Våra fördelar
  • Stort urval med över 20.000 produkter
  • Bästa prisgaranti
  • Provtjänst
  • Kostenlose Musterzusendung
  • Die größte Auswahl im Internet

Vi är Europas största nätbutik för tapeter och golvbeläggningar. Vi har erbjudit högkvalitativa produkter och förstklassig kundservice till ett förmånligt pris sedan 2007.

Till BRICOFLOR nätbutiken
Hemsida

Vinyl klickgolv eller laminat - Vad är bäst?


Vinyl klickgolv eller laminat? Vid första ögonkastet verkar de två golvbeläggningarna vara ganska lika. Även om det ena golvet huvudsakligen består av en HDF-skiva och ett dekorativt lager och det andra av vinyl, har de två beläggningarna mycket gemensamt. Framför allt är de båda en sak: lätta och snabba att installera! I veckans blogginlägg jämför vi de två golven så du kan få en uppfattning om vilket alternativ som passar dina behov bäst.

Vinyl klickgolv eller laminat- vilket alternativ är hållbarare?

Golvbeläggningarnas prestanda mäts på olika sätt. Vinyl klickgolv har ett skyddande ytskikt som kallas för slitlager på ytan. Detta lager varierar vanligtvis mellan 0,2mm och 0,60mm. Slitlagret säkerställer att vinylgolvet skyddas mot alltför stort slitage och repor. Ytan på laminatgolv skyddas naturligtvis också från samma faktorer. Laminatets slittålighet bestäms emellertid med hänsyn till resultatet av ett prov och klassificeras med AC-klasser. Siffran 1 står för mycket låg, medan 6 bekräftar en mycket hög slittålighet.

Vinyl klickgolv eller laminat - blå

Parkettgolv är särskilt känsliga för stötar och repor. På grund av den mjuka och ädla ytan behöver de mycket vård och uppmärksamhet. Ändå uppstår repor och nötningar mycket snabbare än på laminat och vinyl. De har därför en betydligt kortare livslängd än till exempel ett vinylgolv. Om du inte vill välja den massiva och dyra äkta trävarianten, erbjuder laminat och vinyl några utsökta fördelar. Dessutom finns dessa två typer av golv i olika modeller, som är lämpliga för såväl hem som för kommersiellt bruk. Vinyl kan också läggas i livliga industri- och utomhusområden!

Om du letar efter ett golv till din vinterträdgård rekommenderar vi att absolut inte välja laminatgolv. Vinyl, å andra sidan, kan vara ett bra alternativ för dessa rum och för verandor. Du bör dock se till att limma vinylgolvet fast i underytan, det räcker inte att endast klicka ihop det. Eftersom vinyl är ett termoplastiskt material reagerar det drastiskt på stora temperaturfluktuationer och kan förstöras ifall det inte limmas fast.

Golv i våtrum- Vilken beläggning tål bättre vatten?

Tack vare sin unika materialstruktur är vinylklickgolv mycket ogenomträngliga för fukt och vatten. Det praktiska vinylgolvet kan därför idealiskt installeras i badrummet och köket. De flesta laminatgolven passar dock inte in i dessa rum. Träfiberskivan är helt enkelt för känslig för vatten och fukt och förstörs lätt.  Du bör därför avstå från att lägga laminatgolv i badrummet. Laminatets träfiber suger upp fukt och sväller lätt och i värsta fall måste hela golvet bytas ut. Det finns också en möjlighet att dessa golv vrider sig och blir missbildat.

Det finns dock vissa laminatgolv som också går att lägga i våtrum. Genom ständig forskning och nya innovationer har tillverkare nu lyckats övervinna några av nackdelarna. Många laminatgolv är utrustade med vattenavvisande teknik som förhindrar att fukten tränger sig igenom ytskiktet och förstör beläggningen. Sådana laminatgolv är aningen dyrare än de klassiska varianterna, men med det samma får du extra hållbarhet för hela slanten.

Vinyl klickgolv eller laminat - chic

När det gäller rengöring är vinyl klickgolv rena drömmen. Det eleganta designgolvet kan rengöras mycket enkelt med vanliga rengöringsmedel och lite vatten. Ett klassiskt laminatgolv, å andra sidan, behöver mer uppmärksamhet. Den känsliga träpanelen ska alltid torkas efter rengöring så att vattnet inte lämnar några spår på ytan.

En smakfråga: ser vinyl klickgolv eller laminat bättre ut?

När det gäller design är båda golvbeläggningarna mycket övertygande! Klickvinyl och laminatgolv är verkliga mästare av imitation. Dessa golv kan reproducera nästan vilken yta som helst autentiskt och i detalj. Från de typiska trädekorerna till mineralstrukturer och vackra antika kakeldesigner, dessa golv klarar utseendemässigt av nästan allt. Ovanliga ytor som härmar cementplattor, textiler, läder och exotiska träslag finns också på marknaden. Tack vare det praktiska plankformatet på klickvinyl och laminat kan du skapa spännande mönster och unika designer. Vinyl och laminat är de perfekta alternativen för dig om du vill avstå från de allvarliga nackdelarna med parkett och stenplattor, men ändå njuta av golvens naturliga utseende.

Vinyl klickgolv eller laminat - modern

Upptäck vår favoritprodukt inom kategorin vinyl klickoglv!

I Gerflor Senso Clic 30-samlingen hittar du ett brett urval av vinyl klickgolv för hemmabruk. Tack vare den enkla klickmekanismen kan dessa golv läggas på ett ögonblick. Till och med den nyaste DIY-entusiasten kan uppnå ett professionellt resultat med detta golv. Gerflors Vinylgolv kombinerar innovation, design och hållbarhet för att skapa unika och högkvalitativa produkter med otrolig hållbarhet. Det förstklassiga förhållandet mellan pris och prestanda och de skandinaviska dekorerna kan helt enkelt inte motstås.

Vinyl klickgolv eller laminat- vilken beläggning har fler fördelar?
Båda golven kan vanligtvis läggas utan lim, fungerar bra med golvvärme och kan läggas på nästan alla underlag. Så länge ytan är plan, slät, stabil och torr kan de två golvbeläggningarna enkelt placeras på undergolvet utan några större problem. Det är dock bäst att kontakta respektive tillverkare för mer detaljerad information om läggningen av golvet. Om du bara vill genomföra ett renoveringsprojekt, rekommenderar vi vinyl klickgolv! I de flesta fall har detta en något lägre konstruktionshöjd än laminat. Du sparar också mycket tid och arbete eftersom dörrar och dylikt inte måste slipas ner. 

Tveka inte att kontakta oss ifall du har ytterligare frågor. Vår vänliga och kompetenta personal hjälper dig gärna med allt från färgval till leverans. Du kan kontakta oss via telefon, e-post eller genom att fylla i vårt kontaktformulär.
Ditt BRICOFLOR-team!

 

 

 

Kommentera