapa en individuell design med en skräddarsydd matta

Storleken har betydelse- mattor för varje ändamål

De olika siffrorna och dimensionerna i beskrivningen av en matta ger en grov gissning om storleken och utrymmet som mattan kommer att uppta, men det kan vara svårt att få en exakt bild av hur mattan kommer sitta in i rummet. Att välja rätt mattstorlek kan därför vara en prövning för många. Det finns dock några enkla knep du kan använda för att hitta den perfekta storleken på nolltid! Vi har några användbara tips som hjälper dig välja den optimala mattan både snabbt och enkelt.

mattor- orientaliska

Amazonas 075003 Elfenben

Som en tumregel kan vi säga att stora rum drar nytta av stora mattor medan mindre mattor passar bättre in i små rum. Färgen kan också påverka och öka effekten av din matta. För små rum är det bättre att använda ljusa och enkla färger. Detsamma gäller mycket trånga och starkt dekorerade områden. Till exempel kan en beige, grå eller vit matta vara ett lämpligt val för små och fullpackade rum. När det kommer till stora rum kan man dock låta kreativiteten flöda! Ovanliga mönster och färger ger rummet mer struktur och skapar en bekväm och smakfull känsla. Stora orientaliska mattor kan skapa rätt stämning här och ansluta rummet till en enhetlig helhet.

Optimala mattor för ditt vardagsrum- storlek och form

Mattor används särskilt ofta för att försköna och värma upp hallar, vardagsrum, matsalar och sovrum. Speciellt i dessa rum är det viktigt att välja rätt mattstorlek för att uppnå den önskade effekten. I de flesta fall används vardagsrumsmattor för att försäkra att soffan och vardagsrumsbordet skapar en sammanhängande helhet. Detsamma gäller när det kommer till att binda ihop nattduksbordet och sängen i sovrum. För att kunna välja den optimala mattstorleken rekommenderar vi att mäta hörnpunkterna i din möbelgrupp och välja en matta som är cirka 3 till 5 cm längre än detta. På detta sätt kan du bekvämt placera dina möbler på dem och skapa en mysig och vacker avgränsning.

mattor-gul

Amazonas 032004 Gul

Mattor is storleken 200 x 300 cm är särskilt lämpliga för vardagsrum. Dessa är vanligtvis tillräckligt stora för att binda ihop möbler och för att skilja dem från resten av rummet. Men även en mindre matta som placeras till exempel under vardagsrumsbordet kan hjälpa dig strukturera rummet. Med ett rektangulärt bord kan en matta av samma form lägga till visuella accenter.

BOMULLSMATTA AMAZONAS 124003 BRUN

Om du vill kan du även lägga en rund matta i vardagsrummet för att söndra det kvadratiska och styva utseendet. Runda mattor skapar rörelse och mjukar upp hela rummet. De har ett mer flytande utseende som hämtar med sig en mjukare känsla än fyrkantiga mattor. Om ditt vardagsrum har en mer oregelbunden form är runda mattor det perfekta valet för dig. De fyller ut rummet och drar uppmärksamheten bort från besvärligt designade utrymmen.

Mattor för oregelbundna och svåra områden

Har du en långsträckt hall eller vill du framhäva storleken i ditt vackra kök? Då kan långa mattor vara rätt val för ditt område. Den rektangulära formen framhäver det långa utrymme och ger det en utmärkt bas som garanterar en varm atmosfär, särskilt i hallar och tamburer. En löpare kan också hjälpa till att lyfta fram en långsträckt bokhylla eller betona vissa delar av en inredning.

Amazonas 022004 Puderrosa (Ø 160 RUND)

De som vill skapa en mer unik känsla kan välja en rund matta. Runda mattor fungerar som blickfångare och lockar  till sig i stora rum. Vad sägs om till exempel en rund matta med en radie på 120 cm för detta ändamål? Låt dig inspireras av de många möjligheterna och skapa en unik och varm känsla som garanterat kommer att hålla dina fötter varma även på vintern.

Skapa en individuell design med  en skräddarsydd matta

svartvita mattor

Amazonas 028014 Svart/ Vit (120 x 170 cm)

Om de tillgängliga alternativen inte räcker för dig kan du också lita på individualitet i vår BRICOFLOR- nätbutik. Vi tillverkar nämligen även skräddarsydda mattor, så du hittar garanterat en matta som passar perfekt in i just ditt område. För att göra detta bör du helt enkelt mäta det område du vill täcka med mattan och sätta in måtten i din beställning. Din matta tillverkas sedan enligt dina egna behov och skickas till dig så snabbt som möjligt.

Låt dig inspireras av vårt stora urval av både små och stora mattor och ge dina rum en ny och elegant look som garanterat kommer att hålla dina fötter varma på vintern. Beställ din nya matta i idealstorlek på BRICOFLOR och dra nytta av våra unika förmåner som garanterat gör shoppandet till en positiv upplevelse.
Tveka inte att kontakta oss ifall du har ytterligare frågor eller kommentarer. Vårt BRICOFLOR-team är här för dig. Du kan nå oss från måndag till fredag via telefon, e-post och genom att fylla in vårt kontaktformulär.

Tillbaka till inlägg