Våra fördelar
  • Stort urval med över 20.000 produkter
  • Bästa prisgaranti
  • Provtjänst
  • Kostenlose Musterzusendung
  • Die größte Auswahl im Internet

Vi är Europas största nätbutik för tapeter och golvbeläggningar. Vi har erbjudit högkvalitativa produkter och förstklassig kundservice till ett förmånligt pris sedan 2007.

Till BRICOFLOR nätbutiken
Hemsida

Att lägga laminat-våra tips för olika utrymmen

En av de vanligaste frågorna som uppkommer vid köp av ett nytt laminatgolv är "Hur lägger jag det egentligen?”. Det finns inget standardsvar till denna fråga, eftersom laminatläggningsriktningen i princip beror på allt från utrymmets storlek till preferens. I veckans blogginlägg berättar vi om våra favoritalternativ när det kommer till att lägga laminat.

Att lägga laminat-otroliga optiska möjligheter

Med olika läggningsriktningar kan du uppnå spännande visuella effekter och påverka rumsoptiken. Med vissa monteringstekniker kan du optiskt utvidga smala utrymmen så att de ser mindre trånga ut, medan andra riktningar får rummet att se längre ut. Genom att välja den rätta riktningen för utrymmen med ogynnsamma former kan du få dem att se mer visuellt tillfredsställande ut. Slutresultatet och utseendet på dessa högkvalitativa golv med otrolig hållbarhet och livslängd beror alltså till hög grad på den valda läggningsriktningen.

Att lägga laminat- vilken riktning bör jag välja?

Att lägga laminat-vit

Förläng rummet optiskt genom att välja en vertikal laminatläggningsriktning. Stora, breda, sömlösa plankor är det bästa alternativet för en längre effekt. Om du vill få ditt ljusa golv att sticka ut ur mängden kan du kombinera det med mörkare väggar för att ge rummet mer djup. Om rummet redan är långt och smalt rekommenderar vi att i stället lägga plankorna horisontellt. Detta får utrymmet att se mer proportionerligt och stilrent ut.

Horisontell läggning av laminat

Att lägga laminatet horisontellt i smala och trånga utrymmen får rummet att se bredare och större ut. Plankorna som läggs längs bredden med en synlig avfasning expanderar ytan visuellt och får rummet att verka mindre trångt. Använd inte mörka färger på golv och väggar i trånga utrymmen, eftersom dessa får rummet att se ännu mindre ut. Istället rekommenderar vi att du väljer ett ljust golv i en naturlig träoptik eller ett härligt laminatgolv i vit kakeloptik.

Diagonal läggning-en geometrisk inredningsdröm

Att lägga laminat- kök

För den som är osäker på vilken riktning som borde väljas rekommenderar vi diagonal läggning. Denna teknik används ofta för att dela upp ett rum i två delar och för att skapa struktur i ett område. Det vanliga 45-graders läggningsmönstret ser väldigt imponerande och lyxigt ut. 10-graders läggningen delar rummet på ett modernare sätt än väggar och får utrymmet att se luftigare och rymligare ut.

Att lägga laminat-ljusets riktning är en avgörande faktor

Då du väljer din laminatriktning är det även väldigt viktigt att tänka på i vilken riktning som ljuset i rummet flyter. Detta betyder i princip att brädans kortsida borde vändas så att ljuset faller längs fönstrets långsida om det finns ett fönster i rummet. Nu kanske du undrar vad denna regel egentligen bygger på? Med denna läggningsriktning i förhållande till fönstret glider ljuset längs den långa leden och ger intryck av en solid beläggning.

Att lägga laminat- säng

Tillverkare och erfarna hantverkare rekommenderar denna speciella metod som den mest optimala lösningen för standardlägenheter. Genom att lägga laminatplankorna mot den naturliga ljuskällan kan du skapa en kontinuerlig och lyxig känsla i hela hemmet. När solen sedan faller på golvet skapas en så kallad "ändlös plankeffekt". Ljuspräglade strukturer stör inte heller, tvärtom betonar de golvets speciella struktur och ger det ett rustikt utseende.

Att lägga laminat-ljusets förstorande effekt

För att skapa en förstorande effekt kan golvet också installeras vinkelrätt mot fönstret längs en lång vägg. Detta får hela rummet att se mindre trångt ut och fungerar som ett roligt alternativ till traditionella läggningsriktningar. Ljuset belyser inte bara plankornas struktur, utan ger också hela ytan och rummet en nödvändigt livligheten och speciell charm. Denna unika läggningsriktning skapar en optiskt förlängande effekt och rekommenderas därför speciellt till korta och breda utrymmen.

Sammanfattningsvis bör det noteras att valet av laminatgolvets riktning beror på rummets form och yttre egenskaper. Läggningsriktningen av dina golvplankor har stor inverkan på rummets övergripande utseende och bör därför tänkas igenom noggrant före du sätter i gång med renoveringsprojektet.

Vi hoppas att vi har gett dig några förslag på hur du kan lägga ditt nya laminatgolv. Om du fortfarande letar efter ett lämpligt laminat kan det vara värt att ta en titt bland vårt unika sortiment. Ett brett utbud av förstklassiga laminatbeläggningar med smakfull design och enastående tekniska egenskaper väntar på att flytta in i ditt hem.

Tills nästa gång! BRICOFLOR: nummer ett för golv och väggar.

Kommentera